Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Bydgosko-Torunska

Recommended Posts

Mam pytanie do Agi Faciowej i nie tylko. Dotyczy pompy ciepła. Czy udało się tobie rozmawiać z kimś , kto miał pompę ciepła i płacił pierwsze rachunki za prąd? Nasz sąsiad wzbudziła w nas wątpliwości .Ma chatkę 150 m, wprowadził się na jeisień. Jego ostatni rachunek za prąd wynosił 1200 złotych :o Trochę dużo. Macie jakieś doświadczenia?

1200 złotych ? Za ile miesięcy? Nowy dom zazwyczaj pożera więcej ogrzewania.

1200 zł za 2 miesiące :o domyślam się że nowy dom pożera więcej ale żeby aż tyle....o ile może spaść żużycie prądu w następnych sezonach? Z tego co mi wiadomo facet ma rewelacyjne podłoże na pompę ciepła (poddobnie jak my) glina. U nas ponownie wraca temat pieca na pelety i te same dylematy...

Wtrącę swoje trzy grosze. Mamy pompę ciepła i wszystko w domu jest na prąd (narazie budowlany) i policzyliśmy dzienne zuzycie prądu na całą chatę wacha się od 28 do 38 kWh. Przy założeniu, że pompa będzie kiedyś pracować tylko w taryfie nocnej to 1200 zł wyjdzie na 4 miesiące.

• Odpowiedzi 15,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Przeglądając forum natrafiłem na wątek o wierzbach energetycznych które są także wykorzystywane jako ozdoba do ogrodów . Można z tego zrobić ładny płotek , żywopłot .

Czy może jest ktoś w okolicach Bydgoszczy kto ma coś takiego u siebie na działce ? Jestem ciekaw jak to wygląda w realu , po ilu latach trzeba taki płotek przeznaczyć na opał . :D

A płotki wyglądają tak :

A może ktoś ma u siebie w ogrodzie coś takiego ? :

http://www.thewillowbank.com/images/480x360/arbour2.jpg

A wątek znajdziecie tutaj : http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=93792&highlight=

to wygląda sympatycznie, fajne schronienie przed słonkiem :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: , tylko coś nasz działka coraz mniejsza, żeby to wszystko pomieścić, ale jak ktoś coś takiego ma to prosimy o wszelkie info

Czy ktoś moze się orientuje jakie warunki nalezy spelnić aby się zameldować w murowancu????

Mam kłopot z UPC, aby zrezygnować z ich uslug musze się zameldować w miejscu gdzie nie sięga ich sieć.

z pozdrowieniami

jarek

Akt własności ziemi i dowód osobisty aby wypełnić kwit w urzędzie

a jak będą płakać to niech idą do wójtowej

to ładnie nagrabiłeś sobie w upc :lol: :lol: :lol: :lol:

Czy ktoś moze się orientuje jakie warunki nalezy spelnić aby się zameldować w murowancu????

Mam kłopot z UPC, aby zrezygnować z ich uslug musze się zameldować w miejscu gdzie nie sięga ich sieć.

z pozdrowieniami

jarek

Wszystkiego najlepszego z okazji osiemnastki

:)

Też bym chciała wiedzieć bo mam ten sam problem z UPC :)

No i wszystkiego najlepszego dla (niedługo mojego najbliższego) sąsiada :D

z pozdrowieniami

jarek

Najpierw to musicie się ogrodzić :D , potem postawić namiot , no i możecie się meldować tak jak radzi Alex (akt własności , dowodzik , troszkę pokrzyczeć i gotowe.

Potem obowiązkowo musicie podpisać umowę na wywożenie odpadków (śmieci) bo duże kary grożą za brak śmietnika :lol:

Pozdrawiam

z pozdrowieniami

jarek

Najpierw to musicie się ogrodzić :D , potem postawić namiot , no i możecie się meldować tak jak radzi Alex (akt własności , dowodzik , troszkę pokrzyczeć i gotowe.

Potem obowiązkowo musicie podpisać umowę na wywożenie odpadków (śmieci) bo duże kary grożą za brak śmietnika :lol:

Pozdrawiam

meldunek jest bez opłat, ale sprawdżcie czy upc nie ma zasięgu, bo może ma a nikt nie korzysta :p :P :p :P

a tak poza tym to z tymi śmieciami to w marcu ma być kontrola właśnie umów na śmieci i szambo, będzie chodził pracownik gminy z policją

ciekawe jak to wygląda??

"ciekawe jak to wygląda??"

Zwyczajnie - urzędas w gangu a policmajster w mundurze.

no ale z nakazem prokuratora, bo bez tego to nie muszę ich wpuszczać na teren działki, a biegać z papierami tez nie bardzo

Niestety nie masz racji alex. Bo wedle Twojej teorii to żadne organy kontrolne nie mogłyby funkcjować bez nakazu prokuratora (czytaj, energetyka. wodociągi, straż miejska itd. itp.)

I aby było jasne lubię drób ale kaczynę już znienawidziłem - jedynie jeszcze kurczaki trawię.

"ciekawe jak to wygląda??"

Zwyczajnie - urzędas w gangu a policmajster w mundurze.

no ale z nakazem prokuratora, bo bez tego to nie muszę ich wpuszczać na teren działki, a biegać z papierami tez nie bardzo

Niestety nie masz racji alex. Bo wedle Twojej teorii to żadne organy kontrolne nie mogłyby funkcjować bez nakazu prokuratora (czytaj, energetyka. wodociągi, straż miejska itd. itp.)

I aby było jasne lubię drób ale kaczynę już znienawidziłem - jedynie jeszcze kurczaki trawię.

no prąd jest w linii działki, w takim razie jak to funkcjonuje..., muszę wszystkich wpuszczać na teren prywatny??, coś ktoś wie na ten temat??