Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Bydgosko-Torunska

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

uffffff

mam już zaklepaną ekipe murarską .Wczoraj pogadaliśmy przy herbatce i panowie zrobili na mnie dobre wrażenie-zobaczymy dalej.

Nie mam nikogo natomiast od dachu :(

Dowiedziałam się od panów budowniczych ,że betoniarnia w Murowańcu jest ok i ,że dobry beton mają .

To tyle :D

Gratulacje :D

betoniarnia jest OK, uważaj tylko, żeby nie wcisneli Ci za świeżych bloczków fundamentowych (tak było w moim przypadku :-? ) musiały później 2 tyg leżakować... poza tym wszystko OK.

Tak na marginesie to w każdej betoniarni może się zdarzyć jeżeli mają dużo zamówien, a mało czasu.

Sprawdź jeszcze Brukobud na Dębowej w Łochowie. To hurtownia mat. budowlanych i mają swoją betoniarnię.

Porównaj ceny. Rozmawiaj z p. Wioletą

powodzenia

uffffff

mam już zaklepaną ekipe murarską .Wczoraj pogadaliśmy przy herbatce i panowie zrobili na mnie dobre wrażenie-zobaczymy dalej.

Dowiedziałam się od panów budowniczych ,że betoniarnia w Murowańcu jest ok i ,że dobry beton mają .

Można zapytać ile biorą?

:D Domek mamy - w Łochowie- stan surowy zamknięty. Zostałąm sama jak zwykle na polu boju, Janusz wybył z Bydzi. Tydzień standardowo zaczął sie od perypetii (zatrzasnęły się drzwi- dobrze mieć sąsaida). Nie dam się i już. Muszę znaleźć firmę z oknami typu vekux i montaż, mam ich sporo. Później dach. Jeżeli możecie kogoś polecić chętnie skorzystam. :roll: Pozdrawiam Lidka

Polecam firmę CEGPOL na ul. Mińskiej w Bydgoszczy. Zakładają dachy i mają okna VELUX ( w bardzo dobrej cenie).

:D Domek mamy - w Łochowie- stan surowy zamknięty. Zostałąm sama jak zwykle na polu boju, Janusz wybył z Bydzi. Tydzień standardowo zaczął sie od perypetii (zatrzasnęły się drzwi- dobrze mieć sąsaida). Nie dam się i już. Muszę znaleźć firmę z oknami typu vekux i montaż, mam ich sporo. Później dach. Jeżeli możecie kogoś polecić chętnie skorzystam. :roll: Pozdrawiam Lidka

Polecam firmę CEGPOL na ul. Mińskiej w Bydgoszczy. Zakładają dachy i mają okna VELUX ( w bardzo dobrej cenie).

Uwaga na okna Velux typu uchylno-rozwierne. Są takie gdzie za pomocą jednego przełącznika zmienia się jakby miejsce obrotu. Cała konstrukcja mało stabilna a widać to dopiero po zamocowaniu no i jakość bardzo niska. Widziałem na własne oczy. :(

uffffff

hej Aga!

No to nasze gratulacje...

Widać ruszyliście z kopyta...

Też już mnie korci, by zacząć i ruszyć z tym wszystkim, ale zdecydowaliśmy się jeszcze poczekać, więc będę mógł sobie na działeczce co najwyżej doły kopać...

heh...

Pzdr

Olek

Mam wiadomość dla wszystkich zainteresowanych ekologiczną oczyszczalnią ścieków.

Właśnie dzwoniła do mnie architekt że mam do odbioru pozwolenie na budowę, a jeżeli chodzi o oczyszczalnie biologiczną to dałem do zrobienia projekt takowej (250zł) dostarczyłem go architekt, ona ujeła go w adaptacji projekty, całość złożyła na Z.Augusta i nie musiałem pisać żadnego pisma do gminy. Za adaptacje zapłaciłem 1350zł z vat.

Pozdrawiam Gromal

Gromal - a możesz dać namiary na geologa i firmę, która robiła robiła ci projekt oczyszczalni.

No i gratuluję of course :D

pozdrowionka

Wszelkie info na tema oczyszczalni eko , kto mi robił projekt i firmy instalujące które znam podałem na stronie 57 naszego forum

Pozdrawiam.

Mam wiadomość dla wszystkich zainteresowanych ekologiczną oczyszczalnią ścieków.

Właśnie dzwoniła do mnie architekt że mam do odbioru pozwolenie na budowę, a jeżeli chodzi o oczyszczalnie biologiczną to dałem do zrobienia projekt takowej (250zł) dostarczyłem go architekt, ona ujeła go w adaptacji projekty, całość złożyła na Z.Augusta i nie musiałem pisać żadnego pisma do gminy. Za adaptacje zapłaciłem 1350zł z vat.

Pozdrawiam Gromal

Gromal - a możesz dać namiary na geologa i firmę, która robiła robiła ci projekt oczyszczalni.

pozdrowionka

Wszelkie info na tema oczyszczalni eko , kto mi robił projekt i firmy instalujące które znam podałem na stronie 57 naszego forum

Pozdrawiam.

A jakiś namiar na geologa Gromal :D

dzięki wielkie - nie ma jak pomoc sąsiadów :lol:

uffffff

My już też mamy ekipę w końcu. A rozmów i negocjacji było dużo. Teraz tylko pozwolenie i do roboty :D

Pozdrawiam Gromal

pozdrowionka

Pozdrawiam.

A jakiś namiar na geologa Gromal :D

dzięki wielkie - nie ma jak pomoc sąsiadów :lol:

A w geologa bawiłem się sam, łopata na działkę i do roboty,jakieś 1,5 m, nie jest to godne polecenia ale brałem też pod uwage opinie sąsiadów którzy kopali fundamenty i znajomego który robił takowe badania i woda znakduje się u nas na głębokości ok 2.2m, ale im bliżej kanału, tym może być inaczej.

uffffff

My już też mamy ekipę w końcu. A rozmów i negocjacji było dużo. Teraz tylko pozwolenie i do roboty :D

kola

ile od Was weżmie murarz za stan surowy? Nasz wycenił pracę na 29 tys. stan surowy-same mury -od stanu 0 do końca-bez dachu(to juz inna ekipa)

Aga

Witam wszystkich :D !

gromal napisał:

Właśnie dzwoniła do mnie architekt że mam do odbioru pozwolenie na budowę,

:lol: Wiadomość ta nas bardzo ucieszyła ,ponieważ mamy już złożone dokumenty :D ...

.... Chętnie kupię przyczepę lub jakiś barak !!! :wink:

Pozdrawiam!

Polecam cieślę - Sławomir Buzalski ( robi też dachówkę -ale jak u mnie zrobi to powiem czy też gucio ) oraz kierownika budowy - Wiesław Pilarski ( ze Żnina,ale jest w każdej chwili jak potrzeba - papudrakom i"fahofcom"nie przepuści.)Wszelkie namiary na priva.Jeśli chodzi o badania geotechniczne to Geoprofil - pomiar w 3.punktach działki ok. 600 zł ( tak było )

Ponadto w najbliższym czasie będę miał do sprzedania 40 stempli ( buduję w Zielonce )

Jak dobrze mieć sąsiada :D

Gromal buziaki za p. Miłosza od projektu oczyszczalni. Byliśmy dzisiaj i powiedział nam, że nikt nie może nam zabronić bydowy oczyszczalni i to żeby ona była bierze na siebie.

Gacuś jak nie wiesz czy u Ciebie się zmieści oczyszczalnia to jedź do p. Miłosz i on Ci powie od ręki, tylko musisz mieć ze sobą mapkę do celów projektowych.

W tym tygodniu jeszcze tylko mężuś jedzie zrobić dołek (zamiast geologa) i jeżeli wody nie będzie to robimy projekt. :)

Polecam cieślę - Sławomir Buzalski ( robi też dachówkę -ale jak u mnie zrobi to powiem czy też gucio ) oraz kierownika budowy - Wiesław Pilarski ( ze Żnina,ale jest w każdej chwili jak potrzeba - papudrakom i"fahofcom"nie przepuści.)Wszelkie namiary na priva.Jeśli chodzi o badania geotechniczne to Geoprofil - pomiar w 3.punktach działki ok. 600 zł ( tak było )

Ponadto w najbliższym czasie będę miał do sprzedania 40 stempli ( buduję w Zielonce )

androzek ja poproszę wszystkie namiary, jeśli można

dzięki i pozdrawiam :D

Gacuś jak nie wiesz czy u Ciebie się zmieści oczyszczalnia to jedź do p. Miłosz i on Ci powie od ręki, tylko musisz mieć ze sobą mapkę do celów projektowych.

W tym tygodniu jeszcze tylko mężuś jedzie zrobić dołek (zamiast geologa) i jeżeli wody nie będzie to robimy projekt. :)

Dzięki za radę , jutro do niego zadzwonię .

To życzę mężusiowi miłego kopania , oby za dużo śniegu nie napadało.

A o której planujecie kopać może też podjadę i wykopię jakiś dołeczek , zawsze dołek więcej no i do póki jeszcze ziemi mocno nie zmroziło

Pozdrawiam