harpo 27.02.2007 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Mam pytanie do Agi Faciowej i nie tylko. Dotyczy pompy ciepła. Czy udało się tobie rozmawiać z kimś , kto miał pompę ciepła i płacił pierwsze rachunki za prąd? Nasz sąsiad wzbudziła w nas wątpliwości .Ma chatkę 150 m, wprowadził się na jeisień. Jego ostatni rachunek za prąd wynosił 1200 złotych Trochę dużo. Macie jakieś doświadczenia? 1200 złotych ? Za ile miesięcy? Nowy dom zazwyczaj pożera więcej ogrzewania. 1200 zł za 2 miesiące domyślam się że nowy dom pożera więcej ale żeby aż tyle....o ile może spaść żużycie prądu w następnych sezonach? Z tego co mi wiadomo facet ma rewelacyjne podłoże na pompę ciepła (poddobnie jak my) glina. U nas ponownie wraca temat pieca na pelety i te same dylematy... Wtrącę swoje trzy grosze. Mamy pompę ciepła i wszystko w domu jest na prąd (narazie budowlany) i policzyliśmy dzienne zuzycie prądu na całą chatę wacha się od 28 do 38 kWh. Przy założeniu, że pompa będzie kiedyś pracować tylko w taryfie nocnej to 1200 zł wyjdzie na 4 miesiące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
harpo 27.02.2007 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 mkkafe Ostatnio w kierunku Waszej działki skręcał samochód z materiałem na drewniany dom. Myślałam, że już zaczynacie, a tu czytam, że jednak murowany . Ładny projekt wybraliście. Pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
harpo 27.02.2007 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Informuję Wszystkich, że od tygodnia mieszkamy legalnie i czekamy na numer domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 27.02.2007 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Przeglądając forum natrafiłem na wątek o wierzbach energetycznych które są także wykorzystywane jako ozdoba do ogrodów . Można z tego zrobić ładny płotek , żywopłot . Czy może jest ktoś w okolicach Bydgoszczy kto ma coś takiego u siebie na działce ? Jestem ciekaw jak to wygląda w realu , po ilu latach trzeba taki płotek przeznaczyć na opał . A płotki wyglądają tak : A może ktoś ma u siebie w ogrodzie coś takiego ? : http://www.thewillowbank.com/images/480x360/arbour2.jpg A wątek znajdziecie tutaj : http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=93792&highlight= to wygląda sympatycznie, fajne schronienie przed słonkiem , tylko coś nasz działka coraz mniejsza, żeby to wszystko pomieścić, ale jak ktoś coś takiego ma to prosimy o wszelkie info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 27.02.2007 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Jeden z naszych murowańskich sąsiadów ma dzisiaj okrągłe urodzinki :D :D życzymy okrągłego i gładkiego budowania :P :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Horatio 27.02.2007 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Czy ktoś moze się orientuje jakie warunki nalezy spelnić aby się zameldować w murowancu???? Mam kłopot z UPC, aby zrezygnować z ich uslug musze się zameldować w miejscu gdzie nie sięga ich sieć. z pozdrowieniami jarek Wszystkiego najlepszego z okazji osiemnastki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 27.02.2007 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Czy ktoś moze się orientuje jakie warunki nalezy spelnić aby się zameldować w murowancu???? Mam kłopot z UPC, aby zrezygnować z ich uslug musze się zameldować w miejscu gdzie nie sięga ich sieć. z pozdrowieniami jarek Akt własności ziemi i dowód osobisty aby wypełnić kwit w urzędzie a jak będą płakać to niech idą do wójtowej to ładnie nagrabiłeś sobie w upc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kola1719501112 27.02.2007 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Czy ktoś moze się orientuje jakie warunki nalezy spelnić aby się zameldować w murowancu???? Mam kłopot z UPC, aby zrezygnować z ich uslug musze się zameldować w miejscu gdzie nie sięga ich sieć. z pozdrowieniami jarek Wszystkiego najlepszego z okazji osiemnastki Też bym chciała wiedzieć bo mam ten sam problem z UPC No i wszystkiego najlepszego dla (niedługo mojego najbliższego) sąsiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Horatio 27.02.2007 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Akt własności ziemi i dowód osobisty aby wypełnić kwit w urzędzie a jak będą płakać to niech idą do wójtowej to ładnie nagrabiłeś sobie w upc Czy z tym ze bede zameldowany w gminie wiązą się jakies opłaty??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 27.02.2007 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Czy ktoś moze się orientuje jakie warunki nalezy spelnić aby się zameldować w murowancu???? Mam kłopot z UPC, aby zrezygnować z ich uslug musze się zameldować w miejscu gdzie nie sięga ich sieć. z pozdrowieniami jarek Wszystkiego najlepszego z okazji osiemnastki Też bym chciała wiedzieć bo mam ten sam problem z UPC No i wszystkiego najlepszego dla (niedługo mojego najbliższego) sąsiada Najpierw to musicie się ogrodzić , potem postawić namiot , no i możecie się meldować tak jak radzi Alex (akt własności , dowodzik , troszkę pokrzyczeć i gotowe. Potem obowiązkowo musicie podpisać umowę na wywożenie odpadków (śmieci) bo duże kary grożą za brak śmietnika Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 27.02.2007 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Czy ktoś moze się orientuje jakie warunki nalezy spelnić aby się zameldować w murowancu???? Mam kłopot z UPC, aby zrezygnować z ich uslug musze się zameldować w miejscu gdzie nie sięga ich sieć. z pozdrowieniami jarek Wszystkiego najlepszego z okazji osiemnastki Też bym chciała wiedzieć bo mam ten sam problem z UPC No i wszystkiego najlepszego dla (niedługo mojego najbliższego) sąsiada Najpierw to musicie się ogrodzić , potem postawić namiot , no i możecie się meldować tak jak radzi Alex (akt własności , dowodzik , troszkę pokrzyczeć i gotowe. Potem obowiązkowo musicie podpisać umowę na wywożenie odpadków (śmieci) bo duże kary grożą za brak śmietnika Pozdrawiam meldunek jest bez opłat, ale sprawdżcie czy upc nie ma zasięgu, bo może ma a nikt nie korzysta :P :P a tak poza tym to z tymi śmieciami to w marcu ma być kontrola właśnie umów na śmieci i szambo, będzie chodził pracownik gminy z policją ciekawe jak to wygląda?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 27.02.2007 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 "ciekawe jak to wygląda??"Zwyczajnie - urzędas w gangu a policmajster w mundurze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 27.02.2007 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 "ciekawe jak to wygląda??" Zwyczajnie - urzędas w gangu a policmajster w mundurze. no ale z nakazem prokuratora, bo bez tego to nie muszę ich wpuszczać na teren działki, a biegać z papierami tez nie bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 27.02.2007 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 harpo gratulacje zasiedlenia domku!!!!! Jak sie Frankowi podoba??? Mialam do Ciebie dzwonic, ale widze ze masz net. Wiec napisze na priv A widzisz - zycie plata figle - w naszym przypadku zwlaszcza i chba wezme sobie motto zyciowe" nigdy nie mow nigdy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 27.02.2007 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 "ciekawe jak to wygląda??" Zwyczajnie - urzędas w gangu a policmajster w mundurze. no ale z nakazem prokuratora, bo bez tego to nie muszę ich wpuszczać na teren działki, a biegać z papierami tez nie bardzo Niestety nie masz racji alex. Bo wedle Twojej teorii to żadne organy kontrolne nie mogłyby funkcjować bez nakazu prokuratora (czytaj, energetyka. wodociągi, straż miejska itd. itp.) I aby było jasne lubię drób ale kaczynę już znienawidziłem - jedynie jeszcze kurczaki trawię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 27.02.2007 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 "ciekawe jak to wygląda??" Zwyczajnie - urzędas w gangu a policmajster w mundurze. no ale z nakazem prokuratora, bo bez tego to nie muszę ich wpuszczać na teren działki, a biegać z papierami tez nie bardzo Niestety nie masz racji alex. Bo wedle Twojej teorii to żadne organy kontrolne nie mogłyby funkcjować bez nakazu prokuratora (czytaj, energetyka. wodociągi, straż miejska itd. itp.) I aby było jasne lubię drób ale kaczynę już znienawidziłem - jedynie jeszcze kurczaki trawię. no prąd jest w linii działki, w takim razie jak to funkcjonuje..., muszę wszystkich wpuszczać na teren prywatny??, coś ktoś wie na ten temat?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 27.02.2007 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Informuję Wszystkich, że od tygodnia mieszkamy legalnie i czekamy na numer domu. Gratuluję i czekam na opis jakie papiery trzeba złożyć i gdzie i za ile??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 27.02.2007 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Ja składałam do gminy BB wniosek o nadanie nr-u administracyjnego. Dlatego też znam mój nr domu i ulicę (bo to też nie było w moim przypadku oczywiste). Zrobiłam to jeszcze przed adaptacją. Nie płaciłam za to pieniążków i czekałam tydzień... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Graczyk 27.02.2007 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Słuchajcie styropian tak drozeje że aż głowa boli. Polecam kupić w BCMB na Wyścigowej a oni przetrzymają. Pytać się o rabaty, walczyć do upadłego. Ceny idą tak do góry, że aż się płakać chce. Aga BCMB 189.00 a Wodan 180.56 bez targów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Graczyk 27.02.2007 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 A i jeszcze jedno. Na piętro polecam styropian akustyczny styrak. Niedość że wytłumi stuki to jeszcze na moim domku wyszedł w całej kalkulacji 150 zł. taniej. 1 m.sz. styraku kosztuje 154 zł. Oczywiście mówię tutaj o styropianie Genderka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts