Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Bydgosko-Torunska

Recommended Posts

1. Docięty bloczek z betonu komórkowego o 1 cm cieńszy niż otwór, posmarowany od góry klejem a od spodu rozparty pianką?

Że się tak wyrażę: trąba ze mnie http://akwa.ovh.org/forum/usmiech.jpg

no sąsiad trąba jak nic :p, bo choćby po drodze wejść na kawę i podpytać też da radę może szanowny małżonek coś by doradził choćby z okazji zdobywanej wiedzy w szkole :p a i stosunki sąsiedzkie by się uczłowieczyły :D

• Odpowiedzi 15,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A tak przy okazji, czy spaliście w swoich domkach zaraz po montażu okien. Słyszałam, że wiele osób tak robi i zastanawiam się czy to ma sens.

Jest ogolna psychoza w tym temacie. Na pewno wielu osobom okna ukradziono, ale wydaje mi sie ze temat urosl do rangi legendy czy mitu, ktory troche odstaje od rzeczywistosci. Tak czy siak proby "ataku" nie mozna wykluczyc. Ja tez uleglem tej "okiennej sraczce" i w dniu montazu okien montowalem tez alarm i spalem na budowie... ;-)

Michal

My generalnie popłynęliśmy z nurtem "sraczki okiennej" i spaliśmy w kwietniu w domu nieocieplonym ze słoneczkiem i namiotem zrobionym w pokoju z opakowań wełny mineralnej dostarczonej na tzw. kreskę z nieznaną bliżej datą wpływu kolejnej transzy

a przy podpisywaniu umowy powiedzieliśmy sprzedawcy, aby łaskawie poinformował ekipę iż zamierzamy okien w nocy pilnować ale oburzenie na twarzy sprzedawcy wyrosło :lol:

no sąsiad http://akwa.ovh.org/forum/usmiech.jpg jak nic :p, bo choćby po drodze wejść na kawę i podpytać też da radę może szanowny małżonek coś by doradził choćby z okazji zdobywanej wiedzy w szkole :p a i stosunki sąsiedzkie by się uczłowieczyły :D

Ale właśnie mają na uwadze uczłowieczone sąsiedztwo nie chciałem po nocy głowisi zawracać :p i w nauce przeszkadzać.

no sąsiad http://akwa.ovh.org/forum/usmiech.jpg jak nic :p, bo choćby po drodze wejść na kawę i podpytać też da radę może szanowny małżonek coś by doradził choćby z okazji zdobywanej wiedzy w szkole :p a i stosunki sąsiedzkie by się uczłowieczyły :D

Ale właśnie mają na uwadze uczłowieczone sąsiedztwo nie chciałem po nocy głowisi zawracać :p i w nauce przeszkadzać.

no ale sąsiad odrobina dobrej woli i uczłowieczyć sprawę by się dało :p

Ale generalnie też polecam Hoermanna (choć niekoniecznie salon Nalazka z Łęczyckiej). Tylko trzeba pamiętać, że do siłowników Hoermana nie pasują inne niż macierzyste systemy zdalnego sterowania (np. nice nie jest kompatybilny).

Czemu odradzasz salon na Łęczyckiej? Zamówiłam u nich bramę i właśnie za nią czekam. Obsługa miła, pan wydawał się bardzo kompetentny. Pojechał z nami na budowę i tak długo kombinował, aż wykombinował jak i jaką wstawić bramę aby uniknąć dodatkowych kosztów, jakie byśmy ponieśli na skutek błędu w projekcie. Masz jakieś złe doświadczenia z tą firmą?

Ale generalnie też polecam Hoermanna (choć niekoniecznie salon Nalazka z Łęczyckiej).

Czemu odradzasz salon na Łęczyckiej? (...)

Nie odradzam, a jedynie niekoniecznie polecam, a to spora różnica :-)

Przyczyny tego nie są bardzo poważne, brama jak i montaż nie były jak dotąd reklamowane. Nie mniej w pewnym momencie okazało się, że nie wszystko co obiecywali spełnili, a wyjaśnienia nie były przekonujące.

pozdrawiam

Mam pytanko:

Czy ktoś z was przedłużał termin zakończenia inwestycji w umowie z bankiem?

Jeśli tak to o ile i czym to uzasanialiście?

Pozdrawiam

Marcin

Ja przedłużałam, bo nie zdążyliśmy zrobić płotu :roll: . Przedłużyliśmy termin o 8 miesięcy. Uzasadniliśmy problemami z dostawami materiałów i opóźnieniami w pracy ekip.

Nie odradzam, a jedynie niekoniecznie polecam, a to spora różnica :-)

Przyczyny tego nie są bardzo poważne, brama jak i montaż nie były jak dotąd reklamowane. Nie mniej w pewnym momencie okazało się, że nie wszystko co obiecywali spełnili, a wyjaśnienia nie były przekonujące.

pozdrawiam

Dzięki. W środę mam montaż. Zobaczymy jak się spiszą. Mam nadzieję, że nie będę uderzać głową w prowadnicę :wink:

chciałem oddać dom do użytkowania ale bez Świadectwa Charakterystyki energetycznej nie mogłem tego uczynić. Zdenerwowałem się i zrobiłem uprawnienia ( studia podyplomowe). Teraz zapraszam wszyskich co potrzebują takie Świadectwo

[ moderowano - reklama ]

chciałem oddać dom do użytkowania ale bez Świadectwa Charakterystyki energetycznej nie mogłem tego uczynić. Zdenerwowałem się i zrobiłem uprawnienia ( studia podyplomowe). Teraz zapraszam wszyskich co potrzebują takie Świadectwo

[ moderowano - reklama ]

Ale ściema :D - studia podyplomowe w 3 miechy :wink: