Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Bydgosko-Torunska

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dori trochę spóźnona jestem ale gratulacje...podoba mi się Wasz projekt. Widzę , że podobnie jak u nas z małego parterowego robi się piętrowa rezydencja... :lol: juz dziś zapraszam się na imprezę z noclegiem :D

Słuchaj jgosik impreza będzie taka, że Murowaniec cały huczał będzie :)

Jak nie chcecie się chwalić swoimi wynegocjowanymi procentami na forum to chociaż prześlijcie mi info na priv :wink:

Gacuś ja właśnie biegam po bankach od tygodnia i wg moich obserwacji warto sprawdzić następujące banki

Millennium

Raiffeisen

Santander (pierwsze stanowisko po lewej stronie jak się wchodzi bardzo miła pani i w dodatku nowa mieszkanka Murowańca - polecam)

a u mnie wchodzi jeszcze w grę Lukas bo mam tam już kredyt i kilka innych usług i jako ich klient licze na profity.

Informacja dla mieszkańców Murowanca

Jutro zamykam "dziką" drogę która biegnie przez moją działke (róg Bielika i Bielikowej, na naszej mapce droga biegnie dokładnie w miejscu numeru).

Nie będzie przejazdu od strony ulicy Bielika (niestety ulica bielikowa zarośnięta jest jeszcze sosnami).

Muszę przyzwyczaić mieszkanców zanim zaczne budować, bo jeszcze ktoś mi do domu wjedzie :p

Z pozdrowieniami

Jarek

Trochę gadam sam do siebie, ale tu jest ta ulga chyba dokładniej wyjaśniona.

http://www.dziennik.krakow.pl/informator/przewodniki/031.pdf

Wynika więc z tego, że nie ma żadnych restrykcji metrażowych i walutowych.

No troszkę się zdenerwowałem liczyłem na tą ulgę przy budowie domu na Lazurowym Wybrzeżu.

No ale cóż "biednemu to zawsze w oczy wiatr wieje"

:p :p

Informacja dla mieszkańców Murowanca

Jutro zamykam "dziką" drogę która biegnie przez moją działke (róg Bielika i Bielikowej, na naszej mapce droga biegnie dokładnie w miejscu numeru).

Nie będzie przejazdu od strony ulicy Bielika (niestety ulica bielikowa zarośnięta jest jeszcze sosnami).

Muszę przyzwyczaić mieszkanców zanim zaczne budować, bo jeszcze ktoś mi do domu wjedzie :p

Z pozdrowieniami

Jarek

Witam

Ja też zagrodziłem przejazd ogradzając swoją działeczkę .

Pomału przyzwyczajam mieszkańców i zmuszam do jazdy po drogach należących do gminy które niestety są w tragicznym stanie . Drogi polne (dzikie) są w sto razy lepszym stanie i mają dużo mniej dziur .

A to fotki ogrodzonej drogi :

http://images20.fotosik.pl/52/899dd55930e9902fmed.jpg

http://images20.fotosik.pl/52/c5f35376a1d91b93med.jpg

Pozdrawiam i życzę miłego grodzenia :wink:

Gacuś ja właśnie biegam po bankach od tygodnia i wg moich obserwacji warto sprawdzić następujące banki

Millennium

Raiffeisen

Santander (pierwsze stanowisko po lewej stronie jak się wchodzi bardzo miła pani i w dodatku nowa mieszkanka Murowańca - polecam)

a u mnie wchodzi jeszcze w grę Lukas bo mam tam już kredyt i kilka innych usług i jako ich klient licze na profity.

Witam , dzięki . :wink:

Ja zamierzam w następnym tygodniu troszkę polatać , mam zamiar odwiedzić ING i Lukasa ( też już u nich brałem kiedyś kredycik)

A Santander w Bydzi gdzie się mieści?

Pozdrawiam

Millennium

Raiffeisen

Ja zamierzam w następnym tygodniu troszkę polatać , mam zamiar odwiedzić ING i Lukasa ( też już u nich brałem kiedyś kredycik)

Pozdrawiam

Gacuś Santander znajduje się na Gdańskiej 125,

a zamiast biegać po bankach zbuduj na swojej działce dwie bramki przejazdowe i zbieraj za przejazd po swojej prywatnej autostradzie :lol: :lol: i jak znalazł będzie co miesiąc na raty

Gacuś Santander znajduje się na Gdańskiej 125,

a zamiast biegać po bankach zbuduj na swojej działce dwie bramki przejazdowe i zbieraj za przejazd po swojej prywatnej autostradzie :lol: :lol: i jak znalazł będzie co miesiąc na raty

He he he , dobre :lol:

Tyko chyba długo bym zbierał bo zbyt mały ruch by był na tej mojej autostradzie :wink:

No przez to moje ogrodzenie to pewnie Alex troszkę narzeka bo cały ruch został skierowany w okolice jej domku :oops:

Alex przepraszam :wink:

Witam!

Panie Jarku jeżeli tak bardzo pilnie mnie Pan poszukuje to niech Pan to zrobi osobiście a nie przez kogoś .W chwili obecnej pracujemy w Niemczu koło Pana budowy!!!!!!

Chciałbym Pana uświadomić że pierwszy etap montażu instalacji elektrycznej, mimo Pańskiego zniknięcia na tydzień bez słowa został zakończony czego dowodem jest wystawiona i zapłacona faktura.

Ma Pan pretensje że nie jest założony do końca osprzęt

Montaż instalacji elektrycznej odbywa się w dwóch etapach , etap pierwszy montaż okablowania etap drugi montaż osprzętu na etapie którego jesteśmy, niestety z różnych przyczyn , takich jak np. zaawansowanie robót wewnątrz budynku różnie trwa i powinien być montowany w momencie gdy budynek jest wykończony wewnątrz - czego jeszcze brakuje , jak również ze względów bezpieczeństwa .

Kwota którą Pan zapłacił obejmuje montaż okablowania bez montażu osprzętu o czym Pan doskonale wie . Proszę nie mówić że wzieliśmy pieniądze a czegoś nie zrobiliśmy bo jest to nieprawda. W chwili obecnej ma Pan polowę budynku uzbrojoną w osprzęt za który niestety jeszcze nie wzieliśmy pieniążków.W praktyce wygląda to tak że nie zawsze montujemy osprzęt z różnych przyczyn np.klient jest na tyle odważny że montuje go sam, i dlatego w kwocie którą Pan zapłacił nie ma montażu osprzętu. Jeżeli Pan chce abyśmy zakładali tak drogi osprzęt ( szczególnie chodzi mi o przekażniki do rolet które troszkę kosztują )na tym etapie budowy żaden problem Pana kasa.

Aga jeżeli chodzi o wasze wyceny to są na ukończeniu i wktótce je otrzymacie , mówiłem że troszkę może to potrwać ze względu na dużą liczbę przygotowywanych ofert.

Pozdrawiam

Artur

Witam!

Panie Jarku jeżeli tak bardzo pilnie mnie Pan poszukuje to niech Pan to zrobi osobiście a nie przez kogoś .W chwili obecnej pracujemy w Niemczu koło Pana budowy!!!!!!

Chciałbym Pana uświadomić że pierwszy etap montażu instalacji elektrycznej, mimo Pańskiego zniknięcia na tydzień bez słowa został zakończony czego dowodem jest wystawiona i zapłacona faktura.

Montaż instalacji elektrycznej odbywa się w dwóch etapach , etap pierwszy montaż okablowania etap drugi montaż osprzętu na etapie którego jesteśmy, niestety z różnych przyczyn , takich jak np. zaawansowanie robót wewnątrz budynku różnie trwa i powinien być montowany w momencie gdy budynek jest wykończony wewnątrz - czego jeszcze brakuje , jak również ze względów bezpieczeństwa .

Kwota którą Pan zapłacił obejmuje montaż okablowania bez montażu osprzętu o czym Pan doskonale wie . Proszę nie mówić że wzieliśmy pieniądze a czegoś nie zrobiliśmy bo jest to nieprawda. W chwili obecnej ma Pan polowę budynku uzbrojoną w osprzęt za który niestety jeszcze nie wzieliśmy pieniążków.W praktyce wygląda to tak że nie zawsze montujemy osprzęt z różnych przyczyn np.klient jest na tyle odważny że montuje go sam, i dlatego w kwocie którą Pan zapłacił nie ma montażu osprzętu. Jeżeli Pan chce abyśmy zakładali tak drogi osprzęt ( szczególnie chodzi mi o przekażniki do rolet które troszkę kosztują )na tym etapie budowy żaden problem Pana kasa.

Uderz w stół a nożyce się odezwą - Graczyk co Ty na to?

Czyżby wina leżała po OBU stronach???

Aga jeżeli chodzi o wasze wyceny to są na ukończeniu i wktótce je otrzymacie , mówiłem że troszkę może to potrwać ze względu na dużą liczbę przygotowywanych ofert.

Ja w sumie jestem cierpliwa, ale jednak to ja chcę wydać ponad 20.000 tysięcy, a wygląda na to, ze Tobie na nich nie zależy.

Może ciągniesz za dużo srok za ogon. Podczas rozmowy telefonicznej trzeba było powiedzieć: terminy mam (na przykład) na maj, czerwiec. Wtedy ja nawet nie zawracałabym głowy. Mój i Twój czas zaoszczędzony.

Poczekam, chociaż elektrykę chcę robić już za miesiąc.

Wkleiłam sobie "mały" obrazek zgodnie z instrukcją obsługi - ale wolałabym, żeby był mniejszy.... :) Wyświetla mały obrazek pod informacjami o Tobie przy każdym poście. Tylko jeden obrazek może być wyświetlany, jego szerokość nie może być większa niż 80 pikseli, wysokość większa niż 80 pikseli, a rozmiar większy niż 6kB.

Millennium

Raiffeisen

Pozdrawiam

jeśli mowa o kredytach ...

ja miałem dość skomplikowaną sytuację i niekażdy bank chciał obsługiwać takiego (skomplikowanego) klienta jak ja.

Rozpoczynając budowę wziąłem kredyt w BPH, ale okazało się że bank ten zdobywając coraz większą popularność w tym czasie (wrzesień 2005) miał coraz większe problemy z obsługą tak dużej ilości klientów. Później okazało się że babka, która mnie obsługiwała odeszła do innego banku, a ja właśnie chciałem rozliczyć transzę. Tragedia... nikt nie wiedział jak załatwić moją sprawę. Odsyłano mnie z jednego oddziału do drugiego. Po kilkudniowych bojach dostałem ostatnią transzę. Ciarki mnie przechodziły na myśl, że muszę dobrać (zwiększyć) kredyt.

Dzięki mojemu przyjacielowi udało mi się wybrnąć z tej sytuacji. Gość ma biuro kredytowe w Warszawie. Przedstawił mi kilka propzycji. Załatwił mi bez problemu większy kredyt w innym banku tzw refinansowy z dobraniem.

Ostatecznie miałem do wyboru Millenium lub GeMoneyBank. Wybrałem ten drugi,choć miał trochę gorsze oprocentowanie przez pierwsze trzy lata spłaty, ale później ma być dużo korzystniej (pod warunkiem terminowych spłat w tym okresie). Poza tym lepsze warunki przy szybszej spłacie, ewentualnych zmianach - brak prowizji.

Na razie jestem zadowolony.

PS Okazuje się, że inni ludzie mają podobne przygody do moich i ten mój przyjaciel, który działa na rynku warszawskim namawia mnie na otwarcie biura w Bydgoszczy. :D

Coraz poważniej o tym myślę. Co Wy na to??

Mam jeszcze pytanie. Może ktoś z Was o tym czytał.

Czy kredyt hipoteczny - refinansowy też podlega pod ulgę odsetkową

Gdzieś czytałem że nie :x

Witam!

Uderz w stół a nożyce się odezwą - Graczyk co Ty na to?

Czyżby wina leżała po OBU stronach???

Ja w sumie jestem cierpliwa, ale jednak to ja chcę wydać ponad 20.000 tysięcy, a wygląda na to, ze Tobie na nich nie zależy.

Może ciągniesz za dużo srok za ogon. Podczas rozmowy telefonicznej trzeba było powiedzieć: terminy mam (na przykład) na maj, czerwiec. Wtedy ja nawet nie zawracałabym głowy. Mój i Twój czas zaoszczędzony.

Poczekam, chociaż elektrykę chcę robić już za miesiąc.

Miło widzieć, że próbujecie wyjaśnić całą sytuację :D 8)

Wkleiłam sobie "mały" obrazek zgodnie z instrukcją obsługi - ale wolałabym, żeby był mniejszy.... :) Wyświetla mały obrazek pod informacjami o Tobie przy każdym poście. Tylko jeden obrazek może być wyświetlany, jego szerokość nie może być większa niż 80 pikseli, wysokość większa niż 80 pikseli, a rozmiar większy niż 6kB.

Może taki ?

http://projekty.muratordom.pl/pliki/dom_389_12.jpg

PS Okazuje się, że inni ludzie mają podobne przygody do moich i ten mój przyjaciel, który działa na rynku warszawskim namawia mnie na otwarcie biura w Bydgoszczy. :D

No to dalej Robert zakładaj , będę pierwszym Twoim klientem :wink:

Oczywiście jako pierwszy liczę na najlepsze warunki :p

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

No to dalej Robert zakładaj , będę pierwszym Twoim klientem :wink:

Oczywiście jako pierwszy liczę na najlepsze warunki :p

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

:D :D

w przyszły weekend jadę do wawy i będziemy debatować :D :D

poniżej zamieściłem już nawet link do strony www :lol:

taka mała reklama :wink: