Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Bydgosko-Torunska

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

słuchajcie

usłyszałam opinę ,ze okna połaciowe w łazience na poddaszu nie sprawdzają się .Ponoć przyczyniają się do zawilgoceń i grzybów.

Taką opinie wygłosiła pewna pani architekt ,która robi w tym zakresie jakieś ekspertyzy i stwierdza ,że w większości przypadków sa problemy z tymi oknami tak gdzie jest wilgotnos większa np. w łazience.

Może ktoś cos takiego też usłyszał ,albo jeżeli juz ktoś mieszka i ma takie onko w łazience to niech napisze co i jak -proszę

Aga

I. Marcin i Kola - GRATULACJE!!!!

II. Ciasto z mleczkiem skondensowanym polecam!!!! :wink:

III. Proszę jak od razu ruszyła dyskusja na temat ekip i cen... Trochę krytyki wystarczyło...

IV. Popieram przedmówców - nie ma się co obrażać - mamy sobie pomagać - od tego są takie fora...

V. Doskonale wiem, jak męczące mogą być powtarzane wciąż te same pytania. Jestem członkiem kilku różnych tego typu grup dyskusyjnych i niemalże wszędzie panuje jedna święta zasada - ZANIM ZAPYTASZ - POSZUKAJ!!!

Są tu wszystkie potrzebne informacje. Dołączyłem do forum gdzieś około 50 strony tego wątku - jakoś znalazłem czas, aby przeczytać każdy post od samego początku.

VI. Pamietajmy o jednym - jest taki link u góry strony - "Szukaj" - po to, aby z niego korzystać.

VII. Jeszcze jedno - nie obrażajmy się!

VIII. Czasem jest miło poczytać o tym, jak Alex przekopuje ogródek (albo szuka chętnych).... :wink:

Pozdrowionka

Olek

Kochani wybije was z temtu - ja nadal szukam EKIPY było juz kilka rozmów

ale jenden pan zażyczył sobie ponad 30 tys. za stan surowy-robocizna ale nie mielismy porównania wiec nie wiemy czy to duzo czy mało, na pozostałe oferty czekamy juz kolejny tydzień.

Pomijam te ekipy które maja czas dopiero w 2 połowie roku, my chcemy zaczac wiosną.Wiem wiem te najlepsze ekipy dawno zajete, niestety jak adaptowaliśmy projekt nikt nam niepodpowiedział zeby juz szukac ekipy i wydawało się to dosyc odległą sprawa a teraz mamy problemy :(

Proszę więc jeżeli ktoś ma kogos do polecenia-może komuś sie jakiś termin zwolnił, przesunął, o kontakt :D :D

Karolina ja Tobie mówiłam już o tym w zeszłym roku. Trzeba było sobie termin zaklepać chociaż tak wstępnie. Nawet jakbyś zrezygnowała to majster znalazłby innych chętnych.

To zdanie piszę również dla tych co dopiero zaczynają.

aga a czy nie trzeba w takim wypadku wplacac zaliczki - podpisujac umowe??? Bo tak wlasnie chce jedna ekipa, a na reszte czekam na wycene. Wiem ze to glupie bo nie mam pozwolenia wiec nie chce placic, zreszta za co? Przeciez jak sie wycofam to wykonawca i tak znajdzie ekipe, bo przeciez jak sam mowi jest scisk....Szalenstwo!!!

mkkafe u nas było o tyle dziwne, że ja stworzyłam PIĘKNĄ umowę dobrą dla obu stron. Niestety nasz majster jej nie chciał podpisać. Na zasadzie, że jak sie umawiamu to nie będzie robił z gęby cholewy.

Inne ekipy mogą mieć inne warunki, dlatego trzeba zawsze rozważać za i przeciw.

Agregat wystartował, paskudztwo ma czujnik poziomu oleju a oczywiście olejem to tylko zalatywał więc nie chciał odpalić. Oczywiście żadnej instrukcji nie ma:-( Ale ja go nauczę chodzić.

Tak Aga Faciowa:-) Słup stoi po drugiej stronie polnej drogi i z niego bedzie przyłącze - budowlany mi oferowali więc się na nich wypiąłem.

Sądzę, że przewalę ten prąd na jesień ale pewności na tę chwilę nie mam.

W każdym razie jestem z tych co nie dają łapówek. Natomiast sam nie mam ofert do brania:-(

Ja chce budowac z silikatow:

- sciany zew silikat N24

- sciany wew silikat N12

+ ocieplenie styro 15cm (o podwyzszonych parametrach) lub standardowy 18cm do 20cm, tu jeszcze nie zdecydowalem...

Obawiam sie tylko czy znajde ekipe taka, ktora ma doswiadczenie z silikatami...

p.s. malo pisze bo jestem na etapie adaptacji projektu...

Ponownie witam. Odzywamy sie z Łochowa.Załawiliśmy kredyt :D , ale ile to trzeba się nachodzić, składać dokumentów i jeszcze raz nachodzić. Teraz powoli posuwają się pracę. :p Skorzystałam z Waszego polecenia i do dachu wybraliśmy Cegpol, jednak z uwagi na zmienną pogodę prace trchę się opóźniają. Zamiast okna Velux wybraliśmy z Okpolu poprez firmę mega 1000, mam nadzieję, że się sprawdzą. Mamy problemy z układaniem instalacji w środku, ponieważ na bramę do garażu czeka się miesiąc. Szukaliśmy w różnych miejscach, ale terminy zbliżone. :-? . Nasz domek W-0913( nazwa niezbyt ciekawa) ,http://www.inwestprojekt.com.pl/,

ale wnętrze nam odpowiada. W sprawie drzwi i bramy polecam Portland przy Jagiellońskiej.

Ponownie witam. Odzywamy sie z Łochowa.Załawiliśmy kredyt :D , ale ile to trzeba się nachodzić, składać dokumentów i jeszcze raz nachodzić. Teraz powoli posuwają się pracę. :p Skorzystałam z Waszego polecenia i do dachu wybraliśmy Cegpol, jednak z uwagi na zmienną pogodę prace trchę się opóźniają. Zamiast okna Velux wybraliśmy z Okpolu poprez firmę mega 1000, mam nadzieję, że się sprawdzą. Mamy problemy z układaniem instalacji w środku, ponieważ na bramę do garażu czeka się miesiąc. Szukaliśmy w różnych miejscach, ale terminy zbliżone. :-? . Nasz domek W-0913( nazwa niezbyt ciekawa) ,http://www.inwestprojekt.com.pl/,

ale wnętrze nam odpowiada. W sprawie drzwi i bramy polecam Portland przy Jagiellońskiej.

witam Was

możesz powiedzieć co w Cegpolu załatwiliscie (dachówkę?) jakie ceny?

My byliśmy w Cegpolu ,ale mielismy odczucie ,że tam zawadzamy ,no i nie bardzo mozna było się dogadac co do cen

Napisz prosze ile oscyluja ceny bram garażowych

Aga

Co do bram to wyceniono na 3743, na dwa piloty z napędem w kolorze złoty dą z przetłoczeniem prostym.w innym miejscach wyceniano do około 4700. :) Cegpol podam później( nie mam przy sobie), obsługa w stosunku do nas w porządku. Tylko jeżeli ktoś jedzie tam bez żony, to identyfikacja koloru dla faceta jest całkiem inna niż dla kobiety. Kolor czerwień miedziana to poprostu kolor cegł!! :D :D :D Dla faceta to kolor czerwony :lol:

My byliśmy w Cegpolu ,ale mielismy odczucie ,że tam zawadzamy ,no i nie bardzo mozna było się dogadac co do cen.

Chciałam zwrócić uwagę, ze teraz klient sam musi upominac się o swoje, nawet o zauważenie go. Hurtownie i wykonawcy mają tylu klientów, że będą przebierać. Dlatego trzeba stanowczo mówić co się chce, czego żadamy, ile i jakie rabaty.

Kola

Marcin z Bydzi

- no to zaczynamy razem odliczanie! Cieszę się z Wami. Moje dokumenty dotarły do starostwa w środę, więc jakby włączyliśmy stoper prawie w tym samym czasie... :)

Karolina S - ja może będę wiedziała w końcu coś o cenie robocizny st. surowego po weekendzie. Takich rozmów nie przeprowadza się telefonicznie, a ekipa spoza Bydgoszczy, więc umówieni jesteśmy na sobotę.

mkkafe - prawdopodobnie budujemy z suporexu - piszę prawdopodobnie bo może się okazać, że go po prostu nie dostaniemy na czas :o skoro tak wcześnie trzeba zamawiać wszelaki materiał...