Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Bydgosko-Torunska

Recommended Posts

Sąsiad a kiedy planujesz się grodzić????

To zależy od tego czy zmuszę geodetę to ponownego wkopania kamienii granicznych, od czasu i możliwości finansowych, bo wydatków co nie miara ostatnio.

A przy okazji Alex zauważyłaś może czy kręcił się ktoś na tej działce na przeciw Ciebie, obok mnie? Ciekawy jestem czy też gość coś będzie robił w tym roku.

• Odpowiedzi 15,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam GRUPĘ BYDGOSKO-TORUŃSKĄ:)!!

Ja dosłownie na moment :wink: ...

Czy możecie wypowiedzieć się na temat tych targów?

GRYF-BUD 2007 - Międzynarodowe Specjalistyczne Targi Budownictwa "DACH-ELEWACJA-IZOLACJA"

Data imprezy: 2007-03-09

Miasto: BYDGOSZCZ

Organizator imprezy:

Miejsce imprezy: Stadion "Zawisza",Gdańska 163, 85-674 BYDGOSZCZ

Kategoria: Budownictwo

Temat bardzo mnie interesujący, ale w sumie nigdzie nie ma bardziej szczegółowych informacji i nie wiem czy warto jechać?

Pozdrawiam wszystkich - monika

Muszą mi wskazać dwa słupki jeszcze, jeden jest w ulicy. Gdy się ogrodze zlikwiduje skrzyżownie i zabiorę kawałek Sójczej. Tak więc Gacuś trochę ograniczę ruch w Twoim kierunku :D

Witam sąsiada .

Ja już ograniczyłem ruch przez moją działeczkę bo się ogrodziłem .

http://www.gacus.photosite.com

Teraz zapominalscy i mało bystrzy jeżdżą przez działkę Koli robiąc w ten sposób nową drogę :D

Więc jak Ty się ogrodzisz to chyba najbardziej wdzięczni będą kolowie bo w tedy nikt po ich działce nie będzie jeździł :wink:

Jak chodzi o słupki graniczne to u mnie też jednego brakowało ( nadal brakuje) ale ja wymierzyłem dokładnie miarą 30metrową gdzie owy słupek powinien być i żadnych geodetów nie wzywałem (szkoda kasy) , tym bardziej że to jest ogrodzenie tymczasowe .W końcu po co są wymiary na mapce. Myślę ze ty też możesz sobie spokojnie wymierzyć , wbijesz kilka palików pociągniesz sznureczek pomierzysz i będziesz miał wymierzone jaszcze bardziej dokładnie jak geodeci.

A jak będzie Ci geodeta będzie wyznaczał budynek na działce to dasz mu kilka zł dodatkowo i wstawi Ci te dwa słupki graniczne .

Jeżeli będziesz potrzebować pomocy to z miłą chęcią pomogę , ostatnio dość często bywam w murowańcu (sznurek i miarę mam własną więc ...... do roboty)

Pozdrawiam :wink:

Ja osobiście bywałem na tych targach w latach poprzednich i w mojej ocenie TARGI to zbyt szumna reklama.

Owszem bywa trochę wystawców ale to nie warte zachodu. To wszystko co się tutaj pokazuje dostępne jest wszędzie. Jak dla mnie to żadna rewelka - oczywiście pójdę bo tutaj mieszkam ale gdybym miał jechać z Częstochowy to nie warto. Dwie godzinki i zobaczysz wszystko. W dużej hurtowni też tyle czasu trzeba poświęcić.

Muszą mi wskazać dwa słupki jeszcze, jeden jest w ulicy. Gdy się ogrodze zlikwiduje skrzyżownie i zabiorę kawałek Sójczej. Tak więc Gacuś trochę ograniczę ruch w Twoim kierunku :D

Witam sąsiada .

Ja już ograniczyłem ruch przez moją działeczkę bo się ogrodziłem .

http://www.gacus.photosite.com

Teraz zapominalscy i mało bystrzy jeżdżą przez działkę Koli robiąc w ten sposób nową drogę :D

Więc jak Ty się ogrodzisz to chyba najbardziej wdzięczni będą kolowie bo w tedy nikt po ich działce nie będzie jeździł :wink:

Jak chodzi o słupki graniczne to u mnie też jednego brakowało ( nadal brakuje) ale ja wymierzyłem dokładnie miarą 30metrową gdzie owy słupek powinien być i żadnych geodetów nie wzywałem (szkoda kasy) , tym bardziej że to jest ogrodzenie tymczasowe .W końcu po co są wymiary na mapce. Myślę ze ty też możesz sobie spokojnie wymierzyć , wbijesz kilka palików pociągniesz sznureczek pomierzysz i będziesz miał wymierzone jaszcze bardziej dokładnie jak geodeci.

A jak będzie Ci geodeta będzie wyznaczał budynek na działce to dasz mu kilka zł dodatkowo i wstawi Ci te dwa słupki graniczne .

Jeżeli będziesz potrzebować pomocy to z miłą chęcią pomogę , ostatnio dość często bywam w murowańcu (sznurek i miarę mam własną więc ...... do roboty)

Pozdrawiam :wink:

Spoko, tak to ja już zmierzyłem sobie dawno, żeby wiedziec jak wogole wyglada moja działka :wink:

Ale dzwoniłem już do geoplanu i wymusiłem ponowne wkopanie słupków.

Na początku chcieli 50zl za kazdy, ale zrobią mi to za darmo. Nie moja wina, że ktoś je rozjeżdżił zresztą jestem ich potencjalnym klientem jeżeli chodzi o wyznaczanie domu i byłym klientem jeżeli chodzi o mapki, także udało mi się ich przekonać.

Pozdrawiam

Spoko, tak to ja już zmierzyłem sobie dawno, żeby wiedziec jak wogole wyglada moja działka :wink:

Ale dzwoniłem już do geoplanu i wymusiłem ponowne wkopanie słupków.

Na początku chcieli 50zl za kazdy, ale zrobią mi to za darmo. Nie moja wina, że ktoś je rozjeżdżił zresztą jestem ich potencjalnym klientem jeżeli chodzi o wyznaczanie domu i byłym klientem jeżeli chodzi o mapki, także udało mi się ich przekonać.

Pozdrawiam

No to jeszcze lepiej sobie z tym fantem poradziłeś . :wink:

to daj znać kiedy będziesz się grodził żebym przez przypadek nie rozbił mojego auta na Twoim płotku :lol: bo szkoda ogrodzenia i samochodu :lol:

Ja cały czas się obawiam żeby przypadkiem ktoś nie pojechał na pamięć i nie staranował mojego ogrodzenia :wink:

Najgorzej jest jak leży albo pada śnieg to bardzo mało widać to ogrodzenie po mimo powieszonych kilku szmatek na siatce

Ja osobiście bywałem na tych targach w latach poprzednich i w mojej ocenie TARGI to zbyt szumna reklama.

Owszem bywa trochę wystawców ale to nie warte zachodu. To wszystko co się tutaj pokazuje dostępne jest wszędzie. Jak dla mnie to żadna rewelka - oczywiście pójdę bo tutaj mieszkam ale gdybym miał jechać z Częstochowy to nie warto. Dwie godzinki i zobaczysz wszystko. W dużej hurtowni też tyle czasu trzeba poświęcić.

miałam podobne wrażenie :( :( :( :(

a ja mam już projekt przysłany i jest w trakcie adaptacji :) Myślę, że w ciągu tygodnia złożę papiery w Starostwie :D Zdradzę Wam, że budzi to we mnie emocje i adrealinę ... :wink:

Niedługo pewnie też będę grodzić, pilnować materiałów i spać w namiocie.

dopilnuj tylko prawidłowej adaptacji - nam wpisali szambo bez konsultacji z nami i później musieliśmy zmieniać warunki zabudowy i pozwolenie na oczyszczalnię. chyba że macie już wszystko ustalone. my uczyliśmy sie na własnych błędach

a ja mam już projekt przysłany i jest w trakcie adaptacji :) Myślę, że w ciągu tygodnia złożę papiery w Starostwie :D Zdradzę Wam, że budzi to we mnie emocje i adrealinę ... :wink:

heh, ja wlasnie wrocilam ze Starostwa i wycofalam swoj wniosek - byl juz na ukonczeniu :roll:

czy naprawde nikt nie moze mnie wesprzec namiarami na solidnego architekta??

bana na mnie wlaczyliscie :roll: :wink: czy co?

heh, ja wlasnie wrocilam ze Starostwa i wycofalam swoj wniosek - byl juz na ukonczeniu :roll:

sorki ale ja nie znam

No to "dori" ostro nas gonisz . Ale się wzięłaś do roboty :D .

Coś mi się wydaje że nas jeszcze przegonisz :lol:

Niedługo pewnie też będę grodzić, pilnować materiałów i spać w namiocie

No tak w Twoim przypadku to musisz i to ostro pilnować bo nie masz zbyt blisko sąsiadów żeby ewentualnie ktoś coś zobaczył .

Nie wiem czy ten namiot to dobry pomysł , oby przy dużych wiatrach nie odleciał :wink:

No i chyba troszkę w nim zimno ? :lol:

W sierpniu zapłacilismy za przyłącze wody-1600 zł. do dziś czekamy na wodą. Dzwoniłam kika razy do wodociągów(Białe-Błota) i jak zawsze miła Pani czyms tam się tłumaczy-ostatnio była to zepsuta koparka :evil: kurcze jak długo można czekać???

Prądu oczywiście nadal nie ma i pewno długo nie będzie :cry: :cry:

Jak długo wy czekaliście na wodociąg???

Polecam Spektrum z 11 listopada

reszta poszła na priv

:lol:

Pozdrawiam

Ja akurat Spektrum nie polecam. Adaptacja która miała trwać 4 tygodnie (tyle sami zdeklarowali w umowie) trwa już 8 tydzień !! :evil: :evil:

Trzeba do nich dzwonić non stop, upominać się, przypominać i tak to nic nie daje.

dziekuje za namiary - jutro podzwonie i napewno cos wybiore

KarolinaS - my dopiero wodociagi w planach - dopiero beda kopac, choc jeszcze nie wiedza z ktorej strony pociagna. Dokladamy sie po 2 tysiace. Narazie.

Ale to i tak wieeelki postep - w zeszlym roku, w listopadzie w gminie powiedziano mi ze nei mamy na co liczyc - ze sa inne inwstycje, malo prawdopodobne aby wlasnie u nas powstala siec - gdzie zaledwie sa dwa domy, nasz bedzie trzeci, potem moze jeszcze jeden...

I nagle wielki zwrot akcji - mam wrazenie ze mamy wplywowych sasiadow :D

Ktoś tam chwalił biuro na osiedlu Leśnym SPEKTRUM czy jakoś tak...