alex.57 16.02.2006 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2006 Witajcie wszyscy!! na Forum przywędrowałem z http://www.szkielet od Pana Wojtka, Eko.. wyłowiłem z kilku innych propozycji , kilka postów, wizyta na budowie (póżniej okazało sie ze u j-1942) i finał poszukiwań podpisany w Murowańcu ( nie wiedziałem że u Alex). dzięki sąsiadom wiem teraz co i jak , zaczynam od fundamentów więc aby do wiosny! Pozdrawiam!! aha.. zbieżność nicków przypadkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlepek 16.02.2006 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2006 Mlepek - po której stronie Osielska się budujesz? Pod koniec w kierunku Gdańsk. Po lewej stronie za stacją benzynową - To na mapie nazywa się Kąty. buduję to jeszcze za dużo powiedziane. Na razie jest działka, a teraz szukamy projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 17.02.2006 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2006 Witajcie wszyscy!! na Forum przywędrowałem z http://www.szkielet od Pana Wojtka, Eko.. wyłowiłem z kilku innych propozycji , kilka postów, wizyta na budowie (póżniej okazało sie ze u j-1942) i finał poszukiwań podpisany w Murowańcu ( nie wiedziałem że u Alex). dzięki sąsiadom wiem teraz co i jak , zaczynam od fundamentów więc aby do wiosny! Pozdrawiam!! aha.. zbieżność nicków przypadkowa Trochę śmieszna zbieżność nicków , a cieszy mnie bardzo pozytywny finał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 17.02.2006 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2006 Proszę pomóżcie: gdzie można kupić dziennik budowy w Bydgoszczy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 17.02.2006 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2006 Proszę pomóżcie: gdzie można kupić dziennik budowy w Bydgoszczy!!! Tego się nie kupuje to wydaje starostwo być może to kosztuje nie wiem bo to mąż załatwiał, ale muszą być pieczątki wszytsko urząd przy dworcu PKP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
valdi 17.02.2006 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2006 Proszę pomóżcie: gdzie można kupić dziennik budowy w Bydgoszczy!!! Tego się nie kupuje to wydaje starostwo być może to kosztuje nie wiem bo to mąż załatwiał, ale muszą być pieczątki wszytsko urząd przy dworcu PKP Dokladnie tak. Ale to pownien dostarczyć Ci kierwonik budowy. Koszt dziennika chyba cos ok 10 PLN. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mustiniem 17.02.2006 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2006 Dziennikbudowy można kupić w Castoramie (zaraz przy kasach na stojaku obok płytek). Koszt to ok.12 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 17.02.2006 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2006 Dzięki bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDA 18.02.2006 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 Witam A czy znacie jakiegoś taniego architekta, który zaadaptuje projekt w Bydgoszczy bądź okolicach ? Musze kroić maksymalnie koszty od samego początku żeby mieć choć cień szans na pozytywne zakończenie Pozdrawiam Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mustiniem 18.02.2006 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 Nie wiem czy On bedzie dla Ciebie tani, ale za adaptację bieże 800 zł, natomiast za znaczące zmiany, tz. gdy musi dorysować np. drugie stanowisko garażu dodatkowo 200zł. Jak bedziesz zainteresowany daj znać prześlę kontakt.Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDA 18.02.2006 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 Witam Naturalnie, jestem zainteresowany i to bardzo. Jeśli jeszcze ktoś miałby coś w temacie to bardzo proszę. Aaaaa i pewnie za chwilę bedę potrzebował kierownika budowy. PozdrawiamMaciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Syfon8 19.02.2006 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2006 Hej Alex, Robert kiedy się wprowadzacie? Jak teraz już z dachem lecicie to pewnie na maja meble przyjadą ? Tak z ciekawości jakbyście mieli podsumować stan, który macie do tej pory to ile kasy wydaliście: 40, 60, 100 tys.? Valdi, dzieki za informacje, rzeczywiście trza by na tą herbatkę w Łochowie sie umówić. W ogóle uważam, że trzebaby jakiś termin wymyśleć i w niedzielę na godzinkę gdzieś się spotkać? Oczywiście szerszą grupą ! Czekamy na pozwolenie! Papiery przygotowane przez architekta bez zastrzeżeń! Stylbud rules. Ekipa wybrana, wzieliśmy tego za 18 tys. Widziałem dwie roboty - są OK. Już chyba pisałem, że w tej cenie jest buda, kibelek, deski szalunkowe, gwoździe, inne pierdoły. Koparkę mamy za 60 zl/h. Może ktoś ma tańszą? Chcielibyśmy w marcu dzibnąć ziemię, ale nie wiem czy tak można? Czy nie za mokro? za zimno? itd. Mam już pierwszą ofertę na dach. Drewno 600 m3(bez faktury), więźba 10 zł./m2. I jeszcze jedno. PIES. Chcieliśmy mieć psa w domu, potem dwa w domu i w kojcu. Chyba stanie na jednym wilku w kojcu, tylko na zewnątrz. Co Wy na to?. Kurcze, przepraszam za szarpane wątki, ale budując chciałbym wiedzieć jak najwięcej już teraz, żeby minimalizować późniejsze i tak nieuniknione błędy. TYMCZASEM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mustiniem 19.02.2006 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2006 Wilka jak najbardziej popieram. Ja aktualnie mam niecałe trzy lata amstafa, super pies innego bym nie chciała, lecz niestety do budy się nie nadaje. Też rozważamy zabranie owczarka, jako drugiego psa (do budy??), tylko czy się nauczy?? skoro jeden pies będzie w domu. I oczywiście, czy takie dwa charaktery będą żyły w zgodzie?Możesz powiedzieć jaki zakres prac będzie za te 18 tys, jak również gdzie wychaczyłeś więźbę?PozdrawiamKasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDA 19.02.2006 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2006 Witam Mam znajomego, który ma amstafa i chciał mieć też innego psa.. Bez szans. Amstaf będzie walczył o przywództwo do upadłego. Chyba, że pasuje ci ciągłe pilnowanie stada. PozdrawiamMaciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
valdi 19.02.2006 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2006 Witam A ja poszkuje Labradora Może ktoś wie kto ma na sprzedaż. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
valdi 19.02.2006 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2006 Koparkę mamy za 60 zl/h. Może ktoś ma tańszą? Hmm 60 pln to dobra cena tylko co to za koparka białoruś?? I zapytaj czy za dojazd chce kase. JC2 jest po 75 PLN a robi duuuużo szybciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mustiniem 19.02.2006 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2006 Może pies z suczką się dogada? Jedyny samiec, jaki jemu nie przeszkadza to pies sąsiada, ale jest to tylko mijanie się na schodach. Z psem to na pewno nie ma szans, ale z suczką? Może?Może?Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaPiotr 19.02.2006 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2006 Witam Wszystkich! Dopiero co się zarejestrowałem więc opisze po krótce co w trawie piszczy! Kupiliśmy z żoną działkę na Osowej Górze (dolny taras) - 900m2.Projekt równiez kupiony D72 Sielskihttp://www.projekty.murator.pl/projekt?IdProjektu=203&IdKolekcji=&action=showProject&ver=mirror Firma wykonuje dla nas aranżację, odwierty terenu, pozwolenia, itp. Chcemy wybrać generalnego wykonawcę. (Domek netto 196m2).Bardzo prosiłbym o wsparcie jaka firma byłaby dobra.Domek chcę wyposażyć w kominek + ogrzewanie gazowe + rekuperator.Ściany 25 Poroterm P+W (dobra cena ) + 18 cm styropianu.Papiery o pozwolenie na budowę będę składał na początku marca. Z góry serdecznie dziękuję za odpowiedzi. pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Syfon8 20.02.2006 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 Koparkę mamy za 60 zl/h. Może ktoś ma tańszą? Hmm 60 pln to dobra cena tylko co to za koparka białoruś?? I zapytaj czy za dojazd chce kase. JC2 jest po 75 PLN a robi duuuużo szybciej Sprawdzę to! Dzięki Valdi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Syfon8 20.02.2006 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 Wilka jak najbardziej popieram. Ja aktualnie mam niecałe trzy lata amstafa, super pies innego bym nie chciała, lecz niestety do budy się nie nadaje. Też rozważamy zabranie owczarka, jako drugiego psa (do budy??), tylko czy się nauczy?? skoro jeden pies będzie w domu. I oczywiście, czy takie dwa charaktery będą żyły w zgodzie? Możesz powiedzieć jaki zakres prac będzie za te 18 tys, jak również gdzie wychaczyłeś więźbę? Pozdrawiam Kasia Dom 115 m2, budowa od ziemi do góry, bez dachu i koparki. Ściany zew BK, wew. SILKA, chudy beton dół, na zagęszczonym piasku, strop teriva, schody wew. żelbetowe, 3 kominy, taras duzy i dwa male (wejscia). Do tego nie dbam o: deski szalunkowe, gwoździe, stemple, budę, kibelek, beczki na wodę. To chyba nie najtaniej, ale mam sporo z głowy i robota OK. Co do dachu to wzilam pare telefonów z PKT i dzwonilem. Coś ta cena 10 zł. za niska mi sie wydaje, ale zobaczymy. Jak potwierdzę ten kontakt i sprawdzę robotę to sie jeszcze odezwę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts