KarolinaS 02.03.2007 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 AGA pozdrawiam cię serdecznie i życzę szybkiego powrotu do zdrowia Z tym gryf-budem zastanawiam się czy warto, czy może był ktos rok temu-czy było dużo wystawców???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 02.03.2007 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 AGA pozdrawiam cię serdecznie i życzę szybkiego powrotu do zdrowia Z tym gryf-budem zastanawiam się czy warto, czy może był ktos rok temu-czy było dużo wystawców???? Dziękuję bardzo, Ty też bierz coś na katar. My byliśmy rok temu. Było dużo wystawionych piecy-kotłów na zewnątrz, grzały i można było się dowiedzieć wielu rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KarolinaS 02.03.2007 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 o to fajnie!!! piec też musimy wybrać-albo po prostu zobczyć na żywo ten co wstepnie wybraliśmy;-) A ja zaraz do pracy a katar mi życ nie daje-wolnego nie moge wziaść nie ma mnie kto zastąpić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gromal 02.03.2007 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 O wreszcie udało mi się dogonić wątek nie mogę zaglądać tu codziennie a posty napływają oj napływają. Dobrze ze te rozmowy odbywają się przez kompa, bo wszyscy by się jeszcze pozarażali na wzajem w taką pogodę. Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin z Bydzi 02.03.2007 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 O wreszcie udało mi się dogonić wątek nie mogę zaglądać tu codziennie a posty napływają oj napływają. Dobrze ze te rozmowy odbywają się przez kompa, bo wszyscy by się jeszcze pozarażali na wzajem w taką pogodę. Pozdrawiam wszystkich. Bak materiałow, kłopoty z wykonawcami, ceny rosnące co chwila, opóźnienia w urzędach jak się tu nie stresować. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 02.03.2007 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Powiedzcie w ktorej hurtowni maja duzy plac i przetrzymaja mi bloczki z 5 miesiecy Bo narazie tylko Izohurt i ew. Castor by na to przystaly Ktora hurtownia mialaby jeszcze takie mozliwosci??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 02.03.2007 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 mkkafe zadzwoń do BCMB ul. Wyścigowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciejko 02.03.2007 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Witam! Ostatnio było tu dla mnie za gorąco,ale dobrze ,że już po tych słownych potyczkach ....mogę się dzisiaj już pochwalić MAMY POZWOLENIE NA BUDOWĘ!!! ...pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 02.03.2007 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 MAMY POZWOLENIE NA BUDOWĘ!!! ...pozdrawiam! Gratulujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 02.03.2007 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 MAMY POZWOLENIE NA BUDOWĘ!!! ...pozdrawiam! Cudnie!!! Gratulacje!!! Długo czekałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 02.03.2007 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 No no no ale dzisiaj postów do czytania , ale sie dyskusja rozwinęła MAMY POZWOLENIE NA BUDOWĘ!!! ...pozdrawiam! No to gratulacje !!!! Ponaglam pytanie dori Pochwalcie się ile dokładnie dni czekaliście od momentu złożenia papierów w starostwie ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 02.03.2007 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Gacus my na pierwsze pozwolenie czekalibysmy ok miesiaca - tylko ze przed jego uplywem ja wycofalam wniosek - ale teraz juz jest pewnie inaczej bo sezon sie zaczyna Mysle ze to tez zalezy od ilosci projektow nad jakimi pracuje dana osoba - ma ona przydzielone poszczegolne gminy - i jesli w danej gminie jest sporo osob z zamiarem budowania sie to trwa to dluzej...bo ma do rozpatrzenia wiecej projektow. No chyba ze nad "popularnymi" gminami pracuje wiecej osob - w mojej jest jedna pani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 02.03.2007 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 mkkafe dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 02.03.2007 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Witam wszystkich ponownie Nie było mnie tu troche... a tu działo się oj działo ze zdumieniem czytałem posty z tych paru stron, co mnie tu nie było ... ale pozwolicie, że nie będę wyrażał swojej opinii o tych sporach Murowaniec kontra reszta czas nadrobić parę zaległości 1. Aguś jeżeli chodzi o alarmy, to jak chcesz to prześlę Ci namiar na gościa od Solid Security. Zakładają instalację (okablowanie) gratis jeszcze na etapie budowy, a później jak skończysz... pomalujesz ściany wezwiesz ich i założą Ci centralkę, czujki i wtedy dopiero płacisz na sprzęt (u mnie wyszło ok 1500zł za 6 czyjek, dwie centralki, nadajnik radiowy, sygnalizatory otwarcia okien ... to tak z grubsza) No i też płacisz abonament miesięczny za dozór ... mają obowiązek przyjechać jak uruchomi się alarm. przyjedzie trzech łysych w okularach i zrobi porządek 2. Ktoś pytał o tartak ja zamawiałem w tartaku w Gorzeniu (są dwa mniejszy przy wjeździe po prawej stronie a drugi (ten większy) bardziej na wylocie z Gorzenia i nazywa się Jalanda. Ceny normalne, terminy też. ... Ale jak ktoś chce na czerwiec to już bym zamawiał 3. Co tam jeszcze było na tapecie??? aha gratulacje dla wszystkich ze świeżymi pozwoleniami na budowę i adaptacjami i cierpliwości dla pozostałych załatwiających papierki. 4. Jestem z Murowańca ... to widać, słychać i ... czuć ... niech sobie mówią co chcą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 02.03.2007 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 No no no ale dzisiaj postów do czytania , ale sie dyskusja rozwinęła MAMY POZWOLENIE NA BUDOWĘ!!! ...pozdrawiam! No to gratulacje !!!! Ponaglam pytanie dori Pochwalcie się ile dokładnie dni czekaliście od momentu złożenia papierów w starostwie ? Pozdrawiam ojej moje pozwolenie na budowe to już historia wydano mi 27.12.2001 i czekałem 2 tygodnie wydawała to jeszcze gmina - teraz jest trudniej i dłużej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 02.03.2007 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 o to fajnie!!! piec też musimy wybrać-albo po prostu zobczyć na żywo ten co wstepnie wybraliśmy;-) .... a jaki wybraliście?? polecam ekogroszek... co prawda nie mógł się sprawdzić tak na 100% bo zima była jaka była, ale jestem bardzo zadowolony. Trzeba tylko znaleźć dobrego dostawcę paliwa, bo z tym mogą wiązać się wszelkie problemy z regulacją pieca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 02.03.2007 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 no to ja nie mam za bardzo o czym pisać, bo nie murowałam i nie mam ekip, a dach to po prostu blacha a nie dachówki, pczytam tylko co słychać u kogo i tyle przecież Ty byś nie wyrobiła tak cicho siedząc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TASIJA 03.03.2007 00:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 Myślę, że gdyby było więcej osób z mojego regionu to również forum tworzylo by miejsce do pogaduszek Więc nie czujcie się urażeni kochani z Murowańca bo my tylko tak od czasu do czasu chcemy podświadomie doć sygnał, że JESTEŚMY I MY!!! O na przykład, pogadajmy o moim problemie. Chcę zacząć budowę zaraz jak tylko otrzymam kredyt (pozwolenie i wszystkie papierki już MAM ). Ale jest jedna rzecz która spędza mi sen z powiek. A mianowicie ENEA Nakło... Raz mówią, że zaczną inwestycje (prąd docelowy) w kwietniu 2006 a raz że w pażdzierniku 2008 A ja mam do najbliższego słupa...240 m a przy tym mam zamiar ogrzewać prądem (piece akumulacyjne - II strefa i takie tam...). Koszt odpowiedniego kabla jak na te odległość (uwzględniającego ewentualnie zamieszkanie z moim wymyślonym ogrzewaniem) powala mnie z nóg i sprawia, że odechciewa mi się wszystkiego. Kochani, czy wasze "układy" z energetyką wyglądają podobnie ??? Pozdrawiam WSZYSTKICH, aGA ALE SIĘ CIESZĘ.. Pierwsza FORUMOWA sąsiadka z Tryszczyna WITAM CIĘ AGA SERDECZNIE !!!!!!!!!!! My mamy trochę wiecej szczęścia, bo słup z prądem był 1 m od siatki ogradzajacej naszą działkę. Niestety mimo że mieszkamy OD WRZEŚNIA - prąd mamy jeszcze budowlany (droższy) bez taryfy nocnej Piszemy skargi wraz z 3 sasiadami, ale już nie do ENEA w Nakle (strata czasu i kasy na dziesiątki telefonów), tylko do tych, pod których podlegają - Bydgoszcz i wyżej Poznań. W Nakle zwodzili nas tak samo jak Ciebie.... To banda monopolistów....brak słów. ALE WALCZYMY DALEJ !!! Przyjeżdżaj na kawę SERDECZNIE ZAPRASZAM SĄSIADECZKO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 03.03.2007 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 Witam TASIJA po długiej nieobecności. Witam Roberta po trochę krótszej nieobecności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Horatio 03.03.2007 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 mkkafe zadzwoń do BCMB ul. Wyścigowa. Ja byłem tam dwa razy w zeszłym roku Ceny mnie przeraziły Nie polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts