Gość Arturo72 31.07.2011 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 chyba za postawienie blaszoka! No coś Ty,mój dom nie będzie z blachy Parterówka,pow.całkowita ok.140m2,strop drewniany,BK,dachówka ceramiczna Owszem,miałem również wyceny na 70-80tys.zł ale nie brałem ich pod uwagę. Zresztą jak mnie pamięć nie myli Ty też miałeś fajną cenę za SSO ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 31.07.2011 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 chyba za postawienie blaszoka! ja jak zwykle nie dyskutuje z "teoriami arturo" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 31.07.2011 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 ja jak zwykle nie dyskutuje z "teoriami arturo" Jak zwykle muszę rzucić "twardy dowód" na "moje teorie" http://images40.fotosik.pl/1000/e25e2137c37236a5m.jpg http://images38.fotosik.pl/999/b8c59b396301b18cm.jpg http://images46.fotosik.pl/966/a4682799acca9e12m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 31.07.2011 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 a ja sie nie dziwie...miałam rozrzut cenowy od 35 tys (sama robocizna)do 400tys (nie pomyliłam zer...ale to z materialem), bałam sie i jednej firmy i drugiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogul 31.07.2011 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 Witam sprzedam Ogranicznik Przepięć DEHM http://allegro.pl/ogranicznik-przepiec-dehm-przepieciowka-3-faz-i1736868044.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 31.07.2011 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 Arturo72,a firmy z pewnego polecenia ?I na jakim jesteś już etapie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 31.07.2011 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 Arturo72, a firmy z pewnego polecenia ? I na jakim jesteś już etapie ? Firmy nie z polecenia znajomych ale dostawałem namiary od inwestorów,którym firmy budowały,jestem po wywiadzie,także można powiedzieć,że polecane Za miesiąc zaczynam,umówiony SSO za 38tys.zł netto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 31.07.2011 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 Jestem w totalnym szoku. Ale z drugiej strony widzę, że jeszcze nie zacząłeś. Nie chcę Cię straszyć, ale różnie z tą ceną bądź z jakością tej usługi jeszcze może być....... No nic, w każdym bądź razie będę obserwować i naprawdę szczerze kibicować... Kto wie, czy mi się kiedyś taka firma nie przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 31.07.2011 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 Polecam p.Marcina i jego ekipę od tynków.Tynki wyszły superowo, wiekszość ze szlichtą wapienną.Po robocie posprzatali po sobie.Dokładni i pracowici.Jestem bardzo zadowolona.Jedna z lepszych ekip na mojej budowie.Umówilam sie z nimi jeszcze na docieplenie poddasza.Pozdrawiam:) To jest ekipa polecana przezemnie - tj. ekipa Marcina Na ich stronie (ktora podala wyzej Joasiaaa) jest nawet w galerii moj domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_x 31.07.2011 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 Mam pytanko do tych co już po tynkach. Jesteśmy wstępnie umówieni z ekipą na 22 sierpnia, ale ostatnio nas trochę wystraszyli, bo stwierdzili, że potrzebują do tynkowana wody z wodociągu. U nas niestety narazie go brak i raczej nie damy rady wybudować 100m sieci do tego czasu. Mamy studnię. Czy naprawdę nie da rady jakoś wykrzystać tego co mamy? Fachowcy tłumaczą się, że muszą mieć stałe ciśnienie wody, a to chyba można załatwić odpowiednią pompą. Każdy z was korzystał z sieci przy tynkowaniu? Niby byłaby możliwość "pożyczenia" wody od sąsiada, ale to jednak kupa zachodu i wolałabym jednak z własnego ujęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 31.07.2011 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 Mam pytanko do tych co już po tynkach. Jesteśmy wstępnie umówieni z ekipą na 22 sierpnia, ale ostatnio nas trochę wystraszyli, bo stwierdzili, że potrzebują do tynkowana wody z wodociągu. U nas niestety narazie go brak i raczej nie damy rady wybudować 100m sieci do tego czasu. Mamy studnię. Czy naprawdę nie da rady jakoś wykrzystać tego co mamy? Fachowcy tłumaczą się, że muszą mieć stałe ciśnienie wody, a to chyba można załatwić odpowiednią pompą. Każdy z was korzystał z sieci przy tynkowaniu? Niby byłaby możliwość "pożyczenia" wody od sąsiada, ale to jednak kupa zachodu i wolałabym jednak z własnego ujęcia. ja wlasnie bralam wode od sasiada ale ja nie mialam studni ... a mysle ze przy pompce da rade o zgrozo wyszlo nas tej wody ok 10 - 12m3 !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netmar 31.07.2011 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 Mea - ja w końcu odpuściłam Twojego Tomka, bo przez najblizsze 2 tyg. jest jakiś ciężko zarobiony, więc nawet nie robiłam u niego wyceny, bo potrzebowałam na już. Tak jest zajęty bo muruje u nas i to się chwali że trzyma się jednej budowy od początku do konca!!! Nie dzieli i nie lata na inne budowy tylko trzyma się terminów i przykłada się do zakonczenia jednej budowy! Tak wiec z czystym sumieniem polecam Tomka!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 31.07.2011 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 Mam pytanko do tych co już po tynkach. Jesteśmy wstępnie umówieni z ekipą na 22 sierpnia, ale ostatnio nas trochę wystraszyli, bo stwierdzili, że potrzebują do tynkowana wody z wodociągu. U nas niestety narazie go brak i raczej nie damy rady wybudować 100m sieci do tego czasu. Mamy studnię. Czy naprawdę nie da rady jakoś wykrzystać tego co mamy? Fachowcy tłumaczą się, że muszą mieć stałe ciśnienie wody, a to chyba można załatwić odpowiednią pompą. Każdy z was korzystał z sieci przy tynkowaniu? Niby byłaby możliwość "pożyczenia" wody od sąsiada, ale to jednak kupa zachodu i wolałabym jednak z własnego ujęcia. u mnie brali ze studni, nie było zadnego problemu !! dopiero przy wylewkach anhydrytowych pojawil sie duzy problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netmar 31.07.2011 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 Jakie kominy zastosowaliscie lub polecacie do ogrzewania gazowego i do kominka?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halina46 31.07.2011 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 halina46,wrzosowa-szukajcie ekipy od A-Z na SSO,bez rozdrabniania na poszczególne prace.Tak jest najłatwiej i w miarę bezstresowo Koszt za SSO to od 25-40tys.zł z kompletnym dachem P.S. Porotherm ?? a fe Oczywiście wg mnie Podobnie jak wrzosowa korzystam z pomocy rodziny, nie stać mnie na firmy od A-Z , poza tym mąż pomagał przy 3 budowach w rodzinie i mają u mnie dług "roboczy". Murarza też mam swojego ale muszę wiedzieć jaką kwotę "odrobił".Chodzi mi o orientację, ile zarobiłby pracując gdzie indziej. Minęły 3 lata, nie znam dzisiejszych stawek dlatego pytam. A swoją drogą kto Ci za takie pieniądze dziś zrobi SSO?????? Za sam dach robocizna to ok 15 tys, w zależności od dachu oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 31.07.2011 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 A swoją drogą kto Ci za takie pieniądze dziś zrobi SSO?????? Za sam dach robocizna to ok 15 tys, w zależności od dachu oczywiście. 15tys.zł dach,10tys.zł mury,10tys.zł fundamenty...netto Szczególowe zestawienie poniżej: http://images46.fotosik.pl/968/d76725b00428a4d1m.jpg Nie przesadzajcie,ok.40tys.zł za robociznę SSO to są normalne kwoty !! W większości podobne dostawałem,jedna tylko była na 70tys.zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 31.07.2011 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 Nas SSO wyszedł 55 tysięcy.Mea,Pati wierzcie że już niedługo zapomnicie o tych bublach,ekipach.Czas goi rany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość adiqq 31.07.2011 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 tak, tylko że Arturo ma parterówkę z drewnianym stropem, domek tez raczej z tych mniejszych z płytą fundamentową - to oznacza że rozkład kosztów jest trochę inny niż w np. w domu z poddaszem yużytkowym na ławach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halina46 31.07.2011 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 15tys.zł dach,10tys.zł mury,10tys.zł fundamenty...netto Szczególowe zestawienie poniżej: http://images46.fotosik.pl/968/d76725b00428a4d1m.jpg Nie przesadzajcie,ok.40tys.zł za robociznę SSO to są normalne kwoty !! W większości podobne dostawałem,jedna tylko była na 70tys.zł. Szacuneczek dla firmy. Teraz uświadomiłam sobie jaki skarb mam w domku i ile pieniędzy zaoszczędziły ręce ślubnego. W końcu fundamenty już za nami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 01.08.2011 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 lider6 zapomniałam wcześniej zapytać - jak tam po rozmowie z tynkarzem, dogadaliście się jakoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts