kplewinska 17.05.2009 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 Witam wszystkich chce budować dom w okolicy Zlejwsi Wielkiej i szukam dobrej i w miare taniej ekipy budowlanej. Proszę o informacje na pw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meehowy 17.05.2009 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 Pomogłabym Tobie, ale nie robiliśmy nic takiego. Aga, z calym szacunkiem, ale po co w ogole pisac cos takiego? Mysle, ze to dobra zasada na forum, ze jak sie nie ma nic od powiedzenia, to sie nie mowi. Czy moze byl w tym jakis glebszy sens? Nie mam nic do Ciebie personalnie, ale po prostu nie rozumiem. Michal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cichawooda 18.05.2009 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 Uwaga sąsiedzi z Murowańca!! Mamy psiego kata na wsi, na szczęście to nikt z naszych forumowiczów, ale szukam porad co z gościem zrobić? Kata na wsi to mamy nie jednego a więcej by się ich znalazło i daleko nie trzeba by szukać . Pytasz co z nim zrobić ? A ja Ci powiem że zanim coś z nim zrobisz to spójrz wraz z mężem w lustro i odpowiedz sobie na pytanie : Czy ja (mój mąż) też nie okładam mojego psa smyczą jak ucieknie albo coś zbroi ? Dopiero jak padnie odpowiedź że : "nigdy nie zdarzyło się mi (nam) bić psa " możesz interweniować w sprawie tego gościa . Uwaga sąsiedzi z Murowańca!! Sama mam kaca moralnego, bo byłam w dalszej odległości (z 400m), ale się na gościa nie wydarłam, nie wiem psychę mi chyba zblokowało. Czy ten kac moralny i zblokowanie psychy przypadkiem się nie bierze z tego , że może postępujecie podobnie nauczając psa posłuszeństwa ? Ciekawe jak z odległości 400m zauważyłaś że gość bił psa pięściami ? Miłego dnia E... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonart1 18.05.2009 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 1. Pomogłabym Tobie, ale nie robiliśmy nic takiego. Aga, z calym szacunkiem, ale po co w ogole pisac cos takiego? Mysle, ze to dobra zasada na forum, ze jak sie nie ma nic od powiedzenia, to sie nie mowi. Czy moze byl w tym jakis glebszy sens? Nie mam nic do Ciebie personalnie, ale po prostu nie rozumiem. Michal to jeszcze jest soft i nieszkodliwe aga faciowa czasem pomaga z tego co pamietam bo sledze to forum na biezaco od 1.5r. za to na grupie torunskiej jest osoba ktora na podobne pytania o namiary, pomoc itp, odpowiada tekstem w stylu "ja mam, ale ci nie dam" to jest dopiero hardcore 2. Karina75, pierwsze slysze zeby ceny szly w gore... czy ktos dal Ci cene X a jak sie do niego zglosilas to dal cene wyzsza? Takich praktyk sie nie stosuje jesli ktos ci wyskakuje z takimi zmianami to odpusc sobie bo nawet sie na kolesia zdecydujesz a potem bedzie stekal ze za malo i jeszcze ci bedzie doliczal cokolwiek by nie zrobil co nie bylo domowione w detalach... naciagacz i sciemniacz... co innego jesli mialas sytuacje ze obskoczylas ilestam ekip no i masz sytuacje ze kolejni akurat sa coraz drozsi... rozpietosci sa ogromne, ktos tu juz pisal jeden chce to samo zrobic za 25k inny za 50k. wiec tutaj kryzysow czy na przekor - wzrostu popytu - bym nie upatrywal... Pewnie wlasnie o to ci chodzi... fakt ze ostatnie 2 lata rozpiescily "fachowcow". Poza tym jak ktos jest w polowie rozpoczetej budowy z wiosny lub grzebia sie z konczeniem tych z zeszlego roku to po prostu sa sklonni rzucac ceny wyzsze niz by nawet sami oczekiwali... nie szukaja to po co maja dawac "promocje", a noz trafi sie klient z ktorego mozna doic rozmawialem ze znajomym murarzem - i mowil ze wcale tak juz zloto nie jest... przyznal ze w zeszlym roku nie mogl sie opedzic, teraz to spadlo znaczaco... mowi ze sie tylko pytaja od czasu do czasu... Ale i tak nikt przeciez za darmo robic nie bedzie... Ja to poki co licze wg sredniej krajowej razy ile osob bedzie pracowalo i jak dlugo, plus minus, jesli mniej wiecej wyjdzie na to samo (lub ciut wiecej) to uwazam ze mam do czynienia nie-z-naciagaczem... reszta to lowcy jeleni... poza tym nie zapominajmy o tym ze to ceny wyjsciowe, i nie jest tak jak w sklepach ze moze ci dadza 5% rabatu, tam raczej juz grubsze targi mozna wynegocjowac... wiem, bo jestem po kilku takich rozmowach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 18.05.2009 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 Co do ogrodzenia od frontu - zgłoszenie do Starostwa na min. 30 dni przed planowanym rozpoczęciem prac. Na stronie jest druk + oświadczenie o prawie do dysponowania nieruchomością + mapka z wrysowanym płotem. Jak zadzwoniłam do Starostwa to okazało się, że szkicu wyglądu płotu nie trzeba dołączyć, chociaż na stronie napisali, że trzeba. Tak jest w Toruniu, nie wiem jak w Bydgoszczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bekaert 18.05.2009 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 Witam Wszystkich! Właśnie jestem na etapie kominka i szukam jakiejś konkretnej firmy.Byłem w Ardorze na Królowej Jadwigi,Popiołka na Nakielskiej i w Mms na Fordońskiej. Ceny mają w miarę podobne ale narazie skłaniam się w stronę Mms(najlepszy wybór i profesjonalne doradztwo.).Jednak prosiłbym Was o opinie na temat tych firm(w szczególności o Mms).Ewentualnie kogo byście polecali? Pozdrawiam!! u mnie MMS właśnie skończył montaż, nie mam zastrzeżeń jak narazie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 18.05.2009 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 Bonart, jeśi pijesz do mojego postu o namiary na ziemię to mógłbyś troszeczkę czytać ze zrozumieniem i czytać całość, a nie wybiórczo. Nie udzielasz się u nas, nie wiesz jakie są układy i dlaczego przez jakiś czas namiar ten pozostał w tajemnicy z informacją, że w odpowiednim czasie wszystkim go przekażę. To znaczy czytając tekst ze zrozumieniem wiedziałbyś jaki jest powód. Zresztą tak zostało zrobione. Namiar ten został upubliczniony i każdy może dzwonić i zamawiać. Twoje komentarze i podejście to jest dopiero hardcore. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonart1 18.05.2009 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 Bonart, jeśi pijesz do mojego postu o namiary na ziemię to mógłbyś troszeczkę czytać ze zrozumieniem i czytać całość, a nie wybiórczo. Nie udzielasz się u nas, nie wiesz jakie są układy i dlaczego przez jakiś czas namiar ten pozostał w tajemnicy z informacją, że w odpowiednim czasie wszystkim go przekażę. To znaczy czytając tekst ze zrozumieniem wiedziałbyś jaki jest powód. Zresztą tak zostało zrobione. Namiar ten został upubliczniony i każdy może dzwonić i zamawiać. Twoje komentarze i podejście to jest dopiero hardcore. aaaa, to ty takie teksty rzucasz?... no offence... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meehowy 18.05.2009 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 Czolem, Ponownie: przyczepa kempingowa na sprzedaz, idealna na budowe, mozliwosc rejestracji. Szczegoly: http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C8647866 Serdercznie pozdrawiam i zapraszam, Michal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 18.05.2009 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 ... ale ja tylko chciałam znac Dariuszowi, że gdybym wiedziała to bym mu pomogła ehhhh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakota 19.05.2009 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 ... ale ja tylko chciałam znac Dariuszowi, że gdybym wiedziała to bym mu pomogła ehhhh no i dobrze, bo czasem człowiek ma wrażenie, że zniknęło po napisaniu, jak nikt nie odpowiada meehowy, nie przesadzasz? wszystkie posty muszą być merytoryczne? a jakbym chciała tu porozmawiać o kolorze kwiatków dookoła domu i o ptaszkach, które nad nim fruwają, to też nie bardzo? strach się odezwać niedługo będzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakota 19.05.2009 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 alex_sprawę psa należy zgłosić na Policję (wiem, że prawdopodobnie zbagatelizują, ale niech się przyzwyczajają do tego typu zgłoszeń), jeśli wiesz dodatkowo kto, będą musieli ruszyć tyłkiniestety w Bydgoszczy nie ma oddziału TOZ-u, zwierzaki odbiera policjanie można nie reagować, zapomnieć uwagi o patrzeniu w lustro nie rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 19.05.2009 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 alex_ sprawę psa należy zgłosić na Policję (wiem, że prawdopodobnie zbagatelizują, ale niech się przyzwyczajają do tego typu zgłoszeń), jeśli wiesz dodatkowo kto, będą musieli ruszyć tyłki niestety w Bydgoszczy nie ma oddziału TOZ-u, zwierzaki odbiera policja nie można nie reagować, zapomnieć uwagi o patrzeniu w lustro nie rozumiem Rozmawiałam z Animalsami, muszą być dowody. A policja dostanie zgłoszenie i nic z tym nie zrobi, bo zanim tyłek ruszą już będzie po sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saraha 19.05.2009 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 ... ale ja tylko chciałam znac Dariuszowi, że gdybym wiedziała to bym mu pomogła ehhhh ...i bardzo dobrze A o kwiatkach ja bardzo chętnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peter_piotr 19.05.2009 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 kto wie dzie mozna kupic cos do ocieplania komina ponad dachem mam na mysli jakies plyty podobne do welny tylko sprasowane grube na 4-6 cm ... bedziemy mieli komin tynkowany i warto go ocieplic ...inne propozycje mile widziane dziekuje bardzo P.P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajaD 19.05.2009 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 taką wełnę kupisz prawie w każdej hurtowni, np. Rockwool ma taką, albo Paroc - trzeba powiedzieć, że ma być w płytach.My też mamy tynkowany komin, ocieplaliśmy go styropianem twardym, na to siatka z klejem i tynk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Glamosie 19.05.2009 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 Gdzie można kupić najkorzystniej materiały na elektrykę, przewody, puszki itd. Czy jest jakaś przyjazna hurtownia? macie jakieś dobre doświadczenia?Glamosie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 19.05.2009 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 Gdzie można kupić najkorzystniej materiały na elektrykę, przewody, puszki itd. Czy jest jakaś przyjazna hurtownia? macie jakieś dobre doświadczenia? Glamosie podpytaj partnera to nasz forumowy elektryk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wygibusek 19.05.2009 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 jaka jest teraz cena za: - ocieplenie prostego poddasza - wełna x2 plus kartongips plus szpachlowanie szpar - gładzie gipsowe 1 - obróbkę okien płytą kartongips - tynkowanie elewacji - tylko grunt plus tynk - podwieszane sufity - ogrodzenie - słupki, siatka, wkopany krawężnik ??? Jak ktoś zna odpowiedź choć na jedno pytanie będę wdzięczna czekają mnie ciężkie rozmowy z majstrem w poniedziałek Czy ktoś z was malował zwykłe ręczne tynki cementowo - wapienne od razu farbą bez kładzenia gipsu? Niektóre pomieszczenia mają w założeniu uniknąć gipsowania, zastanawiam się jednak jak będzie z kryciem i jak będzie wyglądać ta lekka porowatość? helo gładzie około 14 złotych obróbka okien w zalezności od szerokości ogólnie bierze sie w granicach 20 -30 złotych elewacja 15 złotych sufity podwieszane 30-45 złotych możliwe wykonawstwo z poważaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wygibusek 19.05.2009 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 jaka jest teraz cena za: - ocieplenie prostego poddasza - wełna x2 plus kartongips plus szpachlowanie szpar - gładzie gipsowe 1 - obróbkę okien płytą kartongips - tynkowanie elewacji - tylko grunt plus tynk - podwieszane sufity - ogrodzenie - słupki, siatka, wkopany krawężnik ??? Jak ktoś zna odpowiedź choć na jedno pytanie będę wdzięczna czekają mnie ciężkie rozmowy z majstrem w poniedziałek Czy ktoś z was malował zwykłe ręczne tynki cementowo - wapienne od razu farbą bez kładzenia gipsu? Niektóre pomieszczenia mają w założeniu uniknąć gipsowania, zastanawiam się jednak jak będzie z kryciem i jak będzie wyglądać ta lekka porowatość? helo gładzie około 14 złotych obróbka okien w zalezności od szerokości ogólnie bierze sie w granicach 20 -30 złotych elewacja 15 złotych sufity podwieszane 30-45 złotych możliwe wykonawstwo z poważaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts