Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Bydgosko-Torunska

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

INEZ2007 a masz wypis z planu zagospodarowania przestrzennego

Jadę złożyć wniosek w środę o wypis i wyrys z planu, podobno czeka się tydzień, i kosztuje 70zł , ale myślałam ,że na całym osiedle jest tak samo.Widocznie jest różnie.

Te 14m troche mnie przeraziło :roll: tym bardziej ,że moja działka jest w kształcie prostokąta i ma głębokość 28m

Patrzałem na moich mapach ale niestety nie ma na nich twojej ulicy .

ale sądząc po szerokości ulic to twoja działka powinna mieć linię zabudowy 6m .

Ulica Łochowska jest drogą wojewódzką (Łochowo-Lipniki) i dla tego może ma większą linię zabudowy.Popatrz po sąsiednich budynkach.

Pozdrawiam i życzę miłego i szybkiego szukania projektów.

Właśnie dzwoniła do mnie architekt że mam do odbioru pozwolenie na budowę....

GROMAL powiedz proszę ile dokładnie dni czekałeś na pozwolenie od momentu złożenia wszystkich papierów .

Pozdrawiam

Ja nie Gromal ale dodam od siebie, że zgłaszaliśmy budowę oczyszczalni w starostwie (samodzielnie) i trwało to 3 tygodnie (mają miesiąc).

Starostwo nie wydaje nawet pozwolenia. Dostałam tylko pismo, że Starostwo przyjęło zgłoszenie i nie wnosi sprzeciwu.

a moze jeszcze ktos mi powie gdzie szukac parkietow?bo pomysl z panelami chyba jednak nie bedize do konca zrealizowany...

dzieki

My zleciliśmy założenie parkietu w firmie LimexPlus na Kcyńskiej.

Moim zdanem zrobili super.

Niektórzy z tego forum mogą to zresztą potwierdzić 8)

Powołaj się na Anię z Murowańca - to ona z nimi rozmawiała

(bodajże z Panem Michałem)

ale to tylko zalezenie czy u nich rowniez je zakupiliscie?

dzieki

a moze jeszcze ktos mi powie gdzie szukac parkietow?bo pomysl z panelami chyba jednak nie bedize do konca zrealizowany...

dzieki

Zgadza się, potwierdzam, parkiet aż lśni :D :p :lol: .

ale to tylko zalezenie czy u nich rowniez je zakupiliscie?

dzieki

zleciliśmy założenie parkieru (materiał + założenie + cyklinowanie i lakierowanie)

poniżej efekt

http://www.gramex.com.pl/foto/DSC02334.JPG

Właśnie dzwoniła do mnie architekt że mam do odbioru pozwolenie na budowę....

GROMAL powiedz proszę ile dokładnie dni czekałeś na pozwolenie od momentu złożenia wszystkich papierów .

Pozdrawiam

Ja nie Gromal ale dodam od siebie, że zgłaszaliśmy budowę oczyszczalni w starostwie (samodzielnie) i trwało to 3 tygodnie (mają miesiąc).

Starostwo nie wydaje nawet pozwolenia. Dostałam tylko pismo, że Starostwo przyjęło zgłoszenie i nie wnosi sprzeciwu.

Witam wszystkich

Harpo , Gacusiowi chodziło raczej ile czekałem na pozwolenie na budowe i czekalem rowny miesiąc bo składałem 16 grudnia, a były przecież swięta, sylwek więc myślą że to dobry wynik, a jeżeli chodzi o pozwolenie na oczyszczalnie to wogóle nie składałem w starostwie ze chcę budować oczyszczalnie.

Pozdrawiam Gromal,

a jeżeli chodzi o pozwolenie na oczyszczalnie to wogóle nie składałem w starostwie ze chcę budować oczyszczalnie.

Pozdrawiam Gromal,

a czy oczyszczalnia nie wymaga zgłoszenia w starostwie powiatowym? to że masz ją ujętą w warunkach zabudowy nic nie zmienia i chyba powinno się ją zgłosić.

a jeżeli chodzi o pozwolenie na oczyszczalnie to wogóle nie składałem w starostwie ze chcę budować oczyszczalnie.

Pozdrawiam Gromal,

a czy oczyszczalnia nie wymaga zgłoszenia w starostwie powiatowym? to że masz ją ujętą w warunkach zabudowy nic nie zmienia i chyba powinno się ją zgłosić.

Tutaj chyba nastąpiło małe niedomówienie , użyto nie właściwych słów .

Tutaj chodzi o to że Gromal oczyszczalni nie zgłaszał do Urzędu Gminy BB , dołączył projekt do wniosku o pozwolenie na budowę ,które składał do Starostwa Powiatowego , już wcześniej pisał o tym :

Ja nic o zabranianiu budowy oczyszczalni ekologicznej nie słyszałem, projekt mój złożyłem do urzędu czekam właśnie na pozwolenie i mam w nim projekt oczyszczalni.

Pozdrawiam

Może i trzeba zgłaszać tego nie wiem, ale problem na forum był z tym że pisano do starostwa o zgode na budowe oczyszczalni i była ona odmowna, a ja nic takiego nie robiłem, projekt szamba dołączyłem do projektu domu i dostałem pozwolenie na budowę a jeżeli mam już pozwolenie to po co mam pisać jeszcze o zgode, pozwolenie jest pozwoleniem, co prawda dopiero za 2 tygodnie się uprawomocni ale bądzmy dobrej myśli