alex_ 11.12.2006 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Alex, ja sie śmieję. Piszecie o drożdżówkach, ślinka mi leci, jestem na diecie i nie jem słodyczy I szkoda, że z "mojego" Kopanina nie ma tu nikogo, bo też bym popisała Cieszę się, że udało Wam sie spotkać, poznać, pogadać...i dalej sledzę watek o drożdżówce wątek drożdzówkowy jest dość interesujący, zaczęło się o 7:30, a na 11 miało być spotkanie to ja mniej więcej o tej godzinie wyłączałam piekarnik w czasie drogi stygła, a że zimno i były ciepłe napoje to nikt nie dostał rozstroju mam nadzieję, zresztą szybko złapała temp. otoczenia mam prosty przepis, zawsze trochę siądzie, ale może coś źle robię jak co mogę się podzielić dieta bez słodyczy Ok, ale pieczone ciacha typu drożdzówka nie zaszkodzą :D :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 11.12.2006 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Alex, przepis jak najbardziej... skończę dietę to upiekę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 11.12.2006 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 a tak a propo spotkanka, to drożdzówka była przyzwoita, bo na oleju od RobetEsów, czy można to uznać jako Wasz RobertEs wkład w spotkanko?? to Ty olej pożyczałaś od Robertów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 11.12.2006 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 a tak a propo spotkanka, to drożdzówka była przyzwoita, bo na oleju od RobetEsów, czy można to uznać jako Wasz RobertEs wkład w spotkanko?? to Ty olej pożyczałaś od Robertów? daliśmy najlepszy jaki mieliśmy... żeby później nie było, że olej kiepski ... no i drożdżówka wyszła super ... a za wysiłek Alex_ dziękujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 11.12.2006 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 agnieszkakusi my dawaliśmy do wyceny gotową więźbę w firmie w Kłecku (Kłecko) koło Gniezna. Niestety nie mam już tych namiarów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 11.12.2006 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 ale jaja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 11.12.2006 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 ale jaja! ... też były, ale nie wiem od kogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 11.12.2006 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 agnieszkakusi to dla Ciebie! http://www.inter-lers.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 11.12.2006 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 ale jaja! ... też były, ale nie wiem od kogo może od Marcina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 11.12.2006 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 sorki żartowałam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA I KRZYŚ 11.12.2006 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Witamy (szczególnie budujących ,pobudowanych w Murowańcu) Kupilismy działkę w Murowańcu na ul.Puchacza.Wiosną chcemy ruszyć z budowąJesteśmy na etapie załatwiania wszystkich dokumentów(pozwolenia na budowę). Chcieliśmy się przywitać i pozdrowić sąsiadów z Murowańca-szczególnie Asię i Olka- spotakliśmy się na polu w niedzielę AGA i KRZYŚ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin z Bydzi 11.12.2006 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 sorki żartowałam! hmmmm..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 11.12.2006 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Witamy (szczególnie budujących ,pobudowanych w Murowańcu) Kupilismy działkę w Murowańcu na ul.Puchacza.Wiosną chcemy ruszyć z budowąJesteśmy na etapie załatwiania wszystkich dokumentów(pozwolenia na budowę). Chcieliśmy się przywitać i pozdrowić sąsiadów z Murowańca-szczególnie Asię i Olka- spotakliśmy się na polu w niedzielę AGA i KRZYŚ no no następni chętni na drożdżówkę przy następnym spotkani pójdzie więcej oleju - muszę się przygotować WITAMY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA I KRZYŚ 11.12.2006 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Jak będziemy w Murowańcu to po zapachu drożdzówki będziemy szukać pozdrowionka aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin z Bydzi 11.12.2006 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Aga - Żona FaciaDostałem zdjęcia GRACIAS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 11.12.2006 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Witamy AGA I KRZYŚ ! Ja z Zamościa, ale kumpluję się z tymi z Murowańca! Marcin cieszę się, ze zdjecia doszły! agnieszkakusi przeczytałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 11.12.2006 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Aga, to na priva? Tak, dzięki...ale nie wiem o co chodzi Alex, czekam na przepis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 11.12.2006 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 a donośnie oczyszczalni to dostałm wszystkie onfo od Sebo8877 i biorę oczyszczalnię, która on handluje. Montował już ktos Eko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 11.12.2006 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 agnieszkakusi to dla Ciebie! http://www.inter-lers.pl powtarzam to co napisałam wcześniej (u góry!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 11.12.2006 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Jak będziemy w Murowańcu to po zapachu drożdzówki będziemy szukać pozdrowionka aga Witamy tych nowych niestety dróżdzówki już nie ma niestety olej musiałam pożyczyć bo jak przyszło co do czego po szybkich zakupach się okazało że zapomnieliśmy o najważniejszym i tak Robuś dorzucił olej a kurki jajka, także wyszło coś do jedzonka :P a przepis to wrzucać do miski po kolei 10 dkg drożdży 1 szkl cukru cukier waniliowy 1 szkl. mleka 5 całych jajek 1 szkl. oleju 4-5 szkl mąki przesianej przez sito odstawić na 3 godziny pomieszać i do piekarnika na 180st. na 40min ale czas to sprawdzić bo to różnie (zależy od piekarnika) jak ktoś chce to na wierzch owoce ale zawsze się zapada (nie wiem co zrobić zeby było dobrze) oczywiście przed wrzuceniem do piekarnika zrobić kruszonkę trzeba do resztek ciasta mąka i cukier (ale specjalistą jest mężunio ) Smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts