vayakon 16.01.2012 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Mam cenę budowy domu 170zł/m2 powierzchni całkowitej. Czy moglibyście podzielić się spostrzeżeniami, czy to dużo, czy mało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zieli 16.01.2012 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Mam cenę budowy domu 170zł/m2 powierzchni całkowitej. Czy moglibyście podzielić się spostrzeżeniami, czy to dużo, czy mało? a czego dokładnie ta cena dotyczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vayakon 16.01.2012 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 a czego dokładnie ta cena dotyczy? Postawienie ścian, strop, kominy, ścianki działowe - bez więźby dachowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zieli 16.01.2012 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 wykopanie wykopu wykonanie podkładu betonowego pod ławy z b-10 szalowanie ław fundamentowych betonowanie ław izolacja ław wymurowanie fundamentów z bloczków betonowych grubości 0,24 izolacja fundamentów docieplanie fundamentów styropianem + zatapianie siatki zasypywanie i zagęszczanie wewnątrz budynku izolacja fundamentów na styropianie wykonanie podkładu betonowego o gr.15cm z b-15cm stanu surowego wykonanie izolacji papy wymurowanie ścian zewnętrznych i wewnętrznych z solbetu wymurowanie ścianek działowych wykonanie podciągów wykonanie słupów szalowanie wieńców zewnętrznych wymurowanie komina schindla 2 szt. + klinkier betonowanie stropu przygotowanie zbrojenia szalowanie klatki schodowej wymurowanie szczytów zewnętrznych wykonanie tarasu z głównego wyjściaza te prace zapłaciłem 27tyś bez Vat-u dom w kształcie prostokąta 10mx16m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel1025 16.01.2012 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Muszę utwardzić drogę gruntową (glina) przed rozpoczęciem budowy, tak aby można było wjechać z betonem i materiałami.Czy możecie polecić gdzie możliwie tanio można kupić gruz albo inne kruszywo z transportem? Mam do utwardzenia ok.60-70mb.Myślałem o szlace z ciepłowni (Osowa Górka albo Nakło) ale nie jestem pewien czy to dobry pomysł z tą szlaką (nie wiadomo jakie odpady palą).Budowę zaczynam marzec-kwieceń w Sicienku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
0405leszek 16.01.2012 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 wykopanie wykopu wykonanie podkładu betonowego pod ławy z b-10 szalowanie ław fundamentowych betonowanie ław izolacja ław wymurowanie fundamentów z bloczków betonowych grubości 0,24 izolacja fundamentów docieplanie fundamentów styropianem + zatapianie siatki zasypywanie i zagęszczanie wewnątrz budynku izolacja fundamentów na styropianie wykonanie podkładu betonowego o gr.15cm z b-15cm stanu surowego wykonanie izolacji papy wymurowanie ścian zewnętrznych i wewnętrznych z solbetu wymurowanie ścianek działowych wykonanie podciągów wykonanie słupów szalowanie wieńców zewnętrznych wymurowanie komina schindla 2 szt. + klinkier betonowanie stropu przygotowanie zbrojenia szalowanie klatki schodowej wymurowanie szczytów zewnętrznych wykonanie tarasu z głównego wyjścia za te prace zapłaciłem 27tyś bez Vat-u dom w kształcie prostokąta 10mx16m Tanio... pewnie ekipa robiła na czarno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zieli 16.01.2012 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Tanio... pewnie ekipa robiła na czarno być może ale dla inwestora najważniejsza jest cena i jakość wykonania a do tego nie mogę mieć zastrzeżeń(oczywiście małe wpadki były) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vayakon 17.01.2012 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Czy ktoś z Was ma kierownika nadzoru inwestorskiego? Jakie są ceny za taką osobę, czy rzeczywiście się sprawdza, czy wystarczy skrupulatny kierownik budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Packaging 17.01.2012 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Ja zmieniałem, bo zrezygnowali z kładzenia przykanaliku w miejscu gdzie miał być. Wystarczyła inwentaryzacja - takie przynajmniej było stanowisko Gminnego Zakładu Komunalnego - odbiór odbył się bez problemu. dzieki za informacje. mi powiedzieli w Zołedowie, ze musi byc nowa mapka, za ktora zabulilem 400 pln, z naniesiona wod-kan w drodze, bo inaczej nie ma podstawy do wydania warunkow. poza tym warunki musza byc zawsze a mapka nie moze byc starsza niz 6 m-cy w kweistii projektu to musze chyba zadzwonic do starostwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 18.01.2012 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 dzieki za informacje. mi powiedzieli w Zołedowie, ze musi byc nowa mapka, za ktora zabulilem 400 pln, z naniesiona wod-kan w drodze, bo inaczej nie ma podstawy do wydania warunkow. poza tym warunki musza byc zawsze a mapka nie moze byc starsza niz 6 m-cy w kweistii projektu to musze chyba zadzwonic do starostwa Masz trochę inną sytuację, ja robiłem podłączenie do już istniejącego a ze zmianami nie wychodziłem poza obręb działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iti19 19.01.2012 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 witamszukam do odkupienia skrzynki na licznik prądu oraz siatki ogrodzeniowej może być leśna używana do ogrodzenia placu budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abojabolki 20.01.2012 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 iti19 w sprawie skrzynki na prąd wysłałem wiadomość na priva.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lookin 21.01.2012 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 Witam wszystkich, w tym roku chcę zacząć budowę, czy ktoś z Was buduje dom według projektu Dom w Kaliach 2? pozdrawiam,Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dpawlak77 22.01.2012 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 Poszukuję używanej betoniarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel1025 22.01.2012 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 Poszukuję sprawdzonego hydraulika do wykonania instalacji wod-kan wewnętrznej oraz instalacji odprowadzenia deszczówki.Możecie kogoś polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madazlotko 24.01.2012 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Witajcie, poszukuję fachowca do obłożenia 2 kominów cegłą klinkierową. Możecie kogoś polecić.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monik_d 26.01.2012 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Mam do sprzedania dachówkę ceramiczną CREATON DOMINO w kolorze łupka angobowana.Zostało mi trochę po budowie.Dachówka idealnie pasuje do nowoczesnych domów.Razem mam 288 sztuk, czyli całą paletę (240sztuk) + 1 rząd (48 sztuk).Dachówki pakowane są po 4 sztuki. Średnie zużycie 12,4szt/m2Preferowany odbiór osobisty w okolicach Bydgoszczy.Mogę pomóc zorganizować transport. Sprzedam dachówkę w naprawdę atrakcyjnej cenie!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylah 27.01.2012 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Witam wszystkich, Kiedyś poszukiwałam architekta. Gdyby ktoś szukał, mogę polecić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vayakon 27.01.2012 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Gdyby ktoś z Was miał namiary na dobrego kierownika nadzoru inwestorskiego - będę wdzięczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Packaging 27.01.2012 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Mam do sprzedania dachówkę ceramiczną CREATON DOMINO w kolorze łupka angobowana. Zostało mi trochę po budowie. Dachówka idealnie pasuje do nowoczesnych domów. Razem mam 288 sztuk, czyli całą paletę (240sztuk) + 1 rząd (48 sztuk). Dachówki pakowane są po 4 sztuki. Średnie zużycie 12,4szt/m2 Preferowany odbiór osobisty w okolicach Bydgoszczy. Mogę pomóc zorganizować transport. Sprzedam dachówkę w naprawdę atrakcyjnej cenie!!!!! przycisnij hurtownie, łaski nie robią, ze wezmą resztkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts