Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Bydgosko-Torunska

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam ponownie, szczegolnie tych, ktorzy zaczynaja budowac na wiosne :D

poszukuje namiarow na przyzwoita ekipe budowlana,

Mi właśnie ekipa kończy robić fundamenty. Są to ludzie, którzy stawiąją domek obok Pana Koparkowego. Jak będziesz we wsi, to podejdź do nich i pogadaj. My jesteśmy zadowoleni.

mam tez pytanie z innej beczki, na jaki rodzaj "wozu drzymaly" sie zdecydowaliscie?

Zrobiliśmy z małżem szopkę drewnianą :) Rzuca się w oczy hi hi hi

Pozdrawiam

A.

Witam ponownie, szczegolnie tych, ktorzy zaczynaja budowac na wiosne :D

poszukuje namiarow na przyzwoita ekipe budowlana,.

Mi właśnie ekipa kończy robić fundamenty. Są to ludzie, którzy stawiąją domek obok Pana Koparkowego. Jak będziesz we wsi, to podejdź do nich i pogadaj. My jesteśmy zadowoleni.

mam tez pytanie z innej beczki, na jaki rodzaj "wozu drzymaly" sie zdecydowaliscie?

Zrobiliśmy z małżem szopkę drewnianą :) Rzuca się w oczy hi hi hi

Pozdrawiam

A.

a już myślałam że nasi sąsiedzi się nic nie pochwalą a tu jednak :p

jeszcze nie widziałam bo za ciemno, ale jutro nie omieszkam pooglądać

a Wasza szopka niczego sobie, jakbyście w przypływie dobrej woli zmajstrowali cosik w miejscu naszego garażu byłoby fajosko :D

a już myślałam że nasi sąsiedzi się nic nie pochwalą a tu jednak :p

Czym tu się chwalić ... ledwo co zaczęliśmy a zaraz będziemy kończyć :(

jeszcze nie widziałam bo za ciemno, ale jutro nie omieszkam pooglądać

A ja zaraz jadę na inspekcję :) Nie mogę się doczekać :)

a Wasza szopka niczego sobie,

Tobie to co innego się podopało ... przypomnę - drewniana k.... ;-)

jakbyście w przypływie dobrej woli zmajstrowali cosik w miejscu naszego garażu byłoby fajosko :D

Nie ma sprawy :p

kurcze - kolejny psiak bez domu. mamy z żoną miękkie serca i mamy już 4 psiaki. ale nie jest źle. jakoś się zgadzają i nie sprawiają kłopotów. ale więcej już nie damy rady. ale poszukam mu domku.

jak Wam się udaje je pogodzić, ustaliły same hierarchię czy są posterylizowane i pokastrowane, dla mnie cały czas to jest trudne bo jak tylko zaczyna się bójka to je rozdzielam i nigdy nie ma normalnego końca, że jeden się podda, nasz skubany jest szalenie zacięty

najpierw mieliśmy jednego psa i jak przyszedł drugi ledwo żywy to pierwszy pokazał mu kto tu rządzi. i chociaż ten drugi jest prawie dwa razy większy to i tak cały czas jest podporządkowany. teraz mamy jeszcze dwa roczne psiaki i one od razu się podporządkowały. pierwsze dwa mają po 8 lat i są po szkoleniu oraz są wykastrowane. maluchy jeszcze nie przeszły szkolenia ale suczka dostaje zastrzyki antykoncepcyjne - i tak jest za duzo zwierząt więc nie chcemy ich jeszcze rozmnażać.

generalnie najwięcej daje szkolenie.

Slicznie dziekuje za namiary :p (kto to jest pan koparkowy????).

Jutro (sobota) wybieramy sie do murowanca,

poogladamy sobie wszystko, zajrzymy do sasiadow, pogadamy z fachowcami .

Szopka drewniana fajna i praktyczna tylko nie wiem czy nie przerasta moich zdolnosci budowlanych :) potrzebny szybki instruktarz przy szklance piwa :D

Szopka drewniana fajna i praktyczna tylko nie wiem czy nie przerasta moich zdolnosci budowlanych :) potrzebny szybki instruktarz przy szklance piwa :D

Jak jedziesz ul. Strusią, to po lewej stronie stoi stary domek i koparka, i stąd Pan Koparkowy :)

zimne piwko, grill .... ehhh JA CHCĘ ŻEBY BYŁO LATO !!!

Witam

Witam Sasiada

Jak tam postępy?

Pozwolenie juz masz?

Pozdrawiam

A witam .

Niestety jeszcze pozwolenia nie mam , przez dwa tygodnie nic w tym kierunku nie robiłem z braku czasu. A jak tam postępy u Ciebie?

No my zagęszczany ruchy bo czas nas nagli. Zaczynamy adaptacje, papierki już mamy. Chcielibyśmy w grudniu jeszcze mieć pozwolenie czy sie uda zobaczymy.

Alex na ciacho bardzo chętnie zaprosimy :D

No my zagęszczany ruchy bo czas nas nagli. Zaczynamy adaptacje, papierki już mamy. Chcielibyśmy w grudniu jeszcze mieć pozwolenie czy sie uda zobaczymy.

No to widzę że ostro idziecie do przodu , chyba zostałem troszkę w tyle .No ale mi się aż tak mocno na razie nie spieszy.

Rozumiem że umowę z Energetyką już też macie , ile mają czasu na realizację umowy?

Wypis z rejestru gruntów też już brałeś? Jeżeli tak to czy widniałeś już jako właściciel czy jeszcze spółka Murowaniec?

Jaki typ ogrzewania wybraliście ?

pozdrawiam

NO i tak dla przypomnienia :

Nadal szukam ze 30-40 szt stempli na ogrodzenie lub jakieś inne słupki drewniane oraz ze 100mb siatki ogrodzeniowej z odzysku , może być siatka leśna. Z miłą chęcią odkupię takie prowizoryczne ogrodzenie z innej budowy ( może ktoś likwiduje) z okolic Bydgoszczy najlepiej z gminy Białe Błota.

pozdrawiam wszystkich budujących

Hello

A nam adaptuja wciaz ten projekt

Boze, ile to jeszcze potrwa

Fakt ze co nam podesla rzuty to je modyfikujemy bo koszty nie te. Ano taki chyba efekt budowy domu z generalem. Ale jak juz wynegocjujemy sobie cene i podpiszemy umowe - zamrozimy cene i bede spala spokojnie

Narazie prad nam w glowie, musze zdobyc zgode az 5 sasiadow na przeprowadzenie nitki pod ich droga :-? I zalozymy od razu normalny prad, nie budowlany

I posadzilismy 5 drzewek na dzialce. Pierwsze drzewka :D Na tej wieeelkiej dzialce te lyse, bezlistne, male drzewka wygladaja...jakby ich wcale nie bylo.... :roll: :wink:

widzieliśmy, widzieliśmy i herbatkę piliśmy :p

a teraz troszkę prywaty wsiowej (Murowaniec)

wiadomo już (wczorajsza II tura), że wybory wygrała dotychczasowa wójtowa

także teraz można pisać pisma o gaz i autobus, bo wreszcie wiadomo do kogo :)

ja postaram się to zrobić do przyszłego weekendu, jak ktoś będzie miał większe chęci albo lepsze pomysły to może zrobić to przede mną, to ja ściągnę :D :D

a jak sąsiedzi betoniarni wyglądają z prądem i wodą; gromal a jak u Ciebie warunki na media,

bo sądzę że Marczysławy powinny pismo do wójtowej o tę wodę, bo szczerze powiedziawszy na zebrania nie chodzicie i tracicie

PS jak ktoś ma inne pomysły to bardzo chętnie :)

PS2 RobertEs jak już mieszkasz na dobre (parapety wstawione) to zapraszamy do wspólpracy z sąsiadami, bo jakoś tak milczysz i nic się nie dzielisz dobrymi radami :p

abo sądzę że Marczysławy powinny pismo do wójtowej o tę wodę, bo szczerze powiedziawszy na zebrania nie chodzicie i tracicie

Na zaebrania nie chodzimy, nie dlatego że mamy takie widzimisię, tylko do późna pracujemy. No chyba, że bedą się odbywac po godz. 20 ??

Ale, widzę że czuwasz i listę obecności sprawdzasz ;-)

Dziękuję, że się o nas tak troszczysz. Ale tak się składa, że nie jesteśmy zainteresowani wodociągiem.

abo sądzę że Marczysławy powinny pismo do wójtowej o tę wodę, bo szczerze powiedziawszy na zebrania nie chodzicie i tracicie.

Na zaebrania nie chodzimy, nie dlatego że mamy takie widzimisię, tylko do późna pracujemy. No chyba, że bedą się odbywac po godz. 20 ??

Ale, widzę że czuwasz i listę obecności sprawdzasz ;-)

Dziękuję, że się o nas tak troszczysz. Ale tak się składa, że nie jesteśmy zainteresowani wodociągiem.

Marczysławy to kiedy polubiliście wodę ze studzienki, bo ostatnio była bee :roll:

A my w sobotę na działeczkę zajechaliśmy, po wsi obchód zrobiliśmy, herbatkę u sąsiadów wypiliśmy (ukłon w stronę Alex) :D , tylko ekipy Marczysławów nie znaleźliśmy :cry:

Szkoda tylko, że zimno już jest i na działce nic się jeszcze nie dzieje, bo nie chciało się wracać do miasta. Buuu kiedy będzie WIOSNA ??? :-?