Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Bydgosko-Torunska

Recommended Posts

zieli, przeliczalem to kilka razy , nie chce na sile nikogo przekonywac, tylko liczby nie klamia. Ja polozylem na sciany 25 cm zwyklego styro, za ktorego zaplacilem x zlotych. Chcac uzyskac taki sam wspolczynnik lambda w grafitowym styro , musialbym zaplacic x zlotych plus cos jeszcze.POprostu jest on drozszy, no chyba ze ceny spadly od ubieglego roku grafitowego w porownaniu do zwyklego.

Dajac 25 cm styro, mysle ze jestem swiadomym inwestorem :D, no chce sie za takiego uwazac.

pozdrawiam

tak z czystej ciekawosci ile zaplaciłes za styropian i ile miales metrow 2 elewacji?

okna montowałes w warstwie ocieplenia ?

naprawde poszedles gruuubo !.:

• Odpowiedzi 15,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich forumowiczów, a w szczególności grupę z Murowańca. Zamierzam zakupić działkę w Murowańcu (gmina Białe Błota) oczywiście by na niej się pobudować. Oglądałem kilka działek i spodobał mi się rejon ulicy Diamentowej. Mam pytanie czy tam jest teren podmokły? Sugerować taki teren może pobliski staw, rosnące Olchy (które uwielbiają tereny podmokłe). Będę bardzo wdzięczny za pomoc, Wasze sugestie i przemyślenia. POZDRAWIAM DAREK

Pozwolę sobie teraz zapytać o temat który się zbliża.

Gdzie kupujecie sprawdzony ekogroszek? Czy ktos podejmował, może inicjatywę zebrania grupy sąsiadów, aby kupić sporo groszku może w kopalni? Wiadomo że dla jednej osoby to za duzo ale jak by się kilka osób znalazlo to może warto?

A tak to gdzie kupujecie (najlepiej okolica Prądki, brzoza). Zależy mi na sprawdzonym i suchym :) Pierwszy sezon palenia sie zbliża.:) Myslalem o jakims wysokokalorycznym np pieklorz.

A jak ekogroszek z łabiszyna?

Pozwolę sobie teraz zapytać o temat który się zbliża.

Gdzie kupujecie sprawdzony ekogroszek? Czy ktos podejmował, może inicjatywę zebrania grupy sąsiadów, aby kupić sporo groszku może w kopalni? Wiadomo że dla jednej osoby to za duzo ale jak by się kilka osób znalazlo to może warto?

A tak to gdzie kupujecie (najlepiej okolica Prądki, brzoza). Zależy mi na sprawdzonym i suchym :) Pierwszy sezon palenia sie zbliża.:) Myslalem o jakims wysokokalorycznym np pieklorz.

A jak ekogroszek z łabiszyna?

my w tym roku prawdopodobnie z Łabiszyna weźmiemy (zależy ile za transport policzą) bo znajomi chwalą,ze wydajny

w pierwszym roku o ile nie masz dobrze ustawionego pieca to i tak trochę więcej spalisz

Witam

mam na sprzedaż zupełnie nową, nigdy nie podłanczaną pompę do CO Wilo 25-53 180. /Jest to odpowiednik Grundfofa 25-60 180./

Została mi ona z kompletu wyposażenia kominka z firmy Makroterm. Zainstalowałem zupełnie inną i ta mi pozostała. Teoretycznie na gwarancji jak by coś się działo. Sprzedam tylko za 200 zł

Kontakt 603403817, Brzoza koło Bydgoszczy, albo odbiór w Bydgoszczy

my w tym roku prawdopodobnie z Łabiszyna weźmiemy (zależy ile za transport policzą) bo znajomi chwalą,ze wydajny

w pierwszym roku o ile nie masz dobrze ustawionego pieca to i tak trochę więcej spalisz

Rok temu paliliśmy i rzeczywiście się sprawdził, miału znikoma ilość jednolity, malo wkaitków typu śruby nakrętki i zgniecione puszki od piwa.

Tylko ta cena, i za dowóz też każą płacić ... W tym roku chcemy spróbować z ekopower z Brzozy.

Czy ktoś w ostatnim czasie kładł kostkę z firmą Nostabruk http://nostabruk.pl/?

Kiedyś mieli dobrą opinię na forum - dobrze i tanio,jak jest teraz?

Ja w zeszłym roku robiłem u nich. Ceny ok, na kostkę także ceny dobre, terminy ok, jakość wykonania, a dokładnie ich ubicie kostki położonej spowodowało pouszkadzanie kostki. Jak tego przypilnyjesz bedzie ok.

Kochani podnoszę temat drewna do kominka, sąd bierzecie i jakie są ceny?

Ja biorę od tego gościa, Krzysztof 661729136, już kilka razy i mam już rabat... :-) Jest z Bydgoszczy okolice Piaski, dowozi po 5m3 różnego drewna porąbanego, układanego na przyczepie, choć niektóre kawałki trzeba delikatnie jeszcze przepołowić. Ceny taniej nie znalazłem za takie samo, oczywiście po rabacie za kilkakrotne zamówienia.

pozdrawiam