Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Bydgosko-Torunska

Recommended Posts

Za adaptacje branży elektrycznej i sanitarnej trzeba oczywiście płacić oddzielnie ale upenwnij się.

Być może ta zaliczkująca dama załatwia i to ale pod warunkiem, że zrobi to w cenie uzgodnionej. Jak nie to puść ją na kartoflisko łęty pograbić.

Szpeca od adaptacji sanitarnej mogę polecić, który załatwi sprawę na poczekaniu. Energetyka też miałem ale tego nie polecę bo mozolił się ok 5 dni.

• Odpowiedzi 15,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Moją adaptację architektoniczną wykonywał facet, który zbierał wszystkie potrzebne w tym celu papiery i kiedy było wszystko skompletowane dopiero oddałem to do starostwa. Niczego nie brakowało.

Umówioną kwotę zapłaciłem właśnie wtedy kiedy oddał mi gotowe cztery egzemplarze projektów w celu złożenia ich o pozwolenie. Ok 5kg.

A ja mam pytanie z innej beczki do osób które brały kredyt - czyli do większości.

Dzisiaj skontaktowała się ze mną Pani z ING Bank Śląski i zaproponowała wstępne warunki kredytu . Kredyt na 30 lat raty stałe , marża ,.....itd . Wyliczyła ratę .

Czy liczyliście ile będziecie musieli oddać pieniędzy do banku żeby spłacić cały kredyt - sumując wartość wszystkich rat . Ile wam wychodzi procentowo ? Bo mi wychodzi że będę musiał oddać jeszcze raz tyle ile wziąłem (kwota kredytu + 99,08% )

Jeżeli np wziąłbym 200.000,00 to rata wyniosłaby 1106,00zł miesięcznie czyli po 30 latach zapłaciłbym 398.160,00 . Czyli same opłaty prowizje i odsetki przez 30 lat wyniosłyby 99,08% .Jak się podzieli to na 30 lat to niby nie jest dużo no ale .... To dużo czy mało ? Jak wychodzi u was ?

a czy to dzisiaj jest Dzień kobiet? :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

dzisiaj jest Dzień Zakochanych!!!!!!!!! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

to działa w dwie strony. :lol: :lol: :lol:

no dobrze, ale czy to znaczy że jak zwykle kobieta ma zrobić wspaniałą kolację

może być kompromis, żeby nie było że Dzień Kobiet

to Panie zaproszą na kolację swoich kochanych mężów, a Panowie bez zbędnego mruczenia uregulują rachunek :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

A ja mam pytanie z innej beczki do osób które brały kredyt - czyli do większości.

Dzisiaj skontaktowała się ze mną Pani z ING Bank Śląski i zaproponowała wstępne warunki kredytu . Kredyt na 30 lat raty stałe , marża ,.....itd . Wyliczyła ratę .

Czy liczyliście ile będziecie musieli oddać pieniędzy do banku żeby spłacić cały kredyt - sumując wartość wszystkich rat . Ile wam wychodzi procentowo ? Bo mi wychodzi że będę musiał oddać jeszcze raz tyle ile wziąłem (kwota kredytu + 99,08% )

Jeżeli np wziąłbym 200.000,00 to rata wyniosłaby 1106,00zł miesięcznie czyli po 30 latach zapłaciłbym 398.160,00 . Czyli same opłaty prowizje i odsetki przez 30 lat wyniosłyby 99,08% .Jak się podzieli to na 30 lat to niby nie jest dużo no ale .... To dużo czy mało ? Jak wychodzi u was ?

Generalnie wychodzi podobnie, w skali 30 lat przy ratach równych oddać do banku trzeba mniej więcej drugie tyle co się wzięło. Lepiej to wygląda przy ratach malejących - miesięczna rata jest większa ale oddajesz do banku dużo mniej odsetek.

Uważaj, jak wyliczają ci ratę w różnych bankach wysokość raty, żeby podawali zawsze aktualny LIBOR/WIBOR i wysokość marży banku, bo czasami zdarza się że biorą do wyliczeń wartość LIB/WIB sprzed miesiąca a wtedy rata wychodzi niższa - co nie jest prawdą :-?

Bydgoszczanie, litości,

CZY NIKT Z WAS NIE CHCE POLECIĆ MI SWOJEGO PROJEKTANTA?

CZY NIKT Z WAS NIE WSPÓŁPRACOWAŁ, W WASZYM ODCZUCIU, Z SOLIDNYM FACHOWCEM?

NIE WIERZĘ !!!

Polecam się Waszej życzliwej pamięci, raz jeszcze

Pozdrawiam

Bydgoszczanie podajcie, proszę, namiary na projektanta, który za:

- skreślenie na czerwono okien w projekcie gotowym i dopisanie innych,

- wyznaczenie tras przyłączy,

- wykreślenie (uzgodnienie) zjazdu,

- wykonanie podstawowej aranżacji działki pod pozwolenie

nie zedrze skóry a i podpowie może jeszcze rozsądnie budującemu pierwszy raz.

Dziękuję

P.S. Namiary na P.W. lub e-mail. Dziękuję.

Bydgoszczanie, litości,

CZY NIKT Z WAS NIE CHCE POLECIĆ MI SWOJEGO PROJEKTANTA?

CZY NIKT Z WAS NIE WSPÓŁPRACOWAŁ, W WASZYM ODCZUCIU, Z SOLIDNYM FACHOWCEM?

Info wysłałam na priva na Panią J. Ja też mam niedrogą babkę - o tym pisałam powyżej. Ale na razie muszę się przekonać na własnej skórze czy jest godna polecenia.

Generalnie wychodzi podobnie, w skali 30 lat przy ratach równych oddać do banku trzeba mniej więcej drugie tyle co się wzięło. Lepiej to wygląda przy ratach malejących - miesięczna rata jest większa ale oddajesz do banku dużo mniej odsetek.

Uważaj, jak wyliczają ci ratę w różnych bankach wysokość raty, żeby podawali zawsze aktualny LIBOR/WIBOR i wysokość marży banku, bo czasami zdarza się że biorą do wyliczeń wartość LIB/WIB sprzed miesiąca a wtedy rata wychodzi niższa - co nie jest prawdą :-?

borussia2000 dzięki