Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

RYBNIK !!!! chyba też tu budujecie

Recommended Posts

Gość Arturo72
chyba za postawienie blaszoka!

No coś Ty,mój dom nie będzie z blachy ;)

Parterówka,pow.całkowita ok.140m2,strop drewniany,BK,dachówka ceramiczna :)

Owszem,miałem również wyceny na 70-80tys.zł ale nie brałem ich pod uwagę.

Zresztą jak mnie pamięć nie myli Ty też miałeś fajną cenę za SSO ?

• Odpowiedzi 34,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mea

3735

• DagaAdam

3628

• queene

2053

• MaciekKamila

1087

Najaktywniejsi w wątku

Gość Arturo72
Arturo72,

a firmy z pewnego polecenia ?

I na jakim jesteś już etapie ?

Firmy nie z polecenia znajomych ale dostawałem namiary od inwestorów,którym firmy budowały,jestem po wywiadzie,także można powiedzieć,że polecane :)

Za miesiąc zaczynam,umówiony SSO za 38tys.zł netto.

Jestem w totalnym szoku.

Ale z drugiej strony widzę, że jeszcze nie zacząłeś. :p

Nie chcę Cię straszyć, ale różnie z tą ceną bądź z jakością tej usługi jeszcze może być.......

No nic, w każdym bądź razie będę obserwować i naprawdę szczerze kibicować...

Kto wie, czy mi się kiedyś taka firma nie przyda.

;)

Polecam p.Marcina i jego ekipę od tynków.Tynki wyszły superowo, wiekszość ze szlichtą wapienną.Po robocie posprzatali po sobie.Dokładni i pracowici.Jestem bardzo zadowolona.Jedna z lepszych ekip na mojej budowie.Umówilam sie z nimi jeszcze na docieplenie poddasza.Pozdrawiam:)

To jest ekipa polecana przezemnie - tj. ekipa Marcina :) Na ich stronie (ktora podala wyzej Joasiaaa) jest nawet w galerii moj domek ;)

Mam pytanko do tych co już po tynkach. Jesteśmy wstępnie umówieni z ekipą na 22 sierpnia, ale ostatnio nas trochę wystraszyli, bo stwierdzili, że potrzebują do tynkowana wody z wodociągu. U nas niestety narazie go brak i raczej nie damy rady wybudować 100m sieci do tego czasu. Mamy studnię. Czy naprawdę nie da rady jakoś wykrzystać tego co mamy? Fachowcy tłumaczą się, że muszą mieć stałe ciśnienie wody, a to chyba można załatwić odpowiednią pompą. Każdy z was korzystał z sieci przy tynkowaniu? Niby byłaby możliwość "pożyczenia" wody od sąsiada, ale to jednak kupa zachodu i wolałabym jednak z własnego ujęcia.

Mam pytanko do tych co już po tynkach. Jesteśmy wstępnie umówieni z ekipą na 22 sierpnia, ale ostatnio nas trochę wystraszyli, bo stwierdzili, że potrzebują do tynkowana wody z wodociągu. U nas niestety narazie go brak i raczej nie damy rady wybudować 100m sieci do tego czasu. Mamy studnię. Czy naprawdę nie da rady jakoś wykrzystać tego co mamy? Fachowcy tłumaczą się, że muszą mieć stałe ciśnienie wody, a to chyba można załatwić odpowiednią pompą. Każdy z was korzystał z sieci przy tynkowaniu? Niby byłaby możliwość "pożyczenia" wody od sąsiada, ale to jednak kupa zachodu i wolałabym jednak z własnego ujęcia.

ja wlasnie bralam wode od sasiada ale ja nie mialam studni ... a mysle ze przy pompce da rade

o zgrozo wyszlo nas tej wody ok 10 - 12m3 !!!!

Mea - ja w końcu odpuściłam Twojego Tomka, bo przez najblizsze 2 tyg. jest jakiś ciężko zarobiony, więc nawet nie robiłam u niego wyceny, bo potrzebowałam na już.

Tak jest zajęty bo muruje u nas :) i to się chwali że trzyma się jednej budowy od początku do konca!!!

Nie dzieli i nie lata na inne budowy tylko trzyma się terminów i przykłada się do zakonczenia jednej budowy!

Tak wiec z czystym sumieniem polecam Tomka!!

u mnie brali ze studni, nie było zadnego problemu !!

dopiero przy wylewkach anhydrytowych pojawil sie duzy problem

halina46,wrzosowa-szukajcie ekipy od A-Z na SSO,bez rozdrabniania na poszczególne prace.Tak jest najłatwiej i w miarę bezstresowo ;)

Koszt za SSO to od 25-40tys.zł z kompletnym dachem :)

P.S.

Porotherm ?? a fe ;)

Oczywiście wg mnie :)

Podobnie jak wrzosowa korzystam z pomocy rodziny, nie stać mnie na firmy od A-Z , poza tym mąż pomagał przy 3 budowach w rodzinie i mają u mnie dług "roboczy". Murarza też mam swojego ale muszę wiedzieć jaką kwotę "odrobił".Chodzi mi o orientację, ile zarobiłby pracując gdzie indziej. Minęły 3 lata, nie znam dzisiejszych stawek dlatego pytam. A swoją drogą kto Ci za takie pieniądze dziś zrobi SSO?????? Za sam dach robocizna to ok 15 tys, w zależności od dachu oczywiście.

Gość Arturo72
A swoją drogą kto Ci za takie pieniądze dziś zrobi SSO?????? Za sam dach robocizna to ok 15 tys, w zależności od dachu oczywiście.

15tys.zł dach,10tys.zł mury,10tys.zł fundamenty...netto :)

Szczególowe zestawienie poniżej:

http://images46.fotosik.pl/968/d76725b00428a4d1m.jpg

Nie przesadzajcie,ok.40tys.zł za robociznę SSO to są normalne kwoty !!

W większości podobne dostawałem,jedna tylko była na 70tys.zł.

Gość adiqq
tak, tylko że Arturo ma parterówkę z drewnianym stropem, domek tez raczej z tych mniejszych z płytą fundamentową - to oznacza że rozkład kosztów jest trochę inny niż w np. w domu z poddaszem yużytkowym na ławach

15tys.zł dach,10tys.zł mury,10tys.zł fundamenty...netto :)

Szczególowe zestawienie poniżej:

http://images46.fotosik.pl/968/d76725b00428a4d1m.jpg:)

Nie przesadzajcie,ok.40tys.zł za robociznę SSO to są normalne kwoty !!

W większości podobne dostawałem,jedna tylko była na 70tys.zł.

Szacuneczek dla firmy. Teraz uświadomiłam sobie jaki skarb mam w domku i ile pieniędzy zaoszczędziły ręce ślubnego. W końcu fundamenty już za nami.