Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Bydgosko-Torunska

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

obecny sołtys wrzucił to w plany przyszłoroczne 2007

ale tylko ul. Strusia, reszta ul. to od "macochy" :)

no nie za Strusią to chodziła pewna krzykaczka na zebrania

a pisma jeszcze nikomu nie zaszkodziły co najwyżej mogą pomóc

pod warunkiem, że się ma czas i wenę twórczą ;-) u mnie jednego i drugie brak :(

trochę chęci to damy radę

a tak w ogóle Marczysława, jako mała krzykliwa blondynka mogła byś się udzielać dla dobra wsi :) :lol: :lol: :lol:

nie krzykliwa, tylko pyskata - mała różnica, prawda?!

toć się udzielam ... na forum :) a we wsi jeszcze nie mieszkam (o ile to wogóle nastapi) , więc nic nie mogę zdziałać ...

a ja mówię chcieć to móc

:lol: :lol:

Może byc murowaczanka :wink: A z tym oświetleniem to lipa.Pytałam wczesniej czy macie namiary na dobrego ciesle i dachówkę w przystępnej cenie bede wdzięczna za namiary :p

zajrzyj do DACHSTALU na Lisim Ogonie (rozmawiaj z p. Pawłem)

znajdziesz tam dachówkę EURONIT i wszystkie akcesoria

... może też poleci Ci jakąś ekipę

[

a ja mówię chcieć to móc

:lol: :lol:

Niby tak, ale w tej części gdzie my stawiamy domek nikt się jeszcze nie buduje i w najbliższym czasie nie zamierza. Ile czasu spędziłam na działeczce i ani razu nie spotkałam przyszłych sąsiadów. Więc o jakiejkolwiek latarni to mogę pomarzyć... Po prostu dla jednego mieszkańca się nie opłaca, tak samo z prądem czy z wodą (nawet znajomości nie pomagają...).

słuchajcie w sprawie tych kradzieży

kiedy okradli Marczysławów i bąki bo jeszcze jeden dom nad kanałem też niedawno, może niech się policja ruszy i to połączy może termin pasuje

policja się nie ruszy, bo jest trzech na krzyż policjantów i nie dają rady na tak dużym terenie...

ważne jest to, że kogo spotka kradzież zgłaszali to na policji, aby byli tego swiadomi; ale .... po kontakcie z policją szczerzę wątpię aby oni czegokolwiek byli świadomi... od razu mi sie przypomina kawał: dlaczego policjanci chodzą we dwóch .... ???? .... bo jeden umie czytac, a drugi pisać :D

termin nie pasuje, ponieważ bąków szybciej okradli ...

tam zginęła stal wyglądało jak na zamówienie kradzież

na jakie zamówienie??!! oni kradną co popadnie, a potem próbują sprzedać na chlanie...

Możemy choć ciutek temu zapobiec - nie kupować okazyjnych materiałów!

jakie problemy są z pradem my mamy słup na działce więc mam nadzieje że problemu nie będzie.Jesteście na pewno lepiej zoriętowani kto z was mieszka już w Murowańcu :)

a no takie, że słup stoi u sąsiada, około 60 metrów i niechcieli mnie do niego podłączyć, bo rzekomo linia pełna. Musieliśmy na własny koszt pociągnąć budowlany :evil:

Docelowy będzie za .................. 5 lat!!!!!!!!!!!

Jak ludzie pierwotni, przy świeczkach będziemy siedzieć ;-)

... a jak za to romantycznie hi hi hi

pomarzyć... Po prostu dla jednego mieszkańca się nie opłaca, tak samo z prądem czy z wodą (nawet znajomości nie pomagają...).

a Ty dalej swoje uparta jak....

mówiłam wodę załatwiaj z Wójtową (sama chciała)

masz na mysli jakieś zwierzątko????? :D

Na razie nie, nastawiliśmy się na wiosnę na studnię. Jak sie okaże, że nie ma wody albo jest fuj, to będę załatwiać wodociąg

Może byc murowaczanka :wink: A z tym oświetleniem to lipa.Pytałam wczesniej czy macie namiary na dobrego ciesle i dachówkę w przystępnej cenie bede wdzięczna za namiary :p

o takie rzeczy to do naszego guru Agi Faciowej

słyszę, że ktoś mnie wzywa. Cieślę miałam bardzo dobrego i porządnego, ale bardzo zajęty. Dekarz tak samo.

jakie problemy są z pradem my mamy słup na działce więc mam nadzieje że problemu nie będzie.Jesteście na pewno lepiej zoriętowani kto z was mieszka już w Murowańcu :)

odpowiem za zabieganego sąsiada (tego od gołych kobiet z mieczami) - RobertEs i ja pilnuje swojego (tzn. banku) majątku

a ludzi co zaczną w przyszłym roku jest co nie miara, warto byłoby się spisać bo ja zaczynam się gubić :wink: :lol: :-?

Witam wszystkich.

Dawno mnie tu nie było i aż oczy przecieram ile nowych Muroburakowańczaków pojawiło się na forum witam jeszcze raz wszystkich.

A propo tych kradzieży to aż strach budować, materiałów na bieżąco się nie dostanie, a jak ukradną to nie dość że strata to i budowa stoi bo gdzie dokupić.

Może przeznaczymy jedną działkę ogrodzimy i zrobimy sobie swój magazyn z dozorem, składka i jakiegoś emeryta na stróża?

Marczysław ale mnie załamałeś z tym pradem za 5 .....lat to historia.Świeczki owszem będzie miło ale nie co dziennie.Kupując działkę wiedzielismy że stoi słup energetyczny i w elektrowni powiedzieli że będzie prad szybko.Wodę terz już mamy z wodociągow.

Marczysław - to ona ;-) to tak dla zmylenia przeciwnika :)

Jak kupowaliśmy działkę to niby wszystko było ok, prąd blisko, woda blisko. Dopiero jak załatwiałam papierki do pozwolenia na budowę to wyszło szydło z worka!

Witam wszystkich.

Dawno mnie tu nie było i aż oczy przecieram ile nowych Muroburakowańczaków pojawiło się na forum witam jeszcze raz wszystkich.

A propo tych kradzieży to aż strach budować, materiałów na bieżąco się nie dostanie, a jak ukradną to nie dość że strata to i budowa stoi bo gdzie dokupić.

Dlatego m.in. odłożyliśy budowę na wiosnę - będzie cieplej, więc będzie można nocować!

Może przeznaczymy jedną działkę ogrodzimy i zrobimy sobie swój magazyn z dozorem, składka i jakiegoś emeryta na stróża?

tylko kto kupił dwie działki? :roll: Przyznać się! :p

Marczysław ale mnie załamałeś z tym pradem za 5 .....lat to historia.Świeczki owszem będzie miło ale nie co dziennie.Kupując działkę wiedzielismy że stoi słup energetyczny i w elektrowni powiedzieli że będzie prad szybko.Wodę terz już mamy z wodociągow.

Marczysław - to ona ;-) to tak dla zmylenia przeciwnika :)

Jak kupowaliśmy działkę to niby wszystko było ok, prąd blisko, woda blisko. Dopiero jak załatwiałam papierki do pozwolenia na budowę to wyszło szydło z worka!

na początku był sam on Marczysław tylko Marczysławie się tak spodobało, że wygryzła Marczysława i co miał biedny zrobić :p, jest że Marczysław to ona hihihihihi

Witam wszystkich.

Dlatego m.in. odłożyliśy budowę na wiosnę - będzie cieplej, więc będzie można nocować!

tylko kto kupił dwie działki? :roll: Przyznać się! :p

Mało stoi wolnych działek, właściciel jak kupił działke na zarobek to sie nie skapnie, bo kto ogląda pustą działkę , a jak przyjedzie i zobaczy takie zapasy budowlane to tylko się ucieszy i zacznie się budować :p.