partner 18.03.2007 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 dzisiaj trafiłem na coś takiego - http://www.forumbudowlane.pl/viewtopic.php?t=2335 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 18.03.2007 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 dzisiaj trafiłem na coś takiego - http://www.forumbudowlane.pl/viewtopic.php?t=2335 Super fachowiec , wprowadza nowe trendy w sztuce kładzenia płytek Dobrze że płytki sam sobie kładę bo jakbym miał trafić na takiego amatora to ......... .......,brak słów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siouxvt 18.03.2007 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Witam,Chcielibyśmy w tym roku rozpocząć budowę domu i poszukuję dobrej ekipy. Mamy już działkę (Zławieś Mała) i projekt (http://www.krajobrazy.com.pl/projekty_domow/wenecja/). Za jakieś 2 miesiące będziemy mieli pozwolenie na budowę. Czy znacie jakąś ekipę godną polecenia? Będę wdzięczny za każdą informację na forum lub w mailu ([email protected]) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zoii 18.03.2007 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Witam,jeszcze się nie buduję, nawet jeszcze nie mam ziemii - chciałabym w Murowańcu albo gdzieś w pobliżu. Jakie obecnie są ceny za działki w Murowańcu?Jeśli możecie dać mi takie info będę bardzo wdzięczna.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 18.03.2007 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Witamy wszystkich nowych w naszej grupie . Zoii[/b]]Witam, jeszcze się nie buduję, nawet jeszcze nie mam ziemii - chciałabym w Murowańcu albo gdzieś w pobliżu. Jakie obecnie są ceny za działki w Murowańcu? Jeśli możecie dać mi takie info będę bardzo wdzięczna. Pozdrawiam Zoiijeżeli chodzi o ceny działek w Murowańcu to ok 85zł , pisałem o tym kilka postów wyżej : Ja kupowałem od Spółki Murowaniec tel 0602 593 197 cena jakiś czas temu 82zł brutto za metr kwadratowy.(ogłaszają się w ekspresie bydgoskim ) Poza tym Fordońska Spółdzielnia Mieszkaniowa też sprzedawała , obecnie w cenie 85,40 zł brutto http://www.fordonskasm.pl/inwestycje.php Ale lokalizacja tych działeczek troszkę gorsza bo przy samej betoniarni . Zajrzyj też tutaj : http://www.meritum.nieruchomosci.pl/ogloszenia.aspx?ms=175 http://www.nawigator.biz/dzialki-bydgoszcz.php Może coś fajnego trafisz Pozdrawiam i życzę miłego szukania działeczki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jgosik 18.03.2007 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Witam wszystkich " starych forumowiczów " jak i nowych, którzy stawiają swoje pierwsze kroki na forum i w budowie... Mogę powiedzieć, że kończymy nasze dzieło. Zostało jeszcze ogrodzenie, podbitka i trawa. Tak niewiele a tak drogo... A teraz zaszokuję wielu z Was : BUDUJĘ NOWY DOM !!! Jak wygląda ten niedokończony można zobaczyć na www. Następny będzie trochę inny. Niestety trochę problemów z rodzicami spowodowało tę decyzję. Jeszcze raz pozdrawiam all ! SIOUX Witam ponownie po przerwie . Kiedyś podpatrywałam Twoja budowę a teraz zainteresował mnie Twój kominek ...co to za ściana , z czego jest zrobiona? jeśli mogę się zapytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jgosik 18.03.2007 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Witam wszystkich " starych forumowiczów " jak i nowych, którzy stawiają swoje pierwsze kroki na forum i w budowie... Mogę powiedzieć, że kończymy nasze dzieło. Zostało jeszcze ogrodzenie, podbitka i trawa. Tak niewiele a tak drogo... A teraz zaszokuję wielu z Was : BUDUJĘ NOWY DOM !!! Jak wygląda ten niedokończony można zobaczyć na www. Następny będzie trochę inny. Niestety trochę problemów z rodzicami spowodowało tę decyzję. Jeszcze raz pozdrawiam all ! SIOUX I jeszcze jedno pytanie , o ile dobrze pamiętam to budowałeś się w Osielsku, a teraz jakie rejony wybrałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MINIRAF 18.03.2007 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 czy ja takze moge prosic o namiary na tego ktosia CHĘTNIE PRZYGARNĘ PARE WYWROTEK CZARNEJ ZIEMI EWENTUALNIE NAMIAR NA KOGOŚ KTO TYM HANDLUJE wysłałem na priv pozdrawiam Ja też chcę!!!!!!!!!!! Tzn. ziemię i namiar na ziemię. Poproszę wysłałem To i ja poproszę Ja też bardzo proszę o namiar na ziemię! Kto by pomyślał, że będę prosić o namiary zimię myślałam, że wcześniej zabraknie ludzkości wody... poszło pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 18.03.2007 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Witamy wszystkich nowych w naszej grupie . Zoii[/b]]Witam, jeszcze się nie buduję, nawet jeszcze nie mam ziemii - chciałabym w Murowańcu albo gdzieś w pobliżu. Jakie obecnie są ceny za działki w Murowańcu? Jeśli możecie dać mi takie info będę bardzo wdzięczna. Pozdrawiam Zoiijeżeli chodzi o ceny działek w Murowańcu to ok 85zł , pisałem o tym kilka postów wyżej : Ja kupowałem od Spółki Murowaniec tel 0602 593 197 cena jakiś czas temu 82zł brutto za metr kwadratowy.(ogłaszają się w ekspresie bydgoskim ) Poza tym Fordońska Spółdzielnia Mieszkaniowa też sprzedawała , obecnie w cenie 85,40 zł brutto http://www.fordonskasm.pl/inwestycje.php Ale lokalizacja tych działeczek troszkę gorsza bo przy samej betoniarni . Zajrzyj też tutaj : http://www.meritum.nieruchomosci.pl/ogloszenia.aspx?ms=175 http://www.nawigator.biz/dzialki-bydgoszcz.php Może coś fajnego trafisz Pozdrawiam i życzę miłego szukania działeczki Pozdrawiam O właśnie to samo chciałam napisać, trzeba poczytać wcześniejsze wpisy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 18.03.2007 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Witam wszystkich " starych forumowiczów " jak i nowych, którzy stawiają swoje pierwsze kroki na forum i w budowie... Mogę powiedzieć, że kończymy nasze dzieło. Zostało jeszcze ogrodzenie, podbitka i trawa. Tak niewiele a tak drogo... A teraz zaszokuję wielu z Was : BUDUJĘ NOWY DOM !!! Jak wygląda ten niedokończony można zobaczyć na www. Następny będzie trochę inny. Niestety trochę problemów z rodzicami spowodowało tę decyzję. Jeszcze raz pozdrawiam all ! SIOUX I jeszcze jedno pytanie , o ile dobrze pamiętam to budowałeś się w Osielsku, a teraz jakie rejony wybrałeś? Właśnie jakie rejony i jaki dom??? Czy rodzice będą z Wami mieszkać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SIOUX 19.03.2007 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Hej jgosik i Aga !!! Zdecydowaliśmy z żoną o przeprowadzce do Niemcza... Syn chodzi tam do szkoły, za chwilę córka.Ściana kominkowa jest z płyt kartonowo-gipsowych, nałożony tynk strukturalny, trochę farby i wyszło tak jak na załączonym obrazku.Co do projektu to na razie wacham się pomiędzy Delikatnym a Niewielkim z podwójnym garażem ze wskazaniem na ten drugi. Oba projekty są z Muratora.A jak Wam idzie budowanie?Pozdrawiam SIOUX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MINIRAF 19.03.2007 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 czy ja takze moge prosic o namiary na tego ktosia CHĘTNIE PRZYGARNĘ PARE WYWROTEK CZARNEJ ZIEMI EWENTUALNIE NAMIAR NA KOGOŚ KTO TYM HANDLUJE wysłałem na priv pozdrawiam Ja też chcę!!!!!!!!!!! Tzn. ziemię i namiar na ziemię. Poproszę wysłałem MINIRAF prosisz o namiar na ziemię? Ja to tak zrozumiałam. Sama potrzebuję To i ja poproszę Ja też bardzo proszę o namiar na ziemię! Kto by pomyślał, że będę prosić o namiary zimię myślałam, że wcześniej zabraknie ludzkości wody... poszło pozdrawiam do mie nic nie doszlo , ale zależy mi bardzo bardzo :)pliiissssssssss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agniha 19.03.2007 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Hej, Pare postów wyżej wspomniałam, że Wykonawca ulotnił mi się jak para wodna w siną dal.... Wczoraj dodzwoniliśmy do jego żony (makabra!!!), która poinformowała nas, że kopia projektu jaką dostał tenże specjalista budowlaniec, na podstawie której niby zamawiał towar jest w "jakiejś" hurtowni mat. budowlanych w Cielu a zamówienie na więźbę zostało złozone w "jakimś" tartaktu też w tamtych okolicach - ona nie wie... Stąd moje pytania - szczególnie do budowniczych z okolic gminy Białe Błota: 1. Czy ktoś z Was wie, gdzie mieści się (i jak się nazywa) "jakaś" hurtownia materiałów budowlanych w Cielu? 2. Podobne pytanie dotyczące "jakiegoś" tartaku w tych okolicach? I jeszcze tak przy okazji z innej beczki, macie wiedzę jakiej szerokości bloczki fundamentowe zastosować do ścian jednowarstwowych 40 ? (może jest jakiś szczególny, magiczny sposób kładzenia bloczków np. obrócić je czy cuś?) Czekam na odpowiedź i pozdrawiam.... Agniha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 19.03.2007 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Hej,....... I jeszcze tak przy okazji z innej beczki, macie wiedzę jakiej szerokości bloczki fundamentowe zastosować do ścian jednowarstwowych 40 ? (może jest jakiś szczególny, magiczny sposób kładzenia bloczków np. obrócić je czy cuś?) Czekam na odpowiedź i pozdrawiam.... Agniha Jeżeli chodzi o bloczki to murujesz w poprzek ( tak aby szerokość ściany była 38cm ) a ścianę jednowarstwową wysuwasz potem te kilka cm na zewnątrz bloczka . Możesz też kupić dłuższe bloczki o wym 48 x 24 i je też układasz w poprzek ale to rozwiązanie jest gorsze i jednocześnie przepłacasz za bloczek . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Horatio 19.03.2007 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Hej, Pare postów wyżej wspomniałam, że Wykonawca ulotnił mi się jak para wodna w siną dal.... Wczoraj dodzwoniliśmy do jego żony (makabra!!!), która poinformowała nas, że kopia projektu jaką dostał tenże specjalista budowlaniec, na podstawie której niby zamawiał towar jest w "jakiejś" hurtowni mat. budowlanych w Cielu a zamówienie na więźbę zostało złozone w "jakimś" tartaktu też w tamtych okolicach - ona nie wie... Stąd moje pytania - szczególnie do budowniczych z okolic gminy Białe Błota: 1. Czy ktoś z Was wie, gdzie mieści się (i jak się nazywa) "jakaś" hurtownia materiałów budowlanych w Cielu? 2. Podobne pytanie dotyczące "jakiegoś" tartaku w tych okolicach? I jeszcze tak przy okazji z innej beczki, macie wiedzę jakiej szerokości bloczki fundamentowe zastosować do ścian jednowarstwowych 40 ? (może jest jakiś szczególny, magiczny sposób kładzenia bloczków np. obrócić je czy cuś?) Czekam na odpowiedź i pozdrawiam.... Agniha Witam Są dwa tartaki w Prądkach. Miejscowośc pomiędzy Cielem a Zielonką prowadzi je dwóch braci(chyba) Nazwisko Flejter Hurtownie Koło Ciela jest hurtownia przy obwodnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agniha 19.03.2007 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Dziękuję Wam za odpowied Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 19.03.2007 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Agniha wspolczuje przejscmoze to ta hurtownia:Ceramika Ciele tel. 349 41 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agniha 19.03.2007 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 mkkafedzięki - będę dzwoniła..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dariusz29 19.03.2007 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 witam mam pytanie jaka cena jest bloczków betonowych b-20,b-15 w betoniarni w murowańcu proszę o odpowiedz niestety ja nie znam obecnej ceny . Bloczki będę kupował dopiero za jakieś dwa trzy miesiące więc jeszcze o cenę nie pytałem . Pozdrawiam gacuś radził bym ci już oglądać się za bloczkami betonow wpłacisz przedpłatę i załatwione masz jeszcze po mniejszej cenie a za 2-3 miechy ceny mogą znacznie urosnąć ja zakupiłem w budopolu po 2.70 za szt netto to jeszcze tanio radziłbym ci jechać i zakupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 19.03.2007 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 GACUŚ RADZIŁ BYM CI JUŻ OGLĄDAĆ SIĘ ZA BLOCZKAMI BETONOW WPŁACISZ PRZEDPŁATĘ I ZAŁATWIONE MASZ JESZCZE PO MNIEJSZEJ CENIE A ZA 2-3 MIECHY CENY MOGĄ ZNACZNIE UROSNĄĆ JA ZAKUPIŁEM W BUDOPOLU PO 2.70 ZA SZT NETTO TO JESZCZE TANIO RADZIŁBYM CI JECHAĆ I ZAKUPIĆ No właśnie rozważam taką ewentualność . Przewidywana cena przez Gromala troszkę mnie przeraziła . . Jak tylko otrzymam projekt zaadaptowany ,( sprawdzę potrzebne ilości ) zamierzam poczynić kroki w tej sprawie A jak chodzi o bloczki z budopolu , to cena jest razem z transportem ? Czy za transport musisz osobno zapłacić ? Tak po za tym to dzięki za dobrą radę , w końcu od czego są forumowicze Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts