Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Bydgosko-Torunska

Recommended Posts

Teraz zaczne rozglądać sie za kredycikiem raczej w CHF jeżeli ktoś ma nowe informacje do jakich banków warto zajrzeć to proszę o propozycje.

Pozdrawiam.

Chyba też muszę się zacząć udzielać, żebym się w przyszłosci załapała na jakąś drożdżówkę :p :p

Co do kredytu to ostatnio pochodziliśmy trochę z Olkiem po bankach.

Najciekawiej wygląda Millennium i BGŻ. Wstąpiliśmy też do Expandera, zeby przedstawili nam wszystkie oferty, ale rozczarowaliśmy się trochę, bo trzeba się umówić na spotkanie, na które czeka się tydzień. Zależało nam na czasie, tak więc wypuściliśmy się na ,, wyprawę po bankach".

A tak wracając do tematu drożdżówek i cisata. Mam przepis na pycha ciasto. Zawsze wychodzi, nie trzeba go piec. Tak jakby ktoś reflektował i chciał wypróbować coś nowego na święta :-? :-? Nazywa się ,,toffi" (tylko potrzebna jest lodówka) :p :p

Pozdrowionka,

Tym razem Asia od Olka

• Odpowiedzi 15,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ooo... Żonka się dorwała do kompa jak się myłem i już próbuje swoich sztuczek - chce się wkupić oferując przepis... :lol:

Tak to jest....Ech... :(

Pozdrowionka

Olek

ps.

@ Gromal - my też bylibyśmy zainteresowani namiarami na gościa od toalet :o ... yyyy... znaczy się oczyszczalni oczywiście :D

@ Alex: czy my też możemy się dać podciągnąć pod rejestr telefoniczny skazanych i poszukiwanych??? My tak z pewną dozą nieśmiałości... :wink:

Asia, dawaj przepis... :lol:

Asia zapoda przepis wieczorkiem... Z roboty nie może za bardzo pisać... :(

Już myślałem, że spadnie ten obowiązek na mnie, gdyż zazwyczaj jest tak, że żonka się zobowiązuje, mężuś potem robi... :)

Ale mówi, że jeszcze jakieś swoje uwagi musi podać... Ciekawe jakie...

Z tego co wiem, to wielkiej filozofii tam nie ma...

Tylko trzeba mleczko gotować 3 godziny!! :o :o

Szczegóły podamy później :)

Pozdrowionka

Olek

Witam serdecznie

Za radą Robertesa wszedłem i poczytałem co w trawie piszczy w Murowańcu. Miło was wszystkich powitać.

Krzysztof i Dorota to my. Jak na razie wyszliśmy z ziemi - obok Robertesa.

Z niektórymi mieliśmy okazje się poznać na impezie u wyżej wymienionych - fotki przednie :)).

Wiem że chyba był już poruszony temat zwiększenie opłaty za Wieczystą dzierzawe ale może wysmarować podobne pismo do gminy tak jak o gazie i komunikacji. Zbyt wiele nie zrobili a ceny podnieśli o 250% trochę przegieli.

Nie wiecie czy jest jakiś paragraf o max. podniesieniu takich opłat?

Znikam idę czytać kolejne wypowiedzi na forum.

:lol:

no no cóż za niespodzianka :lol: :lol:

witamy kolejnego sąsiada i rozumiemy że się włączy aktywnie w działania na rzecz wsi naszej wspólnej :p :P pisma zostaną wysłane a i na spotkankach się pojawimy prawda ??

alex_ a Ty skad nadajesz? masz net w domu?? czy jestes jrszcze w pracy??

sąsiad a co Ty mnie tak sprawdzasz :p :P, musiałam druknąć pisma, z sąsiadem T. nie poszło :(

Krzysztof i Dorota to my. Jak na razie wyszliśmy z ziemi - obok Robertesa.

Z niektórymi mieliśmy okazje się poznać na impezie u wyżej wymienionych - fotki przednie :)).

czyżby Mój Facio sprawdził się jako fotograf ?? :) :wink: 8)

:o :D :D :D :D

Robert na serio wyszły te zdjęcia co robił Facio??

serio serio 8)

czemu ich nie wzieliscie w sobote?? :(

ja też ich nie widziałam :cry: :cry: :cry:

jeżeli jesteś zainteresowany mogę Ci wysłać namiary na gościa, który ma oferty z różnch banków i doradzi Ci, kóry bank aktualnie ma najlepszą ofertę.

Ja miałem dość skomplikowaną sytuację (prowadzę działalność gospodardzą) i dzięki niemu szybko sobie poradziłem z kredytem.

Zawsze myślałem, że taki pośrednik coś tam kasuje dodatkowo, a tu się okazało, że koszty (prowizja) były nawet niższe niż gdybym poszedł bezpośrednio do banku.

Ja też poproszę o namiary na tego magika:)

u mnie podobnie - nieszczęsne samozatrudnienie - czyli dumnie brzmiąco - własna firma ;) dlatego spodziewam się trudniejszych procedur w bankach.

Pytałam wcześniej o Waszą opinię na temat kredytów z dopłatą - są zaakceptowane - mają się pojawić z początkiem roku w miejsce ulgi odsetkowej, która przestaje obowiązywać z końcem roku.

Ja również poprosiłam znajomego, który jest w branży mieszkaniowej, o pomoc w rozeznaniu się w bankach. Obiecał, że da mi znać co i jak. Sam wziął kredyt w Inowrocławiu, tam było "normalniej", bardziej po ludzku niż w Bydzi:)

Jak coś mi już podpowie to podzielę się info z Wami.

WITAM ,WITAM

Usiadłam właśnie przy kompie i zaraz sobie forum przejrzałam. :D

Chciałam Was zapytać ,czy ktoś buduje(budował) z YTONGA ???

Jeżeli macie jakieś doświadczenia z tym materiałem to poproszę o informacje co i jak ?

aha...

co do oczyszczalni - to my też w to wchodzimy .Dowiedziałam się w Wodociągach w Białych Błotach ,żę można u nich zamówić projekt i wykonawstwo i np. oczyszczalnia na 5-6 osób wynosi całość ok.4300 zł (tylko nie wiem co to za typ) i nic cię nie interesuje.Przyjeżdża ekipa i robi wsio.

A wy macie jakieś info odnośnnie cen,wykonania itp?

AGA I KRZYŚ

AHA...

Jeżeli chodzi o kredyty ,to ja polecam umówić się z Expanderem (już raz korzystałm z ich usług i na korzyść) .Nie biorą żadnych opłat -są brokerami bankowymi i jak bieżesz przez nich kredy to jest trochę tańszy niż w banku.Expander dopasowuję ofertę kredytową indywidualnie do sytuacji finansowej i przedstawia do wybory mniej więcej trzy ofery dla Was.Trzeba się umówic ,ale warto .Dużo mozna się dowiedzieć ,a to nic nie kosztuje

AGA

Oki, czekamy do wieczorka... :wink:

poczekamy, może jeszcze cosik ciekawego sie znajdzie :p

a poza tym przyjmuje wszelkie telefony :) :) :lol: :lol:

kola czekam też :p, na pozaostałych również

PS sąsiad bąków to koc i był 5min na forum :p

czekam nadal na telefony

wpisuję przez zasiedzenie RobertEsa i Marczysławę (chyba że wyrażą głośny sprzeciw), Agę Faciową oczywiście też ale jest obowiązkowa i sama się przypomniała

no a coż się dzieje z pozostałymi

PS Marcinku z Bydzi aż tak Ciebie przeraził szpadelek sąsiadki :p :P :p :P

Trochę mnie tu nie było, dla tego musiałem nadrobić kilka stron (posty na tym forum rozrastają się w postępie geometrycznym :D ) i witam wszystkie nowe osoby na forum.

Czytam, czytam i aż mnie w dołku ściska że ominoł mnie " I Ogólno Wiejski Integracyjny Zlot Zamość\Murowaniec 2006", nie mówiąć już o przepysznej jak mniemam drożdzówce.

Szkoda że nie mogłem się tam stawić, ale myśle że stara świecka tradycja nie upadnie i spotkań w przyszłości nie będzie końca.

Alex jeżeli jesteś tak dobra i zbierasz numery telefonów to wysyłam moje dane do nowo powstałej książki telefonicznej (może założysz każdemu teczke i jak dostaniesz się w końcu do władz to jak znałazł? :wink:

A na temat budowy to dziś dzwoniła do mnie architekt ze adaptacja gotowa i może składać papiery o pozwolenie na budowe i czeka tylko na mnie abym dostarczył projekt oczyszczalni ekologicznej.

Projekt oczyszczalni kosztował mnie 300 zł jeżeli kogoś to interesuje moge też dać namiary na projektanta i dwie firmy które to montują.

Teraz zaczne rozglądać sie za kredycikiem raczej w CHF jeżeli ktoś ma nowe informacje do jakich banków warto zajrzeć to proszę o propozycje.

Pozdrawiam.

szkoda że psiaki sie nie pobawiły bo jeszcze były 2 panny :D;

trzeba śledzić częściej forum :D

Witam wszystkich forumowiczów

Ale się ten Murowaniec tutaj rozrasta , witam serdecznie nowych sąsiadów

(Asia i Olek , marycha75-Krzysztof i Dorota , AGA I KRZYŚ , ...... )

Widzę że niezła biesiada mnie ominęła i przepyszna drożdżówka , no ale niestety jestem teraz zabiegany i zawalony robotą oczyszczenia i wyremontowania pogorzeliska . Mam nadzieję że następnym razem się załapię.

do listy z telefonami też się dopiszę , zaraz wyślę na priv do alex .

GAcuś a jak tam u Ciebie coś się już wyjaśniło albo ułożyło z pracą ??

Jak chodzi o firmę to już prawie wyremontowana ,wymieniłem szybę w oknie , pospawałem kraty , odmalowałem wszystkie ściany i sufity , odmalowałem pozostałe dobre meble , zrobiłem nową instalację , pozostało mi jeszcze : wymiana spalonych rur kanalizacyjnych , zrobienie lub kupienie kilka szafek i regałów , kupno sprzętu elektronicznego typu kasa fiskalna i komputer , no chyba że da się te rzeczy naprawić, zamontowanie nowego alarmu , kilka poprawek malarskich .

Myślę że do czwartku uporam się z tym wszystkim i będę mógł już zacząć normalnie pracować.

pozdrawiam

Już myślałem, że spadnie ten obowiązek na mnie, gdyż zazwyczaj jest tak, że żonka się zobowiązuje, mężuś potem robi... :)

Pozdrowionka

Olek

Znam ten przepis, tyle że nie robiłam. Ja w ogóle ciast nie piekę, bo później musimy we dwójkę na siłę jeść.

Witam wszystkich forumowiczów

Ale się ten Murowaniec tutaj rozrasta , witam serdecznie nowych sąsiadów

(Asia i Olek , marycha75-Krzysztof i Dorota , AGA I KRZYŚ , ...... )

Widzę że niezła biesiada mnie ominęła i przepyszna drożdżówka , no ale niestety jestem teraz zabiegany i zawalony robotą oczyszczenia i wyremontowania pogorzeliska . Mam nadzieję że następnym razem się załapię.

do listy z telefonami też się dopiszę , zaraz wyślę na priv do alex .

GAcuś a jak tam u Ciebie coś się już wyjaśniło albo ułożyło z pracą ??

Jak chodzi o firmę to już prawie wyremontowana ,wymieniłem szybę w oknie , pospawałem kraty , odmalowałem wszystkie ściany i sufity , odmalowałem pozostałe dobre meble , zrobiłem nową instalację , pozostało mi jeszcze : wymiana spalonych rur kanalizacyjnych , zrobienie lub kupienie kilka szafek i regałów , kupno sprzętu elektronicznego typu kasa fiskalna i komputer , no chyba że da się te rzeczy naprawić, zamontowanie nowego alarmu , kilka poprawek malarskich .

Myślę że do czwartku uporam się z tym wszystkim i będę mógł już zacząć normalnie pracować.

pozdrawiam

na temat komputerka to się mężunio może wypowiedzieć może ma jakąś część :D

Pozdrowionka

Olek

Znam ten przepis, tyle że nie robiłam. Ja w ogóle ciast nie piekę, bo później musimy we dwójkę na siłę jeść.

Aguś to jak zostanie to mój mężunio każdą ilość, tylko na kilkudniową drożdzówkę kręci nochem