alex_ 24.11.2006 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 wpisujcie się, będzie wiadomo, kiedy można iść na ciacho zwłaszcza do sąsiadów http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=86838 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marczysław 24.11.2006 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 Witam ponownie, szczegolnie tych, ktorzy zaczynaja budowac na wiosne poszukuje namiarow na przyzwoita ekipe budowlana, Mi właśnie ekipa kończy robić fundamenty. Są to ludzie, którzy stawiąją domek obok Pana Koparkowego. Jak będziesz we wsi, to podejdź do nich i pogadaj. My jesteśmy zadowoleni. mam tez pytanie z innej beczki, na jaki rodzaj "wozu drzymaly" sie zdecydowaliscie? Zrobiliśmy z małżem szopkę drewnianą Rzuca się w oczy hi hi hi Pozdrawiam A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 24.11.2006 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 Witam ponownie, szczegolnie tych, ktorzy zaczynaja budowac na wiosne poszukuje namiarow na przyzwoita ekipe budowlana,. Mi właśnie ekipa kończy robić fundamenty. Są to ludzie, którzy stawiąją domek obok Pana Koparkowego. Jak będziesz we wsi, to podejdź do nich i pogadaj. My jesteśmy zadowoleni. mam tez pytanie z innej beczki, na jaki rodzaj "wozu drzymaly" sie zdecydowaliscie? Zrobiliśmy z małżem szopkę drewnianą Rzuca się w oczy hi hi hi Pozdrawiam A. a już myślałam że nasi sąsiedzi się nic nie pochwalą a tu jednak jeszcze nie widziałam bo za ciemno, ale jutro nie omieszkam pooglądać a Wasza szopka niczego sobie, jakbyście w przypływie dobrej woli zmajstrowali cosik w miejscu naszego garażu byłoby fajosko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marczysław 24.11.2006 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 a już myślałam że nasi sąsiedzi się nic nie pochwalą a tu jednak Czym tu się chwalić ... ledwo co zaczęliśmy a zaraz będziemy kończyć jeszcze nie widziałam bo za ciemno, ale jutro nie omieszkam pooglądać A ja zaraz jadę na inspekcję Nie mogę się doczekać a Wasza szopka niczego sobie, Tobie to co innego się podopało ... przypomnę - drewniana k.... jakbyście w przypływie dobrej woli zmajstrowali cosik w miejscu naszego garażu byłoby fajosko Nie ma sprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 24.11.2006 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 Tobie to co innego się podopało ... przypomnę - drewniana k.... dlaczego piszesz tak brzydko chodzi o klapę to Waszej sławojki jak dla mnie jest co najmniej bomba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 24.11.2006 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 wpadłam na genialny pomysł przecież ja też za chwilkę jadę, tzn. jakoś 16:15 na błoniu albo wcześniej bliżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 24.11.2006 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 Witam Witam Sasiada Jak tam postępy? Pozwolenie juz masz? Pozdrawiam A witam . Niestety jeszcze pozwolenia nie mam , przez dwa tygodnie nic w tym kierunku nie robiłem z braku czasu. A jak tam postępy u Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
partner 24.11.2006 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 kurcze - kolejny psiak bez domu. mamy z żoną miękkie serca i mamy już 4 psiaki. ale nie jest źle. jakoś się zgadzają i nie sprawiają kłopotów. ale więcej już nie damy rady. ale poszukam mu domku. jak Wam się udaje je pogodzić, ustaliły same hierarchię czy są posterylizowane i pokastrowane, dla mnie cały czas to jest trudne bo jak tylko zaczyna się bójka to je rozdzielam i nigdy nie ma normalnego końca, że jeden się podda, nasz skubany jest szalenie zacięty najpierw mieliśmy jednego psa i jak przyszedł drugi ledwo żywy to pierwszy pokazał mu kto tu rządzi. i chociaż ten drugi jest prawie dwa razy większy to i tak cały czas jest podporządkowany. teraz mamy jeszcze dwa roczne psiaki i one od razu się podporządkowały. pierwsze dwa mają po 8 lat i są po szkoleniu oraz są wykastrowane. maluchy jeszcze nie przeszły szkolenia ale suczka dostaje zastrzyki antykoncepcyjne - i tak jest za duzo zwierząt więc nie chcemy ich jeszcze rozmnażać. generalnie najwięcej daje szkolenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kola1719501112 24.11.2006 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 Slicznie dziekuje za namiary (kto to jest pan koparkowy????). Jutro (sobota) wybieramy sie do murowanca, poogladamy sobie wszystko, zajrzymy do sasiadow, pogadamy z fachowcami . Szopka drewniana fajna i praktyczna tylko nie wiem czy nie przerasta moich zdolnosci budowlanych potrzebny szybki instruktarz przy szklance piwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marczysław 24.11.2006 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 Slicznie dziekuje za namiary (kto to jest pan koparkowy????). Jutro (sobota) wybieramy sie do murowanca, poogladamy sobie wszystko, zajrzymy do sasiadow, pogadamy z fachowcami . Szopka drewniana fajna i praktyczna tylko nie wiem czy nie przerasta moich zdolnosci budowlanych potrzebny szybki instruktarz przy szklance piwa Jak jedziesz ul. Strusią, to po lewej stronie stoi stary domek i koparka, i stąd Pan Koparkowy zimne piwko, grill .... ehhh JA CHCĘ ŻEBY BYŁO LATO !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin z Bydzi 25.11.2006 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2006 Witam Witam Sasiada Jak tam postępy? Pozwolenie juz masz? Pozdrawiam A witam . Niestety jeszcze pozwolenia nie mam , przez dwa tygodnie nic w tym kierunku nie robiłem z braku czasu. A jak tam postępy u Ciebie? No my zagęszczany ruchy bo czas nas nagli. Zaczynamy adaptacje, papierki już mamy. Chcielibyśmy w grudniu jeszcze mieć pozwolenie czy sie uda zobaczymy. Alex na ciacho bardzo chętnie zaprosimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 25.11.2006 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2006 No my zagęszczany ruchy bo czas nas nagli. Zaczynamy adaptacje, papierki już mamy. Chcielibyśmy w grudniu jeszcze mieć pozwolenie czy sie uda zobaczymy. No to widzę że ostro idziecie do przodu , chyba zostałem troszkę w tyle .No ale mi się aż tak mocno na razie nie spieszy. Rozumiem że umowę z Energetyką już też macie , ile mają czasu na realizację umowy? Wypis z rejestru gruntów też już brałeś? Jeżeli tak to czy widniałeś już jako właściciel czy jeszcze spółka Murowaniec? Jaki typ ogrzewania wybraliście ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 25.11.2006 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2006 NO i tak dla przypomnienia : Nadal szukam ze 30-40 szt stempli na ogrodzenie lub jakieś inne słupki drewniane oraz ze 100mb siatki ogrodzeniowej z odzysku , może być siatka leśna. Z miłą chęcią odkupię takie prowizoryczne ogrodzenie z innej budowy ( może ktoś likwiduje) z okolic Bydgoszczy najlepiej z gminy Białe Błota. pozdrawiam wszystkich budujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 26.11.2006 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Hello A nam adaptuja wciaz ten projekt Boze, ile to jeszcze potrwa Fakt ze co nam podesla rzuty to je modyfikujemy bo koszty nie te. Ano taki chyba efekt budowy domu z generalem. Ale jak juz wynegocjujemy sobie cene i podpiszemy umowe - zamrozimy cene i bede spala spokojnie Narazie prad nam w glowie, musze zdobyc zgode az 5 sasiadow na przeprowadzenie nitki pod ich droga I zalozymy od razu normalny prad, nie budowlany I posadzilismy 5 drzewek na dzialce. Pierwsze drzewka Na tej wieeelkiej dzialce te lyse, bezlistne, male drzewka wygladaja...jakby ich wcale nie bylo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 27.11.2006 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 Slicznie dziekuje za namiary (kto to jest pan koparkowy????). Jutro (sobota) wybieramy sie do murowanca, poogladamy sobie wszystko, zajrzymy do sasiadow, pogadamy z fachowcami . Szopka drewniana fajna i praktyczna tylko nie wiem czy nie przerasta moich zdolnosci budowlanych potrzebny szybki instruktarz przy szklance piwa widzieliśmy, widzieliśmy i herbatkę piliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 27.11.2006 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 Alex na ciacho bardzo chętnie zaprosimy Trzymam za słowo, jak co mam nadzieję że mężunio też będzie mógł skosztować (bo straszny łasuch z niego ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 27.11.2006 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 a teraz troszkę prywaty wsiowej (Murowaniec) wiadomo już (wczorajsza II tura), że wybory wygrała dotychczasowa wójtowa także teraz można pisać pisma o gaz i autobus, bo wreszcie wiadomo do kogo ja postaram się to zrobić do przyszłego weekendu, jak ktoś będzie miał większe chęci albo lepsze pomysły to może zrobić to przede mną, to ja ściągnę a jak sąsiedzi betoniarni wyglądają z prądem i wodą; gromal a jak u Ciebie warunki na media, bo sądzę że Marczysławy powinny pismo do wójtowej o tę wodę, bo szczerze powiedziawszy na zebrania nie chodzicie i tracicie PS jak ktoś ma inne pomysły to bardzo chętnie PS2 RobertEs jak już mieszkasz na dobre (parapety wstawione) to zapraszamy do wspólpracy z sąsiadami, bo jakoś tak milczysz i nic się nie dzielisz dobrymi radami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marczysław 27.11.2006 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 abo sądzę że Marczysławy powinny pismo do wójtowej o tę wodę, bo szczerze powiedziawszy na zebrania nie chodzicie i tracicie Na zaebrania nie chodzimy, nie dlatego że mamy takie widzimisię, tylko do późna pracujemy. No chyba, że bedą się odbywac po godz. 20 ?? Ale, widzę że czuwasz i listę obecności sprawdzasz Dziękuję, że się o nas tak troszczysz. Ale tak się składa, że nie jesteśmy zainteresowani wodociągiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 27.11.2006 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 abo sądzę że Marczysławy powinny pismo do wójtowej o tę wodę, bo szczerze powiedziawszy na zebrania nie chodzicie i tracicie. Na zaebrania nie chodzimy, nie dlatego że mamy takie widzimisię, tylko do późna pracujemy. No chyba, że bedą się odbywac po godz. 20 ?? Ale, widzę że czuwasz i listę obecności sprawdzasz Dziękuję, że się o nas tak troszczysz. Ale tak się składa, że nie jesteśmy zainteresowani wodociągiem. Marczysławy to kiedy polubiliście wodę ze studzienki, bo ostatnio była bee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kola1719501112 27.11.2006 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 A my w sobotę na działeczkę zajechaliśmy, po wsi obchód zrobiliśmy, herbatkę u sąsiadów wypiliśmy (ukłon w stronę Alex) , tylko ekipy Marczysławów nie znaleźliśmy Szkoda tylko, że zimno już jest i na działce nic się jeszcze nie dzieje, bo nie chciało się wracać do miasta. Buuu kiedy będzie WIOSNA ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts