Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Bydgosko-Torunska

Recommended Posts

No właśnie ten drożejący gaz. Jestem ciekawa jak nas prąd wyniesie. Pożyjemy zobaczymy.

Stemple już mamy zamówione po 2 zł/szt.

Pozdrawiam

Faciowa próbuje pół dnia napisać a to nie działa,

gdzie są te stemple i czy jest ich więcej??

No ładnie to ja tyram na działce :wink: a tutaj żona mi się rozpisuje i jeszcze w błąd wprowadza... :-?

małe sprostowanko:

stemple będą we wtorek (jak wszystko się uda) i wychodzi, że po 2,5pln :-? obdzwoniłem wszystkie nadleśnictwa włącznie z "nadkanalem" w Murowańcu... ale po nowym roku....

alex_ ile potrzebujesz tych stempli? daj znać jak najszybciej !

• Odpowiedzi 15,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No właśnie ten drożejący gaz. Jestem ciekawa jak nas prąd wyniesie. Pożyjemy zobaczymy.

Pozdrawiam

No ładnie to ja tyram na działce :wink: a tutaj żona mi się rozpisuje i jeszcze w błąd wprowadza... :-?

małe sprostowanko:

stemple będą we wtorek (jak wszystko się uda) i wychodzi, że po 2,5pln :-? obdzwoniłem wszystkie nadleśnictwa włącznie z "nadkanalem" w Murowańcu... ale po nowym roku....

a w tym murowańcu to za ile mają bo u nas to szczegółów nie znam bo mężusia nie ma ale może moglibyśmy poczekać do przyszłego roku

Pozdrawiam

małe sprostowanko:

a w tym murowańcu to za ile mają bo u nas to szczegółów nie znam bo mężusia nie ma ale może moglibyśmy poczekać do przyszłego roku

nie wiem po ile skoro nie mieli... :wink:

Cześć i czołem,

po przejrzeniu grupy wydaje mi się, że jestem z rejonu, gdzie do sąsiadów daleko ;)

Ziemia jest w okolicach Lipinek - gm. Warlubie, w zasadzie na granicy z woj. pomorskim :)

Ziemia jest, projekt zamówiony - szkielet - tu pewnie będę uśmiechać się do Alex :)

Domek mały: niecałe 70 m i planujemy ogrzewanie tylko kominkiem - i ciekawe, co o tym myślicie?

Pozdrowienia dla całej grupy :)

Cześć i czołem,

po przejrzeniu grupy wydaje mi się, że jestem z rejonu, gdzie do sąsiadów daleko ;)

Ziemia jest w okolicach Lipinek - gm. Warlubie, w zasadzie na granicy z woj. pomorskim :)

Ziemia jest, projekt zamówiony - szkielet - tu pewnie będę uśmiechać się do Alex :)

Domek mały: niecałe 70 m i planujemy ogrzewanie tylko kominkiem - i ciekawe, co o tym myślicie?

Pozdrowienia dla całej grupy :)

jak najbardziej alex_ tez sie uśmiecha :D

Mam pytanie kto ma namiary na dobrego cieślę, dekarza. A może ktoś wie gdzie można kupić więźbę dachową (TANIĄ!!!).

witam,

W przyszlym tygodniu cieśla zaczyna u mnie, zobaczymy efekty....

mam go z polecenia - widzialem efekty jego pracy - dlatego mam nadzieje że nie odwali fuszerki :)

więźbę kupowalem w tartaku w Gorzeniu (nie wiem czy najtaniej) ale w okolicy nie znalazlem lepszej oferty - porównywalem z tartakiem w Mroczy i Zielonce

pozdrawiam

alex_ and RobertEs

Bylśmy dzisiaj z Agą przejazdem :wink: na inspekcji budowlanej w murowańcu. Widzieliśmy Wasze działeczki i budowle 8)

i jak wrażenia :D bo my też tam dzisiaj byliśmy z naszym wykonawcą

jak wiesz o tym :D

jak dobrze pójdzie na początku stycznia powinno zacząć się coś dziać :D

alex_ każda budowa inna.. np. Wy nie macie ocieplonych fundamentów a Wasz sąsiad ma... jedni grodzą działki inni nie...

:-?

Czytam na "szkielecikach" o Waszych postępach 8)

Właśnie dzisiaj rozmawiałam o tym z naszym kierownikiem

i mi tłumaczył, że ocieplanie to stara metoda i nic poza dodatkowymi kosztami nie wnosi

jeżeli fundamenty ocieplane na zewnątrz to trzeba całe fundamenty ogrzać do jakiejś temp. i styropian po to aby nie uciekało ciepło

a nie ma sensu ogrzewać muru w ziemi

dlatego u nas będzie styropian na podłodze wylanej w poziomie

i połączy się z tym w pionie i stworzy taką jednolitą izolację domu od ziemi i od powietrza na zewnątrz