Pies Baskervillów 08.12.2006 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 Witam wszystkich w Murowancu chcących się budować, budujących się, podbudowanych zaawansowaniem własnej budowy i wybudowanych, ktorzy już zapuścili tam korzenie. A wszystko dlatego, że znam tę miejscowość, i ktora zmieniła się w wielki plac budowy. Pozdrawiam Robusia i jego rodzinkę oraz jego sąsiadow T. za miedzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 08.12.2006 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 juz poprawiam...sorki..http://www.alfatech.bydgoszcz.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 09.12.2006 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2006 No taka jestem rozgoryczona dzisiejszym dniem Miałam załatwić parę spraw i zd ążyć na spotkanko w Murowańcu... Pędziłam ile fabryka dała, dojechałam, ale za późno, spóźniłam się niestety Błąkałam jeszcze się godzinę po okolicy, ale nie trafiłam na Was... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 09.12.2006 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2006 No taka jestem rozgoryczona dzisiejszym dniem Miałam załatwić parę spraw i zd ążyć na spotkanko w Murowańcu... Pędziłam ile fabryka dała, dojechałam, ale za późno, spóźniłam się niestety Błąkałam jeszcze się godzinę po okolicy, ale nie trafiłam na Was... czekaliśmy, czekaliśmy... ale chyba za krótko... musimy się chyba wymienić numerami tel. PS Aguś i Facio dziękujemy bardzo za gościnę. Miło było. ... już widzę te spotkania w sezonie wiosenno-letnim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 09.12.2006 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2006 dziękujemy za gościnę naszej Adze Faciowej, było bardzo miło a teraz sprawa pism do p.Wójt, które tyle czasu obiecałam dzięki uprzejmości kochanych RobertEsów mozna je sciągnąc z serwera zapisać na swoim komputerku przeczytać, uzupełnić o swoje dane podpisac po czym w te pędy zawieść do urzędu http://www.szymczak-studio.pl/murowaniec/Auto_92.doc http://www.szymczak-studio.pl/murowaniec/Gaz_Murowaniec.doc ps pamiętajcie o 2 kopiach jednej dla siebie potwierdzonej przez sekretarkę na kolejnym spotkaniu sprawdzimy wykonanie zadania, dopuszczamy potwierdzenie wysłania poleconego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 09.12.2006 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2006 Witam wszystkich w Murowancu ..... A wszystko dlatego, że znam tę miejscowość, i ktora zmieniła się w wielki plac budowy. Pozdrawiam Robusia i jego rodzinkę oraz jego sąsiadow T. za miedzy. Pozdrawiamy również ... i zapraszamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 09.12.2006 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2006 Dori Do tych czynników wpływających na wybór projektu dołoże jeszcze jeden: sposób ogrzewania (wymiary kotłowni), u nas to było dosyć ważne. zgadza się, przyznam, że na razie nie myśle już o tym. Najpierw zakochałam się w pompie ciepła, ale biorąc pod wzgląd koszty jednak coś bardziej ekonomicznego chyba będzie: albo pelety, albo miał lub węgiel. Na pewno nie prąd, gaz - bo go jeszcze Alex nie załatwiła . Ze zbiornika odpada, olej też raczej nie. A Wy co macie? U nas piec na ekogroszek będzie z uniweralnym rusztem gdzie można palić drenwm i smieciami O peletach zapomnij,ja też chciałem . Porównując koszt peletów do zużycia z np. ekogroszkiem pelety wychodzą drogo. Cięzko jest dostać dobre pelety, pojawiło się mnóstwo producentów którzy jakiś klejów badziewiackich używają i pelety są słabej jakości kalorycznej. Ale to jest tylko moja opinia, wybór należy do ciebie Ja też zdecydowałem się na ekogroszek. W projekcie pierwotnie miałem gaz. Teraz będę miał pierwszy sezon grzewczy. Zdam Wam relację po zimie jak się sprawdził, ale jak na razie jestem zadowolony. Marcin ja kupiłem piec o którym piszesz - wyposażony jest w dodatkowy ruszt do palenia tzw śmieci. Powiem Ci tak, gość, który mi go instalował powiedział, że nie zna jeszcze nikogo kto z tego by korzystał (a instaluje podobno sporo) ... jego zdaniem to zbędny wydatek. Powiem Ci, że chyba ma rację - teraz kupiłbym bez, choć nigdy nie wiadomo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cemik1 10.12.2006 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2006 piec o którym piszesz - wyposażony jest w dodatkowy ruszt do palenia tzw śmieci. Powiem Ci tak, gość, który mi go instalował powiedział, że nie zna jeszcze nikogo kto z tego by korzystał (a instaluje podobno sporo) ... jego zdaniem to zbędny wydatek. Powiem Ci, że chyba ma rację - teraz kupiłbym bez, choć nigdy nie wiadomo Też mam od kilku tygodni taki piec z dodatkowym rusztem. Kupiłem go, bo moi murarze okazali się mistrzami w rozdrabnianiu desek. Po budowie mam kilka metrów sosnowego odpadu z gwoździami. W czasie eksploatacji domu też znajdą się zawsze jakieś palne odpady (oczywiście w granicach ekologicznego rozsądku). Użytkowanie dodatkowego paleniska jego jest jednak bardzo kłopotliwe. Ma tylko jedne małe drzwiczki, przez które trudno jest dokładać w trakcie palenia. Ale największą wadą jest brak automatyki przy takim dodatkowym paleniu. Jak podkładłem więcej, to rosła znacznie temperatura wody i gasł główny palnik (nie było potrzeby podawania węgla z powodu wysokiej temperatury i po jakimś czasie zgasło). Trzeba pilnować temperatury, ręcznie podkładać a na koniec tych zabaw rozpalić węglowy palnik. Będę więc musiał chyba zdywersyfikować palenie tymi odpadami. Część pójdzie do kominka (z wszystkimi konsekwencjami). I to by było na tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 10.12.2006 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2006 alex i Robert też się cieszymy, ze nas odwiedziliście. Dziękujemy bardzo za tak liczne przybycie nowych nieznajomych/znajomych . Fajnie jest wymieniać się poglądami i informacjami. Super, że dopisała pogoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 10.12.2006 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2006 Jesteśmy bardzo zadowoleni z pracy panów Cieśli i Dekarzy. (Całą noc padał deszcz jestem ciekawa czy wszytsko jest OK?). Pozdrawiam serdecznie z tego forum pana M. Jak ktoś z z Naszej Grupy będzie chętny to w w każdej chwili mogę dać namiary na porządnych Cieśli i Dekarzy. Zdjęcia w naszym albumie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin z Bydzi 10.12.2006 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2006 alex i Robert też się cieszymy, ze nas odwiedziliście. Dziękujemy bardzo za tak liczne przybycie nowych nieznajomych/znajomych . Fajnie jest wymieniać się poglądami i informacjami. Super, że dopisała pogoda. My również dziękujemy za goscinność Agi i jej Facia. Cieszymy sie, że w końcu mogliśmy zobaczyć wszystkich osobiście, teraz możemy kojarzyć ludzi i po twarzach, i po ksywkach Do następnego miłego zobaczenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jgosik 10.12.2006 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2006 Jesteśmy bardzo zadowoleni z pracy panów Cieśli i Dekarzy. (Całą noc padał deszcz jestem ciekawa czy wszytsko jest OK?). Pozdrawiam serdecznie z tego forum pana M. Jak ktoś z z Naszej Grupy będzie chętny to w w każdej chwili mogę dać namiary na porządnych Cieśli i Dekarzy. Zdjęcia w naszym albumie. Właśnie podziwiam robotę Twoich dekarzy i jeśli mogę to uśmiecham się na namiary na fachowców , z prośbą o ceny robocizny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 10.12.2006 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2006 Jesteśmy bardzo zadowoleni z pracy panów Cieśli i Dekarzy. (Całą noc padał deszcz jestem ciekawa czy wszytsko jest OK?). Pozdrawiam serdecznie z tego forum pana M. Jak ktoś z z Naszej Grupy będzie chętny to w w każdej chwili mogę dać namiary na porządnych Cieśli i Dekarzy. Zdjęcia w naszym albumie. Właśnie podziwiam robotę Twoich dekarzy i jeśli mogę to uśmiecham się na namiary na fachowców , z prośbą o ceny robocizny wysłałam na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 10.12.2006 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2006 jgosik - napisałam kilka słów na priva - odczytałaś? Pozdrawiamy Was gorąco!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 11.12.2006 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 zapisać na swoim komputerku przeczytać, uzupełnić o swoje dane podpisac po czym w te pędy zawieść do urzędu http://www.szymczak-studio.pl/murowaniec/Auto_92.doc http://www.szymczak-studio.pl/murowaniec/Gaz_Murowaniec.doc No i jak krzykacze z Murowańca jakieś uwagi, może to być w taki sposób pisane, czy ktoś ma swoje propozycje ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 11.12.2006 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 No i jak krzykacze z Murowańca jakieś uwagi, może to być w taki sposób pisane, czy ktoś ma swoje propozycje ?? ... pyta oczywiście największy krzykacz Murowańca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 11.12.2006 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 alex i Robert też się cieszymy, ze nas odwiedziliście. Dziękujemy bardzo za tak liczne przybycie nowych nieznajomych/znajomych . Fajnie jest wymieniać się poglądami i informacjami. Super, że dopisała pogoda. Aguś jak będziecie mieli już fotki ze spotkanka, wyślij proszę mailem pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 11.12.2006 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 No taka jestem rozgoryczona dzisiejszym dniem Miałam załatwić parę spraw i zdążyć na spotkanko w Murowańcu... Pędziłam ile fabryka dała, dojechałam, ale za późno, spóźniłam się niestety Błąkałam jeszcze się godzinę po okolicy, ale nie trafiłam na Was... czekaliśmy, czekaliśmy... ale chyba za krótko... musimy się chyba wymienić numerami tel. ludzie z Murowańca słuchajcie może by tak do jednej osoby przesłać nick, imiona i jakiś numer kontaktowy żeby nie było takiej sytuacji że nie ma się jak skontaktować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 11.12.2006 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 No i jak krzykacze z Murowańca jakieś uwagi, może to być w taki sposób pisane, czy ktoś ma swoje propozycje ?? ... pyta oczywiście największy krzykacz Murowańca no dobrze Robuś, może jakaś konstruktywna uwaga co do treści :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 11.12.2006 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 No taka jestem rozgoryczona dzisiejszym dniem Miałam załatwić parę spraw i zdążyć na spotkanko w Murowańcu... Pędziłam ile fabryka dała, dojechałam, ale za późno, spóźniłam się niestety Błąkałam jeszcze się godzinę po okolicy, ale nie trafiłam na Was... czekaliśmy, czekaliśmy... ale chyba za krótko... musimy się chyba wymienić numerami tel. ludzie z Murowańca słuchajcie może by tak do jednej osoby przesłać nick, imiona i jakiś numer kontaktowy żeby nie było takiej sytuacji że nie ma się jak skontaktować Ja jestem "ZA" tylko czy wszyscy będą chcieli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts