alex_ 07.02.2007 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Dori z tego co kojarzę chodzi o kąt pow. 30°, ale do sprawdzenia u Czekajewskiego, niech da to na piśmie, jak chcesz parterówkę, bo u nasz nie było z tym problemów Zgadza się - Krauze powiedziała: 30* Ale w Murowańcu np. niedalego Robertsa lub na Papuziej stoją parterowe domy i nie wierzę, że mają 30 lub więcej... Specjalnie pojechałam dziś tam rano na zwiady. Niestety w gminie nie przyjmują w pn i sr interesantów, więc zastałam drzwi zamknięte - bo oczywiście wracając z Murowańca nie omieszkałam tam zajrzeć jeżeli te domy zostały postawione przed wykonaniem planu zagospodarowania to jest ok, bo większość domów jest starych, co mają płaskie dachy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 07.02.2007 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Alex co do sołtysa - weź w końcu sprawy w swoje ręce!!! Ponawiam hasło ALEX NA SOłTYSA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! oszaleliście do potęgi, a dori to ewidentnie chce wziąść udział w pracach w moim ogródku, bo Marcin z Bydzi już odpuścił, tylko Robuch jakiś niereformowalny, ale ogródek go nie minie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 07.02.2007 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 jeżeli te domy zostały postawione przed wykonaniem planu zagospodarowania to jest ok, bo większość domów jest starych, co mają płaskie dachy nieee - ja mówię o nowych domach - jeszcze nie zamieszkałych... Wiem, że tam są też starsze domy z innej epoki - nie o tych myślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 07.02.2007 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 jeżeli te domy zostały postawione przed wykonaniem planu zagospodarowania to jest ok, bo większość domów jest starych, co mają płaskie dachy nieee - ja mówię o nowych domach - jeszcze nie zamieszkałych... Wiem, że tam są też starsze domy z innej epoki - nie o tych myślę to jeszcze kwestia jakie dostali warunki na budowę lub jaki wypis i wyrys?? albo projekt jest z wysokim dachem, a ktoś nie ma kasy i kiedyś go skończy, a musi mieszkać i robi za bieżące fundusze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 07.02.2007 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 ALEX NA SOłTYSA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ALEX NO PROSZę ZASTANóW SIę!!! Słuchaj przecież Ty masz talent do rządzenia, siłę i tyle samozaparcia - ja się na polu zamelduję, żeby na Ciebie zagłosować!!! Nie widzę innej osoby tak zaangażowanej w sprawy Murowańca Poza tym, aż mnie ciarki przechodzą na myśl o reformach, które zgotuje nam jakiś 70-letni kandydat, który w ogóle nie chce być sołtysem Ty się opamiętaj kobito - bez Ciebie zginiemy!!! A jak będzie trzeba - pomożemy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 07.02.2007 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 ALEX NA SOłTYSA a niech tam! mogę ten ogródek kopać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 07.02.2007 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 ALEX NA SOłTYSA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ALEX NO PROSZę ZASTANóW SIę!!! Słuchaj przecież Ty masz talent do rządzenia, siłę i tyle samozaparcia - ja się na polu zamelduję, żeby na Ciebie zagłosować!!! Nie widzę innej osoby tak zaangażowanej w sprawy Murowańca Poza tym, aż mnie ciarki przechodzą na myśl o reformach, które zgotuje nam jakiś 70-letni kandydat, który w ogóle nie chce być sołtysem Ty się opamiętaj kobito - bez Ciebie zginiemy!!! A jak będzie trzeba - pomożemy!!! Jak daje słowo przesadzasz, moje zaangażowanie to we własne sprawy: 1) gaz - mam takie ogrzewanie docelowo w domu mieć, na inne brakło miejsca i na takie jest pozwolenie, może kiedyś się coś wymyśli jak garaż będzie, ale kasa nie leży na ulicy 2) autobus - no tak jeżdziłam pół roku autobusem, to mi zależało, teraz się to zmieniło to już tak gorzej, chociaż poprawi się też bezpieczeństwo na drodze bo teraz to strach po ciemnku jechać bo ludzi nie widać 3) ulica Strusia - no tak muszę jakoś do domku dojechać 4) spotkania wiejskie - fajnie wiedzieć co czeka wieś w której zamierzam mieszkać i dzieci wychowywać 5) spotkania z nowymi mieszkańcami - no fajnie móc pojść po cukier, albo wiedzieć czy przypadkiem ktoś kto się kręci w pobliżu to nie złodziej tylko sąsiad poza tym pracuję zawodowo w stosunkowo normowanych godzinach pracy, urząd niestety w podobnych godzinach pracuje to nic nie załatwię, a niedługo będę całkowicie bezużyteczna, doskonale wiesz dlaczego a żeby było ciekawiej, to nie dokońca wiem jakie sołtys ma obowiązki no i tyle z mojej strony :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 07.02.2007 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 ALEX NA SOłTYSA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jak daje słowo przesadzasz, moje zaangażowanie to we własne sprawy: 1) gaz - mam takie ogrzewanie docelowo w domu mieć, na inne brakło miejsca i na takie jest pozwolenie, może kiedyś się coś wymyśli jak garaż będzie, ale kasa nie leży na ulicy 2) autobus - no tak jeżdziłam pół roku autobusem, to mi zależało, teraz się to zmieniło to już tak gorzej, chociaż poprawi się też bezpieczeństwo na drodze bo teraz to strach po ciemnku jechać bo ludzi nie widać 3) ulica Strusia - no tak muszę jakoś do domku dojechać 4) spotkania wiejskie - fajnie wiedzieć co czeka wieś w której zamierzam mieszkać i dzieci wychowywać 5) spotkania z nowymi mieszkańcami - no fajnie móc pojść po cukier, albo wiedzieć czy przypadkiem ktoś kto się kręci w pobliżu to nie złodziej tylko sąsiad poza tym pracuję zawodowo w stosunkowo normowanych godzinach pracy, urząd niestety w podobnych godzinach pracuje to nic nie załatwię, a niedługo będę całkowicie bezużyteczna, doskonale wiesz dlaczego a żeby było ciekawiej, to nie dokońca wiem jakie sołtys ma obowiązki no i tyle z mojej strony :D no i to są właśnie sprawy mieszkańców Murowańca! Nie tylko Twoje! Poza tym nie będziesz bezużyteczna - wręcz przeciwnie (wiem to z autopsji ) musisz mieć jakieś dodatkowe zajęcie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 07.02.2007 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 ALEX NA SOłTYSA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jak daje słowo przesadzasz, moje zaangażowanie to we własne sprawy: 1) gaz - mam takie ogrzewanie docelowo w domu mieć, na inne brakło miejsca i na takie jest pozwolenie, może kiedyś się coś wymyśli jak garaż będzie, ale kasa nie leży na ulicy 2) autobus - no tak jeżdziłam pół roku autobusem, to mi zależało, teraz się to zmieniło to już tak gorzej, chociaż poprawi się też bezpieczeństwo na drodze bo teraz to strach po ciemnku jechać bo ludzi nie widać 3) ulica Strusia - no tak muszę jakoś do domku dojechać 4) spotkania wiejskie - fajnie wiedzieć co czeka wieś w której zamierzam mieszkać i dzieci wychowywać 5) spotkania z nowymi mieszkańcami - no fajnie móc pojść po cukier, albo wiedzieć czy przypadkiem ktoś kto się kręci w pobliżu to nie złodziej tylko sąsiad poza tym pracuję zawodowo w stosunkowo normowanych godzinach pracy, urząd niestety w podobnych godzinach pracuje to nic nie załatwię, a niedługo będę całkowicie bezużyteczna, doskonale wiesz dlaczego a żeby było ciekawiej, to nie dokońca wiem jakie sołtys ma obowiązki no i tyle z mojej strony :D no i to są właśnie sprawy mieszkańców Murowańca! Nie tylko Twoje! Poza tym nie będziesz bezużyteczna - wręcz przeciwnie (wiem to z autopsji ) musisz mieć jakieś dodatkowe zajęcie!!! dori narażasz się przyszłej Pani sołtys ... naprawdę czeka Cię kopanie ogródka ... napisałem przyszłej Pani sołtys??? ups Alex_ teraz pewnie jedzie do domu i baty dostanę dopiero jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Horatio 07.02.2007 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Alex calkiem ciekawy program Jestem za, co prawda nie jestem zameldowany i nie mogę glosować ale jestem za no moze jeszcze dołóż - tani internet w Murowancu Z pozdrowieniamiA.A.J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 07.02.2007 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Już zostawcie Tą Alex , przecież już kiedyś powiedziała że nie chce być Sołtysem. Nikogo nie można zmuszać. Stanowisko to mimo wszystko jest bardzo odpowiedzialne , trzeba sporo czasu wygospodarować i poświęcić dla mieszkańców i na latanie do urzędu . Co chwilę ktoś będzie przychodzić i o coś prosić , a to o wyrównanie drogi , a to o oświetlenie drogi , a to że biega pies bezpański , a to że sąsiad ma gołębie które zanieczyszczają dach itd itd . Czy wyobrażacie sobie żeby ktoś kto jest w trakcie budowy domu oraz pracuje ciężko żeby zarobić na ratę kredytu miałby znaleźć jeszcze czas żeby latać po wsi i po urzędach ? Wydaje mi się że rzadko kto podjąłby to wyzwanie . A może jest ktoś chętny na SOŁTYSA ----Niech się zgłosi------Może Dori ? Oczywiście gdyby Alex kandydowała to z całą pewnością bym ją poparł , zameldował się i głosował na Nią , tylko w tedy kto by patrzał na ręce Sołtysowi i biegał ze skargami do niego i urzędu. Nowemu sołtysowi Alex nie da chwili wytchnienia i postara się żeby się nie nudził i miał zajęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 07.02.2007 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Gacuś ja Cię proszę Ty sobie żartów nie strój! Alex i tak ciągle coś załatwia i lata, wydzwania i dowiaduje się, wnioskuje, pisze pisma.... Robi to charytatywnie i będzie robiła dalej, z tym że teraz robiłaby to pod mianem SOŁTYSA a nie Pani A. Więc nadal jestem za Jej kandydaturą!!! Chyba, że Ty Gacusiu zajmiesz Jej m-ce. Nie możemy dopuścić do braku sołtysa w naszej wiosce (albo - co znaczy wprawdzie to samo - sołtysa, który będzie nosił tę nazwę na plecach i nic poza tym...) RobertsEs - a Ty co sądzisz o tym?No i cała reszta niech weźmie udział w dyskusji!!! Może ktoś ma predyspozycje albo chęci, hmmm? Niech się zgłasza czym prędzej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciejko 07.02.2007 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Witam wszystkich! Ja głosuję również za ALEX , ale na innych chętnych również ,byle nie ta 70-tka ....co do dachów to także wiem ,że minimalny kąt nachylenia dachu to 30 stopni i cały czas się zastanawiam jak dostali pozwolenie na budowę inni ,którzy domy stawiają teraz i mają kąt 23 stopnie np. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 07.02.2007 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Witam wszystkich! Ja głosuję również za ALEX , ale na innych chętnych również ,byle nie ta 70-tka ....co do dachów to także wiem ,że minimalny kąt nachylenia dachu to 30 stopni i cały czas się zastanawiam jak dostali pozwolenie na budowę inni ,którzy domy stawiają teraz i mają kąt 23 stopnie np. No właśnie pooglądałam sobie dzisiaj nowe domy w Murowańcu i znalazłam też typowe parterówki z naprawdę niewysokim stopniem nachylenia dachu... Ja też chcę parterówkę!!! Jutro idę do urzędu BB!!! P.s. Może się przy okazji zameldować? Oczywiście na potrzeby głosowania na Alex lub innego bardzo zaangażowanego w swojskie klimaty kandydata! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciejko 07.02.2007 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Dori! melduj się! i daj znać co z tymi dachami ,chociaż my wybraliśmy projekt kierując się kątem nach...i jest teraz 40 st.,ale z początku też chcieliśmy parterówkę ....idź i walcz jak lew powodzenia!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 07.02.2007 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 z początku też chcieliśmy parterówkę Maciejko - dlaczego ostatecznie zrezygnowaliście z parterówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 07.02.2007 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Gacuś ja Cię proszę Ty sobie żartów nie strój! ! A widzisz jak miło jak ktoś chce na siłę zmusić kogoś na sołtysa , tak samo się czuje Alex Ja powiem tak: ------DORI DORI DORI NA SOŁTYSA !!!------ Co tam najwyżej Ja Tobie przekopię ogródek A teraz poważnie. Rzeczywiście najlepszym kandydatem z grona forum (Murowaniec) jest Alex , jest już obyta z problemami wioski , zna dużo mieszkańców , jest już znana w urzędzie gminy itd itd . Ale nie można nikogo zmuszać na siłę. Dobrym kandydatem byłby także Robert , też już sporo mieszka we wiosce i zna jej problemy , no ale nic na siłę -może chociaż uda mu się przekonać swojego sąsiada. No a Dori chyba też miałaby sporo czasu aby się podjąć sołtysowania . Ja osobiście nikogo do objęcia tego stanowiska nie będę zmuszał. Każdy z nas zapewne spodziewa się na czym ta robota będzie polegać i ile wyrzeczeń kosztować .Każdy chce wskazać innego kandydata byle nie siebie , bo nikt się nie chce poświęcać charytatywnie .Nikt nie chce się użerać z mieszkańcami i z urzędnikami . No ale gdyby sołtys otrzymywał wynagrodzenie w wysokości 4 tyś zł to pewnie kandydatów byłoby całe mnóstwo . KANDYDACI NA SOŁTYSA ZGŁASZAĆ SIĘ DOBROWOLNIE!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciejko 07.02.2007 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 dori Maciejko - dlaczego ostatecznie zrezygnowaliście z parterówki? ...po pierwsze pani Krauze nas upewniła co do tego ,że kąt nachylenia dachu musi być 30 st. i zaczęliśmy szukać takich domów...po drugie chcieliśmy aby dach był dwuspadowy i cały budynek prosty w budowie ,garaż w bryle i poszukaliśmy taki gotowy projekt żeby nie robić żadnych zmian hm... to tak w skrócie i nie lubię wspomagać urzędników kasą z mojej kieszeni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciejko 07.02.2007 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 i oczywiście dori dori dori na sołtysa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 07.02.2007 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Ja się nie nadaję, nie mam nawet przyczepki w Murowańcu a co dopiero meldunek?? Ale powiem Wam, że jeżeli będę już mieszkańcem z krwi i kości to i owszem zastanowię się poważnie nad tą propozycją i to beż żartów! Sądzę, że będzie to jednak nie wcześniej niż za dwa lata A do tego czasu ktoś nam jest potrzebny!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts