Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Bydgosko-Torunska

Recommended Posts

Ja też dziękuję bardzo. Mnie puścili z pracy już o 10.00. Ale fajnie. Można załatwiać sprawy budowlane :roll: :roll: :roll:

I ja dołączam swoje życzenia wszystkim Paniom. Oby Wam się budowy nie śniły.

Aga - ja się puszczam sam - oczywiście z pracy:-)

• Odpowiedzi 15,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam grupę bydgosko-torunska :)

Od dłuższego czasu czytam forum, ale dopiero teraz postanowiłam się do Was "zapisać" :p

Jeśłi chodzi o biuro projektowe, to kupowaliśmy projekt w Tanich Domach w B.B. Trafiliśmy przypadkiem i gość nam przypadł do gustu. Wszystko załatwił błyskawicznie; ale na kier-bud. się nie zdecydowaliśmy na niego /mamy swojego/.

Piszecie o problemach z niedotrzymaniem termibów przez biura, ale moim zdaniem, jast taki boom na budowanie, że biura przeżywają oblężenie i się nie wyrabiają.

Nie wspomnę o galopujących cenach materiałów i robocizny... :evil:

Pozdrawiam i życzę wszystkim wytrwałości w budowaniu :)

Witam grupę bydgosko-torunska :)

Od dłuższego czasu czytam forum, ale dopiero teraz postanowiłam się do Was "zapisać" :p

Jeśłi chodzi o biuro projektowe, to kupowaliśmy projekt w Tanich Domach w B.B. Trafiliśmy przypadkiem i gość nam przypadł do gustu. Wszystko załatwił błyskawicznie; ale na kier-bud. się nie zdecydowaliśmy na niego /mamy swojego/.

Piszecie o problemach z niedotrzymaniem termibów przez biura, ale moim zdaniem, jast taki boom na budowanie, że biura przeżywają oblężenie i się nie wyrabiają.

Nie wspomnę o galopujących cenach materiałów i robocizny... :evil:

Pozdrawiam i życzę wszystkim wytrwałości w budowaniu :)

Witaj Dziucha w NASZEJ GRUPIE :)

Tobie również życzę wytrwałości i przede wszystkim solidnych wykonawców.

Pozdrawiam serdecznie

Tasija

Ja do nich już jeździłam, ale siedzi tam w sekretariacie pani, która nic nie wie. Obiecuje, że przekaże projektantowi nasze zapytanie i na tym się kończy. Cisza...

Pan K. robi bardzo dobra wrażenie i myślę, że jest dobrym fachowcem, ale być może nabrał za dużo pracy.

Hej ja zamówiłem u nich projekt i mam na 19-go umówione spotkanie na podpisanie umowy na adaptacje i zmiany w projekcie - jeżeli są z tym SPEKTRUM takie kłopoty to może się gdzieś indziej będę adaptował :-)?

Co radzicie - ja jestem dopiero na początku tej drogi i proszę o odpowiedź.

Pierwsze swoje kroki skierowaliśmy do DAKO i szybko z tamtąd uciekliśmy. Spektrum zrobiło na nas bardzo dobre wrażenie. Z rozmów dotyczących adaptacji byliśmy bardzo zadowoleni i szczerze polecałam to biuro. Obecna sytuacja jest taka: tydzień po terminie. Dzisiaj zadzwoniliśmy kolejny raz do nich i oczywiście to samo, sekretarka nic nie wie, osoba odpowiedzialna nieobecna. Jutro biuro jest nieczynne, bo będą na targach. Mam nadzieję spotkać tam wreszcie pana K. i dowiedzieć się co jest grane.

GACUŚ jeśli w twojej sytuacji coś się wyjaśni daj znać.

Co do f-my Tanie Domy z B.B. to na tym forum czytałam mało pozytywną opinię o nich.

Co do f-my Tanie Domy z B.B. to na tym forum czytałam mało pozytywną opinię o nich.

A byłaś u nich??? Czy tylko czytałaś opinie??? Bo widzisz, ja również czytałam a jednak zaryzykowałam, i wszystko było ok. /p.s. nie mam zamiaru nikomu robić reklamy ;-) /

.... gdzie dwoje ludzi, tam trzy opinie ...

TASIJA dziękuję za powitanie. Twój dziennik jest dla mnie motorem... :p

D.

Zauwazyłam , że większość z Was jest na początkowym etapie i pewnie będziecie roblili wykopy. A ja szukam ziemi z wykopów , gdyby ktoś wiedział coś na ten temat jestem zainteresowana - Osielsko

Ja też proszę o namiary, potrzebuję duuużo ziemi z wykopów, bo budynek osadziliśmy wyżej, jak przewidywał projekt. Oczywiście jgosik ma pierszeństwo.... :)

Gdzie kupowaliście stal zbrojeniową do fundamentów? No i którą betoniarnię polecacie? :) Słyszałam, że w betoniarni w Murowańcu nie jest najtaniej...

stal - STALEX na ul. Podmiejskiej na Osowej Górze - koniecznie pytaj o rabat

beton - THOMASBETON ul. Fordońska - terminowo i bez problemów

8)

Zauwazyłam , że większość z Was jest na początkowym etapie i pewnie będziecie roblili wykopy. A ja szukam ziemi z wykopów , gdyby ktoś wiedział coś na ten temat jestem zainteresowana - Osielsko

Ja też proszę o namiary, potrzebuję duuużo ziemi z wykopów, bo budynek osadziliśmy wyżej, jak przewidywał projekt. Oczywiście jgosik ma pierszeństwo.... :)

My też potrzebujemy :oops: oczywiście po jgosik i TASIJA :p

8)

PILNIE KUPIĘ JAKĄS BUDĘ NA BUDOWĘ

Jak ma służyć do spania to mam przyczepkę do opchnięcia. Przespałam w niej prawie pół roku,

zanim się wprowadziliśmy :) WIDOK PRZYCZEPKI Z ZEWNĄTRZ - W MOIM DZIENNICZKU..

Jak ta "BUDA" ma słuzyć jako magazyn materiałów to za mała.. (5 m dł)...deski się nie zmieszczą... :(

ale za to 5 miejsc do spania...

http://www.republika.pl/camping60/bud/381.jpg..

http://www.republika.pl/camping60/bud/382.jpg..

Nie jest zarejestrowana, może służyć tylko jako "stacjonarna buda do spania"...ALE PRZYTULNA BUDA... :wink: :wink:

Nie chcę wiela... ale chcę się jej pozbyć, bo już mieszkamy, a tam gdzie teraz stoi, planuję taras do "labowania" w upalne dni... :lol: (bo to jedyne zacienione miejsce na działce)

Szczerze mówiąc to nie wiem

Ogólnie zero organizacji nawet miejsca w różnych gazetach były inne i pojechałem na zawiszę

przy wejściu na łuczniczkę zero info że to gryf-bud tylko że kiermasz ogrodniczy

Pytam pana co kasuje bilety a on mówi że tu chyba nie

Dopiero pani w kasie potwierdziła że to gryf-bud