Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Bydgosko-Torunska

Recommended Posts

1. Aguś jeżeli chodzi o alarmy, to jak chcesz to prześlę Ci namiar na gościa od Solid Security. Zakładają instalację (okablowanie) gratis jeszcze na etapie budowy, a później jak skończysz... pomalujesz ściany wezwiesz ich i założą Ci centralkę, czujki i wtedy dopiero płacisz na sprzęt (u mnie wyszło ok 1500zł za 6 czyjek, dwie centralki, nadajnik radiowy, sygnalizatory otwarcia okien ... to tak z grubsza) No i też płacisz abonament miesięczny za dozór ... mają obowiązek przyjechać jak uruchomi się alarm.

Mieliśmy już z nimi kontakt. Hm instalacji (okablowania) teraz to już nie zakładają gratis. Biorą za to duże pieniądze. Nam zrobi to elektryk i wtedy podłaczą swoje magiczne urządzenia.

Czytałeś umowę? Wiesz ile biorą za nieuzasadniony przyjazd? SZOK.

• Odpowiedzi 15,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

o to fajnie!!! piec też musimy wybrać-albo po prostu zobczyć na żywo ten co wstepnie wybraliśmy;-)

....

a jaki wybraliście??

polecam ekogroszek...

co prawda nie mógł się sprawdzić tak na 100% bo zima była jaka była, ale jestem bardzo zadowolony.

Trzeba tylko znaleźć dobrego dostawcę paliwa, bo z tym mogą wiązać się wszelkie problemy z regulacją pieca.

Jakiej firmy masz kocioł???

Ja się zastanawiam nad firmą Klimosz

A może pomożemy sobie nawzajem i dzwoniąc do jakiejś hurtowni będziemy się pytać ile kosztuje w danej chwili:

- Bloczek fundamentowy

- Beton Komórkowy

- Cement

- Styropian

- Wełna (grubość 100, 200 mm)

- Płyty K-G

I jakie dają rabaty!

I wtedy na forum te dane, może w ten sposób uda sie znaleźć coś tańszego.

Co sądzicice o tym?

o to fajnie!!! piec też musimy wybrać-albo po prostu zobczyć na żywo ten co wstepnie wybraliśmy;-)

....

a jaki wybraliście??

polecam ekogroszek...

co prawda nie mógł się sprawdzić tak na 100% bo zima była jaka była, ale jestem bardzo zadowolony.

Trzeba tylko znaleźć dobrego dostawcę paliwa, bo z tym mogą wiązać się wszelkie problemy z regulacją pieca.

Jakiej firmy masz kocioł???

Ja się zastanawiam nad firmą Klimosz

Ja kupiłem Ekocentr 25KW z dodatkowym rusztem

choć z niego jeszcze nie korzystałem i coraz częściej myślę, że ten ruszt to zbyteczny wydatek

1. Aguś jeżeli chodzi o alarmy, to jak chcesz to prześlę Ci namiar na gościa od Solid Security. Zakładają instalację (okablowanie) gratis jeszcze na etapie budowy, a później jak skończysz... pomalujesz ściany wezwiesz ich i założą Ci centralkę, czujki i wtedy dopiero płacisz na sprzęt (u mnie wyszło ok 1500zł za 6 czyjek, dwie centralki, nadajnik radiowy, sygnalizatory otwarcia okien ... to tak z grubsza) No i też płacisz abonament miesięczny za dozór ... mają obowiązek przyjechać jak uruchomi się alarm.

Mieliśmy już z nimi kontakt. Hm instalacji (okablowania) teraz to już nie zakładają gratis. Biorą za to duże pieniądze. Nam zrobi to elektryk i wtedy podłaczą swoje magiczne urządzenia.

Czytałeś umowę? Wiesz ile biorą za nieuzasadniony przyjazd? SZOK.

no tak, ale w umowie jest też, że kasują po drugim albo trzecim takim przyjeździe (przynajmiej tak kojarze - musiałbym poszukać umowe)

... co do kosztów - wszystko gwałtownie idzie do góry ... niestety

a z kim rozmawiałaś z solidu?? z moim imiennikiem??

Aga - Żona Facia

Uważam, ze pomysł rewelacyjny!!!

Ja zamówilem więźbe dachową u Flejtra (tego drugiego) w Prądkach

za 740 plus vat

Czy ta kwota to jest kwota za przerobienie 1m3 drewna wraz z impregnacją czy coś więcej w tym jest?

Ja myslę o kotle

z podwójnym rusztem, bez konieczności przekładania rusztu

mozesz podać ile zuzyłeś groszku w tym sezonie???

Przy moich ustawieniach średnio 25kg dziennie na CO i CWU

czyli licząc po cenach Castoramowskich ok. 15zł

ja kupiłem po ok 12 za worek

miesięcznie wychodzi 360zł w sezonie grzewczym

Aga - Żona Facia

za 740 plus vat

Czy ta kwota to jest kwota za przerobienie 1m3 drewna wraz z impregnacją czy coś więcej w tym jest?

Gotowe elemnty wieźby zgodnie z specyfikacją, impregnowane

a z kim rozmawiałaś z solidu?? z moim imiennikiem??/quote]

nie wyszło mi

Wiesz akurat kwestię alarmu załatwia Facio :D A czy Twój imiennik mógłby nas "załatwić" jeszcze lepiej? :D ? :D ? :D

dlaczego??

myślę, że wręcz przeciwnie, może warto zadzwonić

Ale głupie zdanie mi wyszło :o W ogóle mi dzisiaj nic nie wychodzi :evil: :evil: :evil:

Robert chodziło mi o to, że ten Twój imiennik mógłby nam dać lepsze warunki. Dlatego gorąco poproszę o telefon. Z góry dziękuję.

a z kim rozmawiałaś z solidu?? z moim imiennikiem??/quote]

nie wyszło mi

Wiesz akurat kwestię alarmu załatwia Facio :D A czy Twój imiennik mógłby nas "załatwić" jeszcze lepiej? :D ? :D ? :D

dlaczego??

myślę, że wręcz przeciwnie, może warto zadzwonić

... no tak - już rozumiem

... masz chyba na myśli moje szczeście do polecanych ludzi :lol: :lol:

Aga - Żona Facia

za 740 plus vat

Gotowe elemnty wieźby zgodnie z specyfikacją, impregnowane

Więc cena jest identyczna do tej jaką mi zaoferowano ale w systemie Mitek o czym próbowałem powiedzieć wcześniej jednak z tego właśnie powodu zrobiło się niepotrzebne piekiełko.

Ja mam zapłacić za 20m3 więźby zmontowanej w gotowe wiązary oczywiście zaimpregnowane i dostarczone na budowę 19 300PLN bez ich montażu.

Bardzo dużo liczą sobie za montaż więc zdecydowałem, że montaż zrobię we własnym zakresie.

Z ich montażem miało to kosztować 27 tyś z czymś.