Aga - Żona Facia 03.03.2007 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 1. Aguś jeżeli chodzi o alarmy, to jak chcesz to prześlę Ci namiar na gościa od Solid Security. Zakładają instalację (okablowanie) gratis jeszcze na etapie budowy, a później jak skończysz... pomalujesz ściany wezwiesz ich i założą Ci centralkę, czujki i wtedy dopiero płacisz na sprzęt (u mnie wyszło ok 1500zł za 6 czyjek, dwie centralki, nadajnik radiowy, sygnalizatory otwarcia okien ... to tak z grubsza) No i też płacisz abonament miesięczny za dozór ... mają obowiązek przyjechać jak uruchomi się alarm. Mieliśmy już z nimi kontakt. Hm instalacji (okablowania) teraz to już nie zakładają gratis. Biorą za to duże pieniądze. Nam zrobi to elektryk i wtedy podłaczą swoje magiczne urządzenia. Czytałeś umowę? Wiesz ile biorą za nieuzasadniony przyjazd? SZOK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Horatio 03.03.2007 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 o to fajnie!!! piec też musimy wybrać-albo po prostu zobczyć na żywo ten co wstepnie wybraliśmy;-) .... a jaki wybraliście?? polecam ekogroszek... co prawda nie mógł się sprawdzić tak na 100% bo zima była jaka była, ale jestem bardzo zadowolony. Trzeba tylko znaleźć dobrego dostawcę paliwa, bo z tym mogą wiązać się wszelkie problemy z regulacją pieca. Jakiej firmy masz kocioł??? Ja się zastanawiam nad firmą Klimosz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 03.03.2007 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 mkkafe zadzwoń do BCMB ul. Wyścigowa. Ja byłem tam dwa razy w zeszłym roku Ceny mnie przeraziły Nie polecam Masz rację niektóre ceny mają z kosmosu. Ale akurat styropian udało mi się kupić dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 03.03.2007 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 A może pomożemy sobie nawzajem i dzwoniąc do jakiejś hurtowni będziemy się pytać ile kosztuje w danej chwili: - Bloczek fundamentowy- Beton Komórkowy- Cement- Styropian- Wełna (grubość 100, 200 mm)- Płyty K-GI jakie dają rabaty!I wtedy na forum te dane, może w ten sposób uda sie znaleźć coś tańszego.Co sądzicice o tym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Horatio 03.03.2007 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 Aga - Żona Facia Uważam, ze pomysł rewelacyjny!!! Ja zamówilem więźbe dachową u Flejtra (tego drugiego) w Prądkach za 740 plus vat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 03.03.2007 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 o to fajnie!!! piec też musimy wybrać-albo po prostu zobczyć na żywo ten co wstepnie wybraliśmy;-) .... a jaki wybraliście?? polecam ekogroszek... co prawda nie mógł się sprawdzić tak na 100% bo zima była jaka była, ale jestem bardzo zadowolony. Trzeba tylko znaleźć dobrego dostawcę paliwa, bo z tym mogą wiązać się wszelkie problemy z regulacją pieca. Jakiej firmy masz kocioł??? Ja się zastanawiam nad firmą Klimosz Ja kupiłem Ekocentr 25KW z dodatkowym rusztem choć z niego jeszcze nie korzystałem i coraz częściej myślę, że ten ruszt to zbyteczny wydatek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Horatio 03.03.2007 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 Ja myslę o kotle z podwójnym rusztem, bez konieczności przekładania rusztu mozesz podać ile zuzyłeś groszku w tym sezonie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 03.03.2007 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 1. Aguś jeżeli chodzi o alarmy, to jak chcesz to prześlę Ci namiar na gościa od Solid Security. Zakładają instalację (okablowanie) gratis jeszcze na etapie budowy, a później jak skończysz... pomalujesz ściany wezwiesz ich i założą Ci centralkę, czujki i wtedy dopiero płacisz na sprzęt (u mnie wyszło ok 1500zł za 6 czyjek, dwie centralki, nadajnik radiowy, sygnalizatory otwarcia okien ... to tak z grubsza) No i też płacisz abonament miesięczny za dozór ... mają obowiązek przyjechać jak uruchomi się alarm. Mieliśmy już z nimi kontakt. Hm instalacji (okablowania) teraz to już nie zakładają gratis. Biorą za to duże pieniądze. Nam zrobi to elektryk i wtedy podłaczą swoje magiczne urządzenia. Czytałeś umowę? Wiesz ile biorą za nieuzasadniony przyjazd? SZOK. no tak, ale w umowie jest też, że kasują po drugim albo trzecim takim przyjeździe (przynajmiej tak kojarze - musiałbym poszukać umowe) ... co do kosztów - wszystko gwałtownie idzie do góry ... niestety a z kim rozmawiałaś z solidu?? z moim imiennikiem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 03.03.2007 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 a z kim rozmawiałaś z solidu?? z moim imiennikiem??/quote] nie wyszło mi Wiesz akurat kwestię alarmu załatwia Facio A czy Twój imiennik mógłby nas "załatwić" jeszcze lepiej? ? ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 03.03.2007 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 Aga - Żona Facia Uważam, ze pomysł rewelacyjny!!! Ja zamówilem więźbe dachową u Flejtra (tego drugiego) w Prądkach za 740 plus vat Czy ta kwota to jest kwota za przerobienie 1m3 drewna wraz z impregnacją czy coś więcej w tym jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 03.03.2007 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 Ja myslę o kotle z podwójnym rusztem, bez konieczności przekładania rusztu mozesz podać ile zuzyłeś groszku w tym sezonie??? Przy moich ustawieniach średnio 25kg dziennie na CO i CWU czyli licząc po cenach Castoramowskich ok. 15zł ja kupiłem po ok 12 za worek miesięcznie wychodzi 360zł w sezonie grzewczym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Horatio 03.03.2007 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 Aga - Żona Facia Uważam, ze pomysł rewelacyjny!!! Ja zamówilem więźbe dachową u Flejtra (tego drugiego) w Prądkach za 740 plus vat Czy ta kwota to jest kwota za przerobienie 1m3 drewna wraz z impregnacją czy coś więcej w tym jest? Gotowe elemnty wieźby zgodnie z specyfikacją, impregnowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 03.03.2007 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 a z kim rozmawiałaś z solidu?? z moim imiennikiem??/quote] nie wyszło mi Wiesz akurat kwestię alarmu załatwia Facio A czy Twój imiennik mógłby nas "załatwić" jeszcze lepiej? ? ? dlaczego?? myślę, że wręcz przeciwnie, może warto zadzwonić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Horatio 03.03.2007 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 Co do groszku, to rozmawiałem z kolega z pracy Kupuje luzem (wychodzi taniej) i sam workuje Mówil trzy godzniy pracy i przy dwóch tonach 300 zl w kieszeni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 03.03.2007 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 a z kim rozmawiałaś z solidu?? z moim imiennikiem??/quote] nie wyszło mi Wiesz akurat kwestię alarmu załatwia Facio A czy Twój imiennik mógłby nas "załatwić" jeszcze lepiej? ? ? dlaczego?? myślę, że wręcz przeciwnie, może warto zadzwonić Ale głupie zdanie mi wyszło W ogóle mi dzisiaj nic nie wychodzi Robert chodziło mi o to, że ten Twój imiennik mógłby nam dać lepsze warunki. Dlatego gorąco poproszę o telefon. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 03.03.2007 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 a z kim rozmawiałaś z solidu?? z moim imiennikiem??/quote] nie wyszło mi Wiesz akurat kwestię alarmu załatwia Facio A czy Twój imiennik mógłby nas "załatwić" jeszcze lepiej? ? ? dlaczego?? myślę, że wręcz przeciwnie, może warto zadzwonić ... no tak - już rozumiem ... masz chyba na myśli moje szczeście do polecanych ludzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 03.03.2007 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 ... no tak - już rozumiem ... masz chyba na myśli moje szczeście do polecanych ludzi Wiesz ja uważam, ze Ty skończyłeś budowę w odpowiednim momencie. Bo teraz i ceny zupełnie inne i ludzie zupełnie inni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 03.03.2007 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 Aga - Żona Facia Uważam, ze pomysł rewelacyjny!!! Ja zamówilem więźbe dachową u Flejtra (tego drugiego) w Prądkach za 740 plus vat Czy ta kwota to jest kwota za przerobienie 1m3 drewna wraz z impregnacją czy coś więcej w tym jest? Gotowe elemnty wieźby zgodnie z specyfikacją, impregnowane Więc cena jest identyczna do tej jaką mi zaoferowano ale w systemie Mitek o czym próbowałem powiedzieć wcześniej jednak z tego właśnie powodu zrobiło się niepotrzebne piekiełko. Ja mam zapłacić za 20m3 więźby zmontowanej w gotowe wiązary oczywiście zaimpregnowane i dostarczone na budowę 19 300PLN bez ich montażu. Bardzo dużo liczą sobie za montaż więc zdecydowałem, że montaż zrobię we własnym zakresie. Z ich montażem miało to kosztować 27 tyś z czymś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Horatio 03.03.2007 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 No mi kolega popsul sobotę Podziele się z wami Miesiąc temu dzwonił i pytał o cenę B20 (200 zł + vat) Dzwonil dzisiaj - 250+vat To jest dramat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 03.03.2007 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 No mi kolega popsul sobotę Podziele się z wami Miesiąc temu dzwonił i pytał o cenę B20 (200 zł + vat) Dzwonil dzisiaj - 250+vat To jest dramat Rozbój w biały dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts