celdom 05.09.2008 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 Dzieki Alex za odp Dzialeczka juz dawno jest, prad jest, projekt wybrany na 90%. Juz na wiosne mozecie mnie zaczac wypatrywac:) No ale ta woda Przeraza mnie wizja chodzenia na brudasa do nocy, a co jak ktos ma dzieci? Wiem ze sasiad ma studnie ale nie wiem czy tak latwo o zgode na studnie skoro sa wodociagi Cale zycie mieszkalam w bloku i nie wiem co to niemozliwosc nalania sobie pelnej wanny, jak wy sobie radzicie? Sa jakies szanse na poprawe, wodociagi robia cos w tym kierunku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
partner 05.09.2008 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 Pilne!!! Mam pytanie do tych forumowiczów, którzy mają drewniane okna. Czy montowaliście je po tynkach czy przed? Spece od instalacji mówią, że instalacje po oknach, drzwiach i alarmie. Spece od okien drewnianych, że tynki przed montażem okien, czyli wszystkie instalacje również. Błędne koło. Bo jak zabezpieczyć dom przed kradzieżą kabli i innych rzeczy, gdy nie ma drzwi i okien??? I druga sprawa - czy ktoś może się podzielić namiarami na sprawdzone ekipy od tynków maszynowych? Termin robót - październik. Jakie w tej chwili obowiązują ceny (robocizna i materiał)? okna przed tynkami bo później ci ich nikt nie "obrobi". tynki maszynowe - Arek 695-566-014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angel__yac 05.09.2008 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 okna przed tynkami bo później ci ich nikt nie "obrobi". tynki maszynowe - Arek 695-566-014 Dziękujemy za namiary, zadzwonimy. Obróbka otworów okiennych ponoć karton-gipsem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
partner 05.09.2008 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 okna przed tynkami bo później ci ich nikt nie "obrobi". tynki maszynowe - Arek 695-566-014 Dziękujemy za namiary, zadzwonimy. Obróbka otworów okiennych ponoć karton-gipsem... a kto Ci przyjdzie obrobić kilka okien? i jak z ciągłością połączeń? ale to działka tynkarzy. jednak najlepiej wstawić okna, dobrze zabezpieczyć i otynkować na gotowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 05.09.2008 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 Nieco wyżej ktoś pisał, że tynkarze mówili coś tam, instalatorzy coś tam a inwestor został z parapetami w rekach:-) Nie ma innej opcji jak obsadzanie otworów przed tynkami. Jeśli którykolwiek tynkarz mówi inaczej to należy kopnąć go w dupę i szukać innego. Wcale nie trzeba go kopac jeśli chce niech zdejmuje, byle je potem założył z powrotem, u nas tak zrobili i wszystko było i jest ok zdjęli je dla własnej wygody i bez gadania załozyli i obroblili na gotowo, bez zbędnej filozofii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angel__yac 05.09.2008 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 a kto Ci przyjdzie obrobić kilka okien? i jak z ciągłością połączeń? ale to działka tynkarzy. jednak najlepiej wstawić okna, dobrze zabezpieczyć i otynkować na gotowo Ja też tak uważam, ale firma, w której zamówiliśmy okna zastrzega, że stracimy gwarancję, jak wykonamy 'mokre roboty' po montażu okien i z oknami coś się stanie, że ponoć nie można zabezpieczyć na tyle dobrze, by nie istniało ryzyko, że okna się wypaczą, lakier pozłazi i takie tam... Każdy mówi coś innego, a my jesteśmy biednymi inwestorami i nie wiemy, co zrobić, a to w końcu przecież my musimy podjąć decyzję. Dlatego zależy mi na opinii tych, którzy mają drewniane okna, o jakieś rady, wskazówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
partner 06.09.2008 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2008 a kto Ci przyjdzie obrobić kilka okien? i jak z ciągłością połączeń? ale to działka tynkarzy. jednak najlepiej wstawić okna, dobrze zabezpieczyć i otynkować na gotowo Ja też tak uważam, ale firma, w której zamówiliśmy okna zastrzega, że stracimy gwarancję, jak wykonamy 'mokre roboty' po montażu okien i z oknami coś się stanie, że ponoć nie można zabezpieczyć na tyle dobrze, by nie istniało ryzyko, że okna się wypaczą, lakier pozłazi i takie tam... Każdy mówi coś innego, a my jesteśmy biednymi inwestorami i nie wiemy, co zrobić, a to w końcu przecież my musimy podjąć decyzję. Dlatego zależy mi na opinii tych, którzy mają drewniane okna, o jakieś rady, wskazówki. to zostaje jedno wyjście - niech firma "okienna" zamontuje okna wraz z obróbką. tylko co z instalacjami? kiedy je zrobić? pozostaje dobrze zabić okna dechami, zamontować alarm i wykonać instalację elektryczną i tynki. później niech montują okna ale z własną "obróbką" bo raczej nikt ci nie przyjdzie specjalnie obrobić kilku okien chyba że za kasę z kosmosu. u wielu forumowiczów były montowane okna drewniane przed tynkami i wszystko było ok. co to za firma od tych okien? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angel__yac 06.09.2008 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2008 to zostaje jedno wyjście - niech firma "okienna" zamontuje okna wraz z obróbką. tylko co z instalacjami? kiedy je zrobić? pozostaje dobrze zabić okna dechami, zamontować alarm i wykonać instalację elektryczną i tynki. później niech montują okna ale z własną "obróbką" bo raczej nikt ci nie przyjdzie specjalnie obrobić kilku okien chyba że za kasę z kosmosu. u wielu forumowiczów były montowane okna drewniane przed tynkami i wszystko było ok. co to za firma od tych okien? No właśnie, jak zabezpieczyć instalacje przed kradzieżą? Można tak, jak mówisz. Pewnie to jakieś wyjście. Firma od okien to firma Budrop. Producent okien - Pozbud. Na ich stronie można przeczytać, że 'Gwarancja nie obejmuje wyrobów i usług: - w przypadku, gdy przy wykonywaniu robót mokrych nastąpiło przekroczenie wilgotności względnej w pomieszczeniu powyżej 80%'. Czy przy robieniu tynków w pomieszczeniach następuje takie przekoroczenie wilgotności? Pojęcia nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angel__yac 06.09.2008 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2008 Wspominałam niedawno, że rozstaliśmy się z ekipą murarzy. Mniejsza o kwestie związane z rozliczeniem, ale skutkiem tego rozstania zostaliśmy z trzema nieskończonymi kominami, z których jeden jest do rozbiórki, dwa pozostałe do poprawy, albo też do rozbiórki. Do zrobienia jest rozebranie cegły klinkierowej, wylanie wieńców, położenie jej powtórnie i przykrycie kominów. Zdaję sobie sprawę, że nikt nie lubi poprawiać tego, co ktoś inny spartolił, ale co my, biedne żuczki, możemy? Sami sobie tego nie poprawimy. Dlatego pilnie poszukujemy kogoś, kto tę pracę wykona. Przy czym bardzo zależy nam, by było to osoby sprawdzone, bo nie mam sił szukać trzeciej ekipy. Dekarze musieli zejść z dachu i poszli na inną budowę, a my nie dostaniemy kolejnej transzy z banku, jak nie doprowadzimy domu do stanu surowego otawartego. Stanu tego nie będzie, jak nie będzie dachu, a dachu nie będzie jak nie będzie kominów. Bardzo, bardzo wszystkich proszę o namiary na speców od obmurowywania kominów klinkierem. Dwa kominy wentylacyjne i jeden Schiedel. Pomóżcie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonart1 07.09.2008 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2008 Witam,czy ktos z Was korzystal z uslug tych budowlancow: ich nick na muratorsze to: WIATERWIATER (wiaterwiater)a dane to: Kontakt: 515 280 880, [email protected], GG 2730423. Macie jakies opinie. Co u was robili i jakie efekty.Prosze o info na priva lub publicznie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dariusz29 07.09.2008 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2008 WITAM macie jakieś namiary na ekipy wylewające maszynowo posadzki, podajcie ceny brutto z materiałem za m2 Pozdrawiam Dariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlepek 07.09.2008 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2008 Parapety zewnętrzne. Płytki wsuniete pod okno. Bez fugi między oknem a płytkami. Mikro szczelinka,(na pół milimetra) przez którą okazuje się zacieka woda. Wewnątrz nie mam pianki w miejscach gdzie były kliny montażowe okien. Oczywiście jak pianką uzupełnię miejsca po klinach - do wewnątrz zaciekać nie będzie. Ale będzie zaciekać pod parapet na ścianę, pod tynk. Cos myslę, że nic z tego dobrego nie wyjdzie. Jak Wy macie? I co radzicie? mam podobny problem, myślę o zasilikonowaniu styku parapet- okno. jak to rozwiązałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meehowy 07.09.2008 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2008 macie jakieś namiary na ekipy wylewające maszynowo posadzki, podajcie ceny brutto z materiałem za m2 Hej, My jeszcze posadzek nie mamy, ale w tej chwili ta sama ekipa robi nam tynki. O ich solidnosci bede mogl sie wypowiedziec pozniej. Tel: 608209898. Placimy 26 PLN za metr z materialem. Michal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dariusz29 07.09.2008 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2008 macie jakieś namiary na ekipy wylewające maszynowo posadzki, podajcie ceny brutto z materiałem za m2 Hej, My jeszcze posadzek nie mamy, ale w tej chwili ta sama ekipa robi nam tynki. O ich solidnosci bede mogl sie wypowiedziec pozniej. Tel: 608209898. Placimy 26 PLN za metr z materialem. Michal A jakie tynki gipsowe czy cementowo wapienne Pozdrawiam Dariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARAG 07.09.2008 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2008 Witam Bydujących! Czy macie namiary na dobrego i niedrogiego architekta który zrobiłbynam adaptacje domku? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meehowy 07.09.2008 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2008 A jakie tynki gipsowe czy cementowo wapienne Tynki gipsowe. 26 PLN to cena za posadzki, za tynki - 25 PLN. Michal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eli2 08.09.2008 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 Parapety zewnętrzne. Płytki wsuniete pod okno. Bez fugi między oknem a płytkami. Mikro szczelinka,(na pół milimetra) przez którą okazuje się zacieka woda. Wewnątrz nie mam pianki w miejscach gdzie były kliny montażowe okien. Oczywiście jak pianką uzupełnię miejsca po klinach - do wewnątrz zaciekać nie będzie. Ale będzie zaciekać pod parapet na ścianę, pod tynk. Cos myslę, że nic z tego dobrego nie wyjdzie. Jak Wy macie? I co radzicie? mam podobny problem, myślę o zasilikonowaniu styku parapet- okno. jak to rozwiązałaś? He he he Kupiłem silikon Kupiłem pistolet do silikonu i..... Boje się psiknąć. Ale właśnie wybrałem ten sam sposób zabezpieczenia - co Ty. Więc chyba kiedyś się odważę. Zastanawiam się jedynie nad kolorem. Czy kolor zbliżony do fugi, czy lepiej bezbarwnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angel__yac 08.09.2008 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 Witam Bydujących! Czy macie namiary na dobrego i niedrogiego architekta który zrobiłbynam adaptacje domku? Pozdrawiam Polecam moją Panią architekt: Pani Marzena Dybowska, tel. 605855111. Powinno być w przyzwoitej cenie, ale raczej nie błyskawicznie, bo jest zawalona robotą. Powiedz, że kontakt masz od Angeliny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tazuj 08.09.2008 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 Witam wszystkich forumiczów w szczególności osoby z Murowańca. Cieszy mnie iz istnieją takie grupy liczę na waszą pomoc i porady Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 08.09.2008 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 Witam wszystkich forumiczów w szczególności osoby z Murowańca. Cieszy mnie iz istnieją takie grupy liczę na waszą pomoc i porady Robert Witamy i pozdrawiamy . Robert tazuj po wypowiedzi wnioskuję że budujesz w Murowańcu - ja także . Możesz opisać gdzie dokładniej i na jakim etapie jesteś ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts