Aga - Żona Facia 02.03.2007 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Marcin z Bydzi ufff... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 02.03.2007 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Aga?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 02.03.2007 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Obiecałem sobie, że będę mniej pisał ale jak tak sobie czytam i myślę to doszedłem do pytania - Niby dlaczego mam mniej pisać? Dzisiaj sprawdziłem ceny cementu w Castoramie, Wodanie i Piec-Mat-Budzie. Niestety najtaniej ma Castorama - oczywiście nigdzie nie negocjowałem cen. W Castoramiie negocjować raczej się nie da ale za to cenę wyjściową mają o 40PLN na tonie mniejszą. Dobra przesadziłem, mam nadzieję że potrafisz przyjąc męskie przeprosiny. Ostatnio jesteśmy z żoną na skraju rozstroju nerwowego. Nie potrzebnie wyżyłem się na Tobie. Chyba pojade skopać ogródek albo coś. Przepraszam. Zgoda? Słuchaj Marcin, nerwy przeżywa każdy z nas częściej lub rzadziej, bardziej lub słabiej związane z naszymi inwestycjami. ale to nie powód by dawać taki upust na kimś kogo zupełnie nie znasz i to publicznie. Ta specjalność przypisana jest ostatnio dla polityków. Myślę, że nim nie jesteś. Sam nie wiem jak doszło do tego, że nie pokazałem Ci w odwecie co potrafię, to chyba lata swoje robią. Kiedyś jechałbym już do Murowańca z pianą na zębach. Wystarczyło przedstawić swój przykład a to ja Ciebie przepraszałbym. Dobra mam nadzieję, że nie będzie nastepnego razu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 02.03.2007 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 umówcie się na pifffko i już... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 02.03.2007 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 dziękuję, że wypowiadacie się na temat tartaków i już zanotowałam wszelkie namiary Rozumiem też z tego, że chyba nie warto oddzielnie kupować drewna i wyrabiać z niego więźbę? Co o tym sądzicie, próbowaliście to skalkulować? Ja do tego właśnie się zabieram. Podobny dylemat mam ze stalą zbrojeniową dla mnie to dopiero magia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 02.03.2007 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Chyba pojade skopać ogródek albo coś. Jak co Marcin, mój ogrodek jest do dyspozycji :D , nie stresuj się sąsiad, Murowaniec Ciebie uspokoi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
androzek 02.03.2007 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Dori nie kombinuj.Kup wszystko w jednym miejscu.Ja wiem,że zaoszczędzone 1000 czy 2000 zł to dużo.Chyba że masz bardzo dużo czasu - pozorne oszczędności - dziesiątki telefonów,litry benzyny,zastanów się.Ja wszystko biorę z Izohurtu z Zielonki.Jak bierzesz materiały prawie na całą budowę to masz upusty i facet staje na głowie żeby materiał załatwić - dla mnie wytrzasnął spod ziemi wełnę Rockwoola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 02.03.2007 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Potwierdzam, czytam ale nie interesuja mnie watki o pieczeniu drozdzowki itp. Chetniej bym sie udzielala gdyby mozna bylo wyniesc z forum cos w zamian.... Na szczescie etap budowy mam juz za soba. Budowalismy od kwietnia 2006, a wprowadzilismy sie w listopadzie. Pozdrawiam no to ja nie mam za bardzo o czym pisać, bo nie murowałam i nie mam ekip, a dach to po prostu blacha a nie dachówki, pczytam tylko co słychać u kogo i tyle a tak poza tym to przeczytajcie co jest napisane pod "Grupy budujące" Grupy BUDUJĄCE Miejsce na przyjacielskie rozmowy niekoniecznie o budowie. Wstęp do Klubu za rejestracją. Moderatorzy Redakcja, EDZIA pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KarolinaS 02.03.2007 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Mkkafe dzięki- M20 tez jest bardzo ładny. Aga - Żona Facia, wiem wiem, że mówiłaś chłonęłam wszystkie informacje od ciebie jak „gąbka”. Z ekipą jednak byliśmy bardzo nieświadomi, wtedy mieliśmy na głowie projekt adaptacje inne formalności i wydawało i się to tak odległe i nie po kolei.Byliśmy też przekonani, że na pewno jakąś zaliczkę trzeba od razu dać- a my po zakupie działki i tych formalnościach mieliśmy już mało kasy i tak temat ekipa odszedł na później.Teraz więc trudno musze zrobić wszystko żeby prędzej czy później ta ekipa była; Dori daj znać jak z wycena u ciebie –oczywiście po weekendzie Pozdrawiam wszystkich (ja coraz bardziej jestem przeziębiona) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 02.03.2007 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 no to ja nie mam za bardzo o czym pisać, bo nie murowałam i nie mam ekip, a dach to po prostu blacha a nie dachówki, pczytam tylko co słychać u kogo i tyle a tak poza tym to przeczytajcie co jest napisane pod "Grupy budujące" Grupy BUDUJĄCE Miejsce na przyjacielskie rozmowy niekoniecznie o budowie. Wstęp do Klubu za rejestracją. Moderatorzy Redakcja, EDZIA pozdrawiam alex ... no coś Ty!!! Ty tutaj jesteś naszym dobrym duszkiem!!! a cytat powyżej jest jednoznaczny! Poza tym dziękuję Ci za to, że ciągle masz dla wszystkich czas i dobrą radę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eunika 02.03.2007 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 my też zamawialiśmy dachówkę w Cegpolu i byliśmy bardzo zadowoleni z obsługi. Od dachówek siedzi tam 2 panów to może pogadacie z tym drugim.Niestety tyle mają klientów, że pewnie się nie wyrabiają . A wy walczcie jak lwy , bo dach jest ozdobą domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 02.03.2007 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Mkkafe dzięki- M20 tez jest bardzo ładny. Aga - Żona Facia, wiem wiem, że mówiłaś chłonęłam wszystkie informacje od ciebie jak „gąbka”. Z ekipą jednak byliśmy bardzo nieświadomi, wtedy mieliśmy na głowie projekt adaptacje inne formalności i wydawało i się to tak odległe i nie po kolei. Byliśmy też przekonani, że na pewno jakąś zaliczkę trzeba od razu dać- a my po zakupie działki i tych formalnościach mieliśmy już mało kasy i tak temat ekipa odszedł na później. Teraz więc trudno musze zrobić wszystko żeby prędzej czy później ta ekipa była; Dori daj znać jak z wycena u ciebie –oczywiście po weekendzie Pozdrawiam wszystkich (ja coraz bardziej jestem przeziębiona) Ja podobnie, aż wstyd się przyznać... Sądziłam, że po kolei najpierw dokumenty, potem pozwolenie na budowę, potem materiały na bieżąco... Ale to nie te czasy - na wszystko trzeba czekać i zamawiać z dużo wcześniejszym wyprzedzeniem!!! Miałam tak to poukładane, a teraz aż w głowie mi się kręci... Kuruj się, kuruj Karolina - szybko wracaj do zdrowia! Jakby co polecam groka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin z Bydzi 02.03.2007 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Marcinie - gotowy wniosek dostaniesz w sekretariacie. To tylko czysta i szybka formalność, no nie licząc oczekiwania na odpowiedź - ale jak będzie Tobie zależało to zapewne też szybciej to załatwisz... Dori dzięki za informację. Już znam nr, oficjalnie odbieram decyzję w czwartek. Pozdrawiam i dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KarolinaS 02.03.2007 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 dori napisała Ja podobnie, aż wstyd się przyznać... Sądziłam, że po kolei najpierw dokumenty, potem pozwolenie na budowę, potem materiały na bieżąco... Ale to nie te czasy - na wszystko trzeba czekać i zamawiać z dużo wcześniejszym wyprzedzeniem!!! Miałam tak to poukładane, a teraz aż w głowie mi się kręci... Kuruj się, kuruj Karolina - szybko wracaj do zdrowia! Jakby co polecam groka Dzięki dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gromal 02.03.2007 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Jakby co to ja do projektanta (elektryka) z wszelkimi uprawnieniami mam namiary, Mkkafe ja właśnie szukam kogoś kto podłączy mi prąd budowlany na działeczce, dlatego jak bym mógł prosić o namiary na elektryka. Pozdrawiam Gromal Gromal idz do nowego sołtysa w Murowańcu on Tobie to załatwi, ulica Patrolowa, ale nie mam telefonu, bo na nogach tam chodziliśmy Dzięki za info jak będę na moim ranczu to do niego podejdę,( wywiesił już godziny urzędowania ). A ja właśnie dowiedziałem się, że mój majster wyjechał sobie do Anglii, a ja dzwonie i dzwonie do niego i nić, więc poprosiłem znajomego, który mieszka koło niego, aby się do niego przeszedł a tu taka niespodzianka. Więc teraz szukam ekipy i wszystko się znowu pokomplikowało, nawet ostatnio jak byłem na działce to mi ukradli słupki, jakie powbijałem w ziemię na narożnikach (prawie 2 metry w głąb) i komuś się przydały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KarolinaS 02.03.2007 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Czy wbieracie się na targi - GRYF-BUD 2007 -"w dniach 9-11 marca 2007 ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 02.03.2007 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Byliśmy też przekonani, że na pewno jakąś zaliczkę trzeba od razu dać- a my po zakupie działki i tych formalnościach mieliśmy już mało kasy i tak temat ekipa odszedł na później. Karolina pamietaj żadnych zaliczek bo nie zobaczysz ani majstra ani pieniędzy. Lidka i Janusz nie wiem gdzie można kupić ziemię, czasami wystarczy zadzwonić do tych co wożą (można znaleźć w Expresie) i oni podpowiedzą. Stal proponuję kupić w STALEXIE na ul. Podmiejskiej. Pytać o upusty, nie bać się, pytać o wszystsko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 02.03.2007 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 my też zamawialiśmy dachówkę w Cegpolu i byliśmy bardzo zadowoleni z obsługi. Od dachówek siedzi tam 2 panów to może pogadacie z tym drugim.Niestety tyle mają klientów, że pewnie się nie wyrabiają . A wy walczcie jak lwy , bo dach jest ozdobą domu. Eunika ma rację, dachówkami zajmuje się 2 panów. Obsługa b. miła. Klientów teraz wszędzie jest dużo. Proszę was porzuccie swoje marzenia, że Wy akurat jesteście najważniejsi. Ja już dawno przestałam tak myśleć, ale jeżeli cena mi nie odpowiada, a nie chcą dac żadnych upustów, to mówię dziekuję i idę dalej. PS. Ja też jestem chora, razem z małym siedzimy w domu. Wiecie czytam dziennik kasia64. Wczoraj iich dom okradli i się załamała. Wcale sie jej nie dziwię. Trzeba pomyśleć o alarmie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 02.03.2007 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Czy wbieracie się na targi - GRYF-BUD 2007 -"w dniach 9-11 marca 2007 ???? Jeszcze nie wiem, może pójdziemy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KarolinaS 02.03.2007 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Aga - Żona Facia tak teraz już to wiem Cały czas spisuje wszelkie namiary jakie podajesz -dzięki za dzielenie się swoimi doświdczeniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts