Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Bydgosko-Torunska

Recommended Posts

Może i ja wtrącę swoje trzy grosze. Czytam prawie codziennie "Naszą Grupę". Są chwile, że moge wejść na 5 minut i tylko czytam i wyłączam komputer. Jak chcę coś napisać to iszę, nie chcę pisać to nie piszę. Był moment że pisali tylko ludzie z Murowańca, ale mi to w ogóle NIE PRZESZKADZAŁO! Czytałam co robią moi sąsiedzi, czym się interesują.

Pytaliście się o okna, odpowiedziałam, pytaliście się o Kierownika Budowy - zadzwoniłam do mojego i spytałam się czy mogę go polecać. Poprosił, zeby tego nie robić, bo ma za dużo pracy.

Zauważyłam, ze nie piszą już osoby, które rozpoczęły ten wątek, potem były osoby które się wybudowały i też przestały pisać (ale to chyba normalne!). Oczywiście mamy niezawodną alex, RobertaEs.

A może inni nie mają czasu, albo ochoty.

Kogo mogę polecić to polecam. Tylko wiem, że akurat Ci fachowcy mają naprawdę dużo pracy i jest mi głupio, bo dając telefon osoba dzwoniąca może zostać odesłana z kwitkiem.

Ja kupowałam drewno na więźbę i strop w Sypniewie, bo taki miałam układ. A ktoś z Was może się obruszyć: tak daleko, to ja nie chcę.

Poleciłam CEGPOL z czystym sercem, ktoś inny może nie być zadowolony.

mkkafe ma rację, Kero ma rację, alex ma rację. Ale prosze nie obrażajmy się na siebie.

Nie piszmy czegoś takiego: "e tu sam Murowaniec to ja nie mam tu czego szukać".

Jak ktoś jest z Torunia to ja mu w niczym nie pomogę, bo nie znam nikogo z Torunia.

jak zwykle nasz dobry duszek ma rację :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

z tymże ja na nikogo się nie obrażam, bo po prostu Kero nie do końca rozumie moje intencje; są pewne tematy np. okna i adaptacje, które się nie zmienią zbyt szybko o całej reszcie hulaj dusza, ale wytykać przepis na ciasto to chyba nieładnie skoro to jest wątek o wszystkim, bardziej towarzyski, no chyba że tak jak kiedyś pisał Marcin z Bydzi, że tylko można pisać o bloczkach itp wówczas bedzie ok, niestety wówczas ja nie mam o czym pisać i tyle :( :( :( :(

• Odpowiedzi 15,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

mkkafe, my niestety nie możemy sami sobie zrobić, bu u nas tę szlachetną inwestycją jest objetych 17 działek. Za dużo roboty, żeby wszystkich wkręcić we "wspólny interes" i zrobić we własnym zakresie... Nie wszyscy ( a raczej odwrotnie tylko 4 działki z tych 17) chcą się od razu budować. Ludzie wolą sobie poczekać spokojnie ten rok.. Ehhh życie....

Pa,

Agniha

Jak kogoś będę mogła polecić to polecę na pewno.

Nie polecam osoby od adaptacji bo ja to robiłam u Pana z gminy a jego tam juz nie ma.

Pani Jaworska z nami nie chciała w ogóle rozmawiać bo miała na pieńku z Panem ze Starostwa Nakło.

Okna zamówiłam w M&S na Inowrocławskiej i jestem zadowolona z obsługi. Zobaczymy co będzie po montażu.

Cieśla super, Dekarz również.

A ja szukam kogoś taniego od alarmów. Ale niestety ceny są od 2000 do 3000. Wiem, ze raczej mi nie pomożecie, bo jesteście dopiero na początku drogi.

Nie pomogę jak się załatwia odbiór techniczny ani numer domu, bo nie wiem.

A popiszę troszkę , najwyżej się komuś narażę

Zapytalam wiec na forum w biezacych - prawie nikt nie odpowiedzial. Jakbym miala wlaczonego ignora. A przeciez to watek o budowaniu i trafiaja tutaj osoby poszukujace glownie info na ten temat

Widzisz , nie jesteś osamotniona . Ja będę budować w Murowańcu i też zdałem kilka pytań na które niestety nie otrzymywałem odpowiedzi albo otrzymałem po kilku próbach zapytania. I jakoś z tego powodu się nie czepiałem że nikt mi nie odpowiedział :cry: . Możliwe że akurat nikt nie znał wyczerpującej odpowiedzi na zadane pytania , a ci którzy mało wiedzieli woleli w ogóle nie odpowiadać :roll:

Swego czasu zaczelam czytac rowniez watek torunski ktory utworzyl sie na forum poniewaz ktos napisal ze w bydgosko-torunskim kroluje tylko temat Murowanca. Wie cos w tym jest.

To skoro czytasz ten watek to powinnaś zauważyć że i w tej grupie zdarzają się sytuacje że ktoś nie otrzyma odpowiedzi na swój post po mimo że nie ma tam ludzi z Murowańca :wink:

W każdej grupie takie rzeczy się zdarzają i nie można sugerować że to jest wina ludzi z Murowańca czy też z innej okolicy bo piszą dużo na forum.

Wiem ze jak ma sie wspolne sprawy to tworza sie grupy - to chyba normalne, jednak mam nadzieje ze watek sie nie podzieli na podgrupy zwiazane z lokalizacja placow budowy bo to byloby glupie.

No oby się nie podzielił bo ta dyskusja tak mi się wydaję do tego dąży , albo przynajmniej do tego aby Murowaniec mniej pisał na forum byd-tor :cry: :cry:

A to nie jest dobre rozwiązanie .

Prawidłowe rozwiązanie to :

Budujący w innych rejonach więcej piszcie na forum i odpowiadajcie na zadane pytania

Pociągnę dalej ten wątek bez względu na to jak odbiorą to osoby z Murowańca.

Nie zamierzam nikogo o nic oskarżać ale

...ale bezosobowo to i tak robisz ?

.... miałem zapytania o namiary, niestety niektóre GBUROWATE.........Co zrobiłem? zignorowałem. Aby coś dostać należy wpierw dać

Przykre to że w ten sposób podchodzisz do sprawy :o :o :o

A tak zapytam a Ty pierwszy dałeś czy pierwszy wziąłeś :wink: ( i bez urazy)

Kiedy zadawałem trzykrotnie pytanie w różnych sprawach nie padła żadna odpowiedź.

Widocznie nikt z Murowańca nie znał odpowiedzi a inni się nie odzywają . Jak już pisałem wcześniej większość ludzi z Murowańca dopiero zaczyna budować i ciężko dawać rady w tematach w których sami będziemy dopiero zadawać pytania. Z murowańca są chyba tylko trzy osoby które mają postawiony stan surowy więc nie można żądać odpowiedzi tylko od nich .

Dlaczego na Twoje pytania nie odpowiadają osoby z innych rejonów ?

Liczysz tylko na Murowaniec ? A może nikt nie chce aby ich odpowiedzi nie zostały uznane za

GBUROWATE
bo się nie przywitały ( oczywiście bez urazy :wink: )

Ostatnio czytam o cenach styropianu - wiem jak i gdzie można kupić taniej ale milczę ponieważ zaczałem obserwować wyłącznie interesowność bez odwzajemnienia.

no i proszę , wie ale nie powie bo

Aby coś dostać należy wpierw dać
. Przykre to .

Dobrze że nie wszyscy tak podchodzą do tematu :wink:

Na koniec bardzo przepraszam jeżeli kogoś uraziłem swoją wypowiedzią ale nie można wieszać tylko psów na ludziach z Murowańca . Przecież nie tyko my żesmy nie odpowiedzieli na zadane pytania ale także osielsko , niemcz , łochowo , zielonka , pawłówek , nakło itd .

Nikt nikomu nie zabrania tutaj pisać , każdy może , no a ze nie piszą no cóż to ich sprawa

Pozdrawiam całą grupę bydgosko-toruńską :D

alex to zapodaj jakis przepis na smaczne ciasto i bedzie tez dobrze :D Z tym ze ja znow nie umiem piec :oops:

no niestety nie jestem w tym zbyt dobra i poczekam, aż się przeprowadzą sąsiadki to może coś dopomogą, poza tym ostatnio też mi nie wychodzi, a od jakiegoś czasu ja i ciasto to co najmniej na "on" :D :D

Nie chce przeszkadzać w kłotniach, ale chciałem poinformować:

ODBIERAM ADAPTACJĘ DZISIAJ !!!!! (po 2-miesiącach)

Kola, Gacuś teraz wasza kolej :D :D

To gratulacje , mi dzisiaj właśnie mijają 4 tygodnie . Mam w planie złożyć im dzisiaj też wizytę . Zobaczymy o ile mi się przeciągnie termin . Mam nadzieję że nie o tyle co Tobie :cry:

"...ale nie można wieszać tylko psów na ludziach z Murowańca"

i lepiej nie mówić o tym jak się w jakimś gronie czuje Gacuśs tak?

Moim zamiarem było powiedzenie wieszanie psów Gacuś na kim kolwiek ale

widzę, że najbardziej Ty wziałeś do siebie moje słowa - cóż.

A jeśli idzie o szczegóły budowy to ja także jestem dopiero na początku.

Proponuję za przedmówcami nie obrażajmy się i to wszystko.

Miałem potrzebę powiedzenia tego co czuję i mam nadzieję, że nie wyrażałem się wobec nikogo obelżywie więc budujmy się razem albo i osobno - jak kto woili.

Nie chce przeszkadzać w kłotniach, ale chciałem poinformować:

ODBIERAM ADAPTACJĘ DZISIAJ !!!!! (po 2-miesiącach)

Kola, Gacuś teraz wasza kolej :D :D

Marcin ja też dzisiaj odbieram adaptację. W konću :)

A teraz będziemy razem odmierzać dni do pozwolenia na budowę :lol:

Gacuś mam nadzieję, że też lada moment złożysz papiery. Aha wieczorkiem napiszę do Ciebie na priva :)