moby2001 11.07.2011 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 Witam Potrzebuję namiarów na sprawnego koparkowego w okolicach Kruszyna/Osówca. dzięki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peter_piotr 12.07.2011 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Też tak miałem. Na początku papierem ściernym próbowałem się tego pozbyć, ale na drugi dzień znowu rdza wychodziła w tych samych miejscach. Kupiłem odrdzewiacz w butelce 0,5l chyba w Castoramie, albo w Nomi i pędzelkiem przemyłem rdzawe miejsca. Minęły już chyba 2 miesiące i jak do tej pory jest OK. Witam dzieki bardzo za rade bo ja tez bym papierem szlifowal a nazwa tego preparatu lub jakis link abym nie kupil czegos innego , sprzedawca moze dac cos innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 12.07.2011 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Witam dzieki bardzo za rade bo ja tez bym papierem szlifowal a nazwa tego preparatu lub jakis link abym nie kupil czegos innego , sprzedawca moze dac cos innego Odrdzewiacz - po prostu Plastikowa butelka i lekko żółtawy płyn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
__Marek 12.07.2011 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Odrdzewiacz - po prostu Plastikowa butelka i lekko żółtawy płyn. Dokladnie tak jak piszesz - zwykly odrdzewiacz w plastikowej butelce. Mi sie trafil odrdzewiacz firmy Dragon do stali i zeliwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tazuj 13.07.2011 04:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 zazdrosze komus, kto zuzyl tylko 2,5 m desek u mnie wyszlo prawie 9m3, ale to kwestia ilosci podciagow pwa hejka u mnie na szalunek do fundamentu wystarczył metr desek - 1 kubik , pamiętajcie przy zalewaniu fundamentów od zróbcie stopy kominowe, sami wykonywaliśmy osobno i żałowałem iz nie od razu z pompy tego nie zalalismy. Uważam iż deski są lepsze niz pozostałe rozwiązania gdyż ten szalunek tracony i tak będzie powtórnie wykorzystany (wieniec, nadproża). Co do wykopu to koparką zebrać ile sie da do jasnego no z 20cm wyzej niz planowane posadowienie ław reszte łopatami w miejscu ław by nie ruszyć pasku koparą tego który będzie pod ławą. On jest tak z dziada pradziada ubity i taki powinien zostać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meehowy 14.07.2011 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 ...gdyż ten szalunek tracony i tak będzie powtórnie wykorzystany No właśnie tracony to tracony, czyli nie odzyskiwany Tracony to taki, którego się nie rozbiera, tylko staje się elementem konstrukcji. Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moby2001 14.07.2011 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Witam Potrzebuję 15-20m siatki leśnej. Ma ktoś na zbyciu do odsprzedania ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 15.07.2011 03:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 Witam Potrzebuję 15-20m siatki leśnej. Ma ktoś na zbyciu do odsprzedania ? pozdrawiam Ja mam - o ile nie przeszkadza Ci, że "używana" *** SPRZEDANA *** Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Packaging 16.07.2011 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2011 Ponawaim, czy ktoś moż mi polecić jakiegoś keirownika budowy? Jak się rozliczaliście - ryczałtowo za wszystko, czy za każdą wizytę? kierownik budowy jest niestety z reguly od wpisow w dziennik ze swiecą takiego, ktory zrobi cos jesli nie zapytasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Packaging 19.07.2011 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 Czesc, mam prosbe o porade, gdyz sam mam problem z podjeciem wlasciwej decyzjidotyczy to rolet zewnetrznych*pozostawilem miejsce na zamontowanie rolet zew podtynkowych*jednakze obecnie zastanawiam sie, czy ma to sens, gdyz sam wyglad zaciagnietych rolet nie jest zbyt estetyczny*roleta miala chronic przed wiatrem i sloncem, gdyz budynek jest mocno przeszklony*bardziej estetyczne wydaja sie rolety drewniane wew, chociaz cenowo to pewnie wychodzi drozej napiszcie prosze o swoich rowiazaniach i doswiadczeniach z roletami zew- zdaje sobie sprawe, ze estetyka zalezy od bryly budynku pozdrawiam pwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 19.07.2011 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 kierownik budowy jest niestety z reguly od wpisow w dziennik ze swiecą takiego, ktory zrobi cos jesli nie zapytasz Ja bez świecy znalazłem Niestety nie mogę dać namiarów, bo aktualnie ma inne rzeczy na głowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hrhrhr 19.07.2011 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 napiszcie prosze o swoich rowiazaniach i doswiadczeniach z roletami zew- zdaje sobie sprawe, ze estetyka zalezy od bryly budynku W zasadzie sam o zaletach napisałeś. W te upały nie wyobrażam sobie życia bez rolet zew. W utrzymaniu są chyba znacznie wygodniejsze niż rolety wewnętrzne. My użytkujemy od kilku lat (najpierw w mieszkaniu, potem w domu) i nigdy nie żałowaliśmy decyzji. Co do estetyki zazwyczaj całościowo rolety zaciąga się wieczorem więc nie będziesz musiał na to patrzeć od zewnątrz - o ile to jakaś pociecha A i może jakiś kolor znajdziecie który nie będzie Was aż tak raził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz_m 19.07.2011 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 Czołem. Ile płaciliście za obróbkę blacharską ogniomurów? Chodzi mi o materiał + gięcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JAM 19.07.2011 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 Ja bez świecy znalazłem Niestety nie mogę dać namiarów, bo aktualnie ma inne rzeczy na głowie. My też takiego Pana kierownika mamy To początek bo jesteśmy na etapie fundamentów. Ale sam zachęca do pytań i nie ma problemu kiedy dzwonimy z pytaniami. A i na budowęp rzyjeżdza:) i razem z geodetą wytyczał budynek Jak na razie służy nam swoją wiedzą ! I oby tak dalej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatka2106 19.07.2011 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 Czołem. Ile płaciliście za obróbkę blacharską ogniomurów? Chodzi mi o materiał + gięcie. Chodzi Ci o blache przy kominie, rynnach, dachowkach? Jezeli chodzi o robocizne to u mnie to bylo w cenie dachu, na poczatku ustalilismy cene dachu od metra i to bylo razem z blacha i orynnowaniem. A giecie mozna bylo wykonach w sklepie gdzie byla kupowana blacha, tez w cenie blachy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KotiM 19.07.2011 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 Ponawiam swoje pytanie o pompe ciepla powietrze-woda , czy ktos ma i jak sie sprawuje ? Czyzby w kujawsko pomorskim tak malo ludzi stosowalo to rozwiazanie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatka2106 19.07.2011 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 Ponawiam swoje pytanie o pompe ciepla powietrze-woda , czy ktos ma i jak sie sprawuje ? Czyzby w kujawsko pomorskim tak malo ludzi stosowalo to rozwiazanie ... Moi sasiedzi maja i sa zachwyceni. Wiem, ze w firmie skad to maja jest mozliwosc podjechania do domu do ludzi, ktorzy maja i dowiedzenia sie szczegolow. Jezeli interesuje Cie namiar na Torun to daj znac na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz_m 20.07.2011 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Chodzi Ci o blache przy kominie, rynnach, dachowkach? Ja mam dach płaski kryty papą, a blachy będziemy zakładać na ogniomury, czyli to co wokół domu na dachu A giecie mozna bylo wykonach w sklepie gdzie byla kupowana blacha, tez w cenie blachy A gdzie kupowałaś blachę? U mnie lokalnie w Solcu nie chcą wyginać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emjot27 20.07.2011 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 W zasadzie sam o zaletach napisałeś. W te upały nie wyobrażam sobie życia bez rolet zew. W utrzymaniu są chyba znacznie wygodniejsze niż rolety wewnętrzne. My użytkujemy od kilku lat (najpierw w mieszkaniu, potem w domu) i nigdy nie żałowaliśmy decyzji. Co do estetyki zazwyczaj całościowo rolety zaciąga się wieczorem więc nie będziesz musiał na to patrzeć od zewnątrz - o ile to jakaś pociecha A i może jakiś kolor znajdziecie który nie będzie Was aż tak raził. Zgadzam się z Tobą w 100% Ja zamontowałem rolety zewnętrzne tylko na parterze a teraz żałuje, że nie zrobiłem tego też na poddaszu gdzie w upałach mam 27st a na dole 22. Teraz chcę zainwestować w zewnętrzne markizy na okna dachowe. Czy ktoś z was stosuje coś takiego? Polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MałaR. 20.07.2011 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Witam wszystkich. Chciałam zapytać ile kosztuje wylanie maszynowo m2 posadzki i jakiej grubości ona jest. Co jest w cenie? Możecie polecić sprawdzoną ekipę? Miejsce operacji Łochowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts