dori 11.12.2006 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 no dobrze, to niektórzy maja to już za sobą - a ja zaczynam, więc grzecznie dopytuję o ekipę budowlaną, niedrogą a konkretną - mogę na Was liczyć?? Chcemy zacząć na wiosenkę. Chociaż jak się okaże, że zima dopiero nadejdzie w styczniu to pociągnie do czerwca Nie wiem też ile poszczególne etapy budowy kosztują więc też na Was liczę albo na podpowiedź jak to ustalić - wiem, że jak 3 dni kopałabym na forum to pewnie się bym dokopała takich informacji - ale Wy jesteście szybsi Planujemy dom parterowy z poddaszem użytkowym, bez piwnicy i z garażem w bryle. Powierzchnia uzytkowa 130m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 11.12.2006 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 @ Alex : ależ się żeś zaczerwieniła :) @ Aga od Krzysia - no proszę - dopiero pierwszy dzień i jaki entuzjazm już :) Zapewne zauważyłaś, że wszyscy tutaj popierają pewną osobę na pewne stanowisko... Może się przyłączycie z Krzysiem do tego ruchu popracia... Ale ciiiiii..... Ja nic nie mówiłem I oczywiście nikt nie wie o kim mówię Pozdrowionka Olek Oczywiście wszyscy pamiętają: http://www.szymczak-studio.pl/murowaniec/Auto_92.doc http://www.szymczak-studio.pl/murowaniec/Gaz_Murowaniec.doc nie wspomnę o telefonach, które na priva zbieram PS Olek też tak myślę, że ciiiii, bo jak co mężuś ma dużo rzeczy do zrobienia w ogródku Robuś ma kolejkę wolną za olej ale od następnego razu, szpadelek też mu znajdziemy :P tylko Marcin z Bydzi jakoś się przestraszył przekopywania ogródka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Olek 11.12.2006 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Oczywiście wszyscy pamiętają: http://www.szymczak-studio.pl/murowaniec/Auto_92.doc http://www.szymczak-studio.pl/murowaniec/Gaz_Murowaniec.doc nie wspomnę o telefonach, które na priva zbieram PS Olek też tak myślę, że ciiiii, bo jak co mężuś ma dużo rzeczy do zrobienia w ogródku Robuś ma kolejkę wolną za olej ale od następnego razu, szpadelek też mu znajdziemy :P tylko Marcin z Bydzi jakoś się przestraszył przekopywania ogródka Ja już nic nie mówię, tudzież piszę.... Jakoś mi się przekopywanie ogródka na razie za bardzo nie uśmiecha.... Pozdrowionka Olek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 11.12.2006 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Marcin, cena z transportem i montażem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marycha75 11.12.2006 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Witam serdecznie Za radą Robertesa wszedłem i poczytałem co w trawie piszczy w Murowańcu. Miło was wszystkich powitać. Krzysztof i Dorota to my. Jak na razie wyszliśmy z ziemi - obok Robertesa. Z niektórymi mieliśmy okazje się poznać na impezie u wyżej wymienionych - fotki przednie ). Wiem że chyba był już poruszony temat zwiększenie opłaty za Wieczystą dzierzawe ale może wysmarować podobne pismo do gminy tak jak o gazie i komunikacji. Zbyt wiele nie zrobili a ceny podnieśli o 250% trochę przegieli. Nie wiecie czy jest jakiś paragraf o max. podniesieniu takich opłat? Znikam idę czytać kolejne wypowiedzi na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 11.12.2006 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Witam serdecznie Za radą Robertesa wszedłem i poczytałem co w trawie piszczy w Murowańcu. Miło was wszystkich powitać. Krzysztof i Dorota to my. Jak na razie wyszliśmy z ziemi - obok Robertesa. Z niektórymi mieliśmy okazje się poznać na impezie u wyżej wymienionych - fotki przednie ). Wiem że chyba był już poruszony temat zwiększenie opłaty za Wieczystą dzierzawe ale może wysmarować podobne pismo do gminy tak jak o gazie i komunikacji. Zbyt wiele nie zrobili a ceny podnieśli o 250% trochę przegieli. Nie wiecie czy jest jakiś paragraf o max. podniesieniu takich opłat? Znikam idę czytać kolejne wypowiedzi na forum. no no cóż za niespodzianka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marycha75 11.12.2006 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 A co siedze i grzebie i k... nie mogę sie doszukać jakiś mądrych info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 11.12.2006 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Witam serdecznie Za radą Robertesa wszedłem i poczytałem co w trawie piszczy w Murowańcu. Miło was wszystkich powitać. Krzysztof i Dorota to my. Jak na razie wyszliśmy z ziemi - obok Robertesa. Z niektórymi mieliśmy okazje się poznać na impezie u wyżej wymienionych - fotki przednie ). Wiem że chyba był już poruszony temat zwiększenie opłaty za Wieczystą dzierzawe ale może wysmarować podobne pismo do gminy tak jak o gazie i komunikacji. Zbyt wiele nie zrobili a ceny podnieśli o 250% trochę przegieli. Nie wiecie czy jest jakiś paragraf o max. podniesieniu takich opłat? Znikam idę czytać kolejne wypowiedzi na forum. no no cóż za niespodzianka witamy kolejnego sąsiada i rozumiemy że się włączy aktywnie w działania na rzecz wsi naszej wspólnej :P pisma zostaną wysłane a i na spotkankach się pojawimy prawda ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 11.12.2006 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 A co siedze i grzebie i k... nie mogę sie doszukać jakiś mądrych info. cierpliwości, jak czegoś nie możesz znaleźć to pytaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 11.12.2006 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Witam serdecznie Za radą Robertesa wszedłem i poczytałem co w trawie piszczy w Murowańcu. Miło was wszystkich powitać. Krzysztof i Dorota to my. Jak na razie wyszliśmy z ziemi - obok Robertesa. Z niektórymi mieliśmy okazje się poznać na impezie u wyżej wymienionych - fotki przednie ). Wiem że chyba był już poruszony temat zwiększenie opłaty za Wieczystą dzierzawe ale może wysmarować podobne pismo do gminy tak jak o gazie i komunikacji. Zbyt wiele nie zrobili a ceny podnieśli o 250% trochę przegieli. Nie wiecie czy jest jakiś paragraf o max. podniesieniu takich opłat? Znikam idę czytać kolejne wypowiedzi na forum. no no cóż za niespodzianka witamy kolejnego sąsiada i rozumiemy że się włączy aktywnie w działania na rzecz wsi naszej wspólnej :P pisma zostaną wysłane a i na spotkankach się pojawimy prawda ?? alex_ a Ty skad nadajesz? masz net w domu?? czy jestes jrszcze w pracy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 11.12.2006 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Krzysztof i Dorota to my. Jak na razie wyszliśmy z ziemi - obok Robertesa. Z niektórymi mieliśmy okazje się poznać na impezie u wyżej wymienionych - fotki przednie ). czyżby Mój Facio sprawdził się jako fotograf ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 11.12.2006 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Krzysztof i Dorota to my. Jak na razie wyszliśmy z ziemi - obok Robertesa. Z niektórymi mieliśmy okazje się poznać na impezie u wyżej wymienionych - fotki przednie ). czyżby Mój Facio sprawdził się jako fotograf ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 11.12.2006 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Krzysztof i Dorota to my. Jak na razie wyszliśmy z ziemi - obok Robertesa. Z niektórymi mieliśmy okazje się poznać na impezie u wyżej wymienionych - fotki przednie ). czyżby Mój Facio sprawdził się jako fotograf ?? Robert na serio wyszły te zdjęcia co robił Facio?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 11.12.2006 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Krzysztof i Dorota to my. Jak na razie wyszliśmy z ziemi - obok Robertesa. Z niektórymi mieliśmy okazje się poznać na impezie u wyżej wymienionych - fotki przednie ). czyżby Mój Facio sprawdził się jako fotograf ?? Robert na serio wyszły te zdjęcia co robił Facio?? serio serio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kola1719501112 11.12.2006 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Aga i Facio dzięki za gościnę. Było bardzo miło. A domek macie naprawdę fajny - dobrze wiedzieć, że w tak krótkim czasie można tyle zrobić. Pozdrawiamy wszystkich sąsiadów - tych, których poznaliśmy i tych, których dopiero bedziemy mieli okazję poznać (na najbliższym spotkaniu mam nadzieję) Szkoda tylko, że pogoda na razie nie służy takim spotkaniom, ale wiosna już niedługo a wtedy to ho ho ... ps. Aga my też poprosimy zdjęcia na priv ps2. Alex - nr komórek to do Ciebie wysyłać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 11.12.2006 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Krzysztof i Dorota to my. Jak na razie wyszliśmy z ziemi - obok Robertesa. Z niektórymi mieliśmy okazje się poznać na impezie u wyżej wymienionych - fotki przednie ). czyżby Mój Facio sprawdził się jako fotograf ?? Robert na serio wyszły te zdjęcia co robił Facio?? serio serio czemu ich nie wzieliscie w sobote?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gromal 11.12.2006 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Trochę mnie tu nie było, dla tego musiałem nadrobić kilka stron (posty na tym forum rozrastają się w postępie geometrycznym ) i witam wszystkie nowe osoby na forum. Czytam, czytam i aż mnie w dołku ściska że ominoł mnie " I Ogólno Wiejski Integracyjny Zlot Zamość\Murowaniec 2006", nie mówiąć już o przepysznej jak mniemam drożdzówce. Szkoda że nie mogłem się tam stawić, ale myśle że stara świecka tradycja nie upadnie i spotkań w przyszłości nie będzie końca. Alex jeżeli jesteś tak dobra i zbierasz numery telefonów to wysyłam moje dane do nowo powstałej książki telefonicznej (może założysz każdemu teczke i jak dostaniesz się w końcu do władz to jak znałazł? A na temat budowy to dziś dzwoniła do mnie architekt ze adaptacja gotowa i może składać papiery o pozwolenie na budowe i czeka tylko na mnie abym dostarczył projekt oczyszczalni ekologicznej. Projekt oczyszczalni kosztował mnie 300 zł jeżeli kogoś to interesuje moge też dać namiary na projektanta i dwie firmy które to montują. Teraz zaczne rozglądać sie za kredycikiem raczej w CHF jeżeli ktoś ma nowe informacje do jakich banków warto zajrzeć to proszę o propozycje. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 11.12.2006 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Krzysztof i Dorota to my. Jak na razie wyszliśmy z ziemi - obok Robertesa. Z niektórymi mieliśmy okazje się poznać na impezie u wyżej wymienionych - fotki przednie ). czyżby Mój Facio sprawdził się jako fotograf ?? Robert na serio wyszły te zdjęcia co robił Facio?? serio serio czemu ich nie wzieliscie w sobote?? po prostu zapomnieliśmy, a później modliliśmy się, żeby nikt nas nie zapytał czy już mamy. Może dzięki temu będzie okazja, żeby się znowu szybko spotkac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kola1719501112 11.12.2006 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Hej Gromal. Dłuuugo Cię nie było Ale spotkanko jeszcze napewno będzie nie raz więc nadrobisz. Co do oczyszczalni to bylibyśmy zainteresowani namiarami. My kredyt braliśmy w Millenium (tak jak jeszcze parę osób z forum) ale wiem, że dobrym bankiem jest też Santander. Najlepiej samemu się przejść i zobaczyć w jakim banku dają ciekawsze warunki, zwłaszcza, że każdy bierze inny kredyt. Aha, PKO BP raczej sobie odpuść, mają tyle dodatkowych kosztów własnych, że samym wyliczeniem tychże zniechęcają. pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 11.12.2006 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Czytam, czytam i aż mnie w dołku ściska że ominoł mnie " I Ogólno Wiejski Integracyjny Zlot Zamość\Murowaniec 2006", nie mówiąć już o przepysznej jak mniemam drożdzówce. Szkoda że nie mogłem się tam stawić, ale myśle że stara świecka tradycja nie upadnie i spotkań w przyszłości nie będzie końca. .... Teraz zaczne rozglądać sie za kredycikiem raczej w CHF jeżeli ktoś ma nowe informacje do jakich banków warto zajrzeć to proszę o propozycje. Pozdrawiam. oj działo się działo... jeżeli jesteś zainteresowany mogę Ci wysłać namiary na gościa, który ma oferty z różnch banków i doradzi Ci, kóry bank aktualnie ma najlepszą ofertę. Ja miałem dość skomplikowaną sytuację (prowadzę działalność gospodardzą) i dzięki niemu szybko sobie poradziłem z kredytem. Zawsze myślałem, że taki pośrednik coś tam kasuje dodatkowo, a tu się okazało, że koszty (prowizja) były nawet niższe niż gdybym poszedł bezpośrednio do banku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts