Gość OtoKero 29.03.2010 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 W MOIM przypadku nie dogadałem się więc i nie liczyłbym na dobre wykonawstwo. Kropka.Wcale nie znaczy, że ktoś inny nie dogada się.I wcale nie twierdziłem, że to ich czy moja wina.Powtarzam - ja nie dogadałem się a szukanie winnych nie ma najmniejszego znaczenia bo chodzi o robienie interesów a nie szukanie winnych ich braku. Dogadywanie się jest moją zawodową sprawą więc chyba jakieś doświadczenie mam skoro w tym co robię funkcjonuję od dwudziestu lat i nie narzekam. I zawsze będzie tak, że ktoś się dogada a ktoś nie.Takie oceny były tutaj niejednokrotnie więc dziwię się dlaczego szukasz w mojej wypowiedzi ukrytego dna ale wcale nie chcę znać odpowiedzi na moje zdziwienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość OtoKero 29.03.2010 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Zupełnie niedawno ktoś skrytykował "forumowego elektryka" i co? Nic.Większość zdecydowana go chwaliJa na jego temat nie wypowiem ani słowa bo zupełnie nim miałem z nim kontaktu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emjot27 29.03.2010 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Tessa w Lisim Ogonie - dwukrotnie podchodziłem do nich w dwu różnych sprawach - nie dogadałem się. Skoro komunikacja słowna nie przyniosła pozytywnego efektu to nie sądzę by wykonawcza była na dobrym poziomie. Witam. Odpowiem tak, Jakieś 5 lat temu, razem z ojcem byłem u nich z zamiarem kupna drzwi do jego domu, i rzeczywiście zostaliśmy potraktowani jak "niechciani goście", bardzo nie miła i nie fachowa pomoc. Dzisiaj pojechałem do Tessy z nastawieniem, że spotka mnie to samo no i razem z żoną bardzo mile się zdziwiliśmy! Obsługa, była bardzo rzeczowa i uprzejma. Obsłużył nas jakiś młody chłopak, który wyjaśnił nam chyba więcej niż sami oczekiwaliśmy. Opowiedział nam wszystkie szczegóły dotyczące okien, rolet i bram garażowych. Przedstawił bardzo szczegółową ofertę okien firmy Avante i bram garażowych Hormanna. Spędziliśmy u nich chyba 1,5 godziny. Wygląda na to, ze ekipa pracujących tam ludzi już się zmieniła i została zastąpiona "lepszym modelem" Teraz czekam na wycenę. Co do oferty to jeżeli chodzi o bramę garażową, to jestem już zdecydowany na Hormanna, Co do okien to czekam na wycenę tych Avante z Tessy. Z MS oknoplusa już dostałem. Obydwie marki okien bardzo mi się podobają z delikatnym plusem na te Avante. Jeżeli cena była by porównywalna bardzo bym mocno bym się nad nimi zastanowił. Problemem dla mnie było by tylko to, czy ekipa montażowa którą proponuje Tessa, jest równie dobra i sprawdzona jak w przypadku OknoPlusa. Stąd prośba moja do was o poradę, czy znacie kogoś, kto ma te okna zamontowane przez Tessę? Pozdrawiam, Maciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gorgio 29.03.2010 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Obsłużył nas jakiś młody chłopak, który wyjaśnił nam chyba więcej niż sami oczekiwaliśmy. Opowiedział nam wszystkie szczegóły dotyczące okien, rolet i bram garażowych. Przedstawił bardzo szczegółową ofertę okien firmy Avante i bram garażowych Hormanna. Spędziliśmy u nich chyba 1,5 godziny. Wygląda na to, ze ekipa pracujących tam ludzi już się zmieniła i została zastąpiona "lepszym modelem" Teraz czekam na wycenę. Czyżby ów Pan miał na imię Adam? Jeżeli tak, to fakt, gadanego to On ma... Generalnie: okna (Avante), drzwi wejściowe do domu i do garażu (Gerdy - i chyba bym ich nie polecał), brama Hormanna mamy z Tessy. Najbardziej podeszła mi ekipa od bramy - szybko, sprawnie. Okna - w sumie bez większych problemów, oprócz drzwi balkonowych i trasowych, których montaż musiał być poprawiony (przez inną parę montażystów), drzwi wejściowe i garażowe to kolejna ekipa - i dzisiaj wiem, że do domu są ciut za wysoko osadzone Problemem dla mnie było by tylko to, czy ekipa montażowa którą proponuje Tessa, jest równie dobra i sprawdzona jak w przypadku OknoPlusa. To już zależy na którą się trafi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emjot27 29.03.2010 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Dzięki za odpowiedź Gorgio Tak zgadza się, ten Pan to Adam Z tego co piszesz, to miałeś istny mix montażowa Jak długo już masz to wmontowane? Jesteś zadowolony z okien i bramy? Ja po porównaniu okien Avante z MS mam coraz bardziej mieszane uczucia. W Avante podobają mi się + estetycznie wkomponowane uszczelki w szybach + jakby trochę lepsza jakość materiałów. + 1 rok polisy ubezpieczeniowej na okna. Nie podobają się natomiast: - zbyt proste - surowe - kształty i wzornictwo samych okien. w MS podoba mi się: + wzornictwo, te zaokrąglone wyrzeźbione ramy (nie wiem jak to nazwać) na oknach po prostu żonę i mnie również oczarowały + 3 szybowe TYTANY za niewielką dopłatą minusy wg mnie to co nie mają w stosunku do Avante, czyli: - krótsza gwarancja - brak polisy - ta czarna uszczelka dookoła szyby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gorgio 29.03.2010 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Jak długo już masz to wmontowane? Jesteś zadowolony z okien i bramy? O to już wieki temu było czyli w styczniu zeszłego roku Wszystko się narazie otwiera, nic nie odłazi, więc czego chcieć jeszcze Avante 3 x + , 1 x - MS 2 x + , 3 x - Większość chwali i poleca MS, u nas... tak jak dominujący kolor to złoty dąb, a u nas orzech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosia555 30.03.2010 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 Cześć, potrzebuję drobne kamienie na podjazd i opaskę (10-20mm, 15-20 ton).Mam ofertę z ceną 800 PLN (z dowozem), za 10t. Można gdzieś taniej dostać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Glamosie 30.03.2010 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 Witajcie, przypominamy się z zapytaniem o majstra od układania podbitki. Kto Wam motował podbitki, może macie kogoś godnego polecenia.Podzielcie się proszę swoimi namiarami.Glamosie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peter_piotr 30.03.2010 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 Witajcie, przypominamy się z zapytaniem o majstra od układania podbitki. Kto Wam motował podbitki, może macie kogoś godnego polecenia. Podzielcie się proszę swoimi namiarami. Glamosie spytajcie w miejscu gdzie kupowaliście/kupicie materiał powinni kogoś polecić my jeszcze nie mamy podbitki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gugx 30.03.2010 23:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 WitamCzy może ktoś z was miał do czynienia z firmą od ogrzewania z Bydgoszczy PRO-SYSTEM Proszę o opinie jeżeli coś słyszeliściePozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość OtoKero 31.03.2010 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 Znam tę firmę dobrze. Jeżeli mówimy o firmie z Grunwaldzkiej. Trzeba ich niestety pilnować przy czym nie są tani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula33 31.03.2010 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 Witam, niedawno odkrylam to forum-lepiej późno niż wcale:). Jestem na etapie wykończeniówki, budowa w Czarnych Błotach. Obecnie szukam podłóg i stolarza do kuchni.Chcę podłogę drewnianą, w ciemnym kolorze.. Gdzie kupowaliście podłogi w Toruniu lub Bydgoszczy? Pozdrawiam cała bydgosko-toruńska dzielną grupę budujących! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Semi 31.03.2010 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 Witam,poszukuję namiarów na polecanych na tym forum cieśli z Gniewkowa. Nie mogę ich nigdzie odnaleźć, a wątek "Lista polecanych wykonawców" został zlikwidowany. Czy może ktoś dysponuje tymi namiarami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peter_piotr 02.04.2010 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2010 wie ktos co sie dzieje z forum wszystkie linki mi padly i trzeba szukac odnowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gorgio 02.04.2010 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2010 Linki trzeba będzie robić na nowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gugx 02.04.2010 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2010 Znam tę firmę dobrze. Jeżeli mówimy o firmie z Grunwaldzkiej. Trzeba ich niestety pilnować przy czym nie są tani. OtoKero możesz napisać coś więcej o nich,może możesz polecić jakąś inną firme od instalacji grzewczych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 03.04.2010 04:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2010 wie ktos co sie dzieje z forum wszystkie linki mi padly i trzeba szukac odnowa No... przyszło nowe... I musisz niestety wszystko sobie odszukać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inwest_orka 03.04.2010 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2010 Witam, przedstawiam się, zaczęliśmy budowę 10 km Bydgoszczy, zaczęliśmy 15.3. - wytyczeniem budynku, obecnie ławy zalane, czekamy na dalszy etap, w przyszłym tygodniu kolejne zakupy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gugx 04.04.2010 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2010 WitamPrzymieżam się do zkupu pieca z podajnikiem na groszek Galmet 17KW,proszę o opinie jeżeli ktoś posiaa taki piec.Nadal poszukuje Namiary na sprawdzone firmy od instalacji CO i wod-kanDzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gugx 04.04.2010 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2010 WitamPrzymieżam się do zkupu pieca z podajnikiem na groszek Galmet 17KW,proszę o opinie jeżeli ktoś posiaa taki piec.Nadal poszukuje Namiary na sprawdzone firmy od instalacji CO i wod-kanDzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts