Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Bydgosko-Torunska

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Cieszmy się , że WIEŚ się rozrasta i mam nadzieję,że wkrótce stanie się pięknym osiedlem :D

do tego pięknym to bardzo długo............

nie mogę się od 2 tygodni doprosić w gminie u Pani Martynki wyrównania ul.Strusiej, a jeszcze są opustoszałe budynki, w sprawie których jakieś sprawy spadkowe trwają, a sołtys sobie nic nie robi z nielegalnych wysypisk to tak żeby nie było tak pięknie :lol: :lol: :lol:

mam nadzieję że jak już wszyscy zamieszkacie to siłą ilości coś się zmieni :p :P

Cieszmy się , że WIEŚ się rozrasta i mam nadzieję,że wkrótce stanie się pięknym osiedlem :D

My tak się uparliśmy że Murowaniec to wieś a tak naprawdę to prawnie jest to osiedle.

Wystarczy zajrzeć do uchwały Rady Gminy Białe Błota z dnia 14 listopada 1997 roku gdzie jest napisane :

Uchwała Nr. .......... w sprawie zagospodarowania przestrzennego osiedla "Murowaniec", gmina Białe Błota.

oraz dalej znowu czytamy:

Uchwalić miejscowy plan zagospodarowania przestrzennego osiedla "Murowaniec".........

To co będziemy mieszkać na wsi czy na osiedlu ?

Bo jak na wsi to może w projekcie domu trzeba uwzględnić jakieś pomieszczenie dla hodowli kur krówek i świń itd .Wiecie swojskie mleczko ,jajeczka , schabik :lol: :lol: :lol:

to co będziemy mieszkać na wsi czy na osiedlu ?

Bo jak na wsi to może w projekcie domu trzeba uwzględnić jakieś pomieszczenie dla hodowli kur krówek i świń itd .Wiecie swojskie mleczko ,jajeczka , schabik :lol: :lol: :lol:

Myślę, że jajeczniczka na śniadanko z jajeczek od swojskich kurek byłyby ok! Mniam.. mniam... :lol:

nie mogę się od 2 tygodni doprosić w gminie u Pani Martynki wyrównania ul.Strusiej, a jeszcze są opustoszałe budynki, w sprawie których jakieś sprawy spadkowe trwają, a sołtys sobie nic nie robi z nielegalnych wysypisk to tak żeby nie było tak pięknie :lol: :lol: :lol:

mam nadzieję że jak już wszyscy zamieszkacie to siłą ilości coś się zmieni :p :P

No tak rzeczywiście jak byłem w poniedziałek koło betoniarni to sporo dziurek powstało . Niestety ta droga na razie nie będzie lepiej wyglądać . Jesienią , wiosną i zimą będziemy narzekać na powstające dziurki ze względu na opady a jak przyjdzie lato droga będzie bez dziurek to znowu będziemy narzekać na szybko jeżdżące auta i kurz unoszący się za tymi wozami.

Co do smieci to na bydgoskich osiedlach też są takie dzikie wysypiska . Najgorzej jak ktoś pierwszy wysypie gdzieś śmieci to ludzie momentalnie w to miejsce dosypią i robi się wielka góra śmieci . Ludzie uważają że jak ktoś tu wysypał to oni też mogą. Ciekawe jakby tak ktoś przed ich działka wysypał śmieci , czy też w tedy dosypaliby się do tej kupeczki?

No tak rzeczywiście jak byłem w poniedziałek koło betoniarni to sporo dziurek powstało . Niestety ta droga na razie nie będzie lepiej wyglądać . Jesienią , wiosną i zimą będziemy narzekać na powstające dziurki ze względu na opady a jak przyjdzie lato droga będzie bez dziurek to znowu będziemy narzekać na szybko jeżdżące auta i kurz unoszący się za tymi wozami.

Co do smieci to na bydgoskich osiedlach też są takie dzikie wysypiska . Najgorzej jak ktoś pierwszy wysypie gdzieś śmieci to ludzie momentalnie w to miejsce dosypią i robi się wielka góra śmieci . Ludzie uważają że jak ktoś tu wysypał to oni też mogą. Ciekawe jakby tak ktoś przed ich działka wysypał śmieci , czy też w tedy dosypaliby się do tej kupeczki?

Z prędkością można sobie poradzić dla porównania ulica równoległa do Szubińskiej od Pięknej w górę, "śpiący policjanci" się gonią

a śmieci wkurzają mnie dlatego że sołtys powiedział mi że są tak od 10 lat i nie widzi problemu

to co będziemy mieszkać na wsi czy na osiedlu ?

Myślę, że jajeczniczka na śniadanko z jajeczek od swojskich kurek byłyby ok! Mniam.. mniam... :lol:

Myślę że jajeczka od kurki są Ok ale żeby były musi być kogucik a za tymi to ja nie przepadam :lol: :lol: :lol:

a śmieci wkurzają mnie dlatego że sołtys powiedział mi że są tak od 10 lat i nie widzi problemu

A to bardzo nie ładnie powiedział .

Ciekawe jakby te smieci znalazły się przed jego działką , czy dalej by nie widział problemu?

Pozdrawiam

Żeby było śmieszniej to te wysypiska są w większości przy Strusiej a on mieszka w drugim końcu :evil: :evil: :evil:

Gacuś niezły pomysł rzucił o tych kurkach i innych...

Hmmm.

Może by zrobić tak...:

alex mieszka w sumie przy Strusiej, więc może by tak hodowla strusi??

Aga i Krzyś oraz my na Puchacza, więc jakieś sowy sobie zapodamy do hodowli...

A co do Gacusia to sam nie wiem - widać u niego uwielbienie do smoków i nietoperzy, ale nie za bardzo mam ochcotę, by mi jakiś stwór do ogródka wielką kupę robił przelatując akurat jak się opalam...

Więc może podtrzymamy ten pomysł i Gacuś będzie hodował kurki i koguty, co by nas o poranku budziły...

Tylko trzeba będzie ulicę na Kurzą chyba przemianować... :o

Pzdr

Olek

no tak bo koguta się nie maca a kurki sie maca czy mają jajeczko tylko że palec ma w tedy taki dziwny zapach . :lol: :lol: :lol: :lol:

Hmmm...

Nie wiem co myśleć, ale brzmi jakbyś z własnego doświadczenia wiedział (znaczy się wąchał)...

Że tak spytam - a co z kolorem palca??? Różowy, czy .... :o

Pzdr

Olek