michael 03.03.2003 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2003 Ostatnio na targach pewnien pan zawolal ode mnie 19.000 zl za SAM REKUPERATOR (z grzalka ). Miales tak atrakcyjna oferte? Byla tak atrakcyjna, ze do teraz zaluje, ze nie skorzystalem . Jak sie dobrze poszuka to do 3.000 da sie chyba zejsc. Albo moze zrobic samemu - rozmawialem i wiem jedno - realny koszt takiego urzadzenia (krzyzowy wymiennik) miesci sie w 900 zl. I tyle - jeden czlowiek, ktory sie nie boi spawarki i potrafi poklepac mlotkiem (no, moze troche trywializuje i po sprawie. No tak, jak gaz w ulicy to nie ma nad czym sie zastanawiac . Pozdr, M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojas 04.03.2003 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2003 Witam, Lekarzu34, w sprawie namiarow dzwon do mnie na kom. 602329425, (lub pisz na [email protected]). Idzie wiosna, wiec dla mojej zony musze zasiac troche trawki. Potrzebuje jednak troche czarnej ziemi, macie jakies namiary z okolic Bialych Blot, Zielonki, Kruszyna Kraj., itp...Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz2 04.03.2003 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2003 On 2003-03-03 23:02, michael wrote: Ostatnio na targach pewnien pan zawolal ode mnie 19.000 zl za SAM REKUPERATOR (z grzalka ). Miales tak atrakcyjna oferte? Takiej nie miałem. To, co mi oferowano, to rekuperator za ok. 3000 - 3600 zł (to jeszcze bym zdzierżył) + prawie dwa razy tyle za rozprowadzenie. Razem prawie 10 tys. zł. Tyle raczej nie dam (za mało - szukam takiej oferty, jak Twoja ). Zastanawiam się, czy nie zrobić tego samodzielnie, a zamówić tylko porządny projekt (rozprowadzenie puściłbym w projektowanej wentylacji grawitacyjnej). pozdrawiam Grzegorz <font size=-1>[ Ta wiadomość była edytowana przez: grzegorz2 dnia 2003-03-04 20:49 ]</font> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 06.03.2003 04:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2003 Wojas, co do czarnoziemu spróbuj pod numerem 0502 353872 za Kamaza 7m3 170zł, cena myślę że sensowna. Nie sprawdzałem jeszcze tego namiaru.pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dmuu 06.03.2003 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2003 Dopiero dzisiaj zauważyłem, że taki wątek istnieje. Ja buduję w Osielsku koło Bydgoszczy. Obecnie jestem na etapie stanu surowego zamkniętego i ocieplonego. Dom 150m2 w jednym poziomie - Dom w Nasturcjach bez garażu. W tym roku jeszcze nic nie zrobiłem ale przymierzam się do wody, centralnego ogrzewania i instalacji elektrycznej. Trochę mnie przeraża oferta jaką magę otrzymać na wykonanie wyżej wymienionych robót, ale jeśli posiadacie jakąś wiedzę na temat rzetelnych wykonawców to chętnie skorzystam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz2 13.03.2003 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2003 Chyba będę skazany na szambo - czy ktoś z forumowiczów bydgoskich orientuje się w cenach? dmuu - na razie jestem na etapie zbierania ofert - mogę się podzielić "zdobytą" wiedzą. Instalacje planuję na wrzesień-październik - może razem byśmy robili jakieś zakupy?grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dmuu 14.03.2003 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2003 Ponieważ zaczynam się gubić na FORUM w tematach podaję do siebie namiary: [email protected], kom. 0600462337, Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dycha 17.03.2003 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2003 Witam Wszystkich! Andrzej z Bydgoszczy. Budujemy z żoną w Strzelcach Górnych. Obecnie stan surowy otwarty kryty dachówką. Zbieram oferty na okna i CO, kotłownia olejowa z pełną automatyką. Ceny są potworne . Mogę się podzielić informacjami. Czy ktoś wie gdzie można kupić niedrogie szambo w naszej okolicy? Andrzej Pawpiwo - pracujemy w tej samej firmie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojas 17.03.2003 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2003 Witam, AndrzejD, co z garazem? Dycha, sprawdz na prive, masz tam namiary na kotlownie olejowe, podobno tanio.PozdrawiamWojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monisia 27.03.2003 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2003 witam, chcialam tylko wszytkich bardzo wiosennie przywitać ślicznie slonko świeci, to pewnie wszyscy ruszyli na place boju -budowy bo tak cichutko sie tu u nas zrobilo powodzenia Monia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzena 02.04.2003 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2003 Hej wszystkim ! Monisiu -masz rację -jest tu tak cichutko bo pewnie większość już pracuje. My skorzystaliśmy z ciepła i nasz wieniec nad piwnicą kończy tydzień .Jak to pięknie wygląda. Pozdrawiam - Marzena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 03.04.2003 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2003 Zapewne wszyscy są zapracowani.U mnie prace ruszają w piątek, garaż od Wojasa na razie bez dachu, ale już postawiony -po skręcaniu został tylko ból w plecach. Najbardziej martwią mnie jednak zapowiedziane śnieżyce, zawieje i mrozy, choć mam nadzieję, że prognozy i tym razem nie sprawdzą siępozdrawiam [ Ta wiadomość była edytowana przez: AndrzejD dnia 2003-04-04 00:09 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz2 04.04.2003 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2003 A ja czekam, aż zrobi się cieplej. Mam nadzieję, że zacznę po Świetach. Ile płacicie za transport (z HDS-em)? Potrzebuję też namiar na niedrogą pompę do betonu - niech ktoś poratuje...Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzena 07.04.2003 00:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2003 Za HDS około 100,00 - to jest chyba normalna cena , jestem ciekawa czy jest gdzieś taniej. Marzena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 07.04.2003 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2003 Ja płaciłem również za HDS 100zł, ale nie polecam gościa bo za wszystko chciałby dopłatę nawet po umówieniu ceny- za uruchomienie HDS zażądał dopłaty (!!!). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bugal 10.04.2003 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2003 czesc Droga Grupo BydTor!pomyslalem sobie, ze troche nas podciagne wyzej... zauwazylem ze sporo jest osob budujacych z regionu Biale Blota i okolice. Czy oprocz Maciasa jeste jeszcze ktos kto buduje lub budowanie planuje w Lochowie?ja i moi dwaj kumple bedizemy startowac tak konkretniej od przyszlego roku - a w tym chcemy zrobic stan zero. czy macie jakies doswiadczenia z prcownia proejktowa z Bialych Blot z budynku w ktorym miesci sie Geoplan (przy Betonowej)? Pani ktora bedize robila mi adaptacje proejktu zaoferowala mi swojego meza jako kierownika budowy i zastanawiam sie czy mozeci mi o nich cos powiedziec... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojas 10.04.2003 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2003 Bugal, Ja i moja zonka (Monisia) budujemy w Kruszynie Krajeńskim, gmina też BB. Spytam fachowca co sadzi o tej firmie projektowej i dam znac. Czy macie jakiego znajomego, ktory ma wiedze na temat systemow grzewczych z akumulacja energii? Pilnie szukam. Jak wczesniej wspominalem jestem zainteresowany piecem na drewno ze zgazowaniem i doglebnie analizuje watek na ten temat na forum (polecam!), ale skorzystalbym rowniez z pomocy kogos z doswiadczeniem w projektoiwaniu takich instalacji. Moze kogos znacie w naszym rejonie?Poza tym, to powoli do przodu, planowany termin przeprowadzki - polowa czerwca - zbliza sie nieuchronnie i nie wiem czy starczy czasu i .... funduszy. Ale jak zwykle jestem dobrej mysli. Pozdrawiam.Wojtek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bugal 10.04.2003 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2003 czesc Wojtas (ja tez jestem Wojtas:smile: - jestem ciekawy czy Twoje majstry beda cos mieli ciekawego do powiedzenia o panstwie Jaskulskich - zobaczymy, czy dobrsze trafilem jesli chodzi o fachowca od systemow to nie mam zadnych referencji ani znajomych z tej branzy. sam sie motam i zastaniawiam nad systemem... w Lochowie (tak mi mowili w gminie przynajminej) za 3-4 lata maja zakladac gaz, poki co myslalem o butli i kotle jednofunkcyjnym z zasobnikiem (do tego koniecznie chce zalozych rekuperator z GWC!!!) - oczywiscie, licze kazdy grosz, wiec zakladam ze wykonanie GWC i rozprowadzenie przewodow reku zrobie sam - wtedy koszty zupelnie inaczej wygladaja (najlepszy rabat jaki sobie mozna wytargowac myslalem tez o tych madrzejszych i nowoczesniejszych kotlach na wegiel (i pochodne) lub drewno lecz wydaje mi sie ze caly czas daleko tu do bezobslugowego komfortu - a jednak trudno zalozyc ze czlowiek bedzie zawsze w stanie dorzucic.... najlepeij to wejsc w pompe ciepla, do zbiornika podlaczyc kominek, kilka baterii slonecznych, tylko kurcze kogo na to stac.... gdbyby te pompy ciepla troche tansze byly (niby caly czas tanieja) to mysle ze bylaby to naprawde rewelacja pozdraiwam i zycze powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzena 14.04.2003 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2003 W piątek ekipa na mojej budowie zaczęła murować Porotherm 44 ściany parteru. To bez wątpienia najprzyjemniejsza część budowy -jak dalej będzie takie tempo ,to za 2 tygodnie mam parter!!! Pozdrawiam wszystkich - Marzena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz2 14.04.2003 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2003 Gratulacje - też bym tak chciał... U mnie może zaczną po Świętach - ale dopiero fundamenty. Ile wytargowałaś za Porotherm? I jak wyszedł transport (te 100 zł, o których piszesz wyżej, to za jaki samochód?) Mnie na razie proponują P+W44 za ok. 4,46 zł (+ jeszcze dodatkowo płatne za transport i HDS - kamaz 140 zł)pozdrawiamGrzegorz [ Ta wiadomość była edytowana przez: grzegorz2 dnia 2003-04-14 14:35 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts