alex_ 16.03.2007 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 dzięki wszyskim za namiary "kominkowe" Przymierzamy się do makrotermu, choć pierwotnie miała być Lechma, ale po oględzinach dokonanych przez mojego mężczyznę raczej z niej zrezygnujemy. a ja mam pytanko co zdecydowało o wyborze takiego a nie innego kominka i co mają tamte że nie są fajne kupiliśmy Makroterma bo jest to kompletny system do którego nie trzeba już prawie nic dokupować i jest najbardziej chwalony i polecany na naszym forum MURATORA. potwierdzam że jest naprawdę dobry i sprawuje się rewelacyjnie. na forum Muratora jest polecanych równolegle kilka kominków, głownie Makroterm i CTM, bo to zależy jaki instalator w czym się speckjalizuje u nas chyba narzekać na CTM też nie można, bo specjalistami nie jesteśmy zależy co się lubi, jak się wybiera wersję podstawową, to osobno się dokupuje jakieś cuda, ale to też jest sprzedawane przez CTM, takze nie ma problemu że coś niedpopasowane, zobaczymy jak będzie wyglądał po kilku latach, ale można w nim też palić jakimś brykietem drzewnym czy czymś takim pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 16.03.2007 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 zakopywanie zielska to raczej zły pomysł. po jakimś czasie i tak wyjdzie no tak, ale od czegoś trzeba zacząć. do mnie wjechał Pan traktorzysta z pługiem i zaorał całe pole. Zaczeliśmy później wybierać z ziemi to co "be" ale było tego chyba więcej jak gruzu z budowy i tylko wyrównaliśmy czarnoziemem, zasialiśmy trawe i tyle. Później ... zobaczymy Zdaję sobie sprawę że to nie najlepszy sposób na odchwaszczenie ale nie chciałbym aby została mi kupka zebranego zielska. A jaki środek chemiczny byście polecili na pozbycie się chwastów , oczywiście tani i skuteczny Pozdrawiam my właśnie mamy do przekopania jeszcze pozostałości, po przekopaniu widełkami wytrząchanko zielska, które ląduje na górę, z którą nie bardzo jest co zrobić, taki tego urok, ale jak na razie rezultat jest przyzwoity jeżeli ktoś chce zielsko oddam bardzo chętnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 16.03.2007 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 ROUNDAP czy jakoś tak - wymawia się RANDAP środek jest świetny i drogi, ja psikałam chwasty do kolan, bo w garażu rosnąć nie muszą i wszystko wyginęło, po zimie zaczęła w tym samym miejscu wychodzić piękna i soczysta trawka :P :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MałaR. 16.03.2007 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Dwno mnietu nie bylo, wiec mama ogromne zaleglosci w czytaniu watku . Oznajmiam, ze od 23 grudnia mieszkamy w Łochowie . Jeszcze wiele rzeczy mamy do zrobienia, ale najwazniejsze ze mieszkamy. Czy ktoś się orientuje gdzie kupię dobrą i w rozsądnej cenie kostkę brukową? Mamy umówionego brukarza na kwiecień i trzeba zaczac szukać kostki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 16.03.2007 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 My wybraliśmy LECHMĘ. Cały osprzęt będziemy mieć w kotłowni.Podoba mi się i mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 16.03.2007 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Witam wszystkich niedługo kończę dach i mogę polecić ekipę dekarzy...już wcześniej o tym pisałam. Robili wieźbę i dach. Ceny do negocjacji. Mnie natomiast interesują cegły ręcznie robione , podstarzałe ale bez wpustów montażowych (z tyłu taka dziura). Może ktoś z Was gdzieś widział lub czytał o takich cegłach , bo nie chciałabym rozbierać starego kościoła CZY MOŻE KTOŚ SŁYSZAŁA O CEGLE Z ROZBIÓRKI Witam Poprosze o namiary na ekipę dekarzy, serdecznie dziekuje. Ja jeszcze na ekipe poszukiwanie ekipy na mury. Pozdarwiam Karolina Dekarz Mirosław Szwarc 697794081 współpracuje z Cegpolem. Naprawdę polecam. Fachowo, miło, średnio drogo. U nas też robił dach:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 16.03.2007 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Oznajmiam, ze od 23 grudnia mieszkamy w Łochowie . MałaR - to były chyba magiczne Święta .... Ja o takich marzę - może w tym a może w przyszłym roku ale NA PEWNO zrealizuję je! Pozdrawiam Ciebie - prawie sąsiadko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia i Rafał 16.03.2007 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Gacuś Wielkie dzieki za informacje- kurcze ceny działek naprawde sa porażające- a jeszcze nie tak dawno mozna było kupic za mniej niz 30 zł- ale gdyby człowiek wiedział- mimio to naprawde wielkie dzieki za namiary - bede szukac ale chyba w innych okolicach ceny sa podobne pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zukow 16.03.2007 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 W Złejwsi na trasie na Toruń dostaniesz działki za około 30 zł ale to jest 20 km od Fordonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cemik1 16.03.2007 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 W Złejwsi na trasie na Toruń dostaniesz działki za około 30 zł ale to jest 20 km od Fordonu No chyba kilka km bliżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 16.03.2007 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Dwno mnietu nie bylo, wiec mama ogromne zaleglosci w czytaniu watku . Oznajmiam, ze od 23 grudnia mieszkamy w Łochowie . Jeszcze wiele rzeczy mamy do zrobienia, ale najwazniejsze ze mieszkamy. Czy ktoś się orientuje gdzie kupię dobrą i w rozsądnej cenie kostkę brukową? Mamy umówionego brukarza na kwiecień i trzeba zaczac szukać kostki. gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 16.03.2007 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 CZY WYBIERACIE SIĘ NA KOLEJNY ZLOT MURATORA ? Spotkanie forum - 19 maja - Zapraszamy Zapraszamy na coroczne spotkanie, ale tym razem w nowej formule. Zapraszamy 19 maja, w sobotę na piknik rodzinny do Wioski Budowlanej we wsi Urząd pod Warszawą. Wioska jest położna przy trasie Warszawa-Katowice (dojazd dogodny, MURATOR zapewni dojazd z Warszawy niezmotoryzowanym). W programie grill party, porady budowlane, zabawy dla dzieci, możliwość obejrzenia stojących w Wiosce domów MURATORA. Zapraszamy! Szczegóły wkrótce. Adres tematu : http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=93549&postdays=0&postorder=asc&start=0 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SIOUX 17.03.2007 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 Witam wszystkich " starych forumowiczów " jak i nowych, którzy stawiają swoje pierwsze kroki na forum i w budowie... Mogę powiedzieć, że kończymy nasze dzieło. Zostało jeszcze ogrodzenie, podbitka i trawa. Tak niewiele a tak drogo... A teraz zaszokuję wielu z Was : BUDUJĘ NOWY DOM !!! Jak wygląda ten niedokończony można zobaczyć na www. Następny będzie trochę inny. Niestety trochę problemów z rodzicami spowodowało tę decyzję. Jeszcze raz pozdrawiam all ! SIOUX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dariusz29 17.03.2007 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 Witam wszystkich " starych forumowiczów " jak i nowych, którzy stawiają swoje pierwsze kroki na forum i w budowie... Mogę powiedzieć, że kończymy nasze dzieło. Zostało jeszcze ogrodzenie, podbitka i trawa. Tak niewiele a tak drogo... A teraz zaszokuję wielu z Was : BUDUJĘ NOWY DOM !!! Jak wygląda ten niedokończony można zobaczyć na www. Następny będzie trochę inny. Niestety trochę problemów z rodzicami spowodowało tę decyzję. Jeszcze raz pozdrawiam all ! SIOUX Witam nie jestem starym ale nowym . Problemy z rodzicami jakbym widział siebie Ja wtym roku tzn mzrzec kwiecień mam zamiar rozpocząć budowe zobaczymy jak z materiałami bo drogooooo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 17.03.2007 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 Witaj SIOUX domek fajny , bardzo podobają mi się schody , szkoda tylko że tak mało fotek Pierwszy dom już wybudowałeś , oczywiście dla wroga teraz zamierzasz wybudować drugi czyli dla przyjaciela , czy może już dla siebie ???? Skoro chcesz budować kolejny domek to wnioskuję że to budowanie bardzo Ci się spodobało , dlatego życzę dużo wytrwałości przy kolejnej budowie i powodzonka Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dariusz29 17.03.2007 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 zakopywanie zielska to raczej zły pomysł. po jakimś czasie i tak wyjdzie no tak, ale od czegoś trzeba zacząć. do mnie wjechał Pan traktorzysta z pługiem i zaorał całe pole. Zaczeliśmy później wybierać z ziemi to co "be" ale było tego chyba więcej jak gruzu z budowy i tylko wyrównaliśmy czarnoziemem, zasialiśmy trawe i tyle. Później ... zobaczymy Zdaję sobie sprawę że to nie najlepszy sposób na odchwaszczenie ale nie chciałbym aby została mi kupka zebranego zielska. Zielsko zakopuję na głębokości ok 40cm no miń 30cm w żółtym piaseczku które potem zasypuję odchwaszczonym (wstępnie odchwaszczonym ) humusem. Po wyrównaniu , pograbieniu wygląda całkiem nieźle , posieję trawkę która jak urośnie powinna troszkę utrudnić wyrastanie chwastów (mam taką cichą nadzieję) Niestety Pana traktorzysty nie mogę wpuścić do mnie na działeczkę bo w tym zielsku mam troszkę śmieci i gruzu z betoniarni który niestety trzeba ręcznie usunąć . Pług by to wszystko wymieszał i ciekawie to by nie wyglądało. A na dzień dzisiejszy wygląda to tak : http://images20.fotosik.pl/131/4d90602686888977med.jpg http://images20.fotosik.pl/131/1a382aa8b9bd6700med.jpg A jaki środek chemiczny byście polecili na pozbycie się chwastów , oczywiście tani i skuteczny Pozdrawiam Witam mam pytanie jaka cena jest bloczków betonowych B-20,B-15 w betoniarni w Murowańcu proszę o odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 17.03.2007 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 Witam mam pytanie jaka cena jest bloczków betonowych B-20,B-15 w betoniarni w Murowańcu proszę o odpowiedz Niestety ja nie znam obecnej ceny . Bloczki będę kupował dopiero za jakieś dwa trzy miesiące więc jeszcze o cenę nie pytałem . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gromal 17.03.2007 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 Witam mam pytanie jaka cena jest bloczków betonowych B-20,B-15 w betoniarni w Murowańcu proszę o odpowiedz Niestety ja nie znam obecnej ceny . Bloczki będę kupował dopiero za jakieś dwa trzy miesiące więc jeszcze o cenę nie pytałem . Pozdrawiam Witam budujących Cena na dzisiaj w betoniarni to 3,40 brutto, ale zamówienia przyjmują już na połowę kwietnia i w kosmicznym tempie okres ten się wydłuża a ceny rosną, obecnie problem jest z tym budulcem i radze kto ma kase zamawiac już teraz i płacic aby zagwarantować sobie ceny bo jak nic skoczy do 5 zł za sztukę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dariusz29 17.03.2007 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 Dziękuję za wiadomość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dariusz29 18.03.2007 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 czy ktoś buduje na Osowej Górze w Bydgoszcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts