Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Bydgosko-Torunska

Recommended Posts

Witam sąsiada Marcina z Bydzi

Fajny piesio na fotce twojego emblematu , tylko wydaje mi się że troszeczkę za wielki ten emblemacik i troszkę rozwala stronkę.

Można by troszeczkę zmniejszyć tego prześlicznego pieska ?

Jeżeli można oczywiście prosić

pozdrawiam

Spoko juz wywalilem.

Co do wypisu z ewidencji gruntów jak byłem jakieś 2-tygodnie temu to nadal właścicielem był murowaniec.

Co do energetyki to nie wiem bo powinieniem już dostac warunki dawno, ale nie ma i nie ma (strajk listonoszy może).

Pozdrawiam

Piesia mogłeś zostawić tylko go troszkę zmniejszyć , bo piesio fajny podobał mi się.

Co do wypisu to u mnie także wpisany był murowaniec

• Odpowiedzi 15,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witajcie

Ostatnio zacząłem się zastanawiać co z tą Polską

A dokładnie z wykonawcami .

W zeszłym miesiącu wysłałem kopie projektów do 5 firm budowlanych o wycenę budowy stanu surowego 200m2 ( tylko robocizna bez materiałów ) bo mam zamiar rozpocząć budowę początek 2007 r.

Do dnia dzisiejszego otrzymałem jedną odpowiedź i t taką na odczepkę .

Dzwoniłem do innych to otrzymywałem odpowiedzi : na razie nie mam czasu , może później , zadzwonię za tydzień .

Czy to ja mam tylko takie problemy , dom normalny – typowy bez szaleństw , parterowy z

u-poddaszem .

Już zaczynam wątpić czy faktycznie są jakieś firmy budujące domy w Bydgoszczy.

Jest jeszcze troczę czasu ale co to będzie jak zacznie się wykończeniówka .

Chyba sam „ zakasam „ rękawy

:-?

WITAJ W REALNYM ŚWIECIE :o To nie Matrix

Co do energetyki to nie wiem bo powinieniem już dostac warunki dawno, ale nie ma i nie ma (strajk listonoszy może).

Pozdrawiam

A przypadkiem osobiście się nie odbiera z ZE? :)

Może zadzwoń i pogoń "miłego" Pana

Powiedzieli, ze wyślą pocztą zreszta i tak nie mam szans podjechać tam i odebrać bo z tego co pamiętam pracują "ciężko" :wink: do 14.30.

Co do dodzwonienia to raz próbowałem przełaczano mnie i przyznam zabrakło mi już nerwów.

Ale jutro nowy dzień, znowu ich pomęcze :lol:

Pozdrawiam

taki może być :)

http://images1.fotosik.pl/279/b14073709f1da7d1m.gif

GAcuś a dlaczego nie rusza nochem i ogonkiem

PS a jak ten drugi artykuł???

No rzeczywiście tutaj nie macha , widocznie coś sknociłem . :)

Ale widzę że Marcina piesio już merda

Co do artykułu to jest w ekspresie (nie internetowym) nie będę tutaj cytować i zaśmiecać ,Komitet Pana Edmunda Ł. oskarża sztab wyborczy Pani Katarzyny o naruszenie ciszy wyborczej , o zrywanie plakatów Pana Edmunda oraz o nagłośnienie procesu sądowego Pana Ł

Dzięki wielkie Gacuś

ile m2 płytek podłogowych jest w opakowaniu skoro płytka ma wymiary 33,3x33,3cm, a płytek jest 16szt. w tymże opakowaniu

A - 1,77m2 B - 1,83 C - 1,86 D - 1,89

a propos MATRIX-a nie chciałam być jakoś niegrzeczna tylko ten film ciągle pokazują i jakoś mnie natchnęło :lol:

bo te same odczucia mam przy uwaga rozwiązaniu mojej zagadki (nie ma chętnych do zabawy)

wbrew pozorom jakby matematyka na to wskazywała

właściwa odpowiedź to C czyli 1,86

czyli Gacuś który jednyny brał udział w zagadce i chciał być zgodny z matematyką niestety nie trafił

uważajcie udało nam się coś ciekawego znaleźć a tam że płytki mają wymiar 33,3 i sztuk 16 co daje 1,86, my kalkulator no i za chiny nie ma możliwości

a Pan że tak każe producent no to ale o co chodzi, po prostu liczą ze średnią fugą (którą trzeba kupić osobno)

efekt był taki że płaciliśmy za kafle a nie m2 podłogi jakiej one pokryją

no chyba nie jestem wybitnie przewrażliwona ale jak można tak matematykę naginać, kupuję kafle a nie podłogę z kaflami

uważajcie udało nam się coś ciekawego znaleźć a tam że płytki mają wymiar 33,3 i sztuk 16 co daje 1,86, my kalkulator no i za chiny nie ma możliwości

a Pan że tak każe producent no to ale o co chodzi, po prostu liczą ze średnią fugą (którą trzeba kupić osobno)

efekt był taki że płaciliśmy za kafle a nie m2 podłogi jakiej one pokryją

no chyba nie jestem wybitnie przewrażliwona ale jak można tak matematykę naginać, kupuję kafle a nie podłogę z kaflami

A gdzie kupowaliście te kafle , gdzie tak lipnie policzono?

Ja kupowałem w castoramie kafle i w paczce miałem 14szt kafli o wym. 33,5 / 33,5 co dało 1,6 m2 tak mam na kartonie . I teraz ciekawostka.

Kupowałem dwa kartony i osiem szt tych płytek i tak za płytki w kartonach oryginalnych policzono mi 3,14m2 co daje 1,57 m2 za jeden karton (na kartonie napisane 1,60 m2) a za osiem płytek policzono 0,88 m2 . Czyli płytka ma wymiar zgodny z matematyką czyli 0,11m2 ale bardziej opłaca się kupować całe kartony bo liczą o 0,03m2 mniej

No ale was Alex to skasowali o 0,10 więcej na kartonie , można nawet powiedzieć że o 0,13 na kartonie to przy dziesięciu kartonach ( 17,6m2) daje 1,3 m2 To sporo was oszukali , Ja bym tego tak nie zostawił , to jest oszustwo w biały dzień .

Kupując 100 m2 takich płytek przepłacasz za 7 m2 i nawet jak płytki kosztują tylko 20zł to tracisz 140zł , a jak kosztują 50zł to robi się już spora sumka 350zł

To jaki ma zysk dodatkowy ten sprzedawca.

pozdrawiam

Trochę z innej beczki...

mam pytanie do wszystkich z Murowańca

... czy też dostaliście podwyżkę dzierżawy? :evil: :evil: :evil:

K... podwyższyli z 90zł do 320zł to wychodzi jakieś 250%!!!!!!!!!!!!!!!! :o

Może jest jakiś zapis że nie mogą podnosić więcej niż bo jak tak dalej pójdzie to się nie wypłacimy do 2012r.

[/b]

Trochę z innej beczki...

mam pytanie do wszystkich z Murowańca

... czy też dostaliście podwyżkę dzierżawy? :evil: :evil: :evil:

K... podwyższyli z 90zł do 320zł to wychodzi jakieś 250%!!!!!!!!!!!!!!!! :o

Może jest jakiś zapis że nie mogą podnosić więcej niż bo jak tak dalej pójdzie to się nie wypłacimy do 2012r.

[/b]

piszesz o dzierżawie wieczystej? My kupiliśmy działkę w 2003 i mamy od początku opłatę powyżej dwóch setek rocznie.

A propos wieczystego użytkowania - jakiś czas temu pytaliśmy o możliwość przekształcenia gruntu w własnościowe - okazało się, że to kosztowna sprawa :-?

Znajomy ma już taką studnie w Murowańcu i u niego woda już jest na 2,2m (robił bad. geologiczne), a co do jakości tej wody to pije ją już od zeszłego roku i mówi, że dobra. (jeszcze się nie pochorowali :lol: )

w Murowańcu z tą studnią to nie jest tak hop-siup.

Mój sąsiad wiercił studnie i ma wodę dopiero na 18m ...

a to już jest koszt, który trzeba przeanalizować.

Zależy z której strony Murowańca się budujesz i trzeba to sprawdzić..

Ja się zastanawiam czy ni zrobić tego z innym sąsiadem na spółkę.

mamy działkę na rogu Łochowskiej i Granitowej - a o jakim miejscu Ty piszesz?

Znajomy ma już taką studnie w Murowańcu i u niego woda już jest na 2,2m (robił bad. geologiczne), a co do jakości tej wody to pije ją już od zeszłego roku i mówi, że dobra. (jeszcze się nie pochorowali :lol: )

w Murowańcu z tą studnią to nie jest tak hop-siup.

Mój sąsiad wiercił studnie i ma wodę dopiero na 18m ...

a to już jest koszt, który trzeba przeanalizować.

Zależy z której strony Murowańca się budujesz i trzeba to sprawdzić..

Ja się zastanawiam czy ni zrobić tego z innym sąsiadem na spółkę.

mamy działkę na rogu Łochowskiej i Granitowej - a o jakim miejscu Ty piszesz?

sąsiad ma studnie przy Kukułczej