wojas 09.10.2002 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2002 Macias, Głowa do góry, byle do przodu! Ja w weekend walczyłem z przydomową oczyszczalnią ścieków. Fajna praca, raz, że dwa dni lało, więc robiliśmy w deszczu, dwa - noszenie w wiaderkach 15 ton kamyczków i układanie ich w wykopach to "fajna" praca, trzy - ogólnie to z łopatą jestem już na "ty". Szkoda, że zabrakło mi materiału (kamieni), skończę więc w najbliższą sobotę. Sprzedawca od kominka mnie dziś wk.. zdenerwował, bo obiecał mi kominek na ten piątek, a jak się okazuje będzie dopiero w następny piątek. Wszystkie plany w łeb. Zamierzam wię wziąć się za "wykończeniówkę" i zacząć od łazienki. Zobaczymy jak pójdzie... W tzw. międzyczasie walczę z energetyką o przyłącze. Generalnie tak jak u Maciasa, roboty po pachy...Pozdrawiam budujących. W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Macias 09.10.2002 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2002 Wojas oglonie to juz przestalem sie denerwowac, bo to i tak nic nieda. A zdrowie mozna stracic. Z pracami nad oczyszczalnia to Ci nie zazdroszcze. W deszczu i na dodatek takie male kamyczki. Co do lopaty to jak Tango, bo do tanga trzeba dwojga. Lopata i Ty. Hiiiiii Nadzwigasz sie i jeszcze kamyczkow zabraknie, kominek sie przedluza.W koncu nie sprecyzowal ktory piatek To masz fajnie. A powiec jak wytrzymujesz w srodku bez ogrzewania? Pozdrawiam Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojas 09.10.2002 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2002 Nie powiem, ze jest cieplo. Po prostu zaczalem czesciej zostawiac dom bez opieki. Mam nadzieje ze nie obroci sie to przeciwko mnie. Mam nadzieje ze juz niedlugo wszystko sie wyklaruje. Co do tej tezy " nie denerwuje sie bo to i tak nic nie da", to sam sobie to powtarzam, ale jakos nie dociera to do moich nerwow. Moze ty z nimi pogadasz.....W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Macias 11.10.2002 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2002 Na ukojenie nerwow to najlepsza jest wodeczka. Co ty na to? Nie dziala w 100% ale czasowo pomaga. Jest tylko jeden problem mozna popasc w alkoholizm. Pewnie ze sie wyklaruje, wszystko musi miec swoj czas. Cierpliwi beda nagradzani, tylko nie wiem czym. Wojtek jakie prace na ten weekend w planach? Pozdrawiam Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slagor 11.10.2002 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2002 Witam Was Drodzy klubowicze.Nadeszła wielkopomna chwila. Mamy pozwolenia na budowe. piszę mamy, gdyż sam się upoważniłem do informacji na temat budowy Tomasza. Na naszych działkach ruszyły roboty. Budowane są trzy domy i dwa ogrodzenia. To bardzo budujący widok. Obserwuję rejony w których proponowano nam działki wiosną i tam się nic nie dzieje, a u nas mury pną się do góry. Cóż na razie nie nasze, ale i tak my się cieszymy z cudzych postępów. Do rozpoczęcia prac w tym roku zniechęciła nas trochę pogoda i nadchodzące przymrozki. Myślę, że z kopyta ruszymy jak tyko śniegi zejdą.Jesteśmy nadal na etapie wyboru ekipy budowlanej. Do końca października planuję podpisać umowę przedwstępną.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Macias 14.10.2002 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2002 Gratulacje dla Tomasza i Ciebie, od wiosny rozumiem ze pelna para ruszacie? Czytam ze wasza okolica preznie sie rozwija, przynajmniej beda sasiedzi. W kupie razniej, i czlowiek sie nie czuje jak na jakims pustkowiu. Pogoda to faktycznie dla wytrwalych lub zapalencow. Mysle ze lepiej jak poczekacie i od nowego roku. Zycze dobrego i owocnego wyboru wykonawcy. Slawku licze ze na wiosna lub latem to mnie juz oprowadzisz po wirtualnych pomieszczeniach(Lawy,fundamenty). No chyba ze sprezysz sie i ..... bedziesz tylko kosil trawnik Pozdrawiam i prosze przekaz uklony dla Tomasza i waszych zonek. Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pata 20.10.2002 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2002 a u mnie roboty trwają i z kazdym dniem widok na działce- teraz już zwanej,,budową'' jest inny, tak że muszę fotografować ciągle zmieniającą się przestrzeń , którą w chwili obecnej zajęły ławy i zakończone sciany funadamentowe. Ponieważ znacznie podwyższone widac je wysoko nad ziemią i mam wrażenie , że to juz mury rosną . Ekipa srawna, terminowa i solidna!Są w trakcie zakładania izolacji pionowej- dysperbit , styropan siatka, tynk. Wczoraj chodziłysmy z córką po murach i wirtualnych pokojach.Oby tak dalej, to za tydzień stan zerowy zostanie zakończony- reszta w przyszłym roku. Pozdrawiamsąsiadów z Osielska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alicjanka 21.10.2002 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2002 Witam Grupę, Wpadam z wizytą, jako, że honorowo do niej należę: pochodzę z Ciechocinka (pozdrawiam MadzięD), tam zaczęłam budować pierwszy dom. Niestety z powodu braku bracy musiałam ten pomysł zarzucić i emigrować do W-wy. Jednak moi rodzice tam mieszkają i często bywam w Waszym regionie. A w Bydgoszczy chodziłam do liceum. Pozdrawiam zatem ciepło i życzę wytrzymałości w dążeniu do celu (budowlanego) i deszczu pieniędzy! Alicjanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Macias 21.10.2002 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2002 Alu caluski od Bydgoszczy. Niestety w dzisiejszych czasach nasz dom tam gdzie praca. Mysle ze duzo odwagi wymaga podjecie decyzji o migracji do innego obcego miasta (regionu). Ja osobiscie nie odwazylbym sie na taki ruch. Rodzina, znajomi zbyt duze przywiazanie. A do tego budowa. Powodzenia w koncowym odliczaniu, i radosci z nowego domu. Deszcz jest, tylko nie pieniedzy. Ale co tam najwazniejsze jest zdrowie a reszta sama przyjdzie. Pozdrawiam Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawpiwo 23.10.2002 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2002 Witam Wszystkich po dłuższej nieobecności. Mogę powiedzieć iz wreszcie po długich zmaganiach zamieszkałem w swoim domu. Jest on co prawda nie dokońca wykończony ( w dwóch sypialniach nie mam podłóg i drzwi), ale jednak to moje własne. Mój synek 2 miesięczny bobasek znacznie lepiej się zachowuje niż w bloku.Pełen optymizmu patrzę w przyszłość... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Macias 23.10.2002 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2002 Pawpiwo zrozumiala nieobecnosc, z dzidzia 2 m-czna jest co robic.Nie ma jak to na swoim, prawda. Nawet bez 2 drzwi i podlog, masz na to czas. Przyjemnosci zycze i zdrowia.PozdrawiamMaciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojas 24.10.2002 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2002 Gratulacje i wszystkiego dobrego w nowym M. Zdrowia dla "bobasa".W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojas 30.10.2002 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2002 halo, halo, jest tam kto... Musze Wam powiedziec ze grzeje sobie w domu kominkiem, jest fajnie. Gosc od elektryki obiecal mi ze w przyszlym tygodniu wtorek, sroda bede zelektryfikawany. Chyba musze to oblac.. Juz nie moge sie doczekac urlopu, ze prace wykonczeniowe sie troche ruszyly, bo dni coraz krotsze, a po pracy to pozostaje mi juz tylko wypic piwo przy kominku i .... poscigac sie z myszami. Tak, tak, moja zona nie chce przyjechac na budowe dopoki nie pozbede sie wspollokatorow. Kota lownego tanio kupie!! No ale co tam u pozostalych budujacych? Przeciez sezon jeszcze nie jest martwy.W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Macias 30.10.2002 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2002 Melduje obecnosc, To teraz mrozy Ci nie grozne. Co prad zakladaja nie wierze ze to juz No to teraz pelen wypas, z tym oblewaniem to tak samemu? Od kiedy masz urlop? I jak dlugo. Pytam z mysla o ispekcji na Twojej dzialce. Wiesz u mnie pelno jest kotow, moze jednego Ci przywioze? A jakie prace chcesz wykonac na urlopie. Pozdrawiam Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz2 09.11.2002 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2002 szukam ekipy cd. - czy mówi Wam coś nazwisko Ginter? (tak pisane, nie przez umlauta)pozdrawiamGrzegorz PS.redakcjo, coś się licznik wypowiedzi przytkał - cały czas mam 45... [ Ta wiadomość była edytowana przez: grzegorz2 dnia 2002-11-09 17:49 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toudi.gumis 11.11.2002 00:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2002 Sssssssssssssss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toudi.gumis 11.11.2002 00:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2002 Czesć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwusia 18.11.2002 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2002 Witam klub budujący(ch)w woj. kuj.-pom. Dawno mnie tu nie było, przypomnę więc: mam działkę w Niemczu buduję dom "Batuta" z pracowni MTM Styl. Mam już pozwolenie na budowę, ale trochę mi się pokomplikowało i nie zdążymy już rozpocząć budowy w tym roku.Od marca 2003 ruszamy pełną parą. W związku z tym bardzo proszę o namiary na dobre, sprawdzone ekipy budowlane i informacje o cenach wykonawstwa: stan surowy otwarty pow. ok. 150 m2, bez piwnicy, z użytkowym poddaszem. Pozdrowienia i. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz2 18.11.2002 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2002 Jestem dokładnie na tym samym etapie (tylko zacznę w kwietniu). Na razie mam jedną ofertę na stan surowy, w tym tygodniu powinno być więcej - podzielę się wiedzą. Metraż mam podobny + częściowe podpiwniczenie - z czego budujesz?pozdrawiamgrzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RafaelS 19.11.2002 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2002 Iwusia,Moge polecic firme pana Zenona Smyka tel.0602294802. U mnie na razie robia stan zerowy (piwnica) czyli w istniejacym wykopie lawy fundamentowe (dl okolo 55m), dwie stopy kominowe, izolacja pozioma, chudy beton o powierzchni okolo 80mkw., sciany z silikatow i dwa kominy do pierwszego stropu, polozenie stropu z plyt zeranskich z wiencem dookola 9,5 tys PLN. Aktualnie koncza sciany. W przyszlym tygodniu strop i wieniec. Zplacilem juz za fundamenty, chudy beton (zbrojenie przywiezli swoje, zrobione w warsztacie, szalunek tez mieli w swoim zakresie, ksztaltki dystansowe) 4 tys PLN. Dosc solidni. Najlepiej skonfrontuj z innymi poleconymi ekipami. Rafal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts