GACUŚ 04.01.2007 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 Witam.AGA I KRZYŚ Ja też poproszę o namiary na priv tego projektanta. Zastanawiam się nad projektem indywidualnym ale niestety to strasznie dużo kosztuje.Wstępnie wybrałem projekt z muratora DELIKATNY i wprowadziłem zmiany , bedzi jakieś 22pozycje zmian .Za projekt , za zmiany wraz z adaptacją miałbym zapłacić ok 5500zł brutto a za projekt indywidualny 6500 zł .Muszę jeszcze poszukać jakiegoś tańszego projektanta , może ktoś coś wie ?Tanie domy z Białych Błót, oraz Dako odpadają , dość się złych opinii na forum naczytałem.Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gromal 04.01.2007 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 Witam.Jeżeli chodzi o adaptacje projektu to ja robiłem u p. Jaworskiej w Białych Błotach ul Guliwera 13 w Urzędzie Gminy.Ze wszystkimi zmianami bierze 1000zł +vat i 50zł od specjalisty : elktryk, wodkan, gaz itd.Załatwia wszystkie papierki aż do pozwolenia na budowe.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 04.01.2007 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 Dziękuję Ci Gromal! Fajnie, że w końcu ktoś-coś, bo już nie wiedziałam kogo pytać... Dostałam tylko od znajomych nr tel do niejakiej pani Jaskólskiej. Ale nie bardzo byli zadowoleni... Natomiast w Spektrum kasują 1800zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 04.01.2007 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 dori -dostałaś wiadomośc na priva? Niestety ... nie...! Spróbuj jeszcze raz napisać Aha i w końcu mam naprawiony komputer! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 04.01.2007 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 Gromal dzięki za info.I mam pytanko : dużo robiliście zmian w waszym projekcie .dzięki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gromal 04.01.2007 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 Gromal dzięki za info. I mam pytanko : dużo robiliście zmian w waszym projekcie . dzięki i pozdrawiam Moje zmiany nie były diametralne i tak: - likwidacja okna - zamiana okna z drzwiami w salonie - powiekszenie garazu o 2m i zamiana wjazdu na szeroką brame - powiekszenie łazienki kosztem kotłowni - przesuniecie drzwi 2 szt. - przesuniecie komina - zamiana scian z jedno na dwu warstwowe i to chyba wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 04.01.2007 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 GromalDzięki baaaaaaaaaaaaaardzo!Masz jeszcze nr tel do P.J.? Cętnie się z nią umówię - prześlij, jeśli możesz na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 04.01.2007 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 poza tym, Gromal, macie wybrany bardzo ładny projekt! Może dlatego tak mi się podoba, bo jest podobny do naszego a może nawet jest i ładniejszy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 04.01.2007 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 Gromal dzięki za info. I mam pytanko : dużo robiliście zmian w waszym projekcie . dzięki i pozdrawiam Moje zmiany nie były diametralne i tak: - likwidacja okna - zamiana okna z drzwiami w salonie - powiekszenie garazu o 2m i zamiana wjazdu na szeroką brame - powiekszenie łazienki kosztem kotłowni - przesuniecie drzwi 2 szt. - przesuniecie komina - zamiana scian z jedno na dwu warstwowe i to chyba wszystko No to troszkę mniej macie zmian ode mnie . Ja przymierzam się do : http://www.projekty.murator.pl/projekt_rzuty?IdProjektu=373&IdKolekcji=&action=showRzuty Chciałem zlikwidować gabinet i w miejsce niego wstawić kotłownię i toaletę powiększając w ten sposób garaż i przesuwając komin , zlikwidować spiżarnię wraz z kominem przesunąć okno w salonie.Cały parter podnieść o ok 30cm Na piętrze zlikwidować łazienkę i przesunąć ją w miejsce pokoju nad kuchnią .Pokój nr 15 powiększyć o powierzchnię starej łazienki , przesunąć ściankę między pokojami 14 i 15 powiększając 14 ,presunąć komin zgodnie z parterem , zlikwidować kilka okien dachowych , podnieść ściankę kolankową , wstawić większe okna oraz okna tarasowe , poprzesuwać dwie pary drzwi . No ale jeżeli nie znajdę tańszego projektanta który zaśpiewa troszkę mniej za zmiany i adaptację to będę musiał chyba poszukać innego projektu . Ten mi się podoba bo jest prosty i tani w budowie a ma swój urok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cemik1 05.01.2007 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 Zmiany nie są tak radykalne. Ja za podobne zapłaciłem 900PLN. Postaraj poszukać się projektanta w gminie, w której budujesz. Załatwi ci całą papierologię za podobne pieniądze. Poza tym zna wszystkich ludzi i pomoże wybrać i ocenić wykonawców poszczególnych etapów - może jeszcze jak u mnie będzie kierownikiem za 300PLN?Co do zmian to komin w 14 wyjdzie ci chyba na środku pokoju.Rozważyłbym jeszcze raz likwidację spiżarki - jednak przydaje się. Oprócz tego kominek, który teraz jest w rogu pokoju 5 jest trochę w nieszczęśliwym położeniu. Komin od niego będzie ogrzewał ścianę zewnętrzną. Korzystniej byłoby przesunąć go do środka domu (może do rzeczonej spiżarki). Wtedy sam komin akumuluje i ogrzewa pomieszczenia i łatwiej jest wykonać DGP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA I KRZYŚ 05.01.2007 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 Witam. AGA I KRZYŚ Ja też poproszę o namiary na priv tego projektanta. Mam namiar na Pana Andrzeja Czajkę 0502059277 , 0523489541- korzystał z niego znajomy i był zadowolony (ja osobiście nie miałam z nim kontaktu)-spróbuj Ja wpadłąm jak śliwka w kompot Z DAKO -NIEPOLECAM (drogo i nic od siebie-oprócz adaptacji wszystko sama musiałam załatwiać z papierami)-chociaż na Z.Augusta p. z DAKO ma b.dobrą opinię jeżeli chodzi o przygotowanie projektu do uzyskania pozwolenia- zobaczymy -czekam na pozwolenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 05.01.2007 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 Wiedziałam, że na Was mogę liczyć Teraz przynajmniej wiem gdzie mogę uderzyć! Ja nie planuję dużych zmian w projekcie. Chociaż zawsze coś się znajdzie - brak mi spiżarki!! Nie wiem gdzie ją wcisnąć, chcę ją mieć blisko kuchni oczywiście - zerknijcie - może Wam coś się nasunie rozsądnego http://www.archeton.pl projekt Rachela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cemik1 05.01.2007 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 brak mi spiżarki!! Nie wiem gdzie ją wcisnąć, chcę ją mieć blisko kuchni Spiżarkę zamiast kibelka a ten pod schody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 05.01.2007 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 brak mi spiżarki!! Nie wiem gdzie ją wcisnąć, chcę ją mieć blisko kuchni Spiżarkę zamiast kibelka a ten pod schody. Hmm, myślałam już nad takim rozwiązaniem właśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 05.01.2007 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 Witam. AGA I KRZYŚ Ja też poproszę o namiary na priv tego projektanta. Mam namiar na Pana Andrzeja Czajkę 0502059277 , 0523489541- korzystał z niego znajomy i był zadowolony (ja osobiście nie miałam z nim kontaktu)-spróbuj Ja wpadłąm jak śliwka w kompot Z DAKO -NIEPOLECAM (drogo i nic od siebie-oprócz adaptacji wszystko sama musiałam załatwiać z papierami)-chociaż na Z.Augusta p. z DAKO ma b.dobrą opinię jeżeli chodzi o przygotowanie projektu do uzyskania pozwolenia- zobaczymy -czekam na pozwolenie Dzięki. Z firmą Pana Andrzeja kontaktowałem się już wcześniej STYLBUD inż. Andrzej Czajka ul.K.Szajnochy 14 a dokładniej z Panią Sabina Brudniewicz Niestety też dość sporo się cenią (jeżeli chodzi o zmiany w moim projekcie) Za projekt indywidualny to też 6500,00 wołają Jeszcze raz dzięki . Może jeszcze ktoś zna taniego dobrego projektanta ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 05.01.2007 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 Zmiany nie są tak radykalne. Ja za podobne zapłaciłem 900PLN. Postaraj poszukać się projektanta w gminie, w której budujesz. Załatwi ci całą papierologię za podobne pieniądze. Poza tym zna wszystkich ludzi i pomoże wybrać i ocenić wykonawców poszczególnych etapów - może jeszcze jak u mnie będzie kierownikiem za 300PLN? Co do zmian to komin w 14 wyjdzie ci chyba na środku pokoju. Rozważyłbym jeszcze raz likwidację spiżarki - jednak przydaje się. Oprócz tego kominek, który teraz jest w rogu pokoju 5 jest trochę w nieszczęśliwym położeniu. Komin od niego będzie ogrzewał ścianę zewnętrzną. Korzystniej byłoby przesunąć go do środka domu (może do rzeczonej spiżarki). Wtedy sam komin akumuluje i ogrzewa pomieszczenia i łatwiej jest wykonać DGP. Jeżeli chodzi o komin w 14 to chciałem go przesunąć w róg pokoju zaraz przy schodach . Jeżeli chodzi o kominek no to rzeczywiście jest w taki ciulowym miejscu ale żeby był ładniej usytuowany chciałem przesunąć okno i postawić go w rogu po skosie .Nie chcę w salonie robić kotłowni więc kominek nie będzie głównym źródłem ciepła , będzie raczej tylko dla wystroju ,wiec komin może przylegać do ściany zewnętrznej Bardzo dziękuję za rady pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 05.01.2007 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 brak mi spiżarki!! Nie wiem gdzie ją wcisnąć, chcę ją mieć blisko kuchni Spiżarkę zamiast kibelka a ten pod schody. Hmm, myślałam już nad takim rozwiązaniem właśnie. odpada -pod schodami jest za nisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jgosik 05.01.2007 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 Witam. AGA I KRZYŚ Ja też poproszę o namiary na priv tego projektanta. Mam namiar na Pana Andrzeja Czajkę 0502059277 , 0523489541- korzystał z niego znajomy i był zadowolony (ja osobiście nie miałam z nim kontaktu)-spróbuj Ja wpadłąm jak śliwka w kompot Z DAKO -NIEPOLECAM (drogo i nic od siebie-oprócz adaptacji wszystko sama musiałam załatwiać z papierami)-chociaż na Z.Augusta p. z DAKO ma b.dobrą opinię jeżeli chodzi o przygotowanie projektu do uzyskania pozwolenia- zobaczymy -czekam na pozwolenie Dzięki. Z firmą Pana Andrzeja kontaktowałem się już wcześniej STYLBUD inż. Andrzej Czajka ul.K.Szajnochy 14 a dokładniej z Panią Sabina Brudniewicz Niestety też dość sporo się cenią (jeżeli chodzi o zmiany w moim projekcie) Za projekt indywidualny to też 6500,00 wołają Jeszcze raz dzięki . Może jeszcze ktoś zna taniego dobrego projektanta ? pozdrawiam Mam namiary na projektanta. Jest a właściwie był nieco tańszy. ALe cennik ma indywidualny. JEŚLI JESTEŚ ZAINTERESOWANY WYSYŁAM TEL NA PRIV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 05.01.2007 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 Mam namiary na projektanta. Jest a właściwie był nieco tańszy. ALe cennik ma indywidualny. JEŚLI JESTEŚ ZAINTERESOWANY WYSYŁAM TEL NA PRIV. Poproszę o te namiary . I wielkie dzięki . pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 05.01.2007 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 dori pokombinuj z tą spizarką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts