marchab 08.03.2012 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 Polecam przejrzenie wątku kilka stron wstecz -> alfatech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Palisiu 08.03.2012 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 Ja biorę oczyszczalnie z firmy Sedyment koło Torunia. W przyszłym tygodniu mają mi przywieść. Montaż samodzielny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EKOGROSZEK 08.03.2012 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 witam wszystkich, ze tak powiem jestem swieżakiem na tym forum oraz w grupie budujacej:) mam nadzieje ze dowiem sie tutaj nie zbednych porad:) a pierwszym moim pytaniem i prośbą jest : o namiary do projektantów, jestem na etapie adaptacji projektu i szukam w miare rozsadnej ceny:) czy ktoś kogoś poleca? hey, Moge polecic Ci termoprojekt z Torunia, dlaczego bo moja historia z projektatntem jest nastepujaca: ja tez szukalem projetanta przez forum budowlane muratora, ktos z forumowiczow podeslal mi namiar na swojego znajomego architekta z Torunia, zadzwonilem, spoktalismy sie z architektem cena dogadana, papiery przekazane, szczegoly uzgodnione i tak minelo 6 m-cy bez znaku zycia, czemu sie nie interesowalem? Pan architekt sie powaznie rozchorowal i by ratowac sytuacje z moim projektem przekazal moja sprawe do thermoprojektu w Toruniu, i dopiero wtedy prace nad zmianami w projekcie ruszyly z miejsca, generalnie jestem bardzo zadowolony z uslugi, konkretnie na temat i terminowo - kontakt do szefa to inz Jacek Winogrodzki z nim rozmawiaj o kasie:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stempell 10.03.2012 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2012 Powiedzcie czy 950 zł brutto za m3 wieżby dachowej z impregnatem to dobra cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatka2106 10.03.2012 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2012 Hej, Kolejna rzecz do zrobienia Ma ktoś namiar na porządną firmę od przydomowej oczyszczalni ścieków z polecenia ? Z góry dzięki. Ja bralam z sedymentu, dwa lata temu cena byla atrakcyjna,co do montazu i dzialania zadnych zastrzezen. Jedyne co zmienilabym montujac ja teraz to nie wzielabym z montazem, patrzac na nich wydaje mi sie, ze normalny myslacy czlowiek zrobi to sam bez problemu a roznica w cenie spora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arun87654321 10.03.2012 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2012 czy oprócz adaptacji projektu poźniej trzeba zrobić przyłącze wody i kanalizacji? na czym to polega i czy to jest nastepna czynnosc po adaptacji?? ile to mniej wiecej kosztuje, prosze o pomoc:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moll1 10.03.2012 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2012 czy oprócz adaptacji projektu poźniej trzeba zrobić przyłącze wody i kanalizacji? na czym to polega i czy to jest nastepna czynnosc po adaptacji?? ile to mniej wiecej kosztuje, prosze o pomoc:) Nie wiem jak z kanalizacją, ale na przyłącze do wodociągu musi być osobny projekt. Około 1mc. załatwienia, całość za projekt+formalności okolo 550, chyba, że ktoś zna taniej. W wodociągach w twoim rejonie podadzą ci namiary na gości, którzy wykonuja przyłącza + projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Packaging 10.03.2012 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2012 czy oprócz adaptacji projektu poźniej trzeba zrobić przyłącze wody i kanalizacji? na czym to polega i czy to jest nastepna czynnosc po adaptacji?? ile to mniej wiecej kosztuje, prosze o pomoc:) sytuacja idealna jest wykonanie przez projektanta od razu przylaczy wody i kanalizacji, jesli oczywiscie jest juz posadowiony przykanalik oraz warunki z gminy jesli nie to grozi to tym, ze mapki beda nieaktualne i nalezy je wykonac osobno, najlepiej zlozyc wniosek o pozwolenie budowlane z kompletnymi przylaczami: gazu, wody, kanalizacji ewentualne zmiany zalatwiac jako nieistotne na zgloszenie projekt wody i kanalizacji placilem 300 zl + mapka 400 zl, gdyz moze byc max 6 m-cy stara pozdr pwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moll1 11.03.2012 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 Polecam przejrzenie wątku kilka stron wstecz -> alfatech Dzięki Mam nadzieję, że wybór dobry... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
0405leszek 12.03.2012 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 od 40 - 250 zl za m2, ceny sparawdzalem jak stawialem schody, slupki i sciany z cegly. Rozpietosc kosmiczna. Te 40 zl to bierze raczej murarz , ktory stawiajac dom, jednoczesnie zrobi przy okazji klinkier. średnio 2.50 od cegły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gugx 14.03.2012 00:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Mam do sprzedania skrzynkę elektryczną budowlaną 200zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peter_piotr 14.03.2012 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Witam Mam pytanie do mieszkańców Murowańca Jak wygląda sprawa z telefonem i internetem u nas , są szanse na internet po kablu? a co jest dostępne i jak to działa napiszcie co wiecie na temat pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piogron 14.03.2012 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Skrzynka budowlana do sprzedania odbiór w INOWROCŁAWIU, cena 180 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zieli 15.03.2012 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 W piątek będę montował okna więc jeśli będzie ok to dam znać o i to jest dobra odpowiedź okna mam już zamontowane (Vetrex V90+ z tzw.ciepłym montażem) z okien i montażu jestem zadowolony:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moll1 16.03.2012 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Hej,Czy ktoś z Was miał doświadczenia z firmą Hildebrant ze żnina odnośnie pompy ciepła ?Z góry dziękuję za opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marchab 16.03.2012 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Hej, Czy ktoś z Was miał doświadczenia z firmą Hildebrant ze żnina odnośnie pompy ciepła ? Z góry dziękuję za opinie. Ja miałem. Generalnie jestem zadowolony. Robili całą instalację (podłogówka +wod-kan). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zieli 18.03.2012 01:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Ja miałem. Generalnie jestem zadowolony. Robili całą instalację (podłogówka +wod-kan). a jak wyglądają cenowo ? słowo "generalnie" brzmi jak by były jakieś kłopociki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moll1 18.03.2012 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Ja miałem. Generalnie jestem zadowolony. Robili całą instalację (podłogówka +wod-kan). również prosiłbym o rozwinięcie opinii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marchab 18.03.2012 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Ceny OK.Dużo bardziej kontaktowi niż np. p. Waldemar z Ciepłodomu. Znają się na rzeczy i nie wciskają klientowi tekstu typu "pan się nie martwi, będzie pan zadowolony".U mnie w instalacji popełnili 1 błąd, który został skorygowany.Jedyne o co mogę się przyczepić to fakt iż ciężko było mi ich przydusić o papierologię- karty gwarancyjne itd. Musiałem się prosić.Mój błąd, może po prostu za szybko zapłaciłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moll1 18.03.2012 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Ceny OK. Dużo bardziej kontaktowi niż np. p. Waldemar z Ciepłodomu. Znają się na rzeczy i nie wciskają klientowi tekstu typu "pan się nie martwi, będzie pan zadowolony". U mnie w instalacji popełnili 1 błąd, który został skorygowany. Jedyne o co mogę się przyczepić to fakt iż ciężko było mi ich przydusić o papierologię- karty gwarancyjne itd. Musiałem się prosić. Mój błąd, może po prostu za szybko zapłaciłem. A ile lat masz już całą instalację ? pompa Alfa ? i z ciekawości jaki błąd ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts