tomaszrr 28.04.2011 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Szukam sprawdzonej ekipy do ocieplenia poddasza, regipsy, płyty OSB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marchab 28.04.2011 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Z tym jest zwykle mały szkopuł: odbiornik radiowy od producenta bramy garażowej, który musi być i tak dołożony do bramy wjazdowej, zwykle jest droższy niż wsadzenie 2 odbiorników innej firmy do obu napędów. Przerabiałem to i ostatecznie mam 3 odbiorniki (alarm, brama wjazdowa i garażowa) na jednym pilocie bydgoskiej firmy DTM, tym samym rezygnując z odbiorników oryginalnych. Gdy decydowałem się na bramę garażową to wziąłem od razu pilot 4 kanałowy (kilka PLN więcej niż "kitowy") Przy zakupie napędu do bramy wjazdowej odbiornik i tak tam już był więc tylko sparowałem go z posiadanym już pilotem i po problemie. Fakt że może bym zaoszczędził kilka złotówek gdybym kupił napędy bez oryginalnych odbiorników. Też tak można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meehowy 28.04.2011 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Ja też tak miałem, ale fabryczny odbiornik napędu bramy (BFT) nie chciał działać z pilotami od bramy (Novoferm) ani na odwrót. Niby wszystko w standardzie Keeloq, ale widocznie producenci jakieś swoje algorytmy dodatkowe stosują. No i poza tym jeszcze alarm chciałem spiąć jednym pilotem też. A jakiej firmy masz napęd bramy wjazdowej, że fabryczny odbiornik działa z pilotami Normtahl? Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Packaging 28.04.2011 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 euro czesc, masz do tej bramy jakies sugestie co do wyposazenia? kofiguracji? a moze jakis ciekawy namiar dystrybutowa, ktory sprzedaje w dobrej cenie? dzieki pwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
juri0 28.04.2011 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Witam, Wzorem innych grup moze sa osoby z tego regionu Polski. Ktore buduja lub zamierzaja budowac. Pozdrawiam <font size=-1>[ Ta Wiadomość była edytowana przez: Macias dnia 2002-07-01 14:46 ]</font> witam! jestem w fazie uzyskania pozwolenia budowlanego, mam stary dom do remontu, ale obok chce postawić nowy, bo tamten jest pod konserwatorem zabytków buuu pozdrawiam Wszystkich cierpliwych [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gugx 29.04.2011 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 Szukam sprawdzonej ekipy do ocieplenia poddasza, regipsy, płyty OSB. Witam Posiadam namiar na ekipę od poddasza, po niedzieli napiszę nr tel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marchab 29.04.2011 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 A jakiej firmy masz napęd bramy wjazdowej, że fabryczny odbiornik działa z pilotami Normtahl? Też normstahl. Bodajże VIN 200. Co ciekawe to nie mam pewności czy producentem tego jest normstahl. Bliźniaczy napęd ma Key... Różni je chyba jedynie logo masz do tej bramy jakies sugestie co do wyposazenia? kofiguracji? a moze jakis ciekawy namiar dystrybutowa, ktory sprzedaje w dobrej cenie? Bramę brałem z Darro. Polecam. Co do konfiguracji bramy to warto przejrzeć katalog: http://www.normstahl.pl/redx_tools/mb_download.php/mid.112112070118098087073067082065056061/Normstahl_-__Euro_i_Aluframe_15112010.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gugx 29.04.2011 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 Szukam sprawdzonej ekipy do ocieplenia poddasza, regipsy, płyty OSB. nr .tel. gładzie: 609698001 Robert i 606727474 Jarek, powiedz że namiar masz od Rafała ze Smukały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gugx 29.04.2011 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 Teraz ja mam niemały problem przed sekundą mój Płytkarz z którym byłem umówiony na jutro zadzwonił że jest bardzo chory. A terminy gonią POPROSZĘ O NAMIARY NA SPRAWDZONEGO PŁYTKARZA PLIISSSS!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gugx 29.04.2011 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 tomaszrr U mnie majster robił za tyle: - ocieplenie poddasza wełną mineralną - 5 zł/m2 - gładzie - 10 zł/m2 (2krotne) - płytki - 38 zł/m2 plus oddzielnie 45 zł/mb za szlifowania narożników. - malowanie - jeszcze nie robił ale chce około 3 zł/m2 (za podwójne malowanie) Ogólnie ok. Jest bardzo dokładny, przez co dłużej robi...ale barrrdzo dłużej Jednak nie dam ci go tak szybko, bo ma u mnie jeszcze do położenia 80m2 płytek na podłodze i około 500 m2 malowania :/ Jakby co, mogę wysłać namiary na priv. Ja poszukuję kogoś, kto zrobił by dobrze i niedrogo drewnianą podbitkę. Ostatnio 2 majstrów wyceniło mi za samą robotę 55 zł/m2 Czy wg Was to normalna cena w naszym rejonie. Wg mnie to trochę przegięcie! można prosić o namiar do płytkarza? Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratki 29.04.2011 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 a nas dziś wystawiła koparkowy,miał robić niwelację terenu itp.Nawet nie zadzwonił więc jeśli ma ktoś kogoś sprawdzonego,to proszę o namiary. My jak najbardziej możemy polecić naszą ekipę od SSO,teraz ocieplają nam poddasze,firma solidna,szybka,terminowa,namiary podam później, nr telefonu ma mąż za to jak już nam majstry skończą dach to napiszę kogo omijać dalekim łukiem Możesz mi przesłać namiary na priva? Jestem w trakcie załatwiania papierów i szukam ekipy na SSO Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gugx 29.04.2011 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 Czy znacie firmę REMEL z Osielska Pan Koscielski, chodzi mi o położenie płytek.Może ktoś ma jakieś doświadczenia z tą firmą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 29.04.2011 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 Witam, znajoma buduje się w miejscowości Czarże i poszukuje ekipy dachowców. Ja swojej nie polecę, ale może Wy moglibyście podesłać kogoś namiary? PS. Ekipa od posadzki polecona przez celdom to był strzał w dziesiątkę - dzięki wielkie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celdom 29.04.2011 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 CitroCerber ciesze sie ze moglam pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kloskak 30.04.2011 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2011 A ja szukam ekipy sprawdzonej i uczciwej, aby wylala chudziaka, postawila ścianki działowe(suporex) na parterze i na poddaszu + ew dalsze wykończenie. Z góry dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Packaging 30.04.2011 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2011 Witam forumowiczow, mam pytanie w temacie okien polaciowych;zdecydowalismy sie na likwidacje stropu nad salonem, gdyz byla nad nim powierzchnia nieuzytkowa.Otrzymalem w ten sposob wysokosc ok. 5-5,5 m. Z uwagi na fakt, ze mam glebokie podcienie chcialbym zamonotowac na dachu okna polaciowe, ktore mialyby za zadanie doswietlic salon w dni krotkie lub pochmurne.Zastanawiam sie jednak, czy skoro beda one od strony poludniowej nie spowoduja one koniecznosci zainstalowania rilety zew.Taka przyjemnosc wraz z elekryka calego okna to ok. 3,5 tys szt a ja potrzebuje 2 okna.Czy macie jakies doswiadczenie :- na ile okno zamontowane na 5 m moze doswietlic pomieszczenie- na ile moze podniesc temperature w lecie, czyli czy moze byc uciazliwe Chetnie skorzystam takze z doswiadczenia w zakrsie sprawdzonego rozwiazania. dzieki i pozdrawiam PWA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hrhrhr 30.04.2011 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2011 Ja się tylko mogę wypowiedzieć co do zasłaniania - można zrezygnować z drogiego systemu rolet firmowych np veluxa, na rzecz produktów wewnętrznych oferowanych przez firmy typowo od plis i markiz. Z pewnością z elektryką wyjdzie nieco drożej, ale plisa z najdroższego materiału na połaciówke kosztowała nas poniżej 250 zł od okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PatiJ 30.04.2011 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2011 Ja mam salon podobny, zamontowane 4 okna 1,6 metra wysokie. Nie ma rolet i nie ma problemu. W salonie przyjemnie latem. Witam forumowiczow, mam pytanie w temacie okien polaciowych; zdecydowalismy sie na likwidacje stropu nad salonem, gdyz byla nad nim powierzchnia nieuzytkowa. Otrzymalem w ten sposob wysokosc ok. 5-5,5 m. Z uwagi na fakt, ze mam glebokie podcienie chcialbym zamonotowac na dachu okna polaciowe, ktore mialyby za zadanie doswietlic salon w dni krotkie lub pochmurne. Zastanawiam sie jednak, czy skoro beda one od strony poludniowej nie spowoduja one koniecznosci zainstalowania rilety zew. Taka przyjemnosc wraz z elekryka calego okna to ok. 3,5 tys szt a ja potrzebuje 2 okna. Czy macie jakies doswiadczenie : - na ile okno zamontowane na 5 m moze doswietlic pomieszczenie - na ile moze podniesc temperature w lecie, czyli czy moze byc uciazliwe Chetnie skorzystam takze z doswiadczenia w zakrsie sprawdzonego rozwiazania. dzieki i pozdrawiam PWA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatka2106 30.04.2011 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2011 Witam forumowiczow, mam pytanie w temacie okien polaciowych; zdecydowalismy sie na likwidacje stropu nad salonem, gdyz byla nad nim powierzchnia nieuzytkowa. Otrzymalem w ten sposob wysokosc ok. 5-5,5 m. Z uwagi na fakt, ze mam glebokie podcienie chcialbym zamonotowac na dachu okna polaciowe, ktore mialyby za zadanie doswietlic salon w dni krotkie lub pochmurne. Zastanawiam sie jednak, czy skoro beda one od strony poludniowej nie spowoduja one koniecznosci zainstalowania rilety zew. Taka przyjemnosc wraz z elekryka calego okna to ok. 3,5 tys szt a ja potrzebuje 2 okna. Czy macie jakies doswiadczenie : - na ile okno zamontowane na 5 m moze doswietlic pomieszczenie - na ile moze podniesc temperature w lecie, czyli czy moze byc uciazliwe Chetnie skorzystam takze z doswiadczenia w zakrsie sprawdzonego rozwiazania. dzieki i pozdrawiam PWA Ja nie mam doswiadczenia ale nie wyobrazam sobie co zrobicie za dwa lata jak te okna beda brudne jak czarna ziemia;) Jak je umyjecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Packaging 30.04.2011 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2011 Ja mam salon podobny, zamontowane 4 okna 1,6 metra wysokie. Nie ma rolet i nie ma problemu. W salonie przyjemnie latem. A od jakiej strony masz zamontowane te okna? Masz otwierane zdalnie, czy tez manual i nie ma problemu? dzieki pwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts