Graczyk 27.02.2007 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 A i jeszcze jedno Genderka sprzedaje też detalicznie eps 100 (podłoga) po 186 zł/m.sz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAK 27.02.2007 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Czy mozna się do Was zapisać? Bo ja zamierzam budować w Koronowie, a to chyba od wszystkich daleko. Wlaśnie czekam na pozwolenie i szukam "tanich" i "dobrych" materiałów. Cenowy zawrót głowy, ale myślę sobie, że jak teraz nie zbudujemy okaże się, że za parę lat to przy takim wzroście cen będą u nas budować tylko Niemcy . Czy ktoś mógłby mi podać telefon do Izohurtu w Zielonce, bo gdzie niegdzie ceny BK już przekraczają dychę. Macie fajnie, że już szukacie styropianu. My na starcie nawet nie mamy gdzie go trzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LAN 27.02.2007 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 BK jest tani w Castoramie 24 cm 7,16 zł brutto tylko że jest problem z dostawą , ja mam w prawdzie zaklepany w innej hurtowni 7,78 zł ale za to składowanie i dowóz gratis ( właściciel hurtowni jest znajomkiem mojego wykonawcy ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LAN 27.02.2007 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Pomocy ! Poszukuję ekipy do więźby dachowej i wod – kan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 27.02.2007 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Czy mozna się do Was zapisać? Bo ja zamierzam budować w Koronowie, a to chyba od wszystkich daleko. Wlaśnie czekam na pozwolenie i szukam "tanich" i "dobrych" materiałów. Cenowy zawrót głowy, ale myślę sobie, że jak teraz nie zbudujemy okaże się, że za parę lat to przy takim wzroście cen będą u nas budować tylko Niemcy . Czy ktoś mógłby mi podać telefon do Izohurtu w Zielonce, bo gdzie niegdzie ceny BK już przekraczają dychę. Macie fajnie, że już szukacie styropianu. My na starcie nawet nie mamy gdzie go trzymać. Witamy Cię bardzo serdecznie w naszej grupie . A Koronowo wcale nie jest tak daleko , to tylko 22 kilometry od Bydzi . Ja niestety też dopiero na starcie (adaptacja) więc za wiele Ci nie pomogę jeżeli chodzi o telefony i namiary na tanie materiały a ceny .... a ceny.... a a a a ceny niestety strasznie szaleją Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 27.02.2007 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Niestety nie masz racji alex. Bo wedle Twojej teorii to żadne organy kontrolne nie mogłyby funkcjować bez nakazu prokuratora (czytaj, energetyka. wodociągi, straż miejska itd. itp.) no prąd jest w linii działki, w takim razie jak to funkcjonuje..., muszę wszystkich wpuszczać na teren prywatny??, coś ktoś wie na ten temat?? Energetyka , wodociągi , zastrzegają sobie taką ewentualność w umowie , więc podpisując umowę zgadzamy się na udostępnianie swojej działki . Ale jeżeli chodzi o wpuszczenie na Teren prywatny policji czy straży itp to bez nakazu nie mają prawa wtargnąć . Wyjątkiem chyba jest jedynie zagrożenie życia osób znajdujących się na terenie tej posesji . Więc jeżeli przychodzi np policjant i mówi że chciałby zobaczyć np szambo to mam prawo go bez nakazu nie wpuścić bo szambo jest moją własnością i znajduje się na moim terenie. Ale jeżeli na mojej działce znajdowałaby się np studzienka rewizyjna kanalizacji to zapewne umowa z wodociągami umożliwiałby wtargnięcie na moja działkę . Jeżeli się mylę to przepraszam i niech jakiś prawnik mnie poprawi Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin z Bydzi 28.02.2007 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Ja składałam do gminy BB wniosek o nadanie nr-u administracyjnego. Dlatego też znam mój nr domu i ulicę (bo to też nie było w moim przypadku oczywiste). Zrobiłam to jeszcze przed adaptacją. Nie płaciłam za to pieniążków i czekałam tydzień... Dori jaki dokładnie wniosek składałaś i do kogo? jest tam gdzieś w urzędzie jakiś wzór czy samemu się ten wniosek pisze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agniha 28.02.2007 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Witajcie AAK Koronowo dla mnie bedzie bliżej niż Bydgoszcz. Buduję (a dokładniej wykańczam się kserując kilogramy papierów do Banków w celu uzyskania kredytu ) w Tryszczynie Znaczy się większość papierków załatwiamy w tym samym miejscu Pozdrawiam, Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eunika 28.02.2007 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Aga Faciowa dałam ci na priva namiary na naszego elektryka.Tani, dobry, szybki, dokładny i z polecenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eunika 28.02.2007 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Zapomniałam dodać, że robił nam wod-kan, centralny odkurzacz, instalacje gazową z podłogówką. Robił kilka domów w Niemczu i wszyscy są zadowoleni. Myślę, że u niego zapłaciłabyś dużo mniej niż 20 tyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eli2 28.02.2007 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Chciałem się przywitać. Mam kupioną ziemię w Niemczu. (Oj już dawno) Jest właśnie dzielona w urzędzie gminy na dwie mniejsze. W tym roku planuję rozpocząć budowę wg projektu prawdopodobnie: http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=309&IdKolekcji= mam jeszcze na oku ten i zastanawiam się jaka będzie różnica w kosztach budowy, bo kasy nie za dużo: http://www.konradmatuszewski.pl/pliki/pro_5.htmlTak naprawdę nie wiem od czego zacząć. Jak wszystko zgrać (projekt, sprawy urzędowe, przyznanie kredytu, początek prac) Jakby komuś nasunęły się jakieś rady - byłbym wdzięczny.A może ktoś z Was wyprzedza mnie minimalnie z budową i mógłbym korzystać z polecanych ekip i z bagażu doświadczeń. A może jakiś sąsiad w Niemczu się odezwie. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 28.02.2007 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Aga Faciowa dałam ci na priva namiary na naszego elektryka.Tani, dobry, szybki, dokładny i z polecenia. Niestety nic nie dostałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 28.02.2007 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Słuchajcie styropian tak drozeje że aż głowa boli. Polecam kupić w BCMB na Wyścigowej a oni przetrzymają. Pytać się o rabaty, walczyć do upadłego. Ceny idą tak do góry, że aż się płakać chce. Aga BCMB 189.00 a Wodan 180.56 bez targów. Hm to bardzo dużo, bo my byliśmy w sobotę w BCMB i tam nam sprzedał styropian na ocieplenie za 165 zł/m3. Zaznaczył, że w poniedziałek będzie po 175 zł/m3. Więc skąd ta cena? Plusem jest to że przetrzymują i to bardzo długo. Może trzeba pojawić się tam osobiście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 28.02.2007 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Zapomniałam dodać, że witam wszystkich nowych foumowiczów w naszej grupie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasabar 28.02.2007 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 GACUŚ- słyszałam, a właściwie widziałam, że kupiłeś wierzbę. Bardzo mnie zainteresował ten temat. Jeśli naprawdę ona tak szybko rośnie i będziesz miał efekty w uprawie to proszę o komentarz, a może fotkę? Czy sprzedawca mówiąc o sztuce, mówi o pęczku, czy o jednym "patyczku", bo nie zrozumiałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 28.02.2007 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 aga faciowa nie moge sie dokopac do postu o elektryku - potrzebujesz elektryka-projektanta czy elektryka do rycia w scianach?? Jakby co to ja do projektanta z wszelkimi uprawnieniami mam namiary, ekipe jakas tez by Ci chyba polecil ale nie korzystalam z jej uslug wiec nie zachwalam. eli2 witaj w grupie Nie wiem na jakim etapie jestes - moze napisz cos wiecej co masz (warunki zabudowy no) bo trudno ci pomoc nie wiedzac w jakim punkcie jestes. Oprocz tego ze masz dzialke. Z moich ekip na razie nei skorzystasz bo poki co sama ich szukam Witam pozostalych forumowiczow ktorych nickow nie kojarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gromal 28.02.2007 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Jakby co to ja do projektanta (elektryka) z wszelkimi uprawnieniami mam namiary, Mkkafe ja właśnie szukam kogoś kto podłączy mi prąd budowlany na działeczce, dlatego jak bym mógł prosić o namiary na elektryka. Pozdrawiam Gromal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 28.02.2007 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Ja składałam do gminy BB wniosek o nadanie nr-u administracyjnego. Dlatego też znam mój nr domu i ulicę (bo to też nie było w moim przypadku oczywiste). Zrobiłam to jeszcze przed adaptacją. Nie płaciłam za to pieniążków i czekałam tydzień... Dori jaki dokładnie wniosek składałaś i do kogo? jest tam gdzieś w urzędzie jakiś wzór czy samemu się ten wniosek pisze? Marcinie - gotowy wniosek dostaniesz w sekretariacie. To tylko czysta i szybka formalność, no nie licząc oczekiwania na odpowiedź - ale jak będzie Tobie zależało to zapewne też szybciej to załatwisz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 28.02.2007 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Uwaga! Chciałabym poinformować, że dołączyłam do grona odliczających czas w oczekiwaniu na pozwolenie na budowę Dzisiaj p.Grażyna (która robiła dla mnie adaptację) zaniosła papiery do Starostwa! Cieszę się bardzo no i ciekawa jestem jak długo będę czekała. Mam nadzieję, że nie będzie żadnych niedociągnięć w adaptacji! No więc czekam na sygnał ze Starostwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Olek 28.02.2007 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Uwaga! Chciałabym poinformować, że dołączyłam do grona odliczających czas w oczekiwaniu na pozwolenie na budowę Dzisiaj p.Grażyna (która robiła dla mnie adaptację) zaniosła papiery do Starostwa! Cieszę się bardzo no i ciekawa jestem jak długo będę czekała. Mam nadzieję, że nie będzie żadnych niedociągnięć w adaptacji! No więc czekam na sygnał ze Starostwa No to OGROMNE GRATULACJE Dori!!! Ach - troszkę Wam zadzroszczę... u mnie to pewnie gdzieś dopiero za 3-4 lata ruszymy... Pozdrowionka Olek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts