madazlotko 23.07.2012 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Witam, poszukuję solidnej i sprawdzonej ekipy do ocieplenia elewacji, możecie kogoś polecić? nisipodeślesz na priv numer kontaktowy do p. Dzikowskiego - czas zamówić schody Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madazlotko 23.07.2012 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Cześć wszystkim Mam pytanie do osób korzystających z usług Energa z Torunia. Jak można zdobyć od nich kluczyk do skrzynki która jest na granicy działki? Podczas podpisywania umowy otrzymaliśmy informację że kluczyk otrzymamy w późniejszym czasie jak zamontują licznik teraz jak dzwonię to są zdziwieni że go nie mam. Sprawa wyszła ponieważ wywaliło korki i panowie muszą przyjechać i to naprawić, ale za taką usługę życzą sobie 300zł. Wywali mi korki klika razy i zobaczę rachunek na niebagatelną kwotę Przeciez to jakies nieporozumienie. Marcin miałam podobną sytuację, zamontowali mi licznik i nie dali klucza wiec miałam problem przy odczytaniu stanu licznika. Klucz załatwiłam od znajomego elektryka pracującego w Enerdze. Niestety o tej firmie nie mam dobrego zdania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nisi 23.07.2012 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Witam, poszukuję solidnej i sprawdzonej ekipy do ocieplenia elewacji, możecie kogoś polecić? nisipodeślesz na priv numer kontaktowy do p. Dzikowskiego - czas zamówić schody Pozdrawiam Namiary wysłane:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nisi 23.07.2012 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Witam, poszukuję solidnej i sprawdzonej ekipy do ocieplenia elewacji, możecie kogoś polecić? nisipodeślesz na priv numer kontaktowy do p. Dzikowskiego - czas zamówić schody Pozdrawiam Ups, zapomniałam też, że miałam bardzo fajną ekipę od elewacji (ocieplenie 20 cm + struktura+ malowanie w bardzo przystępnych cenach zwinnie i terminowo, proszę o info jaka to miejscowość i jakie terminy wchodzą w grę, zapytam Pana Genka, czy wziąlby pod uwagę taką robotę. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zieli 23.07.2012 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Ups, zapomniałam też, że miałam bardzo fajną ekipę od elewacji (ocieplenie 20 cm + struktura+ malowanie w bardzo przystępnych cenach zwinnie i terminowo, proszę o info jaka to miejscowość i jakie terminy wchodzą w grę, zapytam Pana Genka, czy wziąlby pod uwagę taką robotę. Pozdrawiam! co oznacza przystępna cena;) chętnie bym ją poznał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nisi 24.07.2012 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 co oznacza przystępna cena;) chętnie bym ją poznał Przystępna cena to znaczy 90 zł/m2 z materiałem (styro 20cm, na gotowo), przy czym za tę samą robotę inni wołali 120 - 140 zł/m2. To cena z listopada 2011. Zmieniło się coś w tym roku? Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zieli 24.07.2012 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 Przystępna cena to znaczy 90 zł/m2 z materiałem (styro 20cm, na gotowo), przy czym za tę samą robotę inni wołali 120 - 140 zł/m2. To cena z listopada 2011. Zmieniło się coś w tym roku? Pozdrawiam:) a jaki styropian tzn jaka lambda i jaki producent czy się zmieniło to ja nie wiem właśnie czekam na wycene elewacji:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nisi 24.07.2012 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 a jaki styropian tzn jaka lambda i jaki producent czy się zmieniło to ja nie wiem właśnie czekam na wycene elewacji:eek: Baby się pyta jaka lambda... Kupowany był od znajomego producenta styropianu, parametry zadowalające, ale szczegółow nie znam - to ustalała druga połowa. Mój majster zapytał po prostu czy chcemy styro od niego, czy mamy swoje źródło - wybraliśmy nasze i on na to przystał. I to jest właśnie bardzo fair - niezależnie od kosztu styropianu liczył sobie 90 zł za m2 za pracę i materiały. Polecam w tym wątku wykonawcę, nie konkretne materiały - to już pozostawiam zainteresowanym, każdy będzie miał swoje argumenty i swoich faworytów. Ta sama ekipa wcześniej robiła mi tynki i zabudowę kart.- gips. na górze, więc oceniam kompleksowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gugx 24.07.2012 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 Witam, poszukuję solidnej i sprawdzonej osoby do położenia płytek w łazience, możecie kogoś polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vayakon 25.07.2012 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 Ceny ocieplenia na chwilę obecną 80-100zł, obdzwaniałam kilka ekip w ostatni weekend. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madazlotko 26.07.2012 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 Ups, zapomniałam też, że miałam bardzo fajną ekipę od elewacji (ocieplenie 20 cm + struktura+ malowanie w bardzo przystępnych cenach zwinnie i terminowo, proszę o info jaka to miejscowość i jakie terminy wchodzą w grę, zapytam Pana Genka, czy wziąlby pod uwagę taką robotę. Pozdrawiam! Hej, gdyby była cena 90 zł z materiałem byłabym zainteresowana. Buduje się w Małszycach, a elewacje planuję zrobić wrzesień-październik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zubo 26.07.2012 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 Baby się pyta jaka lambda... Kupowany był od znajomego producenta styropianu, parametry zadowalające, ale szczegółow nie znam - to ustalała druga połowa. Mój majster zapytał po prostu czy chcemy styro od niego, czy mamy swoje źródło - wybraliśmy nasze i on na to przystał. I to jest właśnie bardzo fair - niezależnie od kosztu styropianu liczył sobie 90 zł za m2 za pracę i materiały. Polecam w tym wątku wykonawcę, nie konkretne materiały - to już pozostawiam zainteresowanym, każdy będzie miał swoje argumenty i swoich faworytów. Ta sama ekipa wcześniej robiła mi tynki i zabudowę kart.- gips. na górze, więc oceniam kompleksowo. a mozesz mi tez podac na nich namiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nisi 27.07.2012 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 Hej, gdyby była cena 90 zł z materiałem byłabym zainteresowana. Buduje się w Małszycach, a elewacje planuję zrobić wrzesień-październik. Numer telefonu wysyłam na priva:) pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papuch 27.07.2012 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 Witam, potrzebuję informację skąd wziąć żwirek na ścieżkę przy domu i na obsypanie opaski wokół domu. Jestem z Przyłęk (na południe od Bydzi). Zupełnie się na rozeznaję skąd się bierze takie coś ;-( więc liczę na waszą pomoc )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 27.07.2012 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 szukaj koło siebie żwirowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 27.07.2012 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 Witam Zna może ktoś firmę SOLIDUS i coś może o niej powiedzieć ???Może kogoś polecacie do wykonania elewacji zewnętrznej (siatka i tynk) Jak kształtują się teraz ceny za taką usługę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zubo 28.07.2012 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 czy ktos moze mi dac namiary na dobrego elektryka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefredyta 29.07.2012 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2012 Witam. Szukam cieśli na wykonanie dachu? Może ktoś polecić? Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jesters 31.07.2012 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 Witajcieja po dłuższej przerwie znów na forumMam taki problem odnośnie kostki brukowej Semmelrock - naturo 7 sztuk wzorów - http://www.semmelrock.pl/produkty/kostka_brukowa/pid/kostka_brukowa/kostka-brukowa-naturo.html Libet - piccola - 6 sztuk wzoru - http://www.libet.pl/elegante-piccola Polbruk - beganit - 5 sztuk wzoru - http://www.polbruk.pl/pl/linia/polbruk-styl/region/polnocny/polbruk-beganit.html Jaka jest różnica nie licząc ilości elementów u każdego producenta?Oglądając organoleptycznie beganit wydaje mi się że tam jest więcej barwionego cementu niż tej posypki od góry - źle trafiłem czy to tak jest? Kolejna rzecz - mam elewacvję zbliżone do jasnożółtego oraz dach ceramiczny w naturalnym kolorze, schody do domu równiećI teraz zagwozdka - jakie kolory polecacie na ścieżki, podjazd? Brązowy odpada - bo znikną mi schody - nie wiem dlaczego ale podobają mi się grafitowo-jasnoszare. Czy to będzie pasować? Trochę zieleni naturalnej w postaci trawy czyt rożlin też by było To tylePozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerrasek 02.08.2012 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2012 Witam!!! Szukam parapetów drewnianych wewnętrznych. Nie mam ich dużo, bo zaledwie 4 sztuki (3x 150cmx 24cm i 1x 180cm x 24) Stolarz spod Nakła wycenił mi na 1700 zł z drewna liściastego, to jak na moją kieszeń sporo (1,5 mkw drewna 4 cm grubości) - co myślicie na ten temat. Może ktoś ma namiary na tańszych stolarzy albo miejsca z parapetami w okolicy Bydzi.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts