Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Bydgosko-Torunska

Recommended Posts

Witajcie wszyscy!! na Forum przywędrowałem z http://www.szkielet od Pana Wojtka, Eko.. wyłowiłem z kilku innych propozycji , kilka postów, wizyta na budowie (póżniej okazało sie ze u j-1942) i finał poszukiwań podpisany w Murowańcu ( nie wiedziałem że u Alex). dzięki sąsiadom wiem teraz co i jak :) , zaczynam od fundamentów więc aby do wiosny!

Pozdrawiam!! aha.. zbieżność nicków przypadkowa :oops:

• Odpowiedzi 15,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witajcie wszyscy!! na Forum przywędrowałem z http://www.szkielet od Pana Wojtka, Eko.. wyłowiłem z kilku innych propozycji , kilka postów, wizyta na budowie (póżniej okazało sie ze u j-1942) i finał poszukiwań podpisany w Murowańcu ( nie wiedziałem że u Alex). dzięki sąsiadom wiem teraz co i jak :) , zaczynam od fundamentów więc aby do wiosny!

Pozdrawiam!! aha.. zbieżność nicków przypadkowa :oops:

Trochę śmieszna zbieżność nicków :p, a cieszy mnie bardzo pozytywny finał.

Proszę pomóżcie: gdzie można kupić dziennik budowy w Bydgoszczy!!!

Tego się nie kupuje to wydaje starostwo być może to kosztuje nie wiem bo to mąż załatwiał, ale muszą być pieczątki wszytsko urząd przy dworcu PKP

Dokladnie tak. Ale to pownien dostarczyć Ci kierwonik budowy. :evil:

Koszt dziennika chyba cos ok 10 PLN.

Pozdrawiam

Hej

Alex, Robert kiedy się wprowadzacie? Jak teraz już z dachem lecicie to pewnie na maja meble przyjadą :) ? Tak z ciekawości jakbyście mieli podsumować stan, który macie do tej pory to ile kasy wydaliście: 40, 60, 100 tys.?

Valdi, dzieki za informacje, rzeczywiście trza by na tą herbatkę w Łochowie sie umówić. W ogóle uważam, że trzebaby jakiś termin wymyśleć i w niedzielę na godzinkę gdzieś się spotkać? Oczywiście szerszą grupą !

Czekamy na pozwolenie! Papiery przygotowane przez architekta bez zastrzeżeń! Stylbud rules.

Ekipa wybrana, wzieliśmy tego za 18 tys. Widziałem dwie roboty - są OK. Już chyba pisałem, że w tej cenie jest buda, kibelek, deski szalunkowe, gwoździe, inne pierdoły.

Koparkę mamy za 60 zl/h. Może ktoś ma tańszą?

Chcielibyśmy w marcu dzibnąć ziemię, ale nie wiem czy tak można? Czy nie za mokro? za zimno? itd.

Mam już pierwszą ofertę na dach. Drewno 600 m3(bez faktury), więźba 10 zł./m2.

I jeszcze jedno. PIES. Chcieliśmy mieć psa w domu, potem dwa w domu i w kojcu. Chyba stanie na jednym wilku w kojcu, tylko na zewnątrz. Co Wy na to?.

Kurcze, przepraszam za szarpane wątki, ale budując chciałbym wiedzieć jak najwięcej już teraz, żeby minimalizować późniejsze i tak nieuniknione błędy. :)

TYMCZASEM

Wilka jak najbardziej popieram. Ja aktualnie mam niecałe trzy lata amstafa, super pies innego bym nie chciała, lecz niestety do budy się nie nadaje. Też rozważamy zabranie owczarka, jako drugiego psa (do budy??), tylko czy się nauczy?? skoro jeden pies będzie w domu. I oczywiście, czy takie dwa charaktery będą żyły w zgodzie?

Możesz powiedzieć jaki zakres prac będzie za te 18 tys, jak również gdzie wychaczyłeś więźbę?

Pozdrawiam

Kasia

Witam Wszystkich!

Dopiero co się zarejestrowałem więc opisze po krótce co w trawie piszczy!

Kupiliśmy z żoną działkę na Osowej Górze (dolny taras) - 900m2.

Projekt równiez kupiony D72 Sielski

http://www.projekty.murator.pl/projekt?IdProjektu=203&IdKolekcji=&action=showProject&ver=mirror

Firma wykonuje dla nas aranżację, odwierty terenu, pozwolenia, itp.

Chcemy wybrać generalnego wykonawcę. (Domek netto 196m2).

Bardzo prosiłbym o wsparcie jaka firma byłaby dobra.

Domek chcę wyposażyć w kominek + ogrzewanie gazowe + rekuperator.

Ściany 25 Poroterm P+W (dobra cena ) + 18 cm styropianu.

Papiery o pozwolenie na budowę będę składał na początku marca.

Z góry serdecznie dziękuję za odpowiedzi.

pozdrawiam

Piotr

Wilka jak najbardziej popieram. Ja aktualnie mam niecałe trzy lata amstafa, super pies innego bym nie chciała, lecz niestety do budy się nie nadaje. Też rozważamy zabranie owczarka, jako drugiego psa (do budy??), tylko czy się nauczy?? skoro jeden pies będzie w domu. I oczywiście, czy takie dwa charaktery będą żyły w zgodzie?

Możesz powiedzieć jaki zakres prac będzie za te 18 tys, jak również gdzie wychaczyłeś więźbę?

Pozdrawiam

Kasia

Dom 115 m2, budowa od ziemi do góry, bez dachu i koparki. Ściany zew BK, wew. SILKA, chudy beton dół, na zagęszczonym piasku, strop teriva, schody wew. żelbetowe, 3 kominy, taras duzy i dwa male (wejscia). Do tego nie dbam o: deski szalunkowe, gwoździe, stemple, budę, kibelek, beczki na wodę. To chyba nie najtaniej, ale mam sporo z głowy i robota OK. Co do dachu to wzilam pare telefonów z PKT i dzwonilem. Coś ta cena 10 zł. za niska mi sie wydaje, ale zobaczymy. Jak potwierdzę ten kontakt i sprawdzę robotę to sie jeszcze odezwę :)