Marczysław 10.11.2006 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 Gdzie się składa wniosek o przyłącze z wodą? przy ul. Betonowej w BB, koło Prefabetu. Pzdr, Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin z Bydzi 10.11.2006 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 Gdzie się składa wniosek o przyłącze z wodą? przy ul. Betonowej w BB, koło Prefabetu. Pzdr, Asia Jak zwykle Asiu mogę liczyć na Twoją pomoc dzięki bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
androzek 12.11.2006 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 Jestem pod wrażeniem budujących z Murowańca.Ciekawi mnie cisza w eterze budujących np.w Niemczu,Osielsku,Osówcu,Kruszynie,Cielu itp.Czy wynika to z ilości budów,cen działek czy czegoś jeszcze?Szczerze mówiąc zazdroszczę.Niby ja też buduję się w gminie Białe Błota - dokładnie w Zielonce (zdjęcia- http://www.androzek.ao.pl )ale czuje się jakiś takiś kurde samotny.Przetrwałem wybryki urzędników z gminy,panią z Dako ( nie polecam - adaptacja zrobiona na odpieprz - w ostatnie chwili zrywałem z majstrem Ytongi .bo pani nie chciało się dokładnie namalować zmian na projekcie ).Rozważałem nawet w zeszłym roku kupno działki w Murowańcu ale oglądałęm go ze wszystkich stron jesienią i zimą i wybaczcie ale mnie nie zachwycił ( może trzeba było oglądać latem ! ).Pozdro dla wszystkich " w trakcie " !!! PS Czy ktoś w gminie Białe Błota ma internet radiowy z RYDNETU a jeśli tak to jak działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldas 12.11.2006 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 Pozdrawiam wszystkich , ja też buduje w Zielonce ,szukałem działki budowlanej w wielu miejscach i wybrałem Zielonke -szybki dojazd,ładna okolica,niedroga ziemia w porównaniu z Osielskiem lub B/B,sympatyczni ludzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosiu 13.11.2006 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 Witam Wszystkich! A my kupilismy dzialke po drugiej stronie Wisly w Zlejwsi Malej... Na poczatku przyszlego roku chcielibysmy ruszyc z papierkologia i uzyskac pozwolenie na budowe. Czy jest ktos na forum z tych okolic? Byc moze bedziemy mieli jakies pytania i byloby milo gdybysmy mieli takie samo wsparcie jak grupa z Murowanca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
androzek 13.11.2006 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 Witaj "waldasie" w Zielonce.Przy jakiej ulicy wznosisz - ja przy Morelowej.Może przy okazji jakaś wymiana doświadczeń? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KarolinaS 13.11.2006 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 Witam, po dłużej nieobecności, obecnie czekamy (nadal) na pozwolenie na budowę, szukamy tez atarakcyjnej ofert kredytu hipotecznego-jaki bank w Bydgoszczy polecacie-rzetelny, szybki itd., jakie macie doświdczenia?? Bardzo proszę o pomoc, chcielibysmy zdarzyć do końca roku aby załapac sie jeszcze na ulgę odsetkową a czas nagli.......... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyla 13.11.2006 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 Witajcie A u nas dziś zaczęli murować Nawet im nieźle poszło,ale nie chciałabym być na ich miejscu. Byłam chwilkę popatrzec jak pracuja i zmarzłam jak diabli....... mam nadzieję,że postawią nasz domek szybko i zdązą przed prawdziwa zimą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cemik1 13.11.2006 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 Witam Wszystkich! A my kupilismy dzialke po drugiej stronie Wisly w Zlejwsi Malej... Na poczatku przyszlego roku chcielibysmy ruszyc z papierkologia i uzyskac pozwolenie na budowe. Czy jest ktos na forum z tych okolic? Byc moze bedziemy mieli jakies pytania i byloby milo gdybysmy mieli takie samo wsparcie jak grupa z Murowanca... Niezły wybór. Też tam buduję. Jestem na etapie wykończeniówki. Jak by co to pytaj, może będę coś mógł podpowiedzieć. Proponuję jednak rozważyć ruszenie niezwłocznie z papierami. Kosztuje to co prawda kilka tysięcy, ale skoro tylko ustąpi zima będziecie mogli ruszyć z pracami. Później wszystko okropnie się przeciąga i trudno znaleźć fachowców - począwszy od projektantów po murarzy. Ale swoich mogę z czystym sumieniem polecić. Także wczesna wiosna to najlepszy etap na negocjowanie cen w hurtowniach - są wygłodniali po zimie i mają trochę zalegających zapasów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justap 13.11.2006 23:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 Witam i pozdrawiam wszystkich forumowiczów. Czy ktoś z grupy buduje może Adelę z Archipelagu. Ja buduję w Łysomicach i miałabym kilka pytań, a jeżeli byłaby taka możliwość to chętnie obejrzałabym już powstający budynek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiula77 14.11.2006 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Witamy w Grupie Bydgosko-Toruńskiej . Ja niestety nie buduję Adeli, ale bardzo się cieszę, że w końcu odezwał się ktoś z moich stron. Mój domek buduje się w Chełmży - zawsze do Łysomic bliżej niż np. do Murowańca . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 14.11.2006 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Witamy w Grupie Bydgosko-Toruńskiej . Ja niestety nie buduję Adeli, ale bardzo się cieszę, że w końcu odezwał się ktoś z moich stron. Mój domek buduje się w Chełmży - zawsze do Łysomic bliżej niż np. do Murowańca . Pozdrawiam chyba ten Murowaniec jest jakims ewenementem ludzie ze wsi milczą a tu sie cały czas pisze na ten temat cos nam Torun ucieka do swojego wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitro 14.11.2006 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Kosiu, Zławieś Mała to bardzo ładne tereny, ja niedaleko bo w Czarnym Błocie, ale w tej samej gminie ... i tak jak Cemik namawiam Cię na jak najszybsze działanie.... ja od wrzesnia działam i pozwolenie mam nadzieję dostać w grudniu !!! Panie w Urzędzie w Złejwsi Wielkiej są w porzadku, ale naprawde są zawalone robotą. Najpierw oczywiście Warunki zabudowy... jeśli nie masz, a potem projekt i cała reszta Pozdrawiam Wszystkich budujących, tych z innych Wsi też oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosiu 14.11.2006 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Dzieki nitro, z tego co wiem to wlasnie dla tej ulicy (Honorowych Dawcow Krwi) to tam jest aktualny plan zagospodarowania terenu --> przeznaczenie budownictwo mieszkaniowe, wiec z warunkami zabudowy nie powinno byc problemu... Jeszcze raz dzieki za dodanie otuchy, przynajmniej wiem, iz jest ktos kto bedzie mogl cos podpowiedziec! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiula77 14.11.2006 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 cos nam Torun ucieka do swojego wątku Nie ucieka - ale dzięki - nawet nie wiedziałam, że jest wątek toruński. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldas 14.11.2006 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Witaj androzek moje działka jest na ulicy gruszowej to jest po lewej stronie od szkoły drugi dom za zakładem NINA czerwona dachówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justap 14.11.2006 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Witamy w Grupie Bydgosko-Toruńskiej . Ja niestety nie buduję Adeli, ale bardzo się cieszę, że w końcu odezwał się ktoś z moich stron. Mój domek buduje się w Chełmży - zawsze do Łysomic bliżej niż np. do Murowańca . Pozdrawiam Dzięki za pozdrowienia! Miło będzie podzielić się z kimś swoimi doświadczeniami z budowy, zwłaszcza, że wszystko wykonujemy sami bez pomocy fachowców. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
androzek 15.11.2006 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Witaj Waldas !Jak będę jechał do tartaku po stemple to sobie zobaczę.Morelowa jest w drugim końcu pod lasem w kierunku na Stryszek.Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gromal 16.11.2006 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 Witam wszystkich serdecznie. Wreszcie trochę osób przybyło z innych zakatków naszego województwa, brawo, tak dalej. A ja mam niusa dla zainteresowanych gazem ziemnym w Murowańcu.Okazało sie że mam pewne źródło w gazowni w bydzi, które donosi że gaz już jest w drodze, na razie stoją przed Notecią, maja jakieś problemy prawne aby puścić tamtędy nitke.Jak to im się uda załatwić to w przyszłym roku powinni wejść do murowńca. W zeszłą sobote byłem z moim psiaczkiem na działce, kopałem "odwierty geologiczne" moją łopatą i już wiem mniej więcej na czym będę budował dom, architekt przyjął moje obserwacje i miał wziąść się już za mój projekt. Alex chciałem też do was wpaść na chwilkę ale chyba gdzieś spacerowaliście, trąbiłem, trąbiłem ale nikt nie wyszedł.Ale za to wielkie porządki widziałem na waszej działeczce, działacie, BRAWO. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciejko 16.11.2006 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 Witam wszystkich! Gaz w Murowańcu byłoby super,ale jak dla mnie to chyba termin trochę na wyrost..... Gleba w Murowańcu jest taka jak się spodziewaliśmy ...-pan geolog powiedział ,że możemy stawiać nawet wieżowiec... no i oczyszczalnia ścieków pewnie też może być Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts