cyla 16.01.2006 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 Dzięki za informacje! My też byśmy chcieli zacząć budowe w marcu /kwietniu 2006, ale co z tego wyjdzie to się w "praniu" okaże.Projekt AGA to był nasz "najpierwszy "pomysł i chyba się na niego zdecydujemy,chociaż brakuje mi troche dodatkowego pokoju na dole. Ale nie można mieć wszystkiego! Mój największy bzik to wykusz i na nim balkon-musze to mieć!!! I dzieci są po moje strone hi hi ) A zakup projektu jak wyglądał,długo to trwało? Kupiliście przez inernet?Pytam , bo wiem, że niektóre firmy mają swoje biura w Bydgoszczy.Tak w realu to się chyba lepiej załatwaia takie sprawy. Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Syfon8 16.01.2006 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 > cyla kupowałem projekt przez formularz z netu. w dwa dni był u mnie za pobraniem 1200 zł. Zero problemu. Od razu poprosiłem o zgodę na niektóre zmiany (wymienione w poście wyżej). Dostałem pismo bez dopłat. OK, będę robił kompletną adaptację za 1250 zł. razem z prowadzeniem budowy za 1000 zł. Taniej nie znalazlem, a poza tym dobrze się rozmawiało. Jak ktoś ma taniej to poproszę o konkretne namiary Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 17.01.2006 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2006 Przy okazji ciekawe ile Was kosztuje/owała adaptacja bo mamy ceny od 1500 zł. do 3000 zł. i nic taniej chyba nie można znaleźć? Właśnie chcemy oddać projekt do adaptacji. Resztę papierów mamy (tak myślę ). Nas adaptacja ma kosztować 1500 zł. ale dopiero płatne jak będziemy mieli powolenie na budowę w ręku. Chcemy zacząć budować marzec/kwiecień i pierwsze starcie z wykonawcą za nami. 30 tys. zł. robocizna za stan surowy zamknięty (fundament, ściany wew./zew. strop teriva, dach razem z wykończeniem). Bez docieplenia, tynków, maszyn ciężkich, gruszek betonowych itd. To chyba trochę drogo. Jutro odbieramy następne dwie wyceny. Zobaczymy. Jeżeli znacie dobre ekipy to z góry dziękuję za informację. Też poszukujemy dobrych ekip, czy możesz podać namiary na priv do tych ekip co masz, to ja też dam im projekt do wyceny. Oczywiście jak chcesz!!! Oczyszczalnia z drenażem. Jakiej firmy? Nie wiem co z zakupem materiałów budowlanych, polecacie BRUKOBUD z Łochowa, widziałem ARTBUD. Może jakieś inne propozycje? My byliśmy ARTBUD, ale bez rewelacji. Ponoć dobra jest Hurtownia PIEC-MAT-BUD na Ołowianej. My z Kasią pracujemy w branży sanitarnej, grzewczej, więc jakbyście mieli kłopoty z wykonawcami, czy zechcecie zweryfikować ceny kotłów czy innych elementów ogrzewania czy wyposażenia łazienki piszcie proszę. NAPEWNO SKORZYSTAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 17.01.2006 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2006 Zastrzegam, że instalacje (materiały i robocizna) będziemy mieli naprawdę bardzo tanio. TERAZ TO JUŻ NAPEWNO SKORZYSTAM (jak będziecie chcieli dać namiary to będę bardzo wdzięczna> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 18.01.2006 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 Cześć, Kotłownia na paliwo stałe (eko-groszek, pelet). Jestem ciekaw jaki wybraleś kociol. Tez chce kupic piec na eko-groszek i kominek z plaszczem wodnym. Zbieram oferty i informacje. Ciekaw jestem opinii specjalisty pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Syfon8 19.01.2006 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 Witam, >Aga, ekipę w ogóle znalazłem jeżdżąc po surowych budowach w Łochowie i poprostu oglądając robotę. Właściciele chętnie dzielili się namiarami. Mam faworyta, widziałem dwie budowy, dla mnie super. Wycena 19 kzl. za stan surowy bez dachu. Doliczając dach 186 m2 dwu spadowy to wyjdzie jakies 24,5 kzl. To troche duzo, ale chyba warto. W tej cenie kopią dziurę pod fundament łopatami, bo szef uważa, ze tak jest dokładniej i lepiej i widać strukturę... , w tej cenie też schody żelbetowe wewnętrzne. Nie chce podawać teraz namiarów bo sie szczerze mówiąc boję, że ktoś nas wyprzedzi zanim podejmiemy decyzję, a chłopaki mają robotę do maja. Potem my albo ktoś inny. Jak już się zdecydujemy od razu podam namiary. Proszę tylko o pinię o tej cenie? Oczyszczalnia z Delfina Kielce albo chyba Poliplast - CENA ! Zresztą w temacie materiałów i wykonawstwa instalacji to może podam poprostu mail do Kasi: [email protected], ew. tel. 663 488 586. Proszę tylko w kotakcie powołać się na kontakt z forum W naszym domu to także Ona będzie koordynować te działania Dzięki za info o PIEC-MAT-BUD, zobaczymy. Wycenę materiałów robi też dla nas firma CASTOR z Lisiego Ogona, blisko, udziałowiec PSB i trochę znajomy, mam nadzieję, że będzie konkurencyjny. Hurtownia z Żołędowa proponuje na dziś bloczek BK 24x24x59 za 4,58 brutto. Czy to dobra cena? Kocioł weźmiemy chyba z Viadrusa Ling Combi z żeliwnym wkładem, droższy niż stalowe, ale bardzo uniwerslany, no i ma być trwały. Można w nim palić groszkiem, peletem i innymi paliwami. Można wstawić palnik na gaz (jakby w przyszłości tam był). Poza tym moim zdaniem ma dobre zabezpieczenia i pełną automatykę (zasyp raz na trzy, cztery dni!). Jako drugi żeliwny jest KIELAR, ale ten jest droższy (i nie mamy dojścia do lepszych cen ) Generalnie tańsze kotły są stalowe i to jaki u nas stanie zależeć będzie od stanu kasy na tym etapie Kominek bez płaszcza wodnego. Początkowo miał być z płaszczem, ale gdy ogrzewanie miało być gazowe. Teraz jak jest plan na eko groszek nie widzę uzasadnienia finansowego. Poza tym płaszcz ogranicza swobodę używania kominka. Mój kalkulator pokazał tak: jak gaz to kominek z płaszczem, jak groszek to nie. OK, na razie lecę, hej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TASIJA 19.01.2006 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 Nie wiem co z zakupem materiałów budowlanych, polecacie BRUKOBUD z Łochowa, widziałem ARTBUD. Może jakieś inne propozycje? Zdecydowanie polecam PIEC-MAT-BUD ul. Ołowiana 21-23 tel: (052)324-92-31 Do tej pory kupowałam u nich WSZYSTKO !!! (poza betonem B10 i B20 z gruchy i deskami na szalunek)od zbrojenia w ławach fundamentowych, bloczki fundamentowe,dysperbity, styropian...itp. po pustaki na ściany z SOLBETU. Jak jesteś ich stałym klientem, możesz już płacić przelewem, dają Ci inne, lepsze rabaty (SPRAWDZAŁAM w innych hurtowniach) Dzwonisz - zamawiasz towar telefonicznie - towar dowożą błyskawicznie na budowę w dniu kiedy sobie życzysz (majster sprawdza ilość) - odbierasz fakturę na budowie i płacisz przelewem (tyle że zawsze w terminie) POLECAM ! http://www.republika.pl/sorkawyspa/0750.jpg Robimy przerwę na kilka dni....czekając aż przejdzie NIŻ z Rosji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 20.01.2006 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 Witam Wszystkich Nowicjuszy dawno nie odwiedzałam forum, ale nie bardzo miałąm kiedy i dostęp do neciku sie skócił, a tak poza tym bardzo mnie ciekawią rozważania o ogrzewaniu i chciałam się pochwalić że ekipa zaczyna u mnie stawiać domek w połowie przyszłego tygodnia trzymajcie kciuki Pozdrawiam PS szukam hurtowni z blachodachówką i kominami systemowymi, może ktoś ma dobre namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 20.01.2006 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 Witam Wszystkich Nowicjuszy dawno nie odwiedzałam forum, ale nie bardzo miałąm kiedy i dostęp do neciku sie skócił, a tak poza tym bardzo mnie ciekawią rozważania o ogrzewaniu i chciałam się pochwalić że ekipa zaczyna u mnie stawiać domek w połowie przyszłego tygodnia trzymajcie kciuki Pozdrawiam PS szukam hurtowni z blachodachówką i kominami systemowymi, może ktoś ma dobre namiary Widzialem przyczepkę Trzymam kciuki pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Syfon8 20.01.2006 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 Zdecydowanie polecam PIEC-MAT-BUD ul. Ołowiana 21-23 tel: (052)324-92-31 Do tej pory kupowałam u nich WSZYSTKO !!! (poza betonem B10 i B20 z gruchy i deskami na szalunek)od zbrojenia w ławach fundamentowych, bloczki fundamentowe,dysperbity, styropian...itp. po pustaki na ściany z SOLBETU. Jak jesteś ich stałym klientem, możesz już płacić przelewem, dają Ci inne, lepsze rabaty (SPRAWDZAŁAM w innych hurtowniach) Dzwonisz - zamawiasz towar telefonicznie - towar dowożą błyskawicznie na budowę w dniu kiedy sobie życzysz (majster sprawdza ilość) - odbierasz fakturę na budowie i płacisz przelewem (tyle że zawsze w terminie) POLECAM ! http://www.republika.pl/sorkawyspa/0750.jpg Robimy przerwę na kilka dni....czekając aż przejdzie NIŻ z Rosji... Dzięki! na pewno zweryfikuję tą firmę. aaaaa Tasija czemu wybraliście na ściany 30 cm BK? Jak czytam to przeważnie budują 24 BK + 12 ST... Czy to wystarczy już bez docieplenia? Czy będziecie docieplać? wtedy czym ? ... ciekawe Rzeczywiście ściany wyglądają naprawdę dobrze Jaki to projekt? Jak będziemy jechać do Mroczy do rodzinki to będziemy próbować wynaleźć Twój dom Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Syfon8 20.01.2006 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 Przepraszam za bałagan, ale nie wiem jak Wy to robicie, że cytaty innych w takie ramki łapiecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 20.01.2006 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 Po prostu w prawym rogu jest możliwość wysłania wiadomości z cytatem i wtedy ramka się sama robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 20.01.2006 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 widzialem przyczepkę Trzymam kciuki pozdrawiam Kciuki się przydadzą a przyczepka wykonawcy, żeby zaczęli musi jeszcze jedna dojechać a przede wszystkim materiał czyli drewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Syfon8 21.01.2006 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2006 Po prostu w prawym rogu jest możliwość wysłania wiadomości z cytatem i wtedy ramka się sama robi dzięki Alex.... zobaczmy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Auck 21.01.2006 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2006 Witam, Wlasnie kupilismy dzialke w Olimpinie kolo Brzozy. Nastepny krok to zamowienie projektu Vanessa z Archipelagu i zalatwianie wszystkich papierkow tak zeby na wiosne wbic pierwsza lopate z ziemie. Pozdrawiam wszystkichAuck Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bizi76 24.01.2006 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 Hejo! Kto mi powe ile średnio kosztuje wykonanie adaptacji projektu.My mamy kłopot bo jeden architekt chce 600PLN a inny 1600. Ile Wy na to wydaliście? Witam Ja mam złe doświadczenia z projektem i radzę wziąć kogoś, kto po prostu jest "sprawdzony w bojach", czyli po prostu ma opinię dobrego i sprawdzonego fachowca. Jeżeli w pobliżu jest więcej budów to po prostu powiedzą Ci, że do pana X nie warto iść a pan Y to solidna firma. Ja niestety trafiłem do pana X:( Facet był tani, ale miał problemy nawet z rysunkiem technicznym (rzuty elewacji sięnie zgadzały)i w UG to ja miałem problem. Koniec końców sam zrobiłem rysunki i policzyłem konstrukcje (też były błedy). miałem przebudowę domu za 1000 zł ale wszystko musiałem zrobić sam, podczas gdy pan Y brał 1400 i klienci na ogół byli zadowoleni. Zreszą może forumowicze kogoś polecą Pozdrawiam Bizon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyla 24.01.2006 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 Witaj! tu cyla Właśnie wczoraj dogadaliśmy sie z kobitką , która zgodziła sie na 1000PLN. Planujemy wywalenie piwnicy , zmiane długości garażu i inne pierdołki. Największy + tej miłej pani to to ,że pracuje w starostwie Szukamy jeszcze dobrego kierownika budowy , robimy właśnie "wywiad środowiskowy" Zapomniałam dodać, że wkońcu zdecydowaliśmy sie na projekt domu. Była w planach: Aga,Słoneczko, OlaII no i w końcu wybraliśmy...Chaber 2 z Archetonu! Mam nadzieje,że to nie najgłupszy pomysł w naszym zyciu A Wy co o nim myślicie? http://www.archeton.pl/index.aspx Pozdrawiam forumowiczów- klubowiczów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlepek 25.01.2006 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 Bardzo fajny domeczek. My też szukamy domku w tym stylu, choć nieco większego. Mi osobiście brakuje w nim pomieszczenia gospodarczego na dole ( kotłownia - gdzieś musi stać piec i to całe oprzyrządowanie do niego) i garderoby u góry. My myślimy o takim domku z drobnymi zmianami ( przejście z garażu do domu i do pomieszczenia nad garażem, no i ewentualnie, w zależności od kosztów lukarna w sypialni u góry). http://www.domoweklimaty.pl/index.php?id=4&hid=1353 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyla 25.01.2006 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 HEJO! mlepek - My planujemy powiększyć garaż i z tyłu zrobić kotłownie , wyjdzie tego jakies 8m2- no może troche więcej bo garaż chcemy też poszerzyć a nad nim zrobić strych- zobaczymy co z tych planów uda się zrealizowć . Dzięki Bogu projekt zamówiony bo z wyborem jak narazie najwięcej "roboty" było Pozdrawiam cyla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlepek 25.01.2006 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 Eeeeh. Coś o tym wiem, bo projekt jest jeszcze w którejś z niezliczonych pracowni, a ja już mam mętlik od ich przeglądania. Z desperacji zaczynam zastanawiać się ile może kosztować indywidualny. Ale- to w końcu jest jeden z najważniejszych kroków. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts