Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Bydgosko-Torunska

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

wykopanie wykopu wykonanie podkładu betonowego pod ławy z b-10 szalowanie ław fundamentowych betonowanie ław izolacja ław wymurowanie fundamentów z bloczków betonowych grubości 0,24 izolacja fundamentów docieplanie fundamentów styropianem + zatapianie siatki zasypywanie i zagęszczanie wewnątrz budynku izolacja fundamentów na styropianie wykonanie podkładu betonowego o gr.15cm z b-15cm stanu surowego wykonanie izolacji papy wymurowanie ścian zewnętrznych i wewnętrznych z solbetu wymurowanie ścianek działowych wykonanie podciągów wykonanie słupów szalowanie wieńców zewnętrznych wymurowanie komina schindla 2 szt. + klinkier betonowanie stropu przygotowanie zbrojenia szalowanie klatki schodowej wymurowanie szczytów zewnętrznych wykonanie tarasu z głównego wyjścia

za te prace zapłaciłem 27tyś bez Vat-u dom w kształcie prostokąta 10mx16m

Muszę utwardzić drogę gruntową (glina) przed rozpoczęciem budowy, tak aby można było wjechać z betonem i materiałami.

Czy możecie polecić gdzie możliwie tanio można kupić gruz albo inne kruszywo z transportem? Mam do utwardzenia ok.60-70mb.

Myślałem o szlace z ciepłowni (Osowa Górka albo Nakło) ale nie jestem pewien czy to dobry pomysł z tą szlaką (nie wiadomo jakie odpady palą).

Budowę zaczynam marzec-kwieceń w Sicienku.

wykopanie wykopu wykonanie podkładu betonowego pod ławy z b-10 szalowanie ław fundamentowych betonowanie ław izolacja ław wymurowanie fundamentów z bloczków betonowych grubości 0,24 izolacja fundamentów docieplanie fundamentów styropianem + zatapianie siatki zasypywanie i zagęszczanie wewnątrz budynku izolacja fundamentów na styropianie wykonanie podkładu betonowego o gr.15cm z b-15cm stanu surowego wykonanie izolacji papy wymurowanie ścian zewnętrznych i wewnętrznych z solbetu wymurowanie ścianek działowych wykonanie podciągów wykonanie słupów szalowanie wieńców zewnętrznych wymurowanie komina schindla 2 szt. + klinkier betonowanie stropu przygotowanie zbrojenia szalowanie klatki schodowej wymurowanie szczytów zewnętrznych wykonanie tarasu z głównego wyjścia

za te prace zapłaciłem 27tyś bez Vat-u dom w kształcie prostokąta 10mx16m

Tanio... pewnie ekipa robiła na czarno :)

Ja zmieniałem, bo zrezygnowali z kładzenia przykanaliku w miejscu gdzie miał być. Wystarczyła inwentaryzacja - takie przynajmniej było stanowisko Gminnego Zakładu Komunalnego - odbiór odbył się bez problemu.

dzieki za informacje.

mi powiedzieli w Zołedowie, ze musi byc nowa mapka, za ktora zabulilem 400 pln, z naniesiona wod-kan w drodze, bo inaczej nie ma podstawy do wydania warunkow.

poza tym warunki musza byc zawsze a mapka nie moze byc starsza niz 6 m-cy

w kweistii projektu to musze chyba zadzwonic do starostwa

dzieki za informacje.

mi powiedzieli w Zołedowie, ze musi byc nowa mapka, za ktora zabulilem 400 pln, z naniesiona wod-kan w drodze, bo inaczej nie ma podstawy do wydania warunkow.

poza tym warunki musza byc zawsze a mapka nie moze byc starsza niz 6 m-cy

w kweistii projektu to musze chyba zadzwonic do starostwa

Masz trochę inną sytuację, ja robiłem podłączenie do już istniejącego a ze zmianami nie wychodziłem poza obręb działki.

Mam do sprzedania dachówkę ceramiczną CREATON DOMINO w kolorze łupka angobowana.

Zostało mi trochę po budowie.

Dachówka idealnie pasuje do nowoczesnych domów.

Razem mam 288 sztuk, czyli całą paletę (240sztuk) + 1 rząd (48 sztuk).

Dachówki pakowane są po 4 sztuki.

Średnie zużycie 12,4szt/m2

Preferowany odbiór osobisty w okolicach Bydgoszczy.

Mogę pomóc zorganizować transport.

Sprzedam dachówkę w naprawdę atrakcyjnej cenie!!!!!

Mam do sprzedania dachówkę ceramiczną CREATON DOMINO w kolorze łupka angobowana.

Zostało mi trochę po budowie.

Dachówka idealnie pasuje do nowoczesnych domów.

Razem mam 288 sztuk, czyli całą paletę (240sztuk) + 1 rząd (48 sztuk).

Dachówki pakowane są po 4 sztuki.

Średnie zużycie 12,4szt/m2

Preferowany odbiór osobisty w okolicach Bydgoszczy.

Mogę pomóc zorganizować transport.

Sprzedam dachówkę w naprawdę atrakcyjnej cenie!!!!!

przycisnij hurtownie, łaski nie robią, ze wezmą resztkę :)