forum_user 14.02.2007 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Za adaptacje branży elektrycznej i sanitarnej trzeba oczywiście płacić oddzielnie ale upenwnij się.Być może ta zaliczkująca dama załatwia i to ale pod warunkiem, że zrobi to w cenie uzgodnionej. Jak nie to puść ją na kartoflisko łęty pograbić.Szpeca od adaptacji sanitarnej mogę polecić, który załatwi sprawę na poczekaniu. Energetyka też miałem ale tego nie polecę bo mozolił się ok 5 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 14.02.2007 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Moją adaptację architektoniczną wykonywał facet, który zbierał wszystkie potrzebne w tym celu papiery i kiedy było wszystko skompletowane dopiero oddałem to do starostwa. Niczego nie brakowało.Umówioną kwotę zapłaciłem właśnie wtedy kiedy oddał mi gotowe cztery egzemplarze projektów w celu złożenia ich o pozwolenie. Ok 5kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 14.02.2007 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 A ja mam pytanie z innej beczki do osób które brały kredyt - czyli do większości. Dzisiaj skontaktowała się ze mną Pani z ING Bank Śląski i zaproponowała wstępne warunki kredytu . Kredyt na 30 lat raty stałe , marża ,.....itd . Wyliczyła ratę .Czy liczyliście ile będziecie musieli oddać pieniędzy do banku żeby spłacić cały kredyt - sumując wartość wszystkich rat . Ile wam wychodzi procentowo ? Bo mi wychodzi że będę musiał oddać jeszcze raz tyle ile wziąłem (kwota kredytu + 99,08% )Jeżeli np wziąłbym 200.000,00 to rata wyniosłaby 1106,00zł miesięcznie czyli po 30 latach zapłaciłbym 398.160,00 . Czyli same opłaty prowizje i odsetki przez 30 lat wyniosłyby 99,08% .Jak się podzieli to na 30 lat to niby nie jest dużo no ale .... To dużo czy mało ? Jak wychodzi u was ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 14.02.2007 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Jak nie chcecie się chwalić swoimi wynegocjowanymi procentami na forum to chociaż prześlijcie mi info na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 14.02.2007 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 W kwestii kredytów jest na forum specjalny temat ale nie potrafię podać Ci dokładnie jak brzmi. Znajdziesz go wyszukiwarką.Coć "jaki wziałem kredyt" czy coś tak podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 14.02.2007 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 W sprawie Walentynek to mam nadzieję, że wszyscy Panowie z forum, zabierają swoje żony dzsiaj na kolację na a drogie Panie z forum, no jak myślicie nie odpuścimy dzisiejszego dnia bez kolacji w restauracji, albo chociaż zrobionej przez mężów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
partner 14.02.2007 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 a czy to dzisiaj jest Dzień kobiet? dzisiaj jest Dzień Zakochanych!!!!!!!!! to działa w dwie strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 14.02.2007 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Dziękuję za wsystkie cenne dla mnie uwagi Jak zawsze nasza grupa dzielnie się wspiera! Super. Napisałam już umowę dla babki od adaptacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
partner 14.02.2007 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 a kto ci będzie adaptował?piszesz o jakiejś pani. mam nadzieję że to nie DAKO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 14.02.2007 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 a kto ci będzie adaptował? piszesz o jakiejś pani. mam nadzieję że to nie DAKO Rozumiem Twoje obawy ale nie. Jest to Pani Grażyna J. z Bydgoszczy, namiary mam od koleżanki u której ona wykonywała tę usługę - zresztą i koleżance i jej cioci i komus tam jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
partner 14.02.2007 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 no to fajnie. tylko pamiętaj o dowodach wpłaty i takich tam. powodzenia w załatwianiu pozwolenia na budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 14.02.2007 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 a czy to dzisiaj jest Dzień kobiet? dzisiaj jest Dzień Zakochanych!!!!!!!!! to działa w dwie strony. no dobrze, ale czy to znaczy że jak zwykle kobieta ma zrobić wspaniałą kolację może być kompromis, żeby nie było że Dzień Kobiet to Panie zaproszą na kolację swoich kochanych mężów, a Panowie bez zbędnego mruczenia uregulują rachunek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
partner 14.02.2007 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 jestem jak najbardziej za. ewentualnie wspólnie przyrządzona kolacja przy świecach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
partner 14.02.2007 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 a wszystkim rozpoczynającym budowę życzę następnych Walentynek w NOWYCH DOMKACH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
borussia2000 14.02.2007 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 A ja mam pytanie z innej beczki do osób które brały kredyt - czyli do większości. Dzisiaj skontaktowała się ze mną Pani z ING Bank Śląski i zaproponowała wstępne warunki kredytu . Kredyt na 30 lat raty stałe , marża ,.....itd . Wyliczyła ratę . Czy liczyliście ile będziecie musieli oddać pieniędzy do banku żeby spłacić cały kredyt - sumując wartość wszystkich rat . Ile wam wychodzi procentowo ? Bo mi wychodzi że będę musiał oddać jeszcze raz tyle ile wziąłem (kwota kredytu + 99,08% ) Jeżeli np wziąłbym 200.000,00 to rata wyniosłaby 1106,00zł miesięcznie czyli po 30 latach zapłaciłbym 398.160,00 . Czyli same opłaty prowizje i odsetki przez 30 lat wyniosłyby 99,08% .Jak się podzieli to na 30 lat to niby nie jest dużo no ale .... To dużo czy mało ? Jak wychodzi u was ? Generalnie wychodzi podobnie, w skali 30 lat przy ratach równych oddać do banku trzeba mniej więcej drugie tyle co się wzięło. Lepiej to wygląda przy ratach malejących - miesięczna rata jest większa ale oddajesz do banku dużo mniej odsetek. Uważaj, jak wyliczają ci ratę w różnych bankach wysokość raty, żeby podawali zawsze aktualny LIBOR/WIBOR i wysokość marży banku, bo czasami zdarza się że biorą do wyliczeń wartość LIB/WIB sprzed miesiąca a wtedy rata wychodzi niższa - co nie jest prawdą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Petanque 14.02.2007 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Bydgoszczanie, litości, CZY NIKT Z WAS NIE CHCE POLECIĆ MI SWOJEGO PROJEKTANTA? CZY NIKT Z WAS NIE WSPÓŁPRACOWAŁ, W WASZYM ODCZUCIU, Z SOLIDNYM FACHOWCEM? NIE WIERZĘ !!! Polecam się Waszej życzliwej pamięci, raz jeszcze Pozdrawiam Bydgoszczanie podajcie, proszę, namiary na projektanta, który za: - skreślenie na czerwono okien w projekcie gotowym i dopisanie innych, - wyznaczenie tras przyłączy, - wykreślenie (uzgodnienie) zjazdu, - wykonanie podstawowej aranżacji działki pod pozwolenie nie zedrze skóry a i podpowie może jeszcze rozsądnie budującemu pierwszy raz. Dziękuję P.S. Namiary na P.W. lub e-mail. Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
partner 14.02.2007 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 nam robiła pani z DAKO i jej nie polecam dlatego nic ci nie piszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 14.02.2007 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Bydgoszczanie, litości, CZY NIKT Z WAS NIE CHCE POLECIĆ MI SWOJEGO PROJEKTANTA? CZY NIKT Z WAS NIE WSPÓŁPRACOWAŁ, W WASZYM ODCZUCIU, Z SOLIDNYM FACHOWCEM? Info wysłałam na priva na Panią J. Ja też mam niedrogą babkę - o tym pisałam powyżej. Ale na razie muszę się przekonać na własnej skórze czy jest godna polecenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 14.02.2007 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Generalnie wychodzi podobnie, w skali 30 lat przy ratach równych oddać do banku trzeba mniej więcej drugie tyle co się wzięło. Lepiej to wygląda przy ratach malejących - miesięczna rata jest większa ale oddajesz do banku dużo mniej odsetek. Uważaj, jak wyliczają ci ratę w różnych bankach wysokość raty, żeby podawali zawsze aktualny LIBOR/WIBOR i wysokość marży banku, bo czasami zdarza się że biorą do wyliczeń wartość LIB/WIB sprzed miesiąca a wtedy rata wychodzi niższa - co nie jest prawdą borussia2000 dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 14.02.2007 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Petanque poszło na privPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts