Aga - Żona Facia 14.08.2006 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 CHCĘ OGŁOSIĆ: ZACZĘLIŚMY Dzisiaj o 7.00 przyjechał Wykonawca z ekipą i działają. AGA!!!! Hip hip huuuraaa!!! Gratuluję!!! niu dziękuję bardzo! Mamy już ławy, w środę wchodzą murować sciany fundamentowe. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabietka 14.08.2006 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 CHCĘ OGŁOSIĆ: ZACZĘLIŚMY Dzisiaj o 7.00 przyjechał Wykonawca z ekipą i działają. AGA!!!! Hip hip huuuraaa!!! Gratuluję!!! niu dziękuję bardzo! Mamy już ławy, w środę wchodzą murować sciany fundamentowe. Pozdrawiam No Aguś niech się mury pną do góry!!!!!!!!!!!! Wreszcie się doczekałaś murarzy Wiesz jaka to frajda jak z dnia na dzień przybywa murów U mnie 21.08 bedą zalewać strop Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 14.08.2006 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 kabietka pamiętałaś o mnie? Dziękuję bardzo. Wysłałam na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiula77 16.08.2006 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 czy ktoś (najlepiej z Torunia) może polecić nam jakąś firmę od rolet, oczyszczalni i kominka? dzięki Witam, mogę polecić ci firmę Arka z Torunia, która zajmuje się kominkami. Firma mieści się przy ul. Kościuszki 12. Nam będą robili DGP i wszystko co związane z kominkiem. Widziałam efekty ich pracy u znajomych i dlatego myslę, że są godni polecenia. My jesteśmy już po wstępnych rozmowach i ogólnych projektach, teraz czekamy aż będą ściany, wtedy ustalamy szczegóły i podpisujemy z nimi umowę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TASIJA 16.08.2006 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 TASIJA powinna być w domu. WYKAŃCZA SIĘ WYKOŃCZENIÓWKĄ Chociaż sorki to ja napisałam, ona nic takiego mi nie powiedziała. Zadzwoń do niej i sobie pogadajcie Jesteś jasnowidzem!!! Jestem wykończona "wykończeniówką" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! W tej chwili kilka ekip działa "NA RAZ" .... więc "wiela chłopa na działce" Ja muszę się wynieść ze sprzadanego mieszkania do końca sierpnia Jestem przerażona !!! Nie mam czasu ani siły by udzielać się w NASZEJ grupie....Mam straszne zaległości i nie jestem na bieżąco...CO SIĘ W GRUPIE DZIEJE. Ale myślę, że to się wkrótce zmieni.. POZDRAWIAM GORĄCO WSZYSTKICH Z GRUPY BYDGOSKO-TORUŃSKIEJ !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 16.08.2006 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 CHCĘ OGŁOSIĆ: ZACZĘLIŚMY Dzisiaj o 7.00 przyjechał Wykonawca z ekipą i działają. AGUŚ GRATULACJE jesteśmy z Wami !!! Aguś my też, my też :D :D niestety sieci zbrakło na wsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 16.08.2006 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 Aguś napisałam na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marczysław 16.08.2006 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 Witajcie! Dostaliśmy dzisiaj wstępną wycenę fundamentów. Firma wyceniła robociznę na 6,0 tys. Zł, oczywiście bez materiałów. Domek ma 120 m z garażem, bez piwnicy. A z postawienie domku (parter+poddasze użytkowe), bez dachu 17,0 tys. Zł to dużo czy mało? Doradźcie proszę! Pozdrawiam, marczysława Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 17.08.2006 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 WITAJCIE! DOSTALIŚMY DZISIAJ WSTĘPNĄ WYCENĘ FUNDAMENTÓW. FIRMA WYCENIŁA ROBOCIZNĘ NA 6,0 TYS. ZŁ, OCZYWIŚCIE BEZ MATERIAŁÓW. DOMEK MA 120 M Z GARAŻEM, BEZ PIWNICY. A Z POSTAWIENIE DOMKU (PARTER+PODDASZE UŻYTKOWE), BEZ DACHU 17,0 TYS. ZŁ TO DUŻO CZY MAŁO? DORADŹCIE PROSZĘ! POZDRAWIAM, MARCZYSŁAWA Marczysława u sąsiada zostawisz 4,0 zagonisz drugą połowę do pomocy i heja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 17.08.2006 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 trochę z innej beczki...brał ktoś z ziomkó kredyt w pko bp? Właśnie na ten bank się nastawiam, bo jakoś tak wydaje mi się najpewniejszy....jakieś doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 17.08.2006 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 Niestety niepozytywne doświadczenia szczegóły są w doświadczeniach i wybrałem kredyt tak sporo wsteczgdzies około końca zeszłego rokupozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 17.08.2006 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 Niestety niepozytywne doświadczenia szczegóły są w doświadczeniach i wybrałem kredyt tak sporo wstecz gdzies około końca zeszłego roku pozdrawiam A gdzie brałeś kredyt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 17.08.2006 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 Niestety niepozytywne doświadczenia szczegóły są w doświadczeniach i wybrałem kredyt tak sporo wstecz gdzies około końca zeszłego roku pozdrawiam A gdzie brałeś kredyt? Millenium, wiem ze teraz są zapchani i to trwa miesiącami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaPiotr 17.08.2006 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 witam wszystkich Czy ktoś z Was zakupił okna isso na profilu veka - właśnie zastanawiam się czy takowe zamówić. ?? pzdrA.P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 17.08.2006 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 Ania&Piotr mam w mieszkaniu okna z Veki i w domu tez będę je montować....polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Auck 17.08.2006 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 Mam pytanie do budujących ...czy ktoś coś wie o zbędnym gruzie lub piachu z wykopów...przyjmę każdą ilość Napisalem na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eunika 17.08.2006 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 Cześć!!! Miesic temu zaczęliśmy budowę. Stres okropny, w dzień trudne decyzje ( fundamenty;jak duże otwory okienne itd). Teraz liczę na waszą pomoc :jaki macie strop w swoim domu i dlaczego właśnie taki? Czy stropy terriva i filigran różnią się ceną znacznie? pytam o kosztorys końcowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cemik1 18.08.2006 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 trochę z innej beczki...brał ktoś z ziomkó kredyt w pko bp? Właśnie na ten bank się nastawiam, bo jakoś tak wydaje mi się najpewniejszy....jakieś doświadczenia? Pod koniec ubiegłego roku brałem kredyt w pko bp w Toruniu. Wszystko w jak najlepszym porządku. Porównywałem z innymi bankami i koszt był najniższy (w CHF). Wszystko można załatwić w trzy dni. Nie trzeba też żadnych faktur. Na razie jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cemik1 18.08.2006 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 WYCENĘ FUNDAMENTÓW NA 6,0 TYS. ZŁ, POSTAWIENIE DOMKU 17,0 TYS. ZŁ Ja w zeszłym roku uzgodniłem z murarzem 15.000 za postawiwniw domku (fundamenty, piwnica, parter, poddasze). Wczoraj zalewali posadzki (inna ekipa i inna cena) i okazało się, że jest tego 260m - pewnie o 100 za dużo - jest to typowy syndrom człowieka z bloku. Ale od października ceny uległu podwyższeniu i coraz trudniej o fachowców. Jeżeli poszukasz tylko murarza z pomocnikiem będzie pewnie taniej niż z firmy ale musisz poświęcić trochę czasu na organizację pracy, zakup i dowóz materiałów. Będziesz jednak wiedzieć co kupiłeś - tańsze, droższe, lepsze, gorsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cemik1 18.08.2006 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 czy ktoś (najlepiej z Torunia) może polecić nam jakąś firmę od rolet, oczyszczalni i kominka? dzięki Witam, mogę polecić ci firmę Arka z Torunia, która zajmuje się kominkami. Firma mieści się przy ul. Kościuszki 12. Nam będą robili DGP i wszystko co związane z kominkiem. Widziałam efekty ich pracy u znajomych i dlatego myslę, że są godni polecenia. My jesteśmy już po wstępnych rozmowach i ogólnych projektach, teraz czekamy aż będą ściany, wtedy ustalamy szczegóły i podpisujemy z nimi umowę. Pozdrawiam Byliśmy też w Arce - sprawia solidne rzemieślnicze wrażenie. Wybraliśmy jednak (a ściślej moja żona) wybraliśmy Hot Vision z Mickiewicza. Mają więcej polotu artystycznego ich konstrukcje są lżejsze, no może niekoniecznie finansowo. Jeżeli chodzi o rolety zewnętrzne - zrezygnowaliśmy z nich na rzecz okiennic. Są bardziej w tradycyjnym wiejskim stylu. Na forum możesz przeczytać, że antywłamaniowość rolet pozostawia wiele do życzenia - zamknięte sygnalizują, że dom jest gotowy na przyjęcie nieproszonych gości. Otwiera się je w ciągu kilku sekund. A podczas pracy zasłaniają ekipę przed wzrokiem postronnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts