Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Bydgosko-Torunska

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No i się roztrzygnęło :D :) :( :o :-? 8) :lol: :x :p :oops: :cry: :evil: :roll: :wink:

Sołtysem Murowańca i okolic został przedstawiciel starej gwardiii

(podobno był skazany na ten wybór jak tylko wszedł na zebranie :o :o )

mój sąsiad ... kuzyn jednocześnie :D (o którym pisałem wcześniej) też startował

co prawda nie został sołtysem, ale został wybrany do rady sołeckiej

... wychodzi na to że mamy swojego człowieka we władzach :D :D :wink:

już moja w tym głowa :wink: :lol:

No zobaczymy jak się nowy sołtys oraz rada sołecka spisze , miejmy nadzieję że szybko się wezmą do roboty a RobertEs nie powstydzi się swojego sąsiada :o :lol:

:wink:

Witam wszystkich czy może ktoś wie gdzie najtaniej można dostać styropian na ocieplenie domu, u genderki jest po159zlm3 niektórzy z was mają to za sobą.

Też właśnie szukam styropianu na ocieplenie i podłogę.

Są różne ceny od 150 do 180 zł/ m3.

Zadzwoń do SEB-POL w Łochowie tel. 5837428

Rozmawiałam z firmą WODAN z Osowej Góry

Tam mają dosyć dobre ceny.

Mam prośbę jak się dowiesz jakie mają ceny to daj mi znać jakie Tobie dają.

Cześć wszystkim! My budujemy w Złotnikach Kuj. ...tzn zaczynamy budować. :wink: pozdrawiam budujących w tych okolicach i nie tylko .ula.

Cześć ula, pozrdowienia z Bydgoszczy od niemal ziomka onegdaj z Będzitowa.

Czasami przejeżdżam przez Złotniki i żal mi jakoś, że niespecjanie one się zmieniają. nowa Wieś Wielka niemal kwitnie a Złotniki jakby zamarły w minionym wieku. Sory ale szczerze takie wrażenie odnoszę.

Mam nadzieję, że Wasza inwestycja poruszy innych do działania.

Witam wszystkich czy może ktoś wie gdzie najtaniej można dostać styropian na ocieplenie domu, u genderki jest po159zlm3 niektórzy z was mają to za sobą.

Czy Ty podajesz cenę netto czy brutto? Jeśli netto to taniej ma facet na Blacharskiej w Osielsku. A jeśli to cena brutto to jest ona dobra i podaj adres Gonderki bo słyszałem tylko, że ma kilka punktów ale nie wiem dokładnie gdzie.

Pytanie z innej beczki-Ile czekaliście na prąd z Enea????????

Podpisaliśmy umowę we wrześniu 2005 i w tym roku mają nam zakładać. Ale nie wiemy kiedy.

Witaj Aga.

My podpisaliśmy umowę w listopadzie ubr. i zaliczka oczywiście przez Eneę pochłonięta a prądu w tym roku i tak nie będę miał - tak mnie uprzejmie poinformowano w Enea oczywiście Nakło. Projekt mojego przyłąvcza jest dopiero w przygotowaniu, dopiero rozstrzygnął się przetarg. Jak rozmawiałaem z projektantem, który będzie go realizował to powiedział, że może na koniec marca on zrobi swoje.

Zatem komuno jeśli wróciłaś to niech cię piekło pochłonie z całą Enea na czele.

To jeszcze raz ja.

Sory za błąd jaki wplotłem w kwesti ceny styropianu.

Cena 175 brutto ale to jest za FS20 czyli fundamentowy i posadzka. Nie znam ceny styropianu na ocieplenie ale jest tańszy z pewnością.

.... bardzo proszę wszystkie chętne osoby do skomentownia mojego projektu, dziś wstawiłam symulacje pomieszczeń a skoro fundamenty jeszcze nie wylane to idzie wszystko zmienić :p :D

właśnie obejrzałem sobie projekt w Twoim dzienniku.

Ogólnie bardzo mi się podoba (szkoda ze nie pokazałaś piętra) ... ale to pewnie później :D

Ten pokoik z dwoma drzwiami to jakieś pomieszczenie do pracy i przyjmowania interesantów??

napisz jeszcze ile m2 maja poszczególne pomieszczenia

wg jakiego projektu budujecie??

piętro obiecane na poniedziałek :wink: :D

wyżej w dzienniku podaje link do strony, albo tu

http://www.domoweklimaty.pl/index.php?id=4&hid=738

masz rację do gabinetu są 2 wejścia, bo będę przyjmowała interesantów :p a nie chcę aby mi nos wsadzali w dom :-? sama pewnie też dużo czasu będąc z dzieciem będę spędzać w tym pkoju, więc musze mieć oko na dom przez drugie wejscie :D

witaj ula@!

No i się roztrzygnęło :D :) :( :o :-? 8) :lol: :x :p :oops: :cry: :evil: :roll: :wink:

Sołtysem Murowańca i okolic został przedstawiciel starej gwardiii

(podobno był skazany na ten wybór jak tylko wszedł na zebranie :o :o )

mój sąsiad ... kuzyn jednocześnie :D (o którym pisałem wcześniej) też startował

co prawda nie został sołtysem, ale został wybrany do rady sołeckiej

... wychodzi na to że mamy swojego człowieka we władzach :D :D :wink:

już moja w tym głowa :wink: :lol:

No zobaczymy jak się nowy sołtys oraz rada sołecka spisze , miejmy nadzieję że szybko się wezmą do roboty a RobertEs nie powstydzi się swojego sąsiada :o :lol:

:wink:

:D mam nadzieję :D

Pytanie z innej beczki-Ile czekaliście na prąd z Enea????????

Podpisaliśmy umowę we wrześniu 2005 i w tym roku mają nam zakładać. Ale nie wiemy kiedy.

Witaj Aga.

My podpisaliśmy umowę w listopadzie ubr. i zaliczka oczywiście przez Eneę pochłonięta a prądu w tym roku i tak nie będę miał - tak mnie uprzejmie poinformowano w Enea oczywiście Nakło. Projekt mojego przyłąvcza jest dopiero w przygotowaniu, dopiero rozstrzygnął się przetarg. Jak rozmawiałaem z projektantem, który będzie go realizował to powiedział, że może na koniec marca on zrobi swoje.

Zatem komuno jeśli wróciłaś to niech cię piekło pochłonie z całą Enea na czele.

Kero my też jestesmy zdani na łaskę ENEA Nakło. Z jednym takim to tam się rozmawia tak jakby on był "nie tego". W sumie to jest bez sensu, bo ponoć od lipca można sobie zmienić dostawcę prądu, ale tak naprawdę to najpierw trzeba go mieć :evil:

androzek ty to masz dobrze bo masz budowlany i z tym IQ to masz zw 100 % rację :D

To jeszcze raz ja.

Cena 175 brutto ale to jest za FS20 czyli fundamentowy i posadzka. Nie znam ceny styropianu na ocieplenie ale jest tańszy z pewnością.

Jeżeli to jest na posadzki to jest bardzo dobra cena. Gdzie taki dają?

Dzięki za odpowiedzi, czarno to widzę z tym prądem.

Czemu na wszystko trzeba czekac????Można się załamać i jak tu się budować,mieszkać????

Aga - Żona Facia jak miło cię "słyszeć"

Poztym u mnie poszukiwania ekipy cd... i pieniędzy ;-)))))))

Napiszę dla tych co dopiero zaczynają. Postawić mury i przykryć dachewm to nic. Teraz to się u nas zaczęło. Spotkania, rozmowy ze specami od różnych rzeczy (elektryka, hydraulika, ogrzewanie, oczyszczalnia itp. itd). Najlepsze to jest to: ja zadzwonie, ja przyślę ofertę, ja się odezwę. A potem cisza.

Nawet jak dzwonię sama, zeby się upomnieć to i tak to nic nie daje.

Dlatego nie załamujcie sie tak szybko, trzeba mieć silne nerwy. Bo teraz górą jest FACHOWIEC a nie INWESTOR.

To jeszcze raz ja.

Jeżeli to jest na posadzki to jest bardzo dobra cena. Gdzie taki dają?

poszperałem trochę w fakturach...

i jestem przerażony jak te ceny idą w górę. Ja jeszcze pół roku temu kupowałem styropian na ocieplenie domu po 140zł a troche wcześniej styropian na posadzki FS20 po 160 za m3. Szok.

Zapytajcie jeszcze w Łochowie na Brzozowej (BRUKOBUD)

ja tam kupowałem styropian i też wełnę mineralną na ocieplenia poddasza ... oni też mają swoją betoniarnię - POLECAM