Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Bydgosko-Torunska

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

On 2002-04-24 17:15, EDA wrote:

Tak tylko jak i gdzie szukać działki. To takie pytanie jako wstęp...

Maciej

Jaka lokalizacja bardziej Ci odpowiada.

- Osielsko,Biale-Blota,kruszyn kraj,Lochowo,Osowa Gora,Ostromecko,Brzoza,Niwy,Niemcz.

Gdybys sprecyzowal mam mozliwosc dowiedziec sie kto, za ile i jaka duza dzialke sprzedaje.

Hej

Na mojej działce trudno dopatrzeć się czegokolwiek związanego z budową, na razie rosną tylko dzikie roślinki. Moja działka znajduje się o 800m od Biskupinka, skręt w lewo jadąc do Poznania dokładnie na wysokości Biskupinka. Chciałbym rozpocząć budowę w sierpniu. W tej chwilii jestem na etapie szukania dobrego, oczywiście taniego wykonawcy od ław do wieńca, bo na tym etapie zapewne zakończę w tym roku (a może uda się z więżbą i pokryciem ? Kto wie). Rozglądam się po okolicznych hurtowniach i producentach także za materiałami - betonem na fundamenty , bloczkami betonowymi i betonem komórkowym.

Tak nawiasem mówiąc czy ktoś może wie, gdzie ten Kruszyn zaczyna się, a gdzie kończy - do tej pory nie wiem w jakiej jego części buduję się? Mam nawet przed sobą mapkę z numerami działek rozległego obszaru aż po Murowaniec, ale jedyną rzucającą się w oczy granicą jest droga na Poznań.

Trzymam kciuki za kolejne etapy budowy naszych domów

Paweł

[ Ta Wiadomość była edytowana przez: Pawell dnia 2002-04-24 23:35 ]

[ Ta Wiadomość była edytowana przez: Pawell dnia 2002-04-24 23:36 ]

Witam,

Jezeli chodzi o to gdzie Kruszyn sie konczy, a gdzie zaczna to nie mam pojecia, nie mam tez pojecia gdzie jest tez Biskupinek . O rany, chyba trzeba urzadzic jakas wycieczke krajoznawcza po Kruszynie i okolicy. Do mnie na dzialke skreca sie z trasy na Poznan, przed stacja CPN - prosto do figurki i w lewo, az podjezdza sie do dzialek po lewej stronie. Jak chcesz moge dac Ci kontakt na ekipe ktora robi w tej chwili u nas, do polowy maja sa u nas, jak masz ochote zobaczyc jak sie sprawuje to zapraszam na budowe.

Do Eda - jezeli chodzi o szukanie to ja przegladalam ogloszenia w gazetach. Najlepiaj rozmawiac bezposrednio z osoba sprzedajaca, zawsze omija sie koszty zwiazane z posrednikiem. Chociaz specjlisci od nieruchomosci maja przygotowane oferty " od reki" tylko wybierac i przebierac. Wybor miejsca, gdzie ma stac - ten nasz wymarzony domek - to juz bardzo indywidualan sprawa. My ogladalismy kilka miejsc, ale jak pojechalam do Kruszyna i zoabczylismy ta dzaileczke, to wiedzielismy, ze ta a nie inna. Teraz widzimy tez i minusy tej lokalizacji, ale nie zalujemy naszej decyzji. Zycze owocnych poszukiwan i trafnego wyboru -:smile:)))))

Powodzenia

Biskupinek to ta pradawna osada kryta strzechą z napisem Coca-Cola(!) na drodze do Poznania przed stacją paliwową (obok przystanku autobusowego). Do ogródków działkowych mam około 400m.

Czy Jesteś zadowolona ze swojej firmy i oczywiście czy mają przystępne ceny? Chętnie poznam namiary na nich.

pozdrowienia Paweł

• 2 weeks później...

Faktycznie malo aktywna.

Wszyscy zabrali sie do budowania.

EDA wracajac do naszej rozmowy to jak bedziesz w weekend. Mozemy tez podjechac do Kruszyna na inspekcje dzialek Genosa i Monisi.

Oczywiscie jak bedziecie mieli ochote i pogoda dopisze.

Bedziemy w kontakcie.

Pozdrawiam

Maciej

[ Ta Wiadomość była edytowana przez: Macias dnia 2002-05-08 08:34 ]

Witam ponownie,

na inspekcje zapraszam, ale niestety nas nie bedzie na budowie w ten weekend. Za to moze bedzie nasza ekipa budowlana -:sad:

Do Pawla, jezeli chodzi o ta nasz ekipe to sama nie wiem czy ich polecac. Jesli nie masz czasu ani ochoty ich kontrolowac, chcesz zlecic wszytko ekipie i przychodzic ogldac wspaniale efekty - to ich nie polecam. Moze robia czysto i porzadnie, ale trzeba ich przez caly czas kontrolowac, gdyby nie to ze maz tam ciagle jezdzi i przez pierwsze dwa tygodnie siedzial praktycznie na budowie z nimi, to nie wiem co by wyszlo z tego naszego domku. Z tego co wiem robia potworne bledy, jakby nie potrafili odczytywac rysunkow.

Czy ktos z Was moze polecic jakiekos dobrego (czyt. taniego)projektanta ogrodow?

Pozdrawiam

Monia

Witam Wszystkich z naszych okolic.

Buduję się (a właściwie wybudowałem) w Lubiczu pod Toruniem. EDA szukasz działki budowlanej? A może pooglądasz rolnicze (tylko pamiętaj, że musi mieć trochę ponad 1ha abyś mógł się na niej budować) są tańsze i większe. Problem może być potem z jej zagospodarowaniem, ale podobno od przybytku głowa nie boli.

Pozdrawiam.