alex_ 07.02.2007 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 UWAGA!! UWAGA!! UWAGA!! najnowsze info od wójtowej, można sie meldować w namiocie, starczy tylko akt własności działki :D UWAGA!! UWAGA!! UWAGA!! nie ma w Murowańcu kandydata na sołtysa, chętni mile widziani, w piątek wybory, jest czas na zameldowanie się No to w końcu alex się zamelduje Oby moja żonka się nie dowiedziała o tej możliwości bo zaraz mnie z domku pogoni , a na działce jeszcze nawet namiotu nie mam hi hi hiiiii Gacuś nie martw się jeszcze możemy Ciebie przygarnąć, hacjenda daje radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 07.02.2007 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Gacuś nie martw się jeszcze możemy Ciebie przygarnąć, hacjenda daje radę Bardzo dziękuję , jak dobrze mieć tak wspaniałych sąsiadów którym mój los nie jest obojętny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 07.02.2007 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Gacuś nie martw się jeszcze możemy Ciebie przygarnąć, hacjenda daje radę Bardzo dziękuję , jak dobrze mieć tak wspaniałych sąsiadów którym mój los nie jest obojętny Przy okazji pomoc dla mężunia będzie w kładzeniu kafli, karto-gipsów i gipsowaniu, bo ja ostatnio wymiękam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 07.02.2007 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 No to przyznać się , kto będzie kandydować na SOŁTYSA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 07.02.2007 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Gacuś nie martw się jeszcze możemy Ciebie przygarnąć, hacjenda daje radę Bardzo dziękuję , jak dobrze mieć tak wspaniałych sąsiadów którym mój los nie jest obojętny Przy okazji pomoc dla mężunia będzie w kładzeniu kafli, karto-gipsów i gipsowaniu, bo ja ostatnio wymiękam Z miłą chęcią wpadnę troszkę popracować , bo przecież człowiek najlepiej się uczy na własnych błędach. To u was się pouczę a u siebie już położę idealnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 07.02.2007 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 UWAGA!! UWAGA!! UWAGA!! a to jeszcze nie wszystkie info jakie wczoraj wytargałam od wójtowej wieczyste użytkowanie rośnie od wartości gruntów, które ostatnio szalejąale nie powinno być więcej niż 20-30% do poprzedniego roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 07.02.2007 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Gacuś nie martw się jeszcze możemy Ciebie przygarnąć, hacjenda daje radę Bardzo dziękuję , jak dobrze mieć tak wspaniałych sąsiadów którym mój los nie jest obojętny Przy okazji pomoc dla mężunia będzie w kładzeniu kafli, karto-gipsów i gipsowaniu, bo ja ostatnio wymiękam Z miłą chęcią wpadnę troszkę popracować , bo przecież człowiek najlepiej się uczy na własnych błędach. To u was się pouczę a u siebie już położę idealnie to już u mnie ma być idealnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 07.02.2007 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 to już u mnie ma być idealnie Blado to widzę , no ale jak będzie trzeba to się postaram , ale to dopiero jak mnie wypędzi żoneczka . Aha Alex i nie proś mnie o numer telefonu do mojej żonki bo właśnie wyleciał mi z głowy i długo nie będę mógł sobie go przypomnieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 07.02.2007 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 UWAGA!! UWAGA!! UWAGA!! a to jeszcze nie wszystkie info jakie wczoraj wytargałam od wójtowej wieczyste użytkowanie rośnie od wartości gruntów, które ostatnio szaleją ale nie powinno być więcej niż 20-30% do poprzedniego roku Czy te 20-30% to pewne ? Bo ceny gruntów wzrosły o przeszło 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 07.02.2007 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 No to przyznać się , kto będzie kandydować na SOŁTYSA RobertEs rozumiem że już bardziej Twoja kandydatura realna :P :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 07.02.2007 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 UWAGA!! UWAGA!! UWAGA!! a to jeszcze nie wszystkie info jakie wczoraj wytargałam od wójtowej wieczyste użytkowanie rośnie od wartości gruntów, które ostatnio szaleją ale nie powinno być więcej niż 20-30% do poprzedniego roku Czy te 20-30% to pewne ? Bo ceny gruntów wzrosły o przeszło 100% Przekazuje słowa wójtowej, trzeba sprawdzić u babska od wieczystego użytkowania, bo wymawia użytkowanie w starych cenach i daje nowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 07.02.2007 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 tak w sprawie powyższego to kto jest bardziej światły w kwestiach Uni Europejskiej ile wynosi okres przejściowy dla Polski w kwestii dostosowania prawa w sprawie użytkowania wieczystego (tam czegoś takiego nie ma), może gdzieś to jakoś rozwiązano i jak?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 07.02.2007 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 No to przyznać się , kto będzie kandydować na SOŁTYSA RobertEs rozumiem że już bardziej Twoja kandydatura realna :P :P NIE NIE jeszcze raz NIE ... sami rozumiecie ... mam dom na wykończeniu .... masę spraw do załatwienia, a tu będę musiał coś innego załatwić, chodzić na jakieś zebrania, narady i sam byłbym zły na siebie, że mogłem coś w domu zrobić ... teraz się nie wyrabiam, a co dopiero później ... może na następną kadencję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 07.02.2007 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 No to przyznać się , kto będzie kandydować na SOŁTYSA RobertEs rozumiem że już bardziej Twoja kandydatura realna :P :P NIE NIE jeszcze raz NIE ... sami rozumiecie ... mam dom na wykończeniu .... masę spraw do załatwienia, a tu będę musiał coś innego załatwić, chodzić na jakieś zebrania, narady i sam byłbym zły na siebie, że mogłem coś w domu zrobić ... teraz się nie wyrabiam, a co dopiero później ... może na następną kadencję Robuś to na tę kadencję nie ma nikogo, a na przyszłą to się nie opędzimy od kandydatów :P :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA I KRZYŚ 07.02.2007 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 UWAGA!! UWAGA!! UWAGA!! a to jeszcze nie wszystkie info jakie wczoraj wytargałam od wójtowej wieczyste użytkowanie rośnie od wartości gruntów, które ostatnio szaleją ale nie powinno być więcej niż 20-30% do poprzedniego roku Czy te 20-30% to pewne ? Bo ceny gruntów wzrosły o przeszło 100% a jaka to była kwota w zeszłym roku za użytkowanie wieczyste? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 07.02.2007 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 UWAGA!! UWAGA!! UWAGA!! a to jeszcze nie wszystkie info jakie wczoraj wytargałam od wójtowej wieczyste użytkowanie rośnie od wartości gruntów, które ostatnio szaleją ale nie powinno być więcej niż 20-30% do poprzedniego roku Czy te 20-30% to pewne ? Bo ceny gruntów wzrosły o przeszło 100% a jaka to była kwota w zeszłym roku za użytkowanie wieczyste? u nas nie całe 200 PLN / rok zależy od powierzchni, dokładnie nie pamiętam, ale to jest spory max bo to jest chyba 1% od wartości działki / rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 07.02.2007 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 UWAGA!! UWAGA!! UWAGA!! a to jeszcze nie wszystkie info jakie wczoraj wytargałam od wójtowej wieczyste użytkowanie rośnie od wartości gruntów, które ostatnio szaleją ale nie powinno być więcej niż 20-30% do poprzedniego roku Czy te 20-30% to pewne ? Bo ceny gruntów wzrosły o przeszło 100% a jaka to była kwota w zeszłym roku za użytkowanie wieczyste? u nas nie całe 200 PLN / rok zależy od powierzchni, dokładnie nie pamiętam, ale to jest spory max bo to jest chyba 1% od wartości działki / rok wszystko rozbija się o ten 1% wartości działki. Wartość naszych działek cały czas rośnie - ja dostałem 320 zł tego właśnie nie rozumiem... ja inwestuję swoje pieniądze, stawiam dom, podnoszę wartość działki (bo już jest zagospodarowana) a gmina mnie jeszcze za to kasuje, choć sama żadnego wpływu na ten fakt nie miała (drogi nie ma, oznakowania nie ma ... wymieniać można wiele spraw) a płacić trzeba napisałem w tej sprawie pisemko do gminy, odpowiedzi jeszcze nie dostałem ... choć nie wiem czy nie wyszedłem przed szereg, bo wiem ze teraz działki w Murowańcu są za ok. 60-70zł (a przy moich 900m2 1% daje niecałe 600zł) Teoretycznie powinienem być zadowolony z tych 320zł. Aha w zeszłym roku miałem 92zł niezły skok co?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 07.02.2007 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Dori z tego co kojarzę chodzi o kąt pow. 30°, ale do sprawdzenia u Czekajewskiego, niech da to na piśmie, jak chcesz parterówkę, bo u nasz nie było z tym problemów Zgadza się - Krauze powiedziała: 30* Ale w Murowańcu np. niedalego Robertsa lub na Papuziej stoją parterowe domy i nie wierzę, że mają 30 lub więcej... Specjalnie pojechałam dziś tam rano na zwiady. Niestety w gminie nie przyjmują w pn i sr interesantów, więc zastałam drzwi zamknięte - bo oczywiście wracając z Murowańca nie omieszkałam tam zajrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 07.02.2007 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Alex co do sołtysa - weź w końcu sprawy w swoje ręce!!! Ponawiam hasło ALEX NA SOłTYSA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 07.02.2007 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Alex co do sołtysa - weź w końcu sprawy w swoje ręce!!! Ponawiam hasło ALEX NA SOłTYSA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts