Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Bydgosko-Torunska

Recommended Posts

My poszliśmy po kredyt do Expandera. Tam nam poradzili w jakim banku w danym momencie są promocje i kożystniejsze dla nas warunki. złożyli za nas wniosek. Mogę polecić z czystym sumieniem.

Nie wiem tylko czy mają dostęp do wszystkich banków na rynku.

No i ważna sprawa. Za obsługę nic się nie płaci bo to bank płaci im za "narajenie" klienta.

Masz rację. Nie należy bać się pośredników.

Brałem kredyt 2 lata temu. Sam zbierałem oferty. Miałem serdecznie dość, bo zawsze było coś nie tak.

Jak brałem refinansówkę (czyli kredyt na spłatę pierwszego kredytu z dobraniem - bo oczywiście zabrakło kasy) korzystałem z pomocy kolegi, który w Warszawie prowadzi biuro kredytowe. Znając moje oczekiwania, moją sytuację finansową znalazł 3 najlepsze opcje i przedstawił oferty. Wszystko w pare dni. Bez nerwów i straty czasu. No i zaoszczędziłem sporo kasy bo wynegocjował dodatkowe korzyści.

... tak dla reklamy ... otwieram przedstawicielstwo jego firmy w Bydgoszczy. Jestem już po kilku szkoleniach, w przyszłym tygodniu jade na kolejne i działam.

jeżeli macie jakieś pytania do chętnie odpowiem na privie lub mailem

link do mojej strony poniżej :D

• Odpowiedzi 15,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

dla mnie również niezastapiony jest bank PKO BP-wiele razy już korzystałam z jego usług i biorąc pod uwagę kredyty hipoteczne jest dla mne najkorzystniejszy :D

jednak z Expanderem nie mam dobrego doświadczenia. :-? wybrał dla mnie bank, gdzie po złozeniu papierów i zapewnieniu, ze spełniam wszystkie wymogi aby dostac na 100% kredyt,3 tyg.czekałam na odp., ktora była odmowna bez podania przyczyny. ja byłam już po wpłaceniu zaliczki i o bowiazywał mnie termin uregulowania pozostałek kwoty. Dlatego bardzo się zdenewowałam cała sytuacją. Po ostrej rozmowie z doradcą skierowano moje papiery właśnie do PKo, gdzie przyjęto mnie z "otwartymi rękoma"Jednak po rozmowie z kierownikiem banku, gdyie zaczłłam dociekac dlaczego prowzja i oprocentowanie kredytu jest tak duże poinformowano mnie, że gdybym sama załatwiała formalnosci miałabym mozliwośc wynegocjonowana niżej prowizji i marży 8)

GACUŚ czy odebrałeś już adaptację ze Spektrum? Nie zauważyłam, żebyś o tym pisał :-?. Nasz termin minął 28.II., biuro projektowe nie daje odzewu, niezorientowana pani przy telefonie i nie odpowiadający na zapytania pan K.

Tyle pieniędzy się im płaci, że chyba mają na telefon, żeby oddzwonić do klienta? Moje zdenerwowanie powiększają wiadomości z forum o rosnących w zawrotnym tempie cenach. A przed nami jeszcze czas oczekiwania na pozwolenie na bud., a potem na kredyt. Strach myśleć ile wtedy będą kosztować materiały! :evil:

GACUŚ czy odebrałeś już adaptację ze Spektrum? Nie zauważyłam, żebyś o tym pisał :-?. Nasz termin minął 28.II., biuro projektowe nie daje odzewu, niezorientowana pani przy telefonie i nie odpowiadający na zapytania pan K.

Tyle pieniędzy się im płaci, że chyba mają na telefon, żeby oddzwonić do klienta? Moje zdenerwowanie powiększają wiadomości z forum o rosnących w zawrotnym tempie cenach. A przed nami jeszcze czas oczekiwania na pozwolenie na bud., a potem na kredyt. Strach myśleć ile wtedy będą kosztować materiały! :evil:

Witam

Mój termin minął 1 03 2007 .

02 03 2007 poszedłem do Spektrum osobiście zastałem tylko Panią która oznajmiła że w przyszłym tygodniu powinno być .

Planuję ponownie odwiedzić ich w czwartek , zobaczymy co w tedy powiedzą .

Pozdrawiam

ale Wam współczuję z tym Spektrum... :cry: Nie mieli wcześniej tak kiepskich notowań, sama się zastanawiałam czy do nich nie uderzyć... Trzymam kciuki, żeby w końcu wywiązali się ze swoich zobowiązań - ja bym tam do nich pojechała i co nieco z nimi wyjaśniła - mam nadzieję, że nie płaciliście zaliczek. Ostatecznie zawsze możecie wyciągnąć od nich papiery i się z nimi pożegnać! Ale teraz "sezon" się rozpoczął i w innych miejscach też pewnie trzeba będzie czekać...

ale Wam współczuję z tym Spektrum... :cry: Nie mieli wcześniej tak kiepskich notowań, sama się zastanawiałam czy do nich nie uderzyć... Trzymam kciuki, żeby w końcu wywiązali się ze swoich zobowiązań - ja bym tam do nich pojechała i co nieco z nimi wyjaśniła - mam nadzieję, że nie płaciliście zaliczek. Ostatecznie zawsze możecie wyciągnąć od nich papiery i się z nimi pożegnać! Ale teraz "sezon" się rozpoczął i w innych miejscach też pewnie trzeba będzie czekać...

Jak się przedłuży tylko o tydzień (albo aż o tydzień) i dokumentacja będzie ok to można to spóźnienie wybaczyć , ale gdyby przypadkiem sie przedłużyło tak jak w przypadku Marcina z Bydzi to ........ oj będzie się działo .......:evil: :evil: :evil:

Zaliczki oczywiście nie płaciłem , ale podpisana umowa bardziej broni interesów Spektrum jak moich :cry: :evil:

Poczekamy zobaczymy :evil: :wink:

No faktycznie przegibane!!! Mi najbardziej byloby szkoda czasu na szukanie kogos nowego - i co za tym idzie zlozenie wniosku o pozwolenie o kilka tyg pozniej

My jutro odbieramy projekt, Kero - dzieki Tobie!!!!!! pedzimy do elektryka i hydraulika - ciekawe ile zejdzie temu drugiemu na stempelkach, bo ja tu w myslach w piatek skladam papiery w Starostwie :lol:

No faktycznie przegibane!!! Mi najbardziej byloby szkoda czasu na szukanie kogos nowego - i co za tym idzie zlozenie wniosku o pozwolenie o kilka tyg pozniej

My jutro odbieramy projekt, Kero - dzieki Tobie!!!!!! pedzimy do elektryka i hydraulika - ciekawe ile zejdzie temu drugiemu na stempelkach, bo ja tu w myslach w piatek skladam papiery w Starostwie :lol:

Cześć mkkafe, jeśli wybierasz się do hudraulika z nazwiskiem na "F" to powiedz mu, że ma tak samo przyzwoicie załatwiać sprawę jak tę w Szczutkach inaczej ja zmienię go na innego. Zresztą jak potwierdzisz, że to ten facet to mogę go sam przydusić. Dzisiaj będę z nim się kontaktował w swoich sprawach.

Tyle tylko, że jak zauważyłem nie jest najtańszy za te stempelki ale szybki za to. Mnie stepmpelki stawiał na poczekaniu.

Kto wspominał o stróżu w Murowańcu? Nie pamiętam a chętnie wróciłabym do rozmowy, choćby na privie:)

Może o nas Ci chodzi?

jak ruszy budowa zatrudniamy dozorcę za 500 zł m-cznie

aga

... i będzie siedział 24h ???

w dzień będzą ekipy, w lukach jak będzie trzeba to my pilnować będziemy a on od wieczora do rana

zobaczymy jeszcze jak to będzie

na 24 h to trzeba by miec dwóch cieciów :D