RobertEs 24.01.2007 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Domek mamy - w Łochowie- stan surowy zamknięty. Zostałąm sama jak zwykle na polu boju, Janusz wybył z Bydzi. Tydzień standardowo zaczął sie od perypetii (zatrzasnęły się drzwi- dobrze mieć sąsaida). Nie dam się i już. Muszę znaleźć firmę z oknami typu vekux i montaż, mam ich sporo. Później dach. Jeżeli możecie kogoś polecić chętnie skorzystam. Pozdrawiam Lidka Polecam firmę CEGPOL na ul. Mińskiej w Bydgoszczy. Zakładają dachy i mają okna VELUX ( w bardzo dobrej cenie). Uwaga na okna Velux typu uchylno-rozwierne. Są takie gdzie za pomocą jednego przełącznika zmienia się jakby miejsce obrotu. Cała konstrukcja mało stabilna a widać to dopiero po zamocowaniu no i jakość bardzo niska. Widziałem na własne oczy. Super, zwrócę na to uwagę, a za firmę dziękuję uchylno-rozwierne u każdego producenta są mało stabilne i dlatego unikałbym tego typu rozwiązań .... ja mam założone Velux`y (uchylne) i są OK pozdrowionka dla wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwkag2003 24.01.2007 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Ile płaciliście geodecie za sporządzenie mapy sytuacyjno-wysokościowej 1:500 dla celów projektowych? I jak dawno to było? Pyta, bo u mnie spiewają 550-650 netto +VAT. Dzięki za każde info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 25.01.2007 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 Ile płaciliście geodecie za sporządzenie mapy sytuacyjno-wysokościowej 1:500 dla celów projektowych? I jak dawno to było? Pyta, bo u mnie spiewają 550-650 netto +VAT. Dzięki za każde info. o ranyyyyyyyyyy my we wrześniu 2005 płaciliśmy 350 zł. Polecam GEOPLAN z Białych Błót. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jesters 25.01.2007 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 Ile płaciliście geodecie za sporządzenie mapy sytuacyjno-wysokościowej 1:500 dla celów projektowych? I jak dawno to było? Pyta, bo u mnie spiewają 550-650 netto +VAT. Dzięki za każde info. Moge na priva podać namiary na geodetę który zrobił to za 300 zł netto. Geodeta sprawny i rzetelny. Doręcza mapkę i jestem zadowolony z takiej współpracy I było to w obrębia miasta Bydgoszcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwkag2003 25.01.2007 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 ok. czekam na info o geodecie na priva, dzięki z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemas00 26.01.2007 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Witam!! Buduję domek ze studia Atrium GLX32. Buduję z drugiej strony bydzi niż większość was - kierunek Świecie. Ale chętnie z wami powymieniam się poglądami. Mój domek jest na etapie fundamentów. Na chwilę obecną zakupiłem też gazobeton (6,3) i strop (5600). Niektóre ceny za robociznę u Was są straszne ??!!! Ja mam zaklepanego murarza za 8 000 (dokończenie fund, ściany parteru i poddasza strop, kominy, ścianki działowe, szczyty) Pozdrowienia!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucyperek 26.01.2007 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Witam!! Buduję z drugiej strony bydzi niż większość was - kierunek Świecie. My tez z innych stron. Dobrcz Pozdarwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA I KRZYŚ 26.01.2007 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 witam wszystkich Nowych forumowiczów Jak tak czytam Wasze posty dotyczące cen usług murarskich to nie wiem co mam o tym myśleć, Czy trafiłam na ekipę ,która zdziera do ostatniej złotówki (ja płacę 29 tys.za stan surowy-tylko mury), ....Czy Wy macie takie szczęście ,że tak mało od Was krzyczą (9 tys.)? Bo znaleźć profesjonalną ekipę za tak małe pieniądze to naprawdę pogratulować... pozdrawiam Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA I KRZYŚ 26.01.2007 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 mam propozycje może zrobimy ranking cen murarzy -piszcie jakie macie wyceny za stan surowy i jaki duży dom budujecie.MOŻE FAKTYCZNIE NIEKTÓRYM TO POMOŻE W NEGOCJACJACH Z FACHMANAMI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwkag2003 26.01.2007 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Szczerze mówiąc też jestem w szoku, jak to czytam i nie wiem już, sama, co mam myśleć, bo różnica kilkudziesięciu procent w cenie jest jeszcze zrozumiała, ale żeby ceny różniły się kilkukrotnie??? SZOK!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Olek 26.01.2007 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 witam wszystkich Nowych forumowiczów Jak tak czytam Wasze posty dotyczące cen usług murarskich to nie wiem co mam o tym myśleć, Czy trafiłam na ekipę ,która zdziera do ostatniej złotówki (ja płacę 29 tys.za stan surowy-tylko mury), ....Czy Wy macie takie szczęście ,że tak mało od Was krzyczą (9 tys.)? Bo znaleźć profesjonalną ekipę za tak małe pieniądze to naprawdę pogratulować... pozdrawiam Aga Aguś.... Tylko patrz też na zakres prac, wielkość domu, itp. Może się ostatecznie okazać, że te różnice w cenie nie są wcale takie duże. Poza tym, tam chyba facet sam robi, a Wy macie parę osób. To też wpływa na koszty. No i jeszcze kwestia, jaki to jest fachowiec. Czy jest to Fachowiec, czy "fachowiec"... Ale ranking by się przydał, tylko by trzeba dużo rzeczy wyspecyfikować (metraż, ilośc i rodzaj materiałów, prac do wykonania, itp), a nie wiem, czy się będzie ludziom chciało tak szczegółowo to opisywać. Może by tak wrzucać oferty otrzymane od ekip gdzieś do np. RobertEs'a na stronę Pzdr Olek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 26.01.2007 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Wiecie co życie urzędników w Gminie to jakaś paranoja temat: wyrównywanie drogi ul Strusia dzwonie w tej kwestii dobre 3tygodnie - samochód jest z drugiej strony Gminy - OK, Pani jest na urlopie i sie nic nie dzieje - NOK, Pani ma oddzwonic-cisza-NOK, RobertEs już jeżdzi gdzieś wkoło bo jechać trudno Uwaga!! kolejny telefon i co i równarka już była i równała ul. Sokolą i coś jeszcze a sołtys powiedział że więcej we wsi nie trzeba!!!!!!!! mówię Pani że nie po to ja jako mieszkaniec tej ulicy mówię że sie jechać nie da, a pani sugeruje że samochody z betoniarni i tak zniszczą to co ona wyrówna!!!!!!! i jak tu zachować spokój brak mi słów na głupotę ludzką !!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 26.01.2007 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Aga Faciowa pamiętam o zdjęciach kory, ale po stłuczce jestem uziemiona w domu. Będę w pracy w poniedziałek to prześlę... o rany mam nadzieję, że dużych strat nie było? http://www.brightlion.com/InHope/InHope_pl.aspx niestety smutny film Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA I KRZYŚ 26.01.2007 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 witam wszystkich Nowych forumowiczów Jak tak czytam Wasze posty dotyczące cen usług murarskich to nie wiem co mam o tym myśleć, Czy trafiłam na ekipę ,która zdziera do ostatniej złotówki (ja płacę 29 tys.za stan surowy-tylko mury), ....Czy Wy macie takie szczęście ,że tak mało od Was krzyczą (9 tys.)? Bo znaleźć profesjonalną ekipę za tak małe pieniądze to naprawdę pogratulować... pozdrawiam Aga Aguś.... Tylko patrz też na zakres prac, wielkość domu, itp. Może się ostatecznie okazać, że te różnice w cenie nie są wcale takie duże. Poza tym, tam chyba facet sam robi, a Wy macie parę osób. To też wpływa na koszty. No i jeszcze kwestia, jaki to jest fachowiec. Czy jest to Fachowiec, czy "fachowiec"... Ale ranking by się przydał, tylko by trzeba dużo rzeczy wyspecyfikować (metraż, ilośc i rodzaj materiałów, prac do wykonania, itp), a nie wiem, czy się będzie ludziom chciało tak szczegółowo to opisywać. Może by tak wrzucać oferty otrzymane od ekip gdzieś do np. RobertEs'a na stronę Pzdr Olek dzięki Olek za słowa otuchy w głęgi duszy też tak sobie myślę-tu sprawdzona,rzetelna ,punkualna ekipa jest,więc może mało nie biorą ale nie będę musiała(mam nadzieję) z płaczem szukać następnej jak sie okaże ,że tych trzeba wygonić z budowy Dzis koleżanka dostała wycenę na dom 120m -przytula się do bliźniaka i dach płask-i 22 tysiące za murarza. JA też buduję z porothermu -więc te ceny też są inne pozdrawiam aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA I KRZYŚ 26.01.2007 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 i juz 66 strona nastała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA I KRZYŚ 26.01.2007 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 rzetelnie pracuję na ilośc postów i nominację na wyższą kategorię forumowicza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Olek 26.01.2007 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 rzetelnie pracuję na ilośc postów i nominację na wyższą kategorię forumowicza No właśnie zauważyłem... Co post to jedno zdanie.... A wracając do poprzedniej kwestii, to ja też jestem zdania, że lepiej dać więcej i mieć sprawdzoną i dobrą ekipę, niż później wszystkiego bez przerwy pilnować, poprawiać (często samemu, bo partaczom już się nie ufa) i mnóstwo nerwów.... Jak już zaczniecie konkretne prace, koniecznie załóż Dziennik Budowy!! Ze zdjęciami i przeżyciami z różnymi firmami / ekipami... Pzdr Olek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemas00 26.01.2007 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Myślę że ceny tworzy popyt!! Dlatego budującym w atrakcyjnych miejscach (Murowaniec, Niemcz..) proponuje przejechać się po mniejszych wioskach i popatrzeć gdzie budują popytać, moim zdaniem będzie dużo taniej a jakość taka sama. Wiem,że moje 8 000 za to co napisałem to malutko, ale widziałem gościa pracę i jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemas00 26.01.2007 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Lucyperek właśnie zauważyłem że budujesz KONKRETNY a kolega obok właśnie zamawia ten projekt, ale nie możemy obejżeć twoich zdjęć.p.s. Pruszcz pozdrawia Dobrcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kola1719501112 26.01.2007 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Nasz murarz też jest sprawdzony (widzieliśmy jego budowy) jak i polecony (m. in. przez Lucyperka) . Poza tym zanim zdecydowaliśmy się na niego rozmawialiśmy też z innymi murarzami i ceny były podobne (najwyższa 25 tys. ale po negocjacjach i tak facet zjechał do 21 tys.) i to nie jest tak, że to cena zadecydowała bo różnice były niewielkie, ale właśnie fachowość, polecenie itd. itp. A tak naprawdę czy dokonaliśmy trafnego wyboru to dowiemy się za jakieś pół roku. Spotkamy się po wszystkim przy grilku i będziemy albo się zachwycać albo narzekać. Oby to pierwsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts