partner 12.02.2007 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 trochę dziwne że ten co wam robił instalację nie załatwił od razu tej pieczątki potrzebnej do odbioru. chyba że nie ma takiego stałego dojścia. na pewno było by taniej niż szukać tej "pieczątki" samemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 12.02.2007 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 trochę dziwne że ten co wam robił instalację nie załatwił od razu tej pieczątki potrzebnej do odbioru. chyba że nie ma takiego stałego dojścia. na pewno było by taniej niż szukać tej "pieczątki" samemu. no tym bardziej, że ten co nam robił to mężunio złota rączka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
partner 12.02.2007 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 oj to faktycznie. ukłony dla złotej rączki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 12.02.2007 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 oj to faktycznie. ukłony dla złotej rączki. dziękujemy, bo na pewno się ucieszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
partner 12.02.2007 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 mnie też cieszy jak zrobię coś sam i ktoś to docenia. a że w naszym domu robię prawie wszystko sam to mam się z czego cieszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin z Bydzi 12.02.2007 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 trochę dziwne że ten co wam robił instalację nie załatwił od razu tej pieczątki potrzebnej do odbioru. chyba że nie ma takiego stałego dojścia. na pewno było by taniej niż szukać tej "pieczątki" samemu. no tym bardziej, że ten co nam robił to mężunio złota rączka No powinnaś być dumna z takiego męża, a mąż z żony że go decenia Jeszcze jedno pytanie a kto robil wam pomiary (rezystancji izolacji, badanie uziomu połączeń wyrównawczych itp.)? Ten gość od pieczątki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 12.02.2007 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 trochę dziwne że ten co wam robił instalację nie załatwił od razu tej pieczątki potrzebnej do odbioru. chyba że nie ma takiego stałego dojścia. na pewno było by taniej niż szukać tej "pieczątki" samemu. no tym bardziej, że ten co nam robił to mężunio złota rączka No powinnaś być dumna z takiego męża, a mąż z żony że go decenia Jeszcze jedno pytanie a kto robil wam pomiary (rezystancji izolacji, badanie uziomu połączeń wyrównawczych itp.)? Ten gość od pieczątki? no mam nadzieję że mężunio podziela Twoje zdanie na temat żonki a pomiary to kolejny etap, mamy od tego elektryka z E i D, chyba że możesz wystawić na to zaświadczenie to możesz u nas pomierzyć to co konieczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 12.02.2007 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 mnie też cieszy jak zrobię coś sam i ktoś to docenia. a że w naszym domu robię prawie wszystko sam to mam się z czego cieszyć. a mi mężunio mruczeć zaczyna, że nudno (gipsowanie karton-gipsów i szlifowanie), że może ktoś inny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agniha 12.02.2007 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Hej... czy KTOŚ może mi dać namiary na kierownika budowy? Mam dobrego (z polecenia) Wykonawcę ale coś mi mówi, że niezależny kierownik budowy i tak by się przydał Pozdrawiam wszystkich A.P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gromal 12.02.2007 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Hej... czy KTOŚ może mi dać namiary na kierownika budowy? Mam dobrego (z polecenia) Wykonawcę ale coś mi mówi, że niezależny kierownik budowy i tak by się przydał Pozdrawiam wszystkich A.P. Agnicha ja właśnie podpisałem umowe z kiero budowy (którego polecił mi kolega który też jest kierownikiem bud. ale się już nie wyrabia) woła dla siebie 2200zł (zależy od projektu mój niby średni) ale na budowe przyjedzie ile razy trzeba będzie (na telefon) i po rozmowie z nim wydał mi się gościem który podchodzi do problemu profesionalnie. Jeżeli jesteś zainteresowana moge podać namiary na priwa. Gromal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gromal 12.02.2007 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 mnie też cieszy jak zrobię coś sam i ktoś to docenia. a że w naszym domu robię prawie wszystko sam to mam się z czego cieszyć. a mi mężunio mruczeć zaczyna, że nudno (gipsowanie karton-gipsów i szlifowanie), że może ktoś inny nie ma co się mu dziwić kartony to jeszcze ale gipsowanie i szlifowanie tego to makabra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 12.02.2007 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Hej... czy KTOŚ może mi dać namiary na kierownika budowy? Mam dobrego (z polecenia) Wykonawcę ale coś mi mówi, że niezależny kierownik budowy i tak by się przydał Pozdrawiam wszystkich A.P. Coś mi się wydaje, że wykonawca to nie wszystko (nawet doskonały). Nadzór nad budową musi prowadzić kierownik budowy z uprawnieniami budowlanymi - no chyba, że Twój wykonawca takowe posiada. Nadzór to jednak trochę kasy jeśli wykonawca nie liczy dodatkowo za to to nie wiem czy koniecznie potrzebujesz innego - zawsze wszystko możesz konsultować z innymi ludźmi, wszystko co będzie budziło Twoje obawy czy choćby lekkką niepewność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gromal 12.02.2007 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Hej... czy KTOŚ może mi dać namiary na kierownika budowy? Mam dobrego (z polecenia) Wykonawcę ale coś mi mówi, że niezależny kierownik budowy i tak by się przydał Pozdrawiam wszystkich A.P. Coś mi się wydaje, że wykonawca to nie wszystko (nawet doskonały). Nadzór nad budową musi prowadzić kierownik budowy z uprawnieniami budowlanymi - no chyba, że Twój wykonawca takowe posiada. Nadzór to jednak trochę kasy jeśli wykonawca nie liczy dodatkowo za to to nie wiem czy koniecznie potrzebujesz innego - zawsze wszystko możesz konsultować z innymi ludźmi, wszystko co będzie budziło Twoje obawy czy choćby lekkką niepewność. Kierownika budowy musisz mieć i to najlepiej jak najleprzego, a na swojego wykonawce to nie patrz, nawet jeżeli będzie miał uprawnienia, musi to byc osoba niezależna aby wytkała ewentualne wszystkie błędy, buduje się dla siebie, a wykonawca nie będzie przeciesz biegł do ciebie i chwalił się że coś tam spieprzył. A oprócz tego zawsze możesz na forum spytać sie o porade innych i sprawdzić obu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 13.02.2007 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 mnie też cieszy jak zrobię coś sam i ktoś to docenia. a że w naszym domu robię prawie wszystko sam to mam się z czego cieszyć. a mi mężunio mruczeć zaczyna, że nudno (gipsowanie karton-gipsów i szlifowanie), że może ktoś inny nie ma co się mu dziwić kartony to jeszcze ale gipsowanie i szlifowanie tego to makabra no niestety wiem cosik na ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agniha 13.02.2007 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 No właśnie, właśnie... Kolega z pracy zaproponował mi swojego "kiero buda", który bierze uwaga.... 2500 PLN za każdy miesiąc budowy ! Spadłam z buta jak to usłyszałam Z kolei inni znajomi mieli tak niemiłe doświadczenia, że nie mogli polecić mi swoich.... a budowa tuż, tuż... (mam nadzieję ). Pozdrawiam wszystkich, A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 13.02.2007 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Ale tu dzisiaj cisza , chyba nóg sobie nie połamaliście na chodnikach - nie zła ślizgawka ? Korzystając z okazji przypomnę się o chęci kupna garażu itp Kupię tanio garaż blaszak na plac budowy lub jakiś barak , barakowóz , izotermę , budę itp najlepiej z okolic Bydgoszczy A może ktoś się orientuje ile takie rzeczy kosztują (używane , nie nowe) i gdzie ewentualnie można takie coś kupić ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 13.02.2007 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Ja też, ja też, ja też kupię jakiąś pakamerę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 13.02.2007 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Ale tu dzisiaj cisza , chyba nóg sobie nie połamaliście na chodnikach - nie zła ślizgawka ? Korzystając z okazji przypomnę się o chęci kupna garażu itp Kupię tanio garaż blaszak na plac budowy lub jakiś barak , barakowóz , izotermę , budę itp najlepiej z okolic Bydgoszczy A może ktoś się orientuje ile takie rzeczy kosztują (używane , nie nowe) i gdzie ewentualnie można takie coś kupić ? Pozdrawiam Gacuś puszczę Tobie info na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 13.02.2007 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 ale tu dzisiaj cisza , chyba nóg sobie nie połamaliście na chodnikach - nie zła ślizgawka ? Korzystając z okazji przypomnę się o chęci kupna garażu itp kupię tanio garaż blaszak na plac budowy lub jakiś barak , barakowóz , izotermę , budę itp najlepiej z okolic bydgoszczy a może ktoś się orientuje ile takie rzeczy kosztują (używane , nie nowe) i gdzie ewentualnie można takie coś kupić ? Pozdrawiam gacuś puszczę tobie info na priv dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 13.02.2007 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Ale tu dzisiaj cisza , chyba nóg sobie nie połamaliście na chodnikach - nie zła ślizgawka ? Korzystając z okazji przypomnę się o chęci kupna garażu itp Kupię tanio garaż blaszak na plac budowy lub jakiś barak , barakowóz , izotermę , budę itp najlepiej z okolic Bydgoszczy A może ktoś się orientuje ile takie rzeczy kosztują (używane , nie nowe) i gdzie ewentualnie można takie coś kupić ? Pozdrawiam Gacuś puszczę Tobie info na priv DZIĘKI no mam nadzieję że ciutek się przyda, a tak poza tym to gdzie się podziali ludziska, jakoś nam się Robuś zawstydził tych namiarów i zamilkł a tak serio jakoś 26 lutego planowane jest zebranie wiejskie i oficjalne przekazanie sołectwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts