Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Bydgosko-Torunska

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Tak mi było smutno,że w tej grupie prawie sam Murowaniec się buduje, a reszta milczy , więc sobie cichutko siedziałam i tylko byłam obserwatorem waszych poczynań. Bardzo mi miło, że Borussia 2000 się odezwała, bo to już bliżej mnie, a właściwie mojego przyszłego miejsca zamieszkania.

My dopiero za ok. tydzień będziemy składali pozwolenie na budowę. Nie mogę się doczekać kiedy zaczniemy działać, chociaż pierwsze kroki tuż, tuż. Będziemy stawiać ogrodzenie :D . To już coś do przodu. Nie wiem, czy mam wrażenie, czy tak jest naprawdę, że wszyscy najpierw się budują, a potem grodzą? :roll:

Witamy ciepło Borussia2000 !!! co do kier-buda - może powinieneś podpytać taka osóbkę Aga żona facia bo to jej rejony

dzięki za miłe przyjęcie :D

mam nadzieję że jak Aga-żona facia zajrzy na forum to coś niecoś mi podpowie

Czyżby mnie ktoś wołał? :D

Ja czytam forum ale się nie odzywam.

jasabar-z tym ogrodzeniem to prawda. My teraz mamy takie tymczasowe, budowlane, które możesz pdejrzeć w moim dzienniku budowy. Kiedyś stary budowlanie, który obecnie stawia już kolejny swój dom :lol: nas uprzedził, aby nie budowac od samego poczatku takiego na stałe, bo to rożnie bywa :roll: Rózny sprzet wjeżdża na działeczkę i mozna co nieco uszkodzić :wink:

jasabar-z tym ogrodzeniem to prawda. My teraz mamy takie tymczasowe, budowlane, które możesz pdejrzeć w moim dzienniku budowy. Kiedyś stary budowlanie, który obecnie stawia już kolejny swój dom :lol: nas uprzedził, aby nie budowac od samego poczatku takiego na stałe, bo to rożnie bywa :roll: Rózny sprzet wjeżdża na działeczkę i mozna co nieco uszkodzić :wink:

a tak jeżeli o ogrodzeniach mowa ....

GACUŚ dzisiaj postawil ogrodzenie i jednocześnie zaznaczył swoje terytorium (plac budowy) .... gratulacje

.... to był pracowity dzień :D :D

Ago-żono Facia a wy jesteście zadowoleni za swojego kierownika bud?

Jesteśmy bardzo zadowoleni (dzięki RobertEs :D :wink: :D ). Jednak godzinę temu z nim rozmawiałam i się pytałam czy mogę dać jego numer. Niestety odmówił ale tylko z tego względu, że ma dużo pracy i już zaczyna się nie wyrabiać.

Ago-żono Facia a wy jesteście zadowoleni za swojego kierownika bud?

Jesteśmy bardzo zadowoleni (dzięki RobertEs :D :wink: :D ). Jednak godzinę temu z nim rozmawiałam i się pytałam czy mogę dać jego numer. Niestety odmówił ale tylko z tego względu, że ma dużo pracy i już zaczyna się nie wyrabiać.

:) :) :)

... Aguś miałem dac Ci cene styropianu na posadzke, zupelnie zapomniałem

sorki

MAM NADZIEJĘ, ŻE NIE BĘDZIE TO BARDZO NIESTOSOWNE Z MOJEJ STRONY, ALE:

GRATULACJE DLA PRZYSZŁEJ MAMUSI !!!!!

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

No ładnie Marcin - od razu z grubej "rury" i bezpośrednio :D

Tak każdy wiedział, ale nic nie mówił... :wink:

Oczywiście jak już gratulujemy, to my się również przyłączamy!!!

Pzdr

No tak Marcin zawsze musi się wychylić przed szereg .

Chyba koniecznie chce przekopać ogródek sąsiadki .

A Alex aż zamurowało i przestała się odzywać na forum .

Oj Marcin Marcin .

:wink:

Pozdrowienia dla wszystkich.

a tak jeżeli o ogrodzeniach mowa ....

GACUŚ dzisiaj postawil ogrodzenie i jednocześnie zaznaczył swoje terytorium (plac budowy) .... gratulacje

.... to był pracowity dzień :D :D

Tak tak to prawda , troszeczkę popracowałem na działeczce.

Jest już ogrodzona ,terytorium zaznaczone nie tylko siatką :D

Już nie mogę się doczekać wiosny kiedy zaczniemy budować domek.

:lol: :wink:

Witam wszystkich forumowiczów grupy bydgosko-toruńskiej.

Forum to przeglądam od prawie półroku. Budowę chciałbym rozpocząć jak tylko nastaną dobre warunki pogodowe. Co prawda nie w Murowańcu, ale w kuj-pom. Zdecydowałem się do Was dołączyć, bo mam pytanie (narazie jedno)

do aka z Ina

w jakiej hurtowni się zaopatrujesz w materiały budowlane. Gdzie wg Ciebie jest najjkorzystniej. (teraz to jest mój kościół).

No ładnie Marcin - od razu z grubej "rury" i bezpośrednio :D

Tak każdy wiedział, ale nic nie mówił... :wink:

Oczywiście jak już gratulujemy, to my się również przyłączamy!!!

Pzdr

Oj Marcin Marcin .

Gacuś to nie tak tylko alex_ chciała wrzucić fotki sprawcy tego zamieszania, no nie bardzo się to udaje (ale może jak sąsiad RoberEs pozwoli to się w weekend uda :lol: :lol: :lol: )

brak neciku w domku i bałagan w fotkach z budowy :evil: :evil: :evil:

już nie krzyczcie tak na sąsiada bo nie bedzie się odzywał, nakrzyczałam kiedyś na Gromala i się nie odzywa

a tak przede wszystkim to wszystkim bardzo, bardzo dziękuję za gratulacje :D :D :D :D :D

Witam wszystkich i mam nadzieję że przyjmiecie mnie do swego grona, chociaż nie zamierzamy się budować w Murowańcu (mimo, że pierwotnie były takie plany :wink: )

Kupiliśmy działkę z rozpoczętą budową w Szkocji i zamierzamy to dzieło ukończyć - jesteśmy na etapie stanu surowego otwartego.

Mam wielką prośbę: jeśli ktoś z Was ma namiary na sensownego kierownika budowy, który działa w rejonie Zamościa-Szubina to poproszę o info, bo jak dotej pory nie mieliśmy szczęścia w poszukiwaniach i wszystkie polecone nam osoby preferują budowy po północnej strony Bydgoszczy :-?

I jeszcze pozdrowienia dla Aleks - spotkaliśmy się kiedyś na Waszej działeczce, to były wakacje, my szukaliśmy działki w Murowańcu i planowaliśmy domek w szkielecie drewnianym, a Twój mąż budował szambo - nie wiem czy będziesz nas kojarzyć...

Jak mój pierwszy post myślę, że wystarczy :)

Bardzo bym chciała kojarzyć ale bez zdjęć to nie możliwe, pewnie jakbym Was zobaczyła byłoby dużo łatwiej. :oops: :oops: :oops:

Troszkę szkoda że nie udało się przekonać do drewnianego :cry: :cry: :cry:

ale również witam i zapraszam do wymiany uwag o budowaniu lub wykańczaniu :D :D :D

Oj Marcin Marcin .

NIE CHCE MI SIE TEGO KOMENTOWAĆ NAWET.

Co tam sąsiad z Tobą - jakiś brak chęci do życia... czy co ....a gdzie Twoje poczucie humoru?

Nie poznaję Cię sąsiedzie , gdzie ta ikra gdzie ta werwa ?

Pozdrawiam

Gacuś to nie tak ......................................

już nie krzyczcie tak na sąsiada bo nie bedzie się odzywał,

Witam

Nikt tutaj na nikogo nie krzyczy , :wink: , ja się staram zawsze skomentować jakiś wątek który się rozwinie i wprowadzi troszeczkę humoru na forum . :)

Nie zawsze się to udaje ,czasami wyjdzie troszkę inaczej , ale nikt nie robi tutaj nic złośliwie ani nie krzyczy.

Jeżeli uraziłem Marcina lub inne osoby moimi komentarzami (czasami głupimi ) to bardzo przepraszam :oops: :oops: :oops:

No a swoją drogą to chyba Pani z brzuszkiem przydałaby się pomoc w ogródku na wiosnę ?

:wink: :lol: :D

Pozdrawiam